23 апрель 2019 1 338

Як приготувати салат-коктейль з шинкою і сиром

Довгі роки найпоширенішими на столах росіян салатами були «Олів'є» та «Оселедець під шубою». Однак з появою на прилавках магазинів великого числа нових продуктів цей список розширився.

Сьогодні до числа найпопулярніших холодних салатів можна сміливо віднести салат, який, за незвичайне поєднання смаків і оригінальну подачу, називають коктейлем.

Салати-коктейлі з'явилися порівняно недавно. Незважаючи на незвичайну назву, відрізняється лише спосіб їх подачі. Якщо традиційно прийнято подавати страву в плоских тарілках, то салати-коктейлі поміщають в келихи. Звідси і їх назва. Ще одна відмінна риса – викладання інгредієнтів шарами.

Рецепти салату-коктейлю

Дане блюдо відноситься до числа популярних і тому має кілька варіантів приготування. Відмінності зводяться до вибору основного інгредієнта: шинки або її більш дешевого замінника в особі напівкопченої ковбаси.

Також звичне багатьом поєднання перцю і огірка може бути доповнено кукурудзою, морквою, крес-салатом або замінено іншими овочами в поєднанні з яйцем. У деяких рецептах майонез замінюється сметаною.

Традиційний рецепт з шинкою і сиром
Інгредієнти Кількість
Шинка - 300 г
Сир твердих сортів - 200 г
Перець солодкий - 1 шт.
Огірок свіжий - 1 шт.
Сметана - 50 г
Зелень - 50 г
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Вимити і висушити овочі та зелень;

Нарізати шинку, перець і огірок дрібною соломкою;

Натерти сир. Краще робити це на крупній тертці, щоб всі інгредієнти мали порівнянний розмір;

У заздалегідь підготовлені келихи викласти продукти. Робити це слід по черзі. Спочатку потрібно покласти огірок, зверху шинку. Далі повинен йти шар солодкого перцю та сиру. Перед публікацією чергового шару необхідно робити прошарок з сметани;

Зелень потрібно для прикраси салату.

Рецепт з ковбасою і корейською морквою

Щоб приготувати цю страву, потрібно взяти:

  • Ковбаса напівкопчена – 300 гр.;
  • Твердий сир – 200 гр.;
  • Яйце куряче – 2 шт.;
  • Огірок свіжий – 1 шт.;
  • Корейська морква – 200 гр.;
  • Майонез – 50 гр.;
  • Зелень – 50 гр.

Часові витрати: двадцять хвилин.

  1. Зварити й остудити яйця. Щоб яйця добре чистилися, їх необхідно як слід остудити;
  2. Помити і просушити огірок і зелень;
  3. Нарізати соломкою ковбасу і огірки;
  4. Натерти сир і яйця;
  5. Взяти келих з широким дном і викласти на основу ковбасу. Змастити майонезом;
  6. Викласти моркву по-корейськи і огірки. В якості прошарку між шарами використовувати майонез;
  7. Далі помістити в келих сир і яйця. Можна додатково змастити майонезом сир, якщо є побоювання, що салат вийде сухуватим;
  8. Прикрашати свіжою зеленню слід в самий останній момент.

Таблиця калорійності:

Білки Жири Вуглеводи Кілокалорії
Всього 157.1 202.4 34.4 2590.2
У 100 грамах продукту 15.4 19.8 3.4 253.9

Сыровяленная ковбаса в домашніх умовах, це смачне блюдо улюблені багатьма. А головне, ви точно знаєте з чого вона зроблена!

Лоранський пиріг з грибами і куркою брокколі переверне ваше уявлення про випічці. Це неймовірне поєднання ніжності і соковитості. Рецепт тут.

Самий смачний рецепт салату з кальмарів, читайте варіанти приготування цього екзотичного блюда.

Корисні поради

  1. При виборі шинки потрібно звертати увагу на її соковитість. Для салату краще використовувати сухий продукт. Якщо шинка сирувата, слід попередньо віджати з неї зайву рідину;
  2. Даний салат є порційним. В якості ємності для нього найчастіше використовуються келихи з широким днищем. Однак їх можна сміливо замінити невеликими салатники;
  3. Іноді можна зустріти рецепти, де змінено спосіб нарізки. Господиням пропонується нарізати інгредієнти не тонкою соломкою, а маленькими кубиками. Таке рішення може внести розмаїтість, якщо страва готується регулярно;
  4. При приготуванні цього салату варто враховувати, потрібно його попередньо прибирати в холодильник. В одних рецепти радять подавати страву відразу після його приготування, в інших же рекомендують спочатку залишити його в холодильнику на годину, і тільки потім прикрашати зеленню і викладати на стіл.

Рецептів салатів-коктейлів безліч. Незважаючи на незначні відмінності в списку інгредієнтів, спосіб приготування, як правило, не змінений. А тому можна сміливо стверджувати, що цей салат зможе приготувати навіть початківець кулінар.

Що ще почитати: