Як зробити справжній шоколад в домашніх умовах
Хочеться здивувати гостей шоколадом домашнього виробництва, але не знаєте правильного рецепту? Пропонуємо вам приготувати цей десерт з різними смаками за перевіреними рецептами.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пудра цукрова - | 100 г |
терте какао - | 200 г |
масло - | 25 г |
масло какао-бобів - | 50 г |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 465 Ккал |
Перш ніж приступити до технології приготування темного шоколаду, варто сказати, що отримати в домашніх умовах аналог тієї плитки, що продається в магазині, вкрай складно.
Продукт тримає свою форму з масла какао, яке, на жаль, складно знайти. Але якщо ви зможете роздобути цей цінний компонент разом з тертим какао – не сумнівайтеся, успіх гарантований!
Технологія:
- Отже, спочатку потрібно розплавити два види масла: какао-бобів і вершкове масло на водяній бані;
- Після всипте цукор, какао терте і помішуючи, дочекайтеся розчинення;
- Як тільки маса придбає потрібну однорідність і трохи охолоне, розлийте її по підготовлених форм;
- Насолодитися смаком солодощі можна за кілька годин.
Рецепт темного шоколаду з доступних продуктів
Якщо ви не змогли знайти зазначені раніше цінні інгредієнти, не впадайте у відчай, так як існує ще один рецепт, заснований на доступних компонентах.
Необхідні компоненти рецепту:
- пудра – 100 г;
- молоко – 75 мл;
- борошно – 10 г;
- какао (у вигляді порошку) – 150 г;
- вершкове масло – 70 р.
Скільки готувати: 40 хвилин.
Калорійність: 362 ккал.
Технологія:
- У невелику за розміром каструлю влийте молоко і трохи підігрійте на слабкому вогні. Як тільки рідина стане теплою, акуратно введіть цукор з какао;
- В окремому посуді на водяній бані розтопіть масло і змішайте його з підготовленою молочною сумішшю;
- Постійно помішуючи масу, дочекайтеся кипіння і відразу ж зніміть посуд з вогню;
- В цей склад саме через дрібне сито просыпьте борошно і ретельно перемішати, уникаючи утворення грудок;
- Надішліть масу на повільний вогонь буквально 2 хвилини. За цей час суміш повинна ще раз закипіти;
- Консистенція готового ласощі буде схожа на густу сметану. Як тільки вона трохи охолоне, перелийте її за формами і дочекайтеся застигання.
Рецепт молочного шоколаду в домашніх умовах
Необхідні компоненти рецепту:
- пудра – 30 г;
- какао терте – 20 г;
- порошок сухого молока – 35 г;
- молоко пастеризоване – 1 ст. л.;
- масло какао-бобів – 25 р.
Скільки готувати: 35 хвилин.
Калорійність: 455 ккал.
Технологія:
- Змішати какао-масло з тертим какао і розплавити;
- В окремій ємності необхідно розчинити в молоці пудру і сухим молоком. Можна інгредієнти помістити в сотейник і злегка нагріти суміш, але не довести до стану кипіння. У результаті повинна вийти суміш, яка буде трохи густіше, ніж кисіль;
- Як тільки какао продукти повністю розплавляться з'єднати їх з молочною сумішшю і перемішати. Об'єднану масу потримати на водяній бані ще кілька хвилин, а потім розлити по формах.
Як зробити гіркий шоколад
Необхідні компоненти рецепту:
- терте какао – 100 г;
- пудра – 50 г;
- масло какао-бобів – 35 р.
Скільки готувати: 1 год.
Кількість калорій: 468 ккал.
Технологія:
- На початковому етапі необхідно на водяній бані розтопити терте какао. Дуже важливо розплавити інгредієнт до однорідності. Вона повинна стати практично рідкої, без будь-яких грудочок і будь-яких інших твердих частинок;
- Як тільки попередній компонент дійде до необхідної консистенції потрібно додати какао-масло. Цей інгредієнт плавиться набагато швидше, тому після введення його в суміш необхідно масу перемішати;
- Останній продукт необхідно вводити порційно і безперервно помішуючи шоколадний складу. В середньому цей процес займає до 10 хвилин. Однак іноді тривалість розчинення пудри займе більше часу. Головне дочекатися однорідної консистенції;
- Шоколад готовий. Тепер залишається розлити масу по спеціальним формам і відправити застигати.
Як зробити шоколадний брауні з сиром та вишнями читайте в нашій статті.
Спробуйте рецепт пиріжків з прісного тіста — цей варіант прекрасно поєднується з будь-якою начинкою.
Візьміть на замітку рецепт обалденного печива з корицею і цукром.
Рецепт шоколаду з какао з родзинками і горіхами
Це ласощі оцінять ласуни, які люблять не тільки шоколад, але і наявність у ньому різних додаткових компонентів.
Необхідні компоненти рецепту:
- молоко пастеризоване – 100 мл;
- горіхи і родзинки за смаком;
- стакан цукру;
- какао (у вигляді порошку) – 4 ст. л.;
- масло – 125 г;
- ванілін – ½ ч. л.
