28 апрель 2019 16 396

Як смачно приготувати печиво на розсолі

У всі часи господині вигадували різноманітні способи випічки, щоб порадувати своїх домочадців. Деякі рецепти з часом забувалися, інші ж, навпаки, не тільки зберегли популярність, але і придбали все нові і нові інтерпретації.

До другої категорії можна віднести і печиво на розсолі, рецепт якого дійшов до нас з радянського періоду. Дешево, багато, смачно і швидко — яка господиня відмовиться від такого?

Пропонується вашій увазі кілька рецептів, які об'єднує одне — всі вони ґрунтуються на розсолі.

Печиво на розсолі від огірків
Інгредієнти Кількість
Масло рослинне - половина склянки
Розсіл (якщо готувати традиційну випічку, то береться розсіл від солоних огірків) - один стакан
Цукор - один стакан
Сода (гасити не потрібно) - 1 чайна ложка
Борошно - півтора склянки
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал
Це найпростіший варіант «з нічого», выручающий господинь вже не одне десятиліття. Продуктів витрачається мінімум, а в підсумку виходить багато виробів, які ніколи не залежуються і з'їдаються досить швидко.

Алгоритм приготування:

Помістити в одну ємність рослинне масло і розсіл, перемішати, додати соду і цукор і ще раз ретельно перемішати;

Поступово всипати борошно, вимішуючи до тих пір, поки не вийде м'яке, пластичне тісто, не липнущее до рук;

Отримане тісто розкочується на поверхні, присипаної борошном або змазаній рослинною олією. Товщина пласта — 0,5 см;

Вирізаються вироби за допомогою формочок, також можна формувати кульки, потім можна їх приплюснути;

Отримані печива розкладаються деко, попередньо застелений папером, пергаментом для випічки або змащений маслом;

Випікаються вироби, зроблені на огірковому розсолі, у розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин.

Печиво з огіркового розсолу готовий, приємного апетиту!

Рассольное пісочне печиво з начинкою «Королівське»

Цей рецепт відрізняється оригінальністю і є не тільки повсякденним варіантом, але і чудово підходить для святкового столу.

Продукти для тіста:

  • Борошно вищого сорту — 350 грамів;
  • Цукор — 200 грамів;
  • Розсіл (можна брати будь — огірковий, томатний або з-під овочевого асорті) — 270 мл;
  • Сметана (жирність 10-15%) — 150 мл;
  • Ванілін — 1 пакетик;
  • Яйця — 6 штук 1 категорії, або 5 добірних;
  • Маргарин столовий — 125 грамів.

Продукти для начинки:

  • Згущене молоко варене — 275 грамів;
  • Горіхи (можна брати будь — волоські, мигдаль, арахіс та ін) — 100-150 грамів.

Час приготування — 2,5 години.

Поживна цінність — 465 Ккал.

Алгоритм приготування:

  1. З'єднати яйця і цукор і ретельно збити до отримання міцної білої піни;
  2. В отриману суміш акуратно додати сметану, ванілін і все перемішати;
  3. Попередньо розм'якшений маргарин з'єднати з масою і змішати за допомогою міксера або блендера;
  4. Просіяне борошно акуратно тонким струменем всипати в отриману масу;
  5. Розмішуючи тісто з частиною борошна, влити проціджений через марлю або сито розсіл, але тільки половину;
  6. Влити решту розсіл і всипати борошно, не припиняючи перемішувати тісто;
  7. Тесту необхідний півгодинний расстой, тому потрібно накрити ємність з тістом чистим рушником і прибрати в сторону;
  8. Після того, як тісто настоїться, його потрібно гарненько розім'яти і помістити в поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник на 60 хвилин;
  9. Після необхідного часу, тісто витягується з холодильника і розділяється на безліч однакових шматочків невеликого розміру;
  10. Скачати з кожного колобок і в центрі зробити пальцями поглиблення, призначене під наповнення начинкою, в такому вигляді печиво повинно нагадувати чашечку;
  11. Розкласти отримані чашечки на змащений маслом або маргарином деко, дотримуючись невелику дистанцію між виробами;
  12. Випічка повинна знаходитися в розігрітій до 200°C духовій шафі не більше 30-35 хвилин;
  13. Після того, як вироби приготувалися, їх необхідно охолодити і кожне наповнити сумішшю вареного згущеного молока з горіхами.

Рассольное печиво з начинкою можна подавати до столу!

М'ясо по-французьки з курки одне з найпопулярніших страв, яке все частіше зустрічається на наших столах з будь-якого приводу.

Індичка печерицями у вершковому соусі, читайте рецепти смачних дієтичних страв з птиці.

Як смачно приготувати курячі ніжки в духовці, дізнайтеся секрети гурманів.

Печиво на помідоровому розсолі «Для здоров'я!»

Це печиво — просто знахідка для людей, які піклуються про своє здоров'я і уникають висококалорійних страв.

Продукти:

  • Розсіл від консервованих помідор — один стакан;
  • Знежирений кефір або питний йогурт без добавок — 200 мл;
  • Вівсяні пластівці (також підійдуть пшеничні, або мультизлаковые) — 150 мл;
  • Яйця — 2 штуки;
  • Борошно (можна брати пшеничну, вівсяну, або їх суміш) — 10 столових ложок без гірки;
  • Олія анісу — 5 крапель;
  • Насіння фенхелю, кмину — кожного по одній чайній ложці.

Час приготування — 3 години.

Поживна цінність — 289 Ккал.

Алгоритм приготування:

  1. Пластівці заливаються розсолом і близько двох годин вони повинні набухати;
  2. Потім у підготовлені пластівці додаються інші інгредієнти — кефір (йогурт), яйця, борошно і все перемішується;
  3. В процесі замісу тісто всипати насіння, і додається анісова олія;
  4. Тісто розкочується товщиною 5-7 мм і формуються печива у формі галет (можна використовувати форми або просто нарізати ножем);
  5. Печиво розкладається на аркуші (його можна змастити маслом, або вистилати пергаментом, фольгою) і випікається в розігрітій духовці при температурі 160°С півгодини.

Даний рецепт не містить цукор, а, значить, печиво чудово підійде для вживання з квасами, молочними напоями. Любителям солодощів сподобається смак цього печива в поєднанні з солодким чаєм, кавою, какао.

Корисні поради для вдалої випічки

Незважаючи на легкість приготування, існує декілька рекомендацій, які забезпечать 100% успіх при випіканні та подальшому зберіганні:

  1. У більшості рецептів допустима заміна одного виду розсолу на інший;
  2. Не варто перетримувати випічку в духовій шафі, так як коричневе печиво на розсолі виявиться жорстким;
  3. Варто знати, що при різній товщині розкачаного шару виходять різні вироби — тонкі печива виходять більш щільними і хрусткими, товсті — м'якими;
  4. Якщо в рецепті зазначено використання гашеного соди, то її сміливо можна замінити лимонний сік;
  5. Зберігати рассольное печиво необхідно в пакеті, але тільки після повного остигання.

Печиво на розсолі може стати першою випічкою початківця кулінара або повсякденним варіантом для досвідчених господинь.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: