27 июнь 2019 1 954

Як приготувати яблучний пиріг в мультиварці

Запашний яблучний пиріг всім, напевно, пам'ятаємо з дитинства, як улюблений бабусин подарунок. А зараз ми можемо швидко спекти такий же смачний пиріг в сучасній мультиварці, незважаючи на брак часу.

Яблучний пиріг з корицею в мультиварці
Інгредієнти Кількість
Борошно - 2 склянки
Яйця - 3 штуки
Кефір - 0,5 склянки
Сода - 0,5 чайної ложки
Кориця, сіль - пара пучок
Цукор - 1 склянка
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 216 Ккал
Для яблучного пирога потрібно зовсім небагато інгредієнтів. Він простий і любимо, і його приготування не вимагає таланту від господині. В будь-якому супермаркеті яблука не дефіцит.

А з допомогою мультиварки приготувати шедевр з яблук – справа швидке, і навіть приємне.

Що робити?

Розбити 3 яйця. Додати сіль і цукор-пісок;

Додати кефір, розтоплене масло. Потім покласти соду;

Тепер мука. Додати шість ложок. Все перемішати;

Яблука почистити від шкірки і вирізати серцевину. Порізати часточками;

Вниз чаші покласти приблизно половину тіста;

Викласти яблука. Присипати яблучні дольки перемеленої корицею;

Поверх начинки залити інше тісто;

В режимі «випічка» пропікатися пиріг 50 хвилин.

Враховуйте потужність машини. Якщо пиріг не повністю пропечена, додайте 10 хвилин часу. Не забудьте посипати цукровою пудрою ще гарячу випічку. До речі, цей пиріг буде смачно їсти з молоком.

Рецепт приготування бісквітного яблучного пирога

Бісквітне тісто в мультиварці виходить нітрохи не гірше, ніж приготовлені турботливою господинею по-старому. Порцій буде 8.

Продукти:

  • Цукор — 1 склянка;
  • Яблука (не дуже великі) – 2 шт.;
  • Борошно – 1 склянка;
  • Ваніль – за бажанням;
  • Сіль;
  • 5 яєць.

Весь процес у вас займе 1 годину 20 хвилин.

Харчова цінність такого пирога ― 150 ккал.

Тепер наша задача полягає у наступному:

  1. Потрібно яєчні білки відокремити від погано взбиваемых жовтків. Збити те і інше окремо. Білки збиваються з цукром до появи піни. Для цього потрібен потужний міксер. Починати збивати з мінімальної швидкості і, поступово, перейти на максимальну;
  2. Коли збиті білки готові, досипте солі, і, якщо хочете, трохи ванілі для запаху. Далі, змішуємо з просіяного пшеничного борошном і засипаємо тісто в підготовлену чашу для випічки;
  3. Чистимо і ріжемо тонкими часточками яблука. Засипаємо в мультиварку, додаються відстрочені збиті міксером жовтки і перемішуємо все пластикової або дерев'яною ложкою до однорідності;
  4. В мультиварці виставляємо час на 60 хвилин.

Бісквітне тісто, тим смачніше, чим більше збиті білки. Тому не шкодуйте міксер. Піна повинна бути білою і пишною. Тільки як побачите піну, додайте білки в тісто.

Насипний пиріг з яблуками

Насипний пиріг робиться з декількох шарів сухих інгредієнтів і яблук. Пиріг просочується маслом і яблучним соком. Стає соковитим і незабутньо смачним. Раз спробувавши, вам захочеться випікати такий смачний десерт часто.

Рецепт нескладний, як здається спочатку. Переконайтеся самі.

Вимагається:

  • 1 склянка борошна пшеничного (хорошої якості);
  • Кориця ― 1/2 ч. л.;
  • 1 кілограм яблук;
  • Масло заморожене вершкове ― 200 грам;
  • 2 чайні ложки розпушувача;
  • Стакан цукру;
  • Рослинна олія (соняшникова);
  • 1 склянка манної крупи.

Приблизний час 1 годину 40 хвилин.

Калорійність ― 425 ккал.

Етапи приготування:

  1. Висипати в глибоку посуд борошно, крупу і, звичайно, цукор. І відразу кидати розпушувач. Перемішати. Ця суміш буде сухим тестом;
  2. Очистіть від шкірки і потріть яблука на крупну тертку;
  3. Змастити дно рослинним маслом;
  4. Насипати нетолстый, але і не надто тонкий шар сипучої суміші. Зверху яблучну м'якоть в один шар. Потім суміш, і знову м'якоть. Продовжуйте чергувати шари, поки вистачає інгредієнтів;
  5. Останній яблучний шар приправити корицею;
  6. Завершальним шаром викласти суміш манної крупи, борошна і розпушувача. На це сухе тісто посипати натерте морозиво масло;
  7. Апарат поставте в режим «випічка». Індикатор часу роботи встановіть на 45 хвилин, якщо потужність мультиварочного агрегату достатня – не менше 800 Вт. А якщо потужність мінімальна, то може знадобитися більше години.

Коли під дією температури масло розтечеться, всі верстви з борошном просочаться, і вийде чудове ароматне тісто.

Насипний пиріг по-святковому смачний і красивий. А приготувати його в мультиварці не становить особливої праці.

Як приготувати ніжний пиріг яблучний на манці

Для яблучного пирога з манкою потрібно:

  • 1 склянку кефіру;
  • 2 яйця;
  • 50 грам масла вершкового;
  • Солодка пудра;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • Кориця – 1 чайна ложка;
  • 1 стакан манки;
  • Розпушувач для тіста – 1 чайна ложка;
  • 3 яблука.

Час — 1 година 20 хвилин.

Калорійність – 154,4 ккал.

Для початку, потрібно підготувати мультиварку. Покласти в неї трохи олії і поставити на підігрів. Коли масло розтане, відключити і на дно потрусити, з допомогою маленького сита, пудру. Це робиться для того, щоб у пирога утворилася при випічці солодка глазур.

Візьміть зручну посуд для замішування тіста. Далі:

  1. Вбити в кефір 2 яйця;
  2. Додати манку, розпушувач. Перемішати;
  3. Яблука нарізати тонкими скибочками;
  4. Після того як яблука покладені в тісто, полити їх соком лимона з корицею;
  5. Час роботи мультиварочной машини – 50 ─ 60 хвилин.

Розпушувач, в цьому рецепті можна замінити чайною ложкою соди. Гасити соду тоді не потрібно, так як це зробить кисломолочний продукт.

Як приготувати котлети з курячого фаршу. Ми зібрали добірку не тільки класичних рецептів, але і цікавих котлет з грибами, з сиром, з рубаним м'ясом.

Читайте як правильно приготувати картопляну запіканку в фаршем і покроковими рекомендаціями з фото.

Як правильно приготувати сирну запіканку в мультиварці, наш рецепт з фото допоможе вам з легкістю приготувати смачну страву.

Яблучно-сирний пиріг

Сирно-яблучна випічка до чаю, яка у вас вийде, дуже корисна і смачна. Мало яка солодка випічка містить стільки корисних мікроелементів та вітамінів.

Беремо:

  • 500 гр. сиру;
  • 100 грам вершкового масла;
  • 1 кілограм яблук;
  • Сметана – 100 грам;
  • Корицю — 2 грами;
  • Борошно — 1 склянка;
  • Сіль – 2 г;
  • 1 склянка цукру;
  • 30 грам соняшникової олії – для змащення дна;
  • 4 яйця;
  • Соду, гашене оцтом – 1/2 чайної ложки.

Час – 1 година 20 хвилин.

Калорійність — 207 ккал.

Етапи:

  1. Розбити яйця. 3 жовтки перетерти з цукром;
  2. Потім додати сметану, розм'якшене масло, крім того, соду і сіль;
  3. Гасимо соду і додаємо склянку борошна. Замішуємо;
  4. Тепер начинка. Яблучка нарізати шматочками у вигляді півкола;
  5. Приготувати сир. Перетерти його з 1 яйцем і цукром, що залишився;
  6. Частину тіста покласти на змащене денце. Викласти сир з яблуками і накрити також зверху тістом;
  7. Встановити мультиварочный агрегат на режим випічки ― 45 хвилин.

Варто зауважити, що якщо сир віддає кислинкою, то цукру можна покласти більше.

Листковий пиріг з яблуками в мультиварці

Продукти для пирога:

  • 3-4 яблука;
  • Листкове тісто – 2 пластинки;
  • 1 склянка цукру-піску;
  • 50 грамів води для сиропу;
  • Цукор ванільний;
  • Соняшникова олія в цілях мастила.

Для листкового тіста знадобиться:

  • Кип'ячена вода — 130 мл;
  • Сіль – буквально щіпка;
  • Масло – 200 грам;
  • Борошно – 250 грам.

Готується: 1 годину і 50 хвилин.

Калорійність — 257 ккал.

Ви можете купити вже готове тісто, а можете заздалегідь зробити його самостійно. Але процес цей трудомісткий і довгий.

Потрібно кілька разів загортати масло в звичайне тісто, замішане на борошні, воді і солі і акуратно розкачати. Чергувати це дія доведеться не менше 6 разів. Після кожного розкачування заготівля ставиться в холодильник на третину години. Так готується кожна окрема платівка тесту.

Далі:

  1. Вирізати з листкового тіста 2 кола. Діаметр кіл повинен бути дорівнює діаметру чаші мультиварочной ємності, щоб тісто в неї помістилося;
  2. Готове тісто покласти рівним шаром в чашу. Потім покласти начинку;
  3. Для того щоб начинка була соковитіше, потрібно закип'ятіть сироп;
  4. Налити охолоджений сироп на начинку;
  5. Закрити пиріг другим колом тіста, включити мультиварку і чекати смачної випічки.

Як готувати сироп?

  1. У 50 грамах води розбавити склянку звичайного цукру-піску з ванільним;
  2. Підігріти, постійно помішуючи;
  3. Коли сироп стане темним, зняти його з плити.

Потрібно сказати, що листкове тісто бажано трохи потримати в морозилці. Тоді зручніше буде його розрізати.

Пишний дріжджовий пиріг з яблук і груш

Пиріг в мультиварці Поларіс готується, як і звичайна шарлотка. Все ж, дріжджове тісто вимагає більшої уваги з вашого боку.

Складові:

  • 2 яйця;
  • 700 грам борошна;
  • ¼ Літра молока;
  • 150 грам цукру;
  • Ванілін;
  • 2 яблука;
  • 2 груші;
  • Дріжджі – 5 г;
  • Цукрова пудра;
  • Масло вершкове – 100 грам;
  • Олія соняшникова;
  • ½ Чайної ложки солі.

Час приготування ― приблизно 2 години.

Калорійність – 308 ккал.

Хід приготування такий:

  1. У теплому молоці розводять дріжджі, потім додається цукор. Почекати, поки цукор розчиниться;
  2. Додати частину борошна (грамів 300), і залишити таку заготовку на 0,5 години в тепло;
  3. В цей час, поки тісто настоюється, потрібно збити яйця з ваніллю сіллю і цукром. А також порізати груші та яблука. Зрозуміло, повністю видалити серцевину з кісточками;
  4. Потім збиті яйця з ваніллю, додати в заміс;
  5. Додати решту борошно і розтоплене масло. Ще годину заміс повинен постояти. Цієї маси тесту вистачить на 2 пирога;
  6. Поставити на 10 хвилин в режим підігріву мультиварку. Потім налити на дно соняшникової олії;
  7. Збити 1 жовток і обмазати їм дно і краї мультиварки. Посипати цукровою пудрою;
  8. Шари пирога викладати за порядком (тісто, яблука, тісто, груші, тісто і так далі; можна і по-іншому) ;
  9. Випікається 60 хвилин в класичному варіанті. Але в мультиварці Поларіс з високою потужністю випічка може бути готова вже через 35-45 хвилин.

У мультиварках кришка не випікає. Тому дно виходить більш красивим і пропеченим. А верх виглядає блідо і негарно. Коли дістають з чаші пиріг на тарілку, його просто перевертають. Але під час самої випічки не варто перевертати.

Корисні поради

Звичайно, мультиварка освоїть будь-які рецепти, які ви знайдете і вирішите випробувати. Але якщо будете знати корисні поради, ваша випічка завжди буде краще.

  • Після того, як відключається агрегат, краще дати постояти випічці ще деякий час;
  • Яблука збризкують лимонним соком, щоб вони не темніли, поки господиня займається іншими процедурами;
  • Обов'язково потрібно просіяти борошно перед випічкою. Пиріг буде приємним і повітряним;
  • У бісквітне тісто розпушувач додавати необов'язково;
  • Щоб легше було збивати білки, дістати їх відразу з холодильника. Вони повинні бути трохи охолоджені. А також в білки додають щіпку солі для цих цілей;
  • Пиріг вийде на славу, якщо в ньому використовувати кисло-солодкі яблука. Кислуватий присмак яблука підійде до солодкого смаку тесту;
  • Розподіляючи нижній шар тіста, зробити «бортики», щоб начинка не виливалася.

Мультиварка значно спрощує процес приготування. Але вправність у випічці також важлива. Так що, якщо з першого разу не вийшло як на картинці, не впадайте у відчай. Пиріг все одно буде смачний і ароматний.

Що ще почитати: