Як спекти простий і смачний пиріг з яблуками
Якщо ви ще не пробували готувати шарлотку з яблуками, то ці рецепти та поради допоможуть вам приготувати смачний десерт, від якого важко відірватися.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукровий пісок - | 1 склянка |
яйця - | 3 шт. |
борошно - | 1 склянка |
яблука - | 2 штуки середнього розміру |
розпушувач - | 0,5 ч. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 207 Ккал |
Якщо ви раніше ніколи не готували яблучний пиріг і боїтеся, що у вас може не вийти, то вам потрібно спробувати найлегший рецепт, з яким ви точно приготуєте все правильно.
Кількість продуктів в даному рецепті розраховане на самий простий пиріг з яблуками середнього розміру, в якому 4 порції. Щоб приготувати випічку, потрібно підготувати всі компоненти заздалегідь, особливо важливо вийняти яйця з холодильника, тому що вони повинні бути кімнатної температури. Після цього приступаємо до приготування:
- В неглибоку ємність розбиваємо три яйця, засипаємо весь цукор і збиваємо за допомогою міксера до появи невеликої білої пінки.
- Додаємо борошно і розпушувач невеликими порціями, в два-три заходи, між заходами потрібно добре перемішувати суміш міксером, щоб не з'явилися грудки.
- Яблука миємо, ріжемо на невеликі скибочки, вирізаємо серцевиною.
- Беремо круглу форму для випічки, яку спершу посипаємо сухарями для того, щоб майбутній пиріг не прилип до дна.
- Потім викладаємо яблучну начинку і рівномірно розподіляємо їх по формі.
- Заливаємо готовим тестом яблука, ставимо форму в духовку і виставляємо середню температуру.
- Через півгодини перевірте готовність пирога на зовнішній вигляд і за допомогою зубочистки – встромляємо її в тісто глибше і якщо на ній не залишилося рідкого тесту, то пиріг готовий. Якщо ні, то дайте пирогу запікати ще 10 хвилин.
- Дайте пирогу охолонути, а потім нарізайте на порції.
Як приготувати шарлотку просто і швидко
Класична шарлотка – це і є той самий яблучний пиріг. Люблять шарлотку за те, що її просто приготувати, а інгредієнти завжди знайдуться під рукою. Яблука практично завжди можна знайти в супермаркеті, а ціна на них дуже доступна. Тому шарлотка з яблуками є ще і бюджетним варіантом десерту.
Необхідні інгредієнти:
- цукровий пісок – 1 склянка;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 1 склянка;
- яблука – 2 штуки середнього розміру;
- харчова сода — 1 ч. л.
- столовий оцет 3% — 1 ст. л.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність – 208 ккал/100 г.
Перш ніж починати приготування, підготуйте не тільки компоненти, але і духовку. Поставте її на температуру трохи вище середнього. За час, поки ми будемо готувати яблука і замішувати тісто, духовка нагріється і процес випікання скоротиться.
- Яблука миємо, ріжемо на кілька частин, очищаємо від шкірки і серцевини.
- Готуємо форму для запікання краще всього використовувати роз'ємне кільце з дном, тоді пиріг вийде дуже красивим.
- Яблука нарізаємо тоненькими шматочками і відразу ж відправляємо в підготовлену форму.
- В окремій мисці з допомогою міксера або вилки збиваємо 3 яйця зі склянкою цукру. Цукор повинен повністю розчинитися, а маса стати однорідною з білими бульбашками на поверхні.
- Додаємо все борошно, а також соду на чайній ложечці, яку гасимо оцтом. Виливаємо тісто на яблука, якщо необхідно, ложкою розподіляємо масу для рівномірності і ставимо в духовку.
- Чекаємо на 20-25 хвилин, температура повинна бути вище середнього – близько 230 градусів.
- Готовий пиріг охолодити, виймаємо з форми і нарізаємо на порції.
Простий рецепт смачного пирога з начинкою
Необхідні інгредієнти:
- цукор – 180 г;
- вершкове масло – 50 г;
- яйця – 3 штуки;
- яблука – 700 г;
- сир – 200 г;
- сметана – 2 ст. л.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- борошно – 120 р.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 250 ккал/100 г.
- Сир з маслом і сметаною розтираємо ложкою, щоб не залишилося грудочок.
- В окремій ємності яйця і цукор збиваємо до однорідності.
- Змішуємо попередні компоненти.
- Додаємо борошно з розпушувачем.
- Форму змащуємо. Одну частину тіста додаємо в форму, висипаємо очищені і тонко порізані яблука.
- Викладаємо тісто, ставимо в розігріту духовку.
Смузі з бананом — ну хто не любить ці смачні напої, які дарують нам відчуття ситості і енергії, що особливо важливо в період дієти.
Цікавий рецепт сосисок з макаронами у вигляді восьминогів порадує малюків. Спробуйте приготувати.
Курка в сметані на сковороді — це відмінний варіант швидкого м'ясної страви до будь-якого гарніру.
Листковий пиріг з яблуками і корицею в духовці
Необхідні інгредієнти:
- тісто листкове бездріжджове – 0,5 кг;
- яблука – 600 г;
- кориця мелена – 4 г;
- олія вершкове -50 р;
- цукор – 150 р.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 80 ккал/100 г.
- Тісто ділимо на дві частини, одну побільше викладаємо у форму для випікання, перш змащеній вершковим маслом.
- Готуємо яблука, нарізаємо дрібно.
- Посипаємо тісто цукром, викладаємо всі яблука.
- З що залишився тесту нарізаємо смужки рівномірної товщини. Викладаємо їх зверху на пиріг у вигляді сіточки.
- Ставимо пиріг в розігріту духовку на півгодини. Коли пиріг добре підрум'янитися, витягуємо його з духовки, остуджуємо і ріжемо.
Заливний яблучний пиріг в мультиварці
Необхідні інгредієнти:
- борошно пшеничне – 200 г;
- кефір – 250 мл;
- яйця – 2 шт.;
- негашене сода – 1 ч. л.;
- цукор – 180 г;
- яблука – 3-4 великі штуки.
Час на приготування – 80 хвилин.
Калорійність – 206 ккал/100 г.
- У великій ємності змішуємо кефір із содою. Суміш залишаємо на 10 хвилин, прикривши рушником.
- Яйця розбиваються в ємність з кефіром, змішуються.
- Додаємо борошно і цукор, перемішуємо до однорідності.
- Ємність мультиварки змащуємо маслом. Виливаємо половину тіста. Нарізані яблука викладаємо зверху на тісто.
- Заливаємо тісто.
- Ставимо опцію «випічка» і чекаємо близько години. Коли пиріг готовий, даємо йому час, щоб охолонути, а потім перевертаємо чашу мультиварки прямо на тарілку.
Корисні рекомендації
- Розігрівайте духовку перед тим, як ставити пиріг, інакше він швидко пригорить зверху, а всередині залишиться сирим.
- Самий смачний сорт яблук для простого яблучного пирога – антонівка.
- Для більш насиченого смаку, можна додати такі інгредієнти, як кориця, какао-порошок, горіхи, мед.
Приємного чаювання з ніжною домашньою випічкою!