02 март 2019 1 670

Як зробити справжній шоколад в домашніх умовах

Хочеться здивувати гостей шоколадом домашнього виробництва, але не знаєте правильного рецепту? Пропонуємо вам приготувати цей десерт з різними смаками за перевіреними рецептами.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
пудра цукрова - 100 г
терте какао - 200 г
масло - 25 г
масло какао-бобів - 50 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 465 Ккал

Перш ніж приступити до технології приготування темного шоколаду, варто сказати, що отримати в домашніх умовах аналог тієї плитки, що продається в магазині, вкрай складно.

Продукт тримає свою форму з масла какао, яке, на жаль, складно знайти. Але якщо ви зможете роздобути цей цінний компонент разом з тертим какао – не сумнівайтеся, успіх гарантований!

Технологія:

  1. Отже, спочатку потрібно розплавити два види масла: какао-бобів і вершкове масло на водяній бані;
  2. Після всипте цукор, какао терте і помішуючи, дочекайтеся розчинення;
  3. Як тільки маса придбає потрібну однорідність і трохи охолоне, розлийте її по підготовлених форм;
  4. Насолодитися смаком солодощі можна за кілька годин.

Рецепт темного шоколаду з доступних продуктів

Якщо ви не змогли знайти зазначені раніше цінні інгредієнти, не впадайте у відчай, так як існує ще один рецепт, заснований на доступних компонентах.

Необхідні компоненти рецепту:

  • пудра – 100 г;
  • молоко – 75 мл;
  • борошно – 10 г;
  • какао (у вигляді порошку) – 150 г;
  • вершкове масло – 70 р.

Скільки готувати: 40 хвилин.

Калорійність: 362 ккал.

Технологія:

  1. У невелику за розміром каструлю влийте молоко і трохи підігрійте на слабкому вогні. Як тільки рідина стане теплою, акуратно введіть цукор з какао;
  2. В окремому посуді на водяній бані розтопіть масло і змішайте його з підготовленою молочною сумішшю;
  3. Постійно помішуючи масу, дочекайтеся кипіння і відразу ж зніміть посуд з вогню;
  4. В цей склад саме через дрібне сито просыпьте борошно і ретельно перемішати, уникаючи утворення грудок;
  5. Надішліть масу на повільний вогонь буквально 2 хвилини. За цей час суміш повинна ще раз закипіти;
  6. Консистенція готового ласощі буде схожа на густу сметану. Як тільки вона трохи охолоне, перелийте її за формами і дочекайтеся застигання.

Рецепт молочного шоколаду в домашніх умовах

Необхідні компоненти рецепту:

  • пудра – 30 г;
  • какао терте – 20 г;
  • порошок сухого молока – 35 г;
  • молоко пастеризоване – 1 ст. л.;
  • масло какао-бобів – 25 р.

Скільки готувати: 35 хвилин.

Калорійність: 455 ккал.

Технологія:

  1. Змішати какао-масло з тертим какао і розплавити;
  2. В окремій ємності необхідно розчинити в молоці пудру і сухим молоком. Можна інгредієнти помістити в сотейник і злегка нагріти суміш, але не довести до стану кипіння. У результаті повинна вийти суміш, яка буде трохи густіше, ніж кисіль;
  3. Як тільки какао продукти повністю розплавляться з'єднати їх з молочною сумішшю і перемішати. Об'єднану масу потримати на водяній бані ще кілька хвилин, а потім розлити по формах.

Як зробити гіркий шоколад

Необхідні компоненти рецепту:

  • терте какао – 100 г;
  • пудра – 50 г;
  • масло какао-бобів – 35 р.

Скільки готувати: 1 год.

Кількість калорій: 468 ккал.

Технологія:

  1. На початковому етапі необхідно на водяній бані розтопити терте какао. Дуже важливо розплавити інгредієнт до однорідності. Вона повинна стати практично рідкої, без будь-яких грудочок і будь-яких інших твердих частинок;
  2. Як тільки попередній компонент дійде до необхідної консистенції потрібно додати какао-масло. Цей інгредієнт плавиться набагато швидше, тому після введення його в суміш необхідно масу перемішати;
  3. Останній продукт необхідно вводити порційно і безперервно помішуючи шоколадний складу. В середньому цей процес займає до 10 хвилин. Однак іноді тривалість розчинення пудри займе більше часу. Головне дочекатися однорідної консистенції;
  4. Шоколад готовий. Тепер залишається розлити масу по спеціальним формам і відправити застигати.

Як зробити шоколадний брауні з сиром та вишнями читайте в нашій статті.

Спробуйте рецепт пиріжків з прісного тіста — цей варіант прекрасно поєднується з будь-якою начинкою.

Візьміть на замітку рецепт обалденного печива з корицею і цукром.

Рецепт шоколаду з какао з родзинками і горіхами

Це ласощі оцінять ласуни, які люблять не тільки шоколад, але і наявність у ньому різних додаткових компонентів.

Необхідні компоненти рецепту:

  • молоко пастеризоване – 100 мл;
  • горіхи і родзинки за смаком;
  • стакан цукру;
  • какао (у вигляді порошку) – 4 ст. л.;
  • масло – 125 г;
  • ванілін – ½ ч. л.

Скільки готувати: 40 хвилин.

Калорійність: 414 ккал.

Технологія:

  1. Влийте в каструлю молоко, нагрійте, але не доводьте рідину до кипіння;
  2. Зменште вогонь і всипте ванілін з цукром. Постійно заважайте суміш;
  3. На окремій водяній бані розтопіть масло і влийте його в молочну суміш;
  4. Всипте какао і, помішуючи, варіть масу 25 хвилин на мінімальному вогні;
  5. В кінці додайте родзинки з горіхами, перемішайте і розлийте по формах.

Рецепт приготування білого шоколаду

Якщо рай для ласунів існує, то, напевно, він полягає в шоколадній плитці. І першими про ласощах дізналися ті, хто вирішив ... зекономити.

Необхідні компоненти рецепту:

  • масло какао-бобів – 100 г;
  • пудра – 100 г;
  • ваніль;
  • порошок сухого молока – 100 р.

Скільки готувати: 20 хвилин.

Калорійність: 550 ккал.

Технологія:

  1. Щоб прискорити процес розтоплення, розламайте масло какао-бобів на шматки. Покладіть продукт в неглибоку миску і відправте плавитися на водяній бані;
  2. Як тільки інгредієнт дійде до рідкого стану, одночасно додайте залишилися інгредієнти. Перемішайте і розлийте по формах.

Кавовий шоколад своїми руками

Поціновувачам цього напою доведеться за смаком приготована за цим рецептом ласощі.

Необхідні компоненти рецепту:

  • масло – 250 г;
  • вода – 150 мл;
  • какао – 50 г;
  • апельсинова і лимонна цедра – за смаком;
  • порошок сухого молока – 250 г;
  • кава – 1 ч. л.;
  • пудра – 500 р.

Скільки готувати: до 30 хвилин.

Калорійність: 435 ккал.

Технологія:

  1. Спочатку зварити 150 мл кави. Для цього залийте мелену каву 3/4 склянкою води. Кипіння має тривати не більше 5 хвилин. На цьому ж етапі додайте цедру;
  2. Отриману рідину процідіть і знову відправте на плиту. Як тільки ароматна кава почне підніматися, всипте цукор з какао і кип'ятіть, рідина ще 5 хвилин;
  3. Додайте порошок сухого молока і перемішайте;
  4. Зняти масу з вогню і покласти в неї нарубленное на шматки масло. Швидко перемішати;
  5. Як тільки розтане останній інгредієнт, масу розлийте по формах і залиште на 48 годин для застигання.

Корисні поради щодо самостійного виготовлення

  1. Не перегрівайте масу з какао продуктів. Вона не повинна кипіти і вже тим більше пригорати. Плавити масу в СВЧ-печі не заборонено, однак процес повинен проходити при постійному контролі і самої низької потужності, так як в мікрохвильовій печі какао продукти плавляться набагато швидше, ніж на плиті;
  2. Якщо ви помітили, що в готовому шоколаді з'явилося біле какао-масло, а в руках продукт швидко тане — це значить, що була порушена рецептура, тобто продукту використовували більше, ніж необхідно. Вживати такий шоколад можна, так як шкоди він не принесе, але з естетичної точки зору вигляд його зіпсований;
  3. Кількість доданого цукру умовно. За бажанням можна збільшити або зменшити. Кондитери вважають, що для отримання гіркого шоколаду співвідношення цукру і какао тертого має бути 1:1,5. При співвідношенні 2:1 готовий продукт виходить солодким і без характерною гірчинки;
  4. У гіркому шоколаді відсоток тертого какао становить мінімум 55%, в інших видах – 18%, какао-масла – 20%, в інших видах — від 25 до 30%, а в десертному – 36%;
  5. Форми використовувати пластикові або силіконові. У будь-якому випадку вони повинні бути створені з «харчового» матеріалу. Про це краще уточнити у продавця, так як існують форми не з «харчового» матеріалу. В якості альтернативного варіанту можна взяти форми для льоду. Головне щоб вони були гнучкими;
  6. Не заморожуйте продукт в морозильній камері. Ідеальний варіант в домашніх умовах – холодильник;
  7. Чим більше кількість какао, тим сильніше буде готовий продукт. Крім того, саме цей інгредієнт забезпечить твердість ласощі;
  8. Якщо, ласощі, приготоване за класичним рецептом з доступних продуктів, погано застигне, то в наступний раз збільште кількість борошна. На жаль, досягти ідеальної твердості в цьому рецепті неможливо, але чудовий смак повністю компенсує цей недолік;
  9. Щоб приготувати корисний десерт, кондитери рекомендують замість білого цукру використовувати тростинний коричневий. У ньому міститься чимало цінних мінералів, так і смак завдяки цьому інгредієнту стане більш насиченим.

Удосконалювати ці рецепти шоколаду можна до нескінченності. Експериментуйте і ви обов'язково знайдете для себе ідеальні пропорції продуктів, які зроблять десерт особливим і унікальним.

Що ще почитати: