Як смачно приготувати піджарку з свинини
Рецепт піджарки з свинини стане в нагоді багатьом господиням. Вона припаде до смаку усій родині, оскільки натуральне м'ясо завжди смачніше ковбаси. Підбираючи до нього різні гарніри, можна ситно і різноманітно нагодувати рідних, не простоюючи кожен день біля плити. Приготувати чудове блюдо досить просто.
Покупка свинини
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Свинина - | 500 – 600 г |
Морквина - | 1 шт. |
Цибулю - | 1 шт. |
Томатна паста - | за смаком |
Борошно пшеничне - | 2-3 ст. л. |
Перчик - | 3-4 горошини |
Сіль - | за смаком |
Суміш декількох видів перцю - | за смаком |
Масло - | 2-3 ст. л. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 195 Ккал |
Даний рецепт найбільш звичний для господинь, так як використовується звичайна сковорода, яка є на кожній кухні.
Процес кулінарної обробки:
Свіже м'ясо 25 – 30 хвилин потримати у воді, щоб вся кров залишилася в ній. Промити його під краном;
Свинину нарізати середніми шматочками 1-1,5 див;
Нарізане м'ясо притрусити борошном. Перемішати, щоб шматочки ретельно вкрилися нею. Таким чином, свинина залишиться соковитою;
Сковороду розігріти на вогні з додаванням невеликої кількості олії. Викласти на неї шматочки м'яса. Обсмажувати до появи легкої рум'яної скоринки;
Взяти глибоку сковороду або каструлю укласти в неї свинину. Додати сіль, суміш декількох видів перцю;
Закип'ятити воду, залити нею м'ясо таким чином, щоб вода покривала його. Поставити все на вогонь;
Подрібнити цибулю, моркву натерти на дрібній тертці;
Злегка обсмажити цибулю і моркву на сковороді протягом декількох хвилин, додати томатну пасту;
Отриману масу грунтовно перемішати, долити кип'яченої гарячої води;
Прокип'ятити підливу, додати трохи солі і цукру, щоб отримати кисло-солодкий смак;
Підливку додати обсмажене м'ясо;
Трохи згасити м'ясо з підливою на повільному вогні.
Рецепт піджарки з м'яса з ароматною підливою
Інгредієнти:
- Свинина – 500-600 р.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Томатна паста – 1-2 ч. л.;
- Соєвий соус – 1 ст. л.;
- Улюблені спеції;
- Бульйон – 200-300 мл;
- Лаврушка – 2 аркуша;
- Часник – 2 зубчики;
- Масло – 2-3 ст. л.
Етапи такі:
- М'ясо заздалегідь промити і нарізати шматочками середнього розміру;
- У каструльку (сотейник) вилити масло і добре розігріти;
- Викласти свинину, додати перець, спеції, соєвий соус;
- М'ясо з приправами обсмажувати на інтенсивному вогні до появи скоринки;
- Далі необхідно приступити до засмажки. Для цього нарізані у формі кубиків моркву і цибулю обсмажити і додати до смаженій м'ясу;
- Після влити бульйон і томатну пасту, трохи посолити і ретельно перемішати вміст;
- Довести суміш до стану кипіння і залишити невеликий вогонь;
- Тушкувати протягом 30-40 хвилин;
- За кілька хвилин до готовності додати часник і лавровий листок.
Подавати з гарніром, полив підливою.
Як приготувати торт на сковороді, читайте цікаві рецепти тортів, приготовані нестандартним способом.
Читайте як готувати рецепти дієтичних сирників без сиру і борошна.
Як посмажити картоплю в мультиварці — рецепти про яких ви навіть не здогадувалися тут.
Свиняча піджарка: рецепт в мультиварці
Мультиварка давно стала правою рукою господині. Вона значно спрощує процес приготування, а також істотно економить час. Зі свининою вдало поєднується безліч приправ, що дозволяє робити блюдо особливим кожен раз.
Інгредієнти:
- М'ясо – 600 р.;
- Цибуля – 1 шт.;
- Часник – 1 зубчик;
- Томатна паста – 1,5 – 2 ст. л.;
- Будь-які приправи – за своїми смаковими уподобаннями.
Процес наступний:
- М'якоть подрібнити на шматочки середнього розміру;
- Подрібнити цибулю;
- На приладі встановити режим «Смаження», час – 7 хвилин. Змастити чашу маслом, викласти в неї шматочки свинини;
- Коли час минув до м'яса можна додати цибулю і продовжувати смажити на сковороді протягом 5 хвилин. Посолити, додати спеції;
- На приладі задати команду «Гасіння», час 50 – хвилин. Повністю залити м'ясо водою;
- За 5 хвилин до завершення готування додати часник.
Піджарка зі сметаною і свинячим беконом
Томатна паста чи сік – не єдина основа для смачної підливи. Не менш гідним інгредієнтом є сметана, яка надає ніжний, вершковий смак.
Інгредієнти:
- М'ясо – 500-600 р.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Сметана – 150 – 200 гр.;
- Масло соняшнику (звичайне ростить.) – 3 – 4 ст. л.;
- Сіль, спеції.
Етапи:
- Подрібнити свинину до скибочок середнього розміру. Злегка відбити її молоточком. Додати трохи солі і улюблених спецій;
- На розігрітій сковороді, обсмажувати протягом 8-10 хвилин;
- Півкільця цибулі, додати на сковороду. Тримати на вогні ще 10 хвилин;
- Змінити вогонь на середній, сковороду накрити кришкою, додати лавровий листок;
- М'ясо тушкувати близько 5 хвилин, потім додати до нього сметану, продовжувати тушкувати ще протягом 5 хвилин.
Хитрощі і поради кухарів
- При купівлі свинини приділіть увагу її кольору. Блідо-рожевий відтінок м'яса і білий колір сала свідчать про його свіжості. Воно також повинно мати нейтральний запах;
- Заморожену свинину заздалегідь необхідно помістити в ємність до тих пір, поки інгредієнт не розморозитися до кімнатної температури. Прискорювати розморожування кухарі не радять, бо як продукт втратить смакові властивості;
- Якщо на кухні є свіжі помідори, то можна сміливо замінити ними томатну пасту або сік,якщо такий є. Овочі помістити в ємність і заливають окропом. Через 5 хвилин видаляють шкірку. Подрібнюють ножем або блендером;
- Якщо не вдалося приготувати натуральний м'ясний бульйон, то завжди можна піти на хитрість: у якості замінника підійде кип'ячена вода, в якій розчиняють бульйонний кубик. Замість нього використовують суміш із сушених овочів.
- Якщо страва готується в мультиварці, то варто враховувати її потужність. Тривалість готування м'яса безпосередньо залежить від приладу;
- Гра зі спеціями: різні набори та види приправ докорінно змінюють весь смак;
- Овочі з морозилки цілком підійдуть, піджарка не буде менш смачною;
- Блюдо буде готуватися довше, якщо шматочки свинини були занадто великими. Робіть їх розмір середнім, щоб уникнути проблем.
Приготувавши піджарку з свинини, господиня нагодує сім'ю смачною, ситною вечерею. Для краси і приємного запаху найкраще підійде зелень. Рідні і близькі з задоволенням оцінять кулінарну майстерність господині.
Не варто боятися готувати. Рецепт завжди скерує в потрібному напрямку, а інтуїція підкаже, що саме зробить блюдо особливим. Готувати завжди здорово!