18 март 2019 4 715

Як спекти простий і смачний пиріг з яблуками

Якщо ви ще не пробували готувати шарлотку з яблуками, то ці рецепти та поради допоможуть вам приготувати смачний десерт, від якого важко відірватися.

Рецепт для початківців
Інгредієнти Кількість
цукровий пісок - 1 склянка
яйця - 3 шт.
борошно - 1 склянка
яблука - 2 штуки середнього розміру
розпушувач - 0,5 ч. л.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 207 Ккал

Якщо ви раніше ніколи не готували яблучний пиріг і боїтеся, що у вас може не вийти, то вам потрібно спробувати найлегший рецепт, з яким ви точно приготуєте все правильно.

Кількість продуктів в даному рецепті розраховане на самий простий пиріг з яблуками середнього розміру, в якому 4 порції. Щоб приготувати випічку, потрібно підготувати всі компоненти заздалегідь, особливо важливо вийняти яйця з холодильника, тому що вони повинні бути кімнатної температури. Після цього приступаємо до приготування:

  1. В неглибоку ємність розбиваємо три яйця, засипаємо весь цукор і збиваємо за допомогою міксера до появи невеликої білої пінки.
  2. Додаємо борошно і розпушувач невеликими порціями, в два-три заходи, між заходами потрібно добре перемішувати суміш міксером, щоб не з'явилися грудки.
  3. Яблука миємо, ріжемо на невеликі скибочки, вирізаємо серцевиною.
  4. Беремо круглу форму для випічки, яку спершу посипаємо сухарями для того, щоб майбутній пиріг не прилип до дна.
  5. Потім викладаємо яблучну начинку і рівномірно розподіляємо їх по формі.
  6. Заливаємо готовим тестом яблука, ставимо форму в духовку і виставляємо середню температуру.
  7. Через півгодини перевірте готовність пирога на зовнішній вигляд і за допомогою зубочистки – встромляємо її в тісто глибше і якщо на ній не залишилося рідкого тесту, то пиріг готовий. Якщо ні, то дайте пирогу запікати ще 10 хвилин.
  8. Дайте пирогу охолонути, а потім нарізайте на порції.

Як приготувати шарлотку просто і швидко

Класична шарлотка – це і є той самий яблучний пиріг. Люблять шарлотку за те, що її просто приготувати, а інгредієнти завжди знайдуться під рукою. Яблука практично завжди можна знайти в супермаркеті, а ціна на них дуже доступна. Тому шарлотка з яблуками є ще і бюджетним варіантом десерту.

Необхідні інгредієнти:

  • цукровий пісок – 1 склянка;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 1 склянка;
  • яблука – 2 штуки середнього розміру;
  • харчова сода — 1 ч. л.
  • столовий оцет 3% — 1 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність – 208 ккал/100 г.

Перш ніж починати приготування, підготуйте не тільки компоненти, але і духовку. Поставте її на температуру трохи вище середнього. За час, поки ми будемо готувати яблука і замішувати тісто, духовка нагріється і процес випікання скоротиться.

  1. Яблука миємо, ріжемо на кілька частин, очищаємо від шкірки і серцевини.
  2. Готуємо форму для запікання краще всього використовувати роз'ємне кільце з дном, тоді пиріг вийде дуже красивим.
  3. Яблука нарізаємо тоненькими шматочками і відразу ж відправляємо в підготовлену форму.
  4. В окремій мисці з допомогою міксера або вилки збиваємо 3 яйця зі склянкою цукру. Цукор повинен повністю розчинитися, а маса стати однорідною з білими бульбашками на поверхні.
  5. Додаємо все борошно, а також соду на чайній ложечці, яку гасимо оцтом. Виливаємо тісто на яблука, якщо необхідно, ложкою розподіляємо масу для рівномірності і ставимо в духовку.
  6. Чекаємо на 20-25 хвилин, температура повинна бути вище середнього – близько 230 градусів.
  7. Готовий пиріг охолодити, виймаємо з форми і нарізаємо на порції.

Простий рецепт смачного пирога з начинкою

Необхідні інгредієнти:

  • цукор – 180 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • яйця – 3 штуки;
  • яблука – 700 г;
  • сир – 200 г;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • борошно – 120 р.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 250 ккал/100 г.

  1. Сир з маслом і сметаною розтираємо ложкою, щоб не залишилося грудочок.
  2. В окремій ємності яйця і цукор збиваємо до однорідності.
  3. Змішуємо попередні компоненти.
  4. Додаємо борошно з розпушувачем.
  5. Форму змащуємо. Одну частину тіста додаємо в форму, висипаємо очищені і тонко порізані яблука.
  6. Викладаємо тісто, ставимо в розігріту духовку.

Смузі з бананом — ну хто не любить ці смачні напої, які дарують нам відчуття ситості і енергії, що особливо важливо в період дієти.

Цікавий рецепт сосисок з макаронами у вигляді восьминогів порадує малюків. Спробуйте приготувати.

Курка в сметані на сковороді — це відмінний варіант швидкого м'ясної страви до будь-якого гарніру.

Листковий пиріг з яблуками і корицею в духовці

Необхідні інгредієнти:

  • тісто листкове бездріжджове – 0,5 кг;
  • яблука – 600 г;
  • кориця мелена – 4 г;
  • олія вершкове -50 р;
  • цукор – 150 р.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 80 ккал/100 г.

  1. Тісто ділимо на дві частини, одну побільше викладаємо у форму для випікання, перш змащеній вершковим маслом.
  2. Готуємо яблука, нарізаємо дрібно.
  3. Посипаємо тісто цукром, викладаємо всі яблука.
  4. З що залишився тесту нарізаємо смужки рівномірної товщини. Викладаємо їх зверху на пиріг у вигляді сіточки.
  5. Ставимо пиріг в розігріту духовку на півгодини. Коли пиріг добре підрум'янитися, витягуємо його з духовки, остуджуємо і ріжемо.

Заливний яблучний пиріг в мультиварці

Необхідні інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 200 г;
  • кефір – 250 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • негашене сода – 1 ч. л.;
  • цукор – 180 г;
  • яблука – 3-4 великі штуки.

Час на приготування – 80 хвилин.

Калорійність – 206 ккал/100 г.

  1. У великій ємності змішуємо кефір із содою. Суміш залишаємо на 10 хвилин, прикривши рушником.
  2. Яйця розбиваються в ємність з кефіром, змішуються.
  3. Додаємо борошно і цукор, перемішуємо до однорідності.
  4. Ємність мультиварки змащуємо маслом. Виливаємо половину тіста. Нарізані яблука викладаємо зверху на тісто.
  5. Заливаємо тісто.
  6. Ставимо опцію «випічка» і чекаємо близько години. Коли пиріг готовий, даємо йому час, щоб охолонути, а потім перевертаємо чашу мультиварки прямо на тарілку.

Корисні рекомендації

  1. Розігрівайте духовку перед тим, як ставити пиріг, інакше він швидко пригорить зверху, а всередині залишиться сирим.
  2. Самий смачний сорт яблук для простого яблучного пирога – антонівка.
  3. Для більш насиченого смаку, можна додати такі інгредієнти, як кориця, какао-порошок, горіхи, мед.

Приємного чаювання з ніжною домашньою випічкою!

Що ще почитати: