Як спекти шоколадний пиріг з сирними кульками
Тістечка, пироги, торти і ще ціле безліч кондитерських шедеврів можна винайти з такого солодкого і неймовірно смачного продукту, як шоколад. Кондитери безперервно експериментують, ліплять все нові і нові шедеври, додають сир, сухофрукти, білкові, желейні, масляні креми.
А найголовніше, що все це можна втілити в життя на звичайній домашньої кухні, не будучи професіоналом. Потрібно лише активувати свою фантазію і задіяти кулінарні здібності. Чудова випічка буде радувати око і смакові рецептори.
Варто відзначити, що є велика різниця між шоколадними пирогами, один з яких приготовлений на какао-порошку, а другий — на натуральному чорному шоколаді. Ці два інгредієнти можна скомбінувати п'ятдесят на п'ятдесят, або додати до одному з них каву.
Для сирних кульок краще використовувати знежирений сир з домішкою ваніліну, кураги або родзинок.
Деякі любителі білого шоколаду кладуть у випічку саме його, ця солодкість не менш затребувана в пекарському справі, ніж чорний чи молочний.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 3 скл. |
Цукор - | 300 г |
Яйця - | 3 шт. |
Молоко - | 3,5 скл. |
Вершкове масло - | 100 г |
Масло (звичайне) рослинна - | 2 ст. л. |
Стружка кокосова - | 2 ст. л. |
Какао - | 6 ст. л. |
Ваніль - | 1 упаковка |
Шоколад - | 1 плитка |
Вода - | 1.5 стак. |
Сир - | 500 г |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 313 Ккал |
Пропускаємо через електром'ясорубку сир, додаємо ванілін, одне яйце і три ложки борошна з кокосовою стружкою. Вимішуємо до гомогенного стану, змоченими руками формуємо однакові по діаметру кулі і викладаємо на плоске блюдо. Відправляємо охолонути, поки готується друга основа.
Перебиваємо 250 грамів цукру з рештою охолодженими яйцями. Вливаємо розтоплений шоколад, один склянку підігрітого молока, масло рослинне і партіями – протрушенную борошно. Коли досягається повна однорідність маси, вливаємо один стакан тільки закипілої води. Швидко все перемішуємо.
Промазуємо деко рослинним маслом і застеляємо калькою. Зверху накладаємо сирні кульки. Заливаємо рідким шоколадним тестом.
Активуємо електродуховку на 190 °С. Занурюємо пиріг запікатися на півгодини.
З'єднуємо залишився молоко, воду, какао і п'ять столових ложок цукру. Ставимо на конфорку і варимо глазур сім хвилин, постійно помішуючи. Даємо охолонути і рубаємо масло вершкове. Витягаємо пиріг, гарячим виймаємо з форми, перекладаємо на спеціальний піддон і рясно заливаємо глазур'ю з шоколаду.
Читайте як приготувати кекс в мікрохвильовці. Це просто і надзвичайно смачно.
Один з найпростіших десертів на кожен день є прості пишні оладки на сметані. Читайте як правильно приготувати це блюдо.
Як правильно робити начинку з картоплі з грибами, читайте покроковий рецепт тут.
Як спекти пиріг з сирним «Рафаелло» в мультиварці
Для випікання потрібні фактично ті ж продукти, що і для приготування в електродуховці, але час перебування на кухні знизиться на півгодини. Не потрібно буде перемивати гори посуду, досить закинути всі компоненти, включити агрегат і дивитися кіно, очікуючи завершення випічки.
Компоненти:
- Борошно-250 г;
- Цукор – 200 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Стружка кокоса – 2 ст. л.;
- Олія (не спред) вершкове – 100 г;
- Олія соняшникова – 2 ст. л.;
- Ванілін – 1 ч. л.;
- Какао – 2 ст. л;
- Розпушувач – 1 ч. л.
Час приготування – дві години.
Калорійність даного страви складе 350 Ккал/ 100 р.
Перетерши сир через сито, вбиваємо яйце, додаємо ванілін і стружку кокоса.
Все змішуємо і ліпимо однакові невеликі кульки розміром не більше горіха. Якщо маса пристає до рук, змочіть їх водою. Занурте охолодитися.
Розтоплюємо масло і какао в залізній мисці на мінімальному вогні.
Охолоджені яйця перебиваємо з цукром за допомогою заглибного блендера до стійкої піни, вливаємо тонким струменем масло з какао.
Не зупиняючи процесу, всипаємо потроху протрушенную борошно, врешті – пекарський порошок.
Активуємо агрегат на функцію випічки. На промазанное рослинним маслом дно приладу викладаємо сирні кульки, заливаємо шоколадною масою і випікаємо півтори години.
По завершенні виймаємо пиріг, посипаємо кокосовою стружкою, заливаємо глазур'ю або промазуємо згущеним молоком і джемом.
Рецепт шоколадної випічки з сиром та курагою
Компоненти:
- Борошно – 400 г;
- Яйце – 2 шт.;
- Курага – 50 г;
- Кокосова стружка – 2 ст. л.;
- Ванілін – 1 упаковка;
- Цукор – 300 г;
- Сир – 300 г;
- Олія (не спред) вершкове – 100 г;
- Шоколад чорний – 1 плитка;
- Очищена Вода – 1 стакан.
На приготування потрібно півтори години.
Калорійність – 300 Ккал / 100 р.
Збиваємо в білу піну одне холодне яйце, цукор і ванілін. Не поспішаючи підсипаємо протрушенную борошно з содою. Розтоплюємо в мікрохвильовці шоколад і вливаємо в рідку гомогенну суміш тесту. Попередньо закипятив, вливаємо воду і швидко перемішуємо.
Сир протираємо виделкою, додаємо яйце і дві ложки цукру. Курагу заливаємо теплою водою. Залишаємо розпаритися, зливаємо воду і розкладаємо на паперових кухонних рушниках, щоб відійшла зайва волога. Шаткуємо соломкою і з'єднуємо з сирною масою. Ліпимо мокрими руками кульки. Охолоджуємо півгодини.
Беремо велику форму для кексу, рясно перемазываем дно вершковим маслом і виливаємо шоколадне рідке тісто. Зверху закидаємо сирні кульки, які потонуть під своєю вагою. Включаємо електродуховку на 200 °С. Занурюємо випікатися пиріг на півгодини. Витягаємо і відразу накриваємо рушником, після остигання знімаємо і, перевернувши догори дном, вивалюємо пиріг на блюдо.
Посипаємо рясно кокосовою стружкою, тертим білим шоколадом, колотими горішками або сумішшю всього відразу.
Приємного апетиту!