29 март 2019 3 062

Як приготувати кейк попси для дітей в домашніх умовах

Кейк попси – що це? Назва цього ласощі в перекладі з англійської звучить як «тортик на паличці». Власне, так воно і є – це невелике тістечко у вигляді кульки, нанизане на паличку. Вони чимось нагадують льодяники на паличці, але в кілька разів більше.

Складаються кейк попси з солодкого тіста, покриті глазур'ю і присипкою (мелені горіхи, кокосова стружка, кондитерська присипка).

Батьківщина десерту – Америка. Сьогодні ці солодощі стають все більш популярними, і ця популярність не обійшла стороною і нашу країну. По-перше, вони дуже смачні, по-друге, красиві, і третє – зручні і легко готуються. Вони будуть чудово виглядати на будь-якому святковому столі.

Різновидів кейк попсов безліч. Вони можуть бути самих різних кольорів і смаків. З них роблять навіть торти! Кулінарної фантазії ніщо не заважає, і тому наведені тут рецепти – лише дещиця з тисяч і тисяч способів приготувати ці солодощі.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - 3 шт.
цукру - 100 грамів
розпушувача - чайна ложка
борошна - 100 грамів
згущеного молока - 30-50 мл
шоколад і присипка - за смаком
дерев'яні шпажки - 20 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 500 Ккал

Ретельно збийте яйця з цукром. Додайте борошно і розпушувач, перемішайте. Це буде тестом для кейк попсов. Його потрібно визначити у форму, поставити в розігріту до ~200 градусів духовку і випікати не менше 20-ти хвилин.

Після того, як випічка охолоне, подрібніть її в блендері. Малими порціями додайте згущене молоко. У вас вийде маса, з якої потрібно виліпити невеликі рівні кульки (розміром приблизно з волоський горішок).

Розтопіть шоколад, умочіть в нього паличку і надіньте на неї кульку. Вмочати паличку в шоколад потрібно для того, щоб кулька щільніше на ній тримався. Полийте кулька шоколадом, умочіть в присипку. Присипку можна вибирати на ваш смак і колір. Щоб десерт виглядав яскравіше, використовуйте різні види присипок.

Шоколадні кульки для дітей

Інгредієнти:

  • 150 грамів цукру;
  • 80 грамів вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 150 грамів борошна;
  • половина чайної ложки розпушувача;
  • ванілін на кінчику чайної ложки;
  • 40 грамів какао;
  • 150 мл 20% вершків.

Для крему:

  • 50 грамів шоколаду;
  • 10 грамів вершкового масла.

Також нам знадобиться шоколадний крем, для якого буде потрібно 100 грамів шоколаду, чверть склянки вершків і 5 грамів вершкового масла.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність: 550 ккал.

Збити масло з цукром і ваніллю.

Додати яйця по одному. Збити вручну або за допомогою міксера. В отриману масу додати борошно, какал і розпушувач тіста. Ретельно розмішати.

В останню чергу додаються вершки. Тісто випікається в духовці при 180 градусах близько години. Після випікання готовий бісквіт бажано охолодити.

Як і в попередньому рецепті, бісквіт подрібнюється в блендері.

Замість згущеного молока тут використовується крем. Готові кульки потрібно залишити в холодильнику приблизно на годину

Шоколад розтопити і змішати з вершковим маслом і вершками.

Потім кульки в глазурі, посипаємо посипками.

З шоколадними кейк попсами особливо добре поєднуються горіхові посипання і кокосова стружка.

Рецепт кокосових кейк попсов з печива

Інгредієнти:

  • 200 грамів пісочного печива;
  • 100 г кисломолочного сиру;
  • 100 грамів шоколаду;
  • 15-20 грамів вершкового масла;
  • столова ложка цукру;
  • кокосова стружка.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 450 – 500 ккал.

Даний рецепт трохи простіше інших в тому плані, що тут не потрібно випікати корж. Пісочне печиво – готова «основа» для таких десертів.

Печиво подрібнюється до стану крихти. В крихту додаються цукор (або цукрова пудра), сир і масло. З готового тіста зліплені кульки, які потім необхідно залишити в холодильнику приблизно на півгодини.

Готуються розтоплений шоколад і кокосова стружка. Надіті на палички кульки умочують в шоколад і обвалюються в кокосовій стружці.

Новорічні кейк попси «Півники»

Інгредієнти:

  • склянка борошна;
  • чайна ложка розпушувача;
  • 100 грамів вершкового масла;
  • півсклянки цукрової пудри;
  • 2-3 яйця;
  • чайна ложка ваніліну;
  • 50 мл молока або вершків;
  • 2 чайні ложки рослинної олії.

Для крему:

  • 120 грамів маскарпоне;
  • 70 грамів білого шоколаду.

Також потрібно плитка білого шоколаду і кондитерська присипка.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність: 500 ккал.

