Як приготувати свинину в пиві на сковороді в духовці і мультиварці
Що може бути смачніше, ніж обсмажена соковита свинина. Ще більш приємний смак і аромат додасть їй пиво. Свинина досить жирне м'ясо і калорійне. Але при правильному приготуванні зайвих калорій можна уникнути і отримати дуже смачне блюдо. До того ж, при приготуванні його з хмільним напоєм буде менш помітний специфічний смак і запах цього м'яса.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинини (ескалоп або шийка) - | 900 г |
жиру (сала) - | 80 г |
пива (темного) - | 1/2 л |
цибулин - | 6 шт. |
хлібних кірок (сірий хліб, «Празький») - | 3 шт. |
перцю і солі - | за смаком |
цукру - | 1/2 ч. л. |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
Не можна точно стверджувати, що це споконвічно чеський варіант. Але те, що в ньому використовуються два улюблених компонента чехів – з цим не посперечаєшся.
Жир або сало порізати на шматочки і розтопити на сковороді. Шкварки прибрати. У розтопленому жирі обсмажити цибулю, порізану півкільцями, до золотистого кольору.
Свинину відправити в сковороду до цибулі. М'ясо повинно лежати на дні, щоб могло добре підсмажитися. Дочекатися золотисто-коричневої скоринки з одного боку, перевернути і обсмажити таким же чином з іншого боку.
Влити 1/3 частина пива і не закривати сковороду, поки воно не випарується наполовину. Додати сіль, свіжозмелену перець, цукор і долити ще 1/3 пива. Прикрити кришкою і томити на малому вогні 20 хвилин. Далі додати хлібні кірки, вилити решту пиво і залишити настоюватися приблизно 30 хвилин.
До такого м'яса найкраще підійде на гарнір просто відварена картопля. Пиво слід використовувати гарну, темну, щоб до м'яса не домішувалися сторонні, не потрібні аромати.
Свинина в пиві на сковороді
Цей рецепт дуже простий у виконанні.
Для приготування необхідно:
- 500 р свинини;
- 250 мл пива (темного);
- 15 мл олії соняшникової;
- перець, сіль.
Загальний час приготування – 1 годину.
Калорійність – 170 ккал/100 р.
Свинину розрізати на пластини завтовшки 1,5 див. Отстучать молотком до 0,5 см. Присипати сіллю і перцем з усіх сторін і викласти на розігріту сковорідку. Підсмажити з обох країв і залити пивом. Прикрити кришкою і томити до готовності.
До такого м'яса чудово підійдуть овочеві гарніри, в тому числі і картопля. Також непогано буде воно поєднуватися і з гречаною крупою.
Пивна свинина з грибами в духовці
Для приготування потрібно:
- 900 г свинини;
- 300 г грибів (гливи, печериці);
- 1 цибулина;
- 300 мл пива;
- 15-20 мл олії соняшникової;
- перець, сіль.
Загальний час приготування – 1 годину 20 хвилин.
Калорійність – 155 ккал/100 р.
Гриби подрібнити. Цибулину розрізати півкільцями. Посмажити все на сковороді на рослинному маслі. М'ясо порізати пластинами товщиною 1,5 см і відбити. Викласти свинину на металевий лист, присолити і поперчити.
Поверх викласти обсмажені гриби і поставити у підігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин. Після витягнути м'ясо і залити його пивом. Повернути назад на 30 хвилин, збавивши температуру до 180 градусів.
На гарнір до такого м'яса чудово підійде гречка. Крім того, хороша свинина буде з відварною картоплею або спаржею.
Тушкована свинина в пиві в мультиварці
Для приготування потрібно:
- 900 г свинини;
- 330 мл пива;
- 15 мл олії соняшникової;
- перець, сіль.
Загальний час приготування – 1 годину.
Калорійність – приблизно 210 ккал/100 р.
М'ясо розрізати на пласти і відбити молотком до 0,5 см. Присипати сіллю і перцем з усіх боків. Викласти в каструлю, змазану олією. Включити на «Смаження» — 10 хвилин. Після обсмажування залити м'ясо пивом і включити режим «Гасіння» — 40 хвилин. Для додання більшого смаку і аромату залишити нудитися м'ясо на «Підігріві».
До цієї свинині добре підійде картопляне пюре, овочеві рагу і спаржа на пару.
Рецепт шашлику з свинини у хмільному напої
Яке ж літо проходить без виїздів на природу і шашликів? Для маринування м'яса є безліч рецептів. Один з них – маринад з пива.
Для приготування потрібно:
- 1000 г свинини;
- 0,5 л пива;
- 2 шт. цибулини;
- 2 шт. томатів;
- перець, сіль.
Загальний час готування – 5-6 годин.
Калорійність – 159 ккал/100 р.
Свинину нарізати шматками приблизно 2×2 см і скласти її в яку-небудь ємність. Цибулю нарізати кільцями і додати до м'яса. Приєднати сіль, спеції. Гарненько пом'яти руками, щоб цибуля виділив сік. Потім залити пиво і знову пом'яти. Перемішати все і залишити замачиваться на 3-4 години (найкращий варіант – на ніч).
Шматки м'яса накалываются на шампур, по черзі з кільцями цибулі і кружальцями помідорів. Обсмажувати на слабкому вогні або на вугіллі до готовності.
Для шашлику на гарнір найбільше підходить салат зі свіжих овочів.
Тісто для італійської піци — читайте як приготувати хорошу основу для випічки.
Картопляна запіканка з куркою і грибами в духовці — це страва коштує того, щоб красуватися на святковому столі.
Пастрома з курячої грудки — спробуйте як правильно це зробити.
Свинина з овочами, тушкована в пиві
Тушковані овочі завжди є хорошим доповненням до м'яса. Особливо для такого важкого, як свинина.
Для приготування потрібно:
- 700 г свинини;
- 350 г картоплі;
- 350 г капусти;
- 120 г моркви;
- 120 г цибулі;
- 120 г зеленого горошку;
- 400 мл пива;
- 10 мл олії соняшникової;
- перець, сіль.
Загальний час приготування – 1 годину 10 хвилин.
Калорійність – приблизно 126 ккал/100 р.
М'ясо порізати шматочками і скинути обсмажуватися в сотейник. Картоплю і цибулю порізати кубиками. Капусту нашинковывать. Морква перетерти на крупній тертці. До м'яса додати цибулю і моркву. Обсмажувати, поки морква не стане готовою.
Потім додати шарами капусту, картоплю і зелений горошок. Залишити потомитися на дрібному вогні хвилин 15. Спостерігати, щоб не пригоріло. Далі приєднати сіль, спеції і залити все пивом. Залишити відкритим сотейник, поки пиво не випарується до половини. Потім закрити кришкою і залишити дотушиваться на 20 хвилин.
Таке страву краще подати з посіченою свіжої зеленню. Таке м'ясо не потребує гарнірі, так як тушковані овочі вже їм і є. Для більш м'якого смаку за 10 хвилин до готовності можна доповісти 20-30 мл сметани.
Свиняча рулька в пиві з медом, запечена в духовці
Для приготування потрібно:
- 2 свинячі рульки;
- 1 л пива (темного);
- 60-70 мл меду;
- перець, сіль.
Час готування – 25 годин.
Калорійність – приблизно 200 ккал/100 р.
Свинячі рульки гарненько миємо й чистимо. Натираємо сіллю, складаємо на дно каструлі і заливаємо пивом. Каструлю прибрати в холодильник на добу. Потім рульки вийняти, обсушити від вологи паперовими серветками.
Натерти медом, викласти на вистелений фольгою деко, загорнути і поставити в духовку 200 градусів на 20 хвилин. Далі витягнути, розгорнути і дати добре зарум'яниться, повернувши в духовку ще на 10 хвилин.
Здавалося б, занадто короткий час приготування. Але його вистачає, щоб досягти повної готовності. І все це завдяки пиву, в якому рульки маринуються.
На гарнір добре підходить квашена капуста.
Поради кулінарів
Свинина – досить просте м'ясо, як, здавалося б. Але навіть при його приготуванні є свої нюанси, які варто було б враховувати.
- Для приготування того чи іншого блюда варто вибирати різні частини свинячої туші. Для смаження більше підходять шийна і грудна частини. Для шашлику хороша задня частина – окіст;
- Приправи також добре доповнюють свинину і перебивають не завжди приємний специфічний запах. Підходять: перець чорний, червоний, мускатний горіх, майоран, кмин, гвоздика, базилік, розмарин, карі, коріандр, гірчиця, петрушка, селера, цибуля, кріп;
- Для шашлику не рекомендується застосовувати розморожене м'ясо. В цьому випадку краще брати свіжу свинину. В іншому випадку м'ясо може вийти жорстким і «гумовим»;
- На пиві також не варто економити. Адже дешеве в основному складається з спиртовий складової і різних ароматизаторів, барвників. Тобто потрібного ефекту, для якого воно застосовується, не вийде, і страва буде безповоротно зіпсовано;
- Пиво буває темне, світле та коричневе. Світле є універсальним, воно підходить практично до будь-якої страви. Цей легкий напій просочить і наповнить їжу більш багатим ароматом, ніж темне. Коричневе — більш щільне і більше підходить до овочевих рагу та сирних страв. Для м'ясних — ближче темне, особливо для червоних видів м'яса.
Приємного апетиту!