Скільки готувати: 40 хвилин.
Калорійність: 414 ккал.
Технологія:
- Влийте в каструлю молоко, нагрійте, але не доводьте рідину до кипіння;
- Зменште вогонь і всипте ванілін з цукром. Постійно заважайте суміш;
- На окремій водяній бані розтопіть масло і влийте його в молочну суміш;
- Всипте какао і, помішуючи, варіть масу 25 хвилин на мінімальному вогні;
- В кінці додайте родзинки з горіхами, перемішайте і розлийте по формах.
Рецепт приготування білого шоколаду
Якщо рай для ласунів існує, то, напевно, він полягає в шоколадній плитці. І першими про ласощах дізналися ті, хто вирішив ... зекономити.
Необхідні компоненти рецепту:
- масло какао-бобів – 100 г;
- пудра – 100 г;
- ваніль;
- порошок сухого молока – 100 р.
Скільки готувати: 20 хвилин.
Калорійність: 550 ккал.
Технологія:
- Щоб прискорити процес розтоплення, розламайте масло какао-бобів на шматки. Покладіть продукт в неглибоку миску і відправте плавитися на водяній бані;
- Як тільки інгредієнт дійде до рідкого стану, одночасно додайте залишилися інгредієнти. Перемішайте і розлийте по формах.
Кавовий шоколад своїми руками
Поціновувачам цього напою доведеться за смаком приготована за цим рецептом ласощі.
Необхідні компоненти рецепту:
- масло – 250 г;
- вода – 150 мл;
- какао – 50 г;
- апельсинова і лимонна цедра – за смаком;
- порошок сухого молока – 250 г;
- кава – 1 ч. л.;
- пудра – 500 р.
Скільки готувати: до 30 хвилин.
Калорійність: 435 ккал.
Технологія:
- Спочатку зварити 150 мл кави. Для цього залийте мелену каву 3/4 склянкою води. Кипіння має тривати не більше 5 хвилин. На цьому ж етапі додайте цедру;
- Отриману рідину процідіть і знову відправте на плиту. Як тільки ароматна кава почне підніматися, всипте цукор з какао і кип'ятіть, рідина ще 5 хвилин;
- Додайте порошок сухого молока і перемішайте;
- Зняти масу з вогню і покласти в неї нарубленное на шматки масло. Швидко перемішати;
- Як тільки розтане останній інгредієнт, масу розлийте по формах і залиште на 48 годин для застигання.
Корисні поради щодо самостійного виготовлення
- Не перегрівайте масу з какао продуктів. Вона не повинна кипіти і вже тим більше пригорати. Плавити масу в СВЧ-печі не заборонено, однак процес повинен проходити при постійному контролі і самої низької потужності, так як в мікрохвильовій печі какао продукти плавляться набагато швидше, ніж на плиті;
- Якщо ви помітили, що в готовому шоколаді з'явилося біле какао-масло, а в руках продукт швидко тане — це значить, що була порушена рецептура, тобто продукту використовували більше, ніж необхідно. Вживати такий шоколад можна, так як шкоди він не принесе, але з естетичної точки зору вигляд його зіпсований;
- Кількість доданого цукру умовно. За бажанням можна збільшити або зменшити. Кондитери вважають, що для отримання гіркого шоколаду співвідношення цукру і какао тертого має бути 1:1,5. При співвідношенні 2:1 готовий продукт виходить солодким і без характерною гірчинки;
- У гіркому шоколаді відсоток тертого какао становить мінімум 55%, в інших видах – 18%, какао-масла – 20%, в інших видах — від 25 до 30%, а в десертному – 36%;
- Форми використовувати пластикові або силіконові. У будь-якому випадку вони повинні бути створені з «харчового» матеріалу. Про це краще уточнити у продавця, так як існують форми не з «харчового» матеріалу. В якості альтернативного варіанту можна взяти форми для льоду. Головне щоб вони були гнучкими;
- Не заморожуйте продукт в морозильній камері. Ідеальний варіант в домашніх умовах – холодильник;
- Чим більше кількість какао, тим сильніше буде готовий продукт. Крім того, саме цей інгредієнт забезпечить твердість ласощі;
- Якщо, ласощі, приготоване за класичним рецептом з доступних продуктів, погано застигне, то в наступний раз збільште кількість борошна. На жаль, досягти ідеальної твердості в цьому рецепті неможливо, але чудовий смак повністю компенсує цей недолік;
- Щоб приготувати корисний десерт, кондитери рекомендують замість білого цукру використовувати тростинний коричневий. У ньому міститься чимало цінних мінералів, так і смак завдяки цьому інгредієнту стане більш насиченим.
Удосконалювати ці рецепти шоколаду можна до нескінченності. Експериментуйте і ви обов'язково знайдете для себе ідеальні пропорції продуктів, які зроблять десерт особливим і унікальним.