Все починається з бісквіту. Борошно просіюється і перемішується з розпушувачем. Додається масло, цукрова пудра і добре збивається. По одному додаються яйця, після кожного яйця тісто необхідно збивати.

Додається ванілін, змішується, всипається залишилася борошно і розпушувач, вливається молоко. Тепер бісквіт можна ставити в розігріту духовку на 40 хвилин. Його готовність перевіряється гострою паличкою.

Розтоплюється білий шоколад і змішується з сирим маскарпоне. Розкришений бісквіт змішується з кремом і залишають у холодильнику на 30 хвилин.

Готове тісто ділиться на рівні частини. З них потрібно приготувати кульки стандартних для кейк попсов розмірів. Кульки надіваються на палички і занурюються в білий шоколад.

Після цього можна приступати до декору. З червоної присипки відповідної форми (можна взяти присипку у формі сердечок) робляться дзьоби, сережки і гребінці півників. З чорної круглої присипки робляться очі.

Далі потрібно почекати, поки глазур не застигне. Новорічні кейк попси «Півники» готові.

Як правильно фарбувати яйця в цибулинні: від простих способів, до красивих візерунків з листя або екзотичних квітів.

Візьміть на замітку рецепт з куркою, квасолею і сухариками — це смачно і незвично.

Як приготувати цікавий дитячий рецепт — кей попси в шоколаді, з кремом або в глазурі. Візьміть в свій арсенал рецептів цей оригінальний десерт.

Кейк попси з варенням

Інгредієнти будуть наступними.

Для тіста:

  • 4 яйця;
  • дві третини склянки борошна;
  • стільки ж цукру.

А також:

  • 3 столові ложки варення;
  • столова ложка цукру;
  • плитка шоколаду;
  • посипка.

Час приготування: 40 – 50 хвилин.

Калорійність: 600 ккал.

Першим ділом потрібно збити яйця з цукром. Помішуючи масу, дрібними порціями всипайте борошно. Готову основу викладайте не форму і поставте на 30 хвилин у розігріту духовку.

Готовий бісквіт потрібно покришити, додати в нього варення і столову ложку цукру. Охолодити отриману масу і зліпити з неї рівні кульки.

Далі розтопіть шоколад. Шоколад можна використовувати і білий, і темний, і молочний – це залежить від ваших смакових уподобань. Заздалегідь приготуйте присипку.

Надіньте кульки на палички, умочіть їх в шоколад, потім у присипку. Як присипки чудово підійде терті горіхи.

Попси залишаються в холодильнику, поки не застигне глазур, і подаються до столу.

Варіанти прикраси кейк попсов

Придумані вже тисячі варіантів оформлення цієї страви, і, думається, буде придумано ще не менше. Вся справа в універсальній формі попсов.

Кульки можна оформляти як завгодно. Можна зробити їх у вигляді квіточок, ялинкових іграшок, їжачків, м'ячів. Можна додатково прикрасити їх білою глазур'ю або спеціальними кондитерськими присипками. Зробіть з них веселі чи сумні личка або – якщо ви готуєте їх на Хеллоуїн – зробіть їх у вигляді людських очей...

Але навіть не обов'язково робити цей десерт на паличці. Можна зробити їх у формі маленького морозива, поставивши кульки у вафельні ріжки. Вийде дуже смачно, особливо якщо ви використовуєте вершкову начинку.

Кейк попси можна тематично оформити на весілля, день народження, вечірку. Будь-яке свято стане яскравіше і веселіше з цими солодкими кульками. З цього ласощі можна будувати цілі торти. Складаючи їх разом і скріплюючи кремом, можна отримати як великий круглий торт, так і торт у формі пірамідки. Чудово виглядає «ялинка» з кейк попсов, прикрашених як іграшки. Такий торт буде бажаним і ласим гостем на новорічному столі.

Нарешті, при навичках кондитера можна робити з цих кульок справжні витвори мистецтва. За допомогою крему кулька може перетворитися, наприклад, троянду... Прикрашайте тістечка так, як вам хочеться – тут можна дати повну волю фантазії.

Корисні поради

  1. Глазурувати кульки найкраще охолодженими. Після глазурування кейк попси потрібно залишити на деякий час у холодильнику. Глазур, потрапила на паличку, можна акуратно прибрати зубочисткою.
  2. Щоб тісто не прилипало до рук, можна попередньо трохи зволожити їх теплою водою.
  3. Вмочати в присипку кульки потрібно відразу після глазурування, поки та не встигла застигнути.
  4. Тісто можна готувати майже з будь-якого смачного печива. Відомий рецепт приготування страви з нутелла і печива OREO.
  5. Щоб прискорити і полегшити процес приготування, можна використовувати спеціальні силіконові форми.
  6. З цим чудовим ласощами чудово поєднуються чаї, кава, соки, лимонад.

Кейк попси – одна з найоригінальніших, і в той же час простих у приготуванні ласощів, які подобаються дітям і дорослим. Їхній чудовий смак і незвичайний формат нікого не залишать байдужим.

Що ще почитати: