Як смачно приготувати печиво на розсолі
У всі часи господині вигадували різноманітні способи випічки, щоб порадувати своїх домочадців. Деякі рецепти з часом забувалися, інші ж, навпаки, не тільки зберегли популярність, але і придбали все нові і нові інтерпретації.
До другої категорії можна віднести і печиво на розсолі, рецепт якого дійшов до нас з радянського періоду. Дешево, багато, смачно і швидко — яка господиня відмовиться від такого?
Пропонується вашій увазі кілька рецептів, які об'єднує одне — всі вони ґрунтуються на розсолі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Масло рослинне - | половина склянки |
Розсіл (якщо готувати традиційну випічку, то береться розсіл від солоних огірків) - | один стакан |
Цукор - | один стакан |
Сода (гасити не потрібно) - | 1 чайна ложка |
Борошно - | півтора склянки |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 220 Ккал |
Алгоритм приготування:
Помістити в одну ємність рослинне масло і розсіл, перемішати, додати соду і цукор і ще раз ретельно перемішати;
Поступово всипати борошно, вимішуючи до тих пір, поки не вийде м'яке, пластичне тісто, не липнущее до рук;
Отримане тісто розкочується на поверхні, присипаної борошном або змазаній рослинною олією. Товщина пласта — 0,5 см;
Вирізаються вироби за допомогою формочок, також можна формувати кульки, потім можна їх приплюснути;
Отримані печива розкладаються деко, попередньо застелений папером, пергаментом для випічки або змащений маслом;
Випікаються вироби, зроблені на огірковому розсолі, у розігрітій до 180°C духовці протягом 20 хвилин.
Печиво з огіркового розсолу готовий, приємного апетиту!
Рассольное пісочне печиво з начинкою «Королівське»
Цей рецепт відрізняється оригінальністю і є не тільки повсякденним варіантом, але і чудово підходить для святкового столу.
Продукти для тіста:
- Борошно вищого сорту — 350 грамів;
- Цукор — 200 грамів;
- Розсіл (можна брати будь — огірковий, томатний або з-під овочевого асорті) — 270 мл;
- Сметана (жирність 10-15%) — 150 мл;
- Ванілін — 1 пакетик;
- Яйця — 6 штук 1 категорії, або 5 добірних;
- Маргарин столовий — 125 грамів.
Продукти для начинки:
- Згущене молоко варене — 275 грамів;
- Горіхи (можна брати будь — волоські, мигдаль, арахіс та ін) — 100-150 грамів.
Час приготування — 2,5 години.
Поживна цінність — 465 Ккал.
Алгоритм приготування:
- З'єднати яйця і цукор і ретельно збити до отримання міцної білої піни;
- В отриману суміш акуратно додати сметану, ванілін і все перемішати;
- Попередньо розм'якшений маргарин з'єднати з масою і змішати за допомогою міксера або блендера;
- Просіяне борошно акуратно тонким струменем всипати в отриману масу;
- Розмішуючи тісто з частиною борошна, влити проціджений через марлю або сито розсіл, але тільки половину;
- Влити решту розсіл і всипати борошно, не припиняючи перемішувати тісто;
- Тесту необхідний півгодинний расстой, тому потрібно накрити ємність з тістом чистим рушником і прибрати в сторону;
- Після того, як тісто настоїться, його потрібно гарненько розім'яти і помістити в поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник на 60 хвилин;
- Після необхідного часу, тісто витягується з холодильника і розділяється на безліч однакових шматочків невеликого розміру;
- Скачати з кожного колобок і в центрі зробити пальцями поглиблення, призначене під наповнення начинкою, в такому вигляді печиво повинно нагадувати чашечку;
- Розкласти отримані чашечки на змащений маслом або маргарином деко, дотримуючись невелику дистанцію між виробами;
- Випічка повинна знаходитися в розігрітій до 200°C духовій шафі не більше 30-35 хвилин;
- Після того, як вироби приготувалися, їх необхідно охолодити і кожне наповнити сумішшю вареного згущеного молока з горіхами.
Рассольное печиво з начинкою можна подавати до столу!
М'ясо по-французьки з курки одне з найпопулярніших страв, яке все частіше зустрічається на наших столах з будь-якого приводу.
Індичка печерицями у вершковому соусі, читайте рецепти смачних дієтичних страв з птиці.
Як смачно приготувати курячі ніжки в духовці, дізнайтеся секрети гурманів.
Печиво на помідоровому розсолі «Для здоров'я!»
Це печиво — просто знахідка для людей, які піклуються про своє здоров'я і уникають висококалорійних страв.
Продукти:
- Розсіл від консервованих помідор — один стакан;
- Знежирений кефір або питний йогурт без добавок — 200 мл;
- Вівсяні пластівці (також підійдуть пшеничні, або мультизлаковые) — 150 мл;
- Яйця — 2 штуки;
- Борошно (можна брати пшеничну, вівсяну, або їх суміш) — 10 столових ложок без гірки;
- Олія анісу — 5 крапель;
- Насіння фенхелю, кмину — кожного по одній чайній ложці.
Час приготування — 3 години.
Поживна цінність — 289 Ккал.
Алгоритм приготування:
- Пластівці заливаються розсолом і близько двох годин вони повинні набухати;
- Потім у підготовлені пластівці додаються інші інгредієнти — кефір (йогурт), яйця, борошно і все перемішується;
- В процесі замісу тісто всипати насіння, і додається анісова олія;
- Тісто розкочується товщиною 5-7 мм і формуються печива у формі галет (можна використовувати форми або просто нарізати ножем);
- Печиво розкладається на аркуші (його можна змастити маслом, або вистилати пергаментом, фольгою) і випікається в розігрітій духовці при температурі 160°С півгодини.
Даний рецепт не містить цукор, а, значить, печиво чудово підійде для вживання з квасами, молочними напоями. Любителям солодощів сподобається смак цього печива в поєднанні з солодким чаєм, кавою, какао.
Корисні поради для вдалої випічки
Незважаючи на легкість приготування, існує декілька рекомендацій, які забезпечать 100% успіх при випіканні та подальшому зберіганні:
- У більшості рецептів допустима заміна одного виду розсолу на інший;
- Не варто перетримувати випічку в духовій шафі, так як коричневе печиво на розсолі виявиться жорстким;
- Варто знати, що при різній товщині розкачаного шару виходять різні вироби — тонкі печива виходять більш щільними і хрусткими, товсті — м'якими;
- Якщо в рецепті зазначено використання гашеного соди, то її сміливо можна замінити лимонний сік;
- Зберігати рассольное печиво необхідно в пакеті, але тільки після повного остигання.
Печиво на розсолі може стати першою випічкою початківця кулінара або повсякденним варіантом для досвідчених господинь.
Приємного апетиту!