Як смачно і швидко приготувати відбивні зі свинини в клярі
Свинина в будь-якому вигляді виходить смачно, але відбивні з неї явно є улюбленою стравою більшості людей. Хіба хтось відмовиться від соковитого шматка свинини в цікавому клярі? Різноманітність панірування і рецептів кляру допомагає кожен раз отримувати нові смакові відчуття.
Кляру мало не буває
Для сирно-вершкового кляру необхідно:
- 200 гр. твердого сиру;
- 200 гр. 33% вершків;
- 1 ст. л. розтопленого вершкового масла;
- 100 гр. панірувальних сухарів;
- 20 гр. солі;
- По 5 гр. чорного, червоного і білого меленого перцю;
- 10 гр. меленого лимонного перцю.
У миску з високими бортами влити вершки, розтоплене масло, сухарі, спеції. Сир натерти на дрібній тертці і додати в суміш. Віночком або вилкою гарненько розмішати тісто, дати йому трохи постояти. Після смаження вийде ніжна шкірка з вершковим смаком та ароматом сиру.
Відбивні зі свинини можна подати з гарніром зі свіжих овочів і зелених листя салату.
Для гірчичного кляру необхідно:
- 6 ст. л. борошна;
- 1 ст. л. 50% майонезу;
- 3 ст. л. гірчиці домашньої;
- 1 ч. л. соєвого соусу;
- Сіль за смаком;
- 1 ст. л. крохмалю.
У глибокому посуді змішати майонез, соус і гірчицю, поступово всипати просіяне борошно, крохмаль. Добре збовтати виделкою або кухонним віночком, щоб не утворилися грудочки, відставити на 10 хвилин, а потім приступити до смаженні м'яса.
Пікантний кляр додасть йому особливий смак. Таке блюдо добре буде поєднуватися з печеними овочами на грилі.
Для овочевого кляру до свинячим отбивным потрібно взяти:
- 60 гр. борошна;
- 1 великий червоний болгарський перчик;
- 1 велика цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- Пучок кінзи;
- 1 свіже яєчко;
- 2 ст. л. молочка;
- 6 гр. морської солі.
У глибокій тарілці змішати молоко, яйце з сіллю. Перчик очистити від насіння і ніжки, цибулю позбавити від лушпиння. Нарізати їх дрібними кубиками, додати в молочно-яєчну суміш.
Часник почистити і пропустити через часникодавку, додати в тісто.
Кінзу промити і дрібно нарубати, також висипати в тісто.
Присипати суміш борошно і гарненько вимісити рукою. Якщо тісто вийшло занадто рідким, можна додати борошно.
Така скоринка буде виглядати оригінально із-за різних кольорів інгредієнтів. Цікаве блюдо вже виходить самостійним із-за наявності овочів.
Для помаранчевої скоринки на відбивних зі свинини необхідно взяти:
- 2 яєчка;
- 1 ст. л. сметани;
- По 10 гр. паприки, куркуми, орегано, червоного перцю і солі;
- 70 гр. картопляного крохмалю.
Сметану вилити в піалу. Додати туди ж яйця збовтати віночком до однорідності. У суміш висипати спеції, сіль і крохмаль і ще раз дуже добре розмішати. При необхідності додати ще крохмаль.
Своєрідна суміш вийде ароматною, красивого оранжевого або червоного кольору (в залежності від спецій). М'ясо просочиться смаками спецій і вийде м'яким і соковитим. Такі відбивні будуть в контрасті виглядати з пюре з картоплі.
Смачні відбивні зі свинини в клярі зможе приготувати навіть новачок
Не потрібно володіти чарівними кулінарними здібностями, щоб приготувати чудове блюдо на сковороді. Не тільки інгредієнти мають значення в цій справі, а й любов до гостей, і бажання їм догодити.
На 2 порції смачних відбивних в паніровці необхідно:
- 3 ст. л. крохмалю;
- 2 ст. л. теплого молока;
- 2 яйця;
- 1 ч. л. соусу «Чілі»;
- Сіль за смаком;
- По 5 гр. майорану, зіри і базиліка;
- 600 гр. свинячого балика;
- 60 мл олії з насіння льону.
У глибоку посудину влити тепле молоко, вбити білки і жовтки, добре перемішати. Додати туди ж крохмаль, «Чилі» і спеції. Суміш потрібно перемішати до стану однорідності. Дати постояти кляру близько 20 хвилин.
За цей час з балика зробити 4 шматка, кожен відбити молоточком, накривши плівкою. Шматки трохи посолити.
Розігріти масло в гарячій сковорідці з антипригарним покриттям. Занурювати свинину в кляр, дати йому стекти і викладати на сковороду, щоб відбивні вийшли рівними.
Смажити на середньому вогні до готовності, перевертаючи один раз на іншу сторону.
Суміш тіста вийде соковитою і смачною, а м'ясо в ній добре протушкується і точно не залишиться сирим.
Візьміть на замітку найцікавіші рецепти гамбургерів, які легко можна приготувати в домашніх умовах.
Найпростіший рецепт відбивною з свинини на сковороді, читайте в нашій статті наші поради.
Поради зайвими не будуть
- Кляр для відбивних зі свинини вийде з ніжним сирним присмаком, якщо використовувати сир без добавок. Специфічний сир з пліснявою додасть неприємний протухнув аромат, хоча, напевно, є любителі і такої страви;
- Щоб відбивна зі свинини вийшла м'якою, потрібно попередньо відбити м'ясо спеціальним пристосуванням, які напевно є у кожної господині. Щоб при цьому зберегти чистоту робочого місця, можна м'ясо покласти в поліетиленовий пакет або накрити харчовою плівкою. Бризки від свинини не будуть розлітатися в різні сторони;
- Суміш, в яку буде обмакиваться м'ясо, потрібно гарненько приправити спеціями, саму відбивну лише трохи присолити. Так страва вийде ніжним, а співвідношення приправи і внутрішнього соку відбивною ідеальним;
- Борошно і крохмаль добре загущають тісто. Якщо в рецепті цей інгредієнт не передбачений (а в більшості є або те, або інше), то можна додати трохи крохмалю або борошна, щоб суміш не стікала з відбивною.
Відбивна зі свинини в клярі – традиційне блюдо, але, змінивши склад панірування, можна дивувати гостей щоразу не лише смак страви, але і його зовнішнім виглядом, кольором.