Як приготувати розсольник з перловкою і солоними огірками
М'ясний або пісний суп є густим супом, який має наваристий і ароматний смак. Незважаючи на додавання малосольних огірків, смак супу має м'який солодкуватий присмак. Різні варіації розсольнику: з фрикадельками, рисом, перловкою – дають можливість вибрати рецепт на свій смак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
свинини (переважно ребра) - | 500 г |
картоплі - | 300 г |
моркви - | 0,1 кг |
лука - | 1 невелика головка |
перлової крупи - | 0,1 кг |
маринованих огірків - | 3-4 шт. |
спецій - | за смаком |
томатної пасти - | за смаком |
соняшникової олії - | 100 мл (може менше) |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 240 Ккал |
Блюдо по цьому рецепту виходить ароматним і м'ясним, тому напевно сподобається всій родині.
Готування:
Попередньо, на ніч замочити промиту перлову крупу холодною водою;
Почистити цибулю і моркву, вимити і порізати дрібними брусочками. За бажанням можна все подрібнити на тертці;
Ребра добре промити, налити в каструлю холодної води і встановити на плиту. Як вода закипить, її потрібно злити і налити нову. Знову поставити на плиту. Як закипить, зменшити газ і варити на тихому вогні 45 хвилин;
Огірки нарізати кубиком або подрібнити на тертці;
У розігрітій сковороді підсмажити цибулю і моркву на рослинній олії. Коли у овочів з'явитися золотистий колір, додати огірки. Накрити каструлю і дати трохи потомитися;
На рослинному маслі в окремій маленькій сковорідці обсмажити томатну пасту. Вона практично готова, додати сіль, трохи інших спецій, лаврушку і перець;
Після того як реберця будуть готові, вийняти їх, м'ясо зняти з кістки;
У бульйон закинути перловку і після того як закипить, варити 17-20 хвилин;
У сковороду з засмаженими овочами налити 60 мл м'ясного бульйону, перемішати і влити в каструлю. Туди ж покласти шматочки м'яса і отриманий томатний соус;
Тушкувати ще 10 хвилин на вогні, а після зняття дати настоятися 15 хвилин.
Готовий супчик виходить наваристим і густим. Розлити його по глибоких тарілках, додати трохи сметани і прикрасити гілочкою зелені.
Смачний розсольник з перловкою і солоними огірочками
Складові такі:
- 500 гр м'ясний яловичої кістки;
- 100 гр перловки;
- 400 гр картоплі;
- Солоні огірки – 0,2 кг;
- Розсіл від огірків – ½ склянки;
- Цибуля – 0,1 кг;
- 100 гр моркви;
- 90 гр томатної пасти;
- Спеції і лаврове листя.
Спосіб приготування:
- Промити м'ясо, залити прохолодною водою і в межах однієї години варити на тихому вогні. Після того як бульйон почне кипіти, прибрати накип;
- Перловку добре промити, залити кількома склянками окропу і витримати 1 годину;
- Після того, як яловича кістка буде готова, оделить його від кісток і порізати на шматочки;
- Відправити м'ясо і перловку в бульйон, ще близько півгодини дати покипіти;
- Картоплю очистити і промити. Нарізати брусками і закинути в бульйон;
- Цибулю і моркву подрібнити ножем або на тертці;
- Огірки нарізати дрібною соломкою;
- На рослинному маслі в сковороді обсмажити цибулю і моркву;
- Далі, покласти томатну пасту, перемішати і трохи загасити;
- Додати огірки, прикрити кришкою і тушкувати 10-15 хвилин;
- У бульйон з перловкою викласти вміст сковороди і влити розсіл від огірків. Додати спеції, сіль і кілька лаврових листків. Закрити каструлю кришкою, дати покипіти ще 7-10 хвилин.
Суп готовий! Приправити сметаною і посипати порізаної зеленню.
Рецепт розсольнику з перловкою і куркою в мультиварці
Інгредієнти:
- 0,5 кг філе курки;
- 70 гр перлової крупи;
- Картопля – 300 гр.;
- Рослинна олія;
- 200 гр солоних огірочків;
- 200 гр моркви і цибулі;
- Спеції, зелень;
- Розсіл від огірків – 150 мл
Етапи:
- Очищену моркву і цибулю промити і подрібнити на тертці;
- Підключити мультиварку в режим «Смаження» і налити в чашку оливкова олія. Підсмажити цибулю, після цього викласти в чашу моркву і тушкувати;
- Куряче філе промити, покласти в каструлю з овочами, залити водою. Прикрити кришку і готувати в режимі «Суп» 30 хвилин. Як вода закипить необхідно зняти піну і додати листя лаврушки;
- В цей час перлову крупу залити окропом і дати настоятися;
- Коли буде готове куряче філе, вийняти його і нарвати на шматочки;
- Почистити картоплю, помити і нарізати середнім кубиком. У бульйон назад покласти м'ясо, висипати перловку, картопля і влити огірковий розсіл. Все перемішати, додати спеції і трохи солі. Спробувати на смак. Якщо мало солі, то додати ще. Варити 17-20 хвилин.
Після сигналу мультиварки вимкнути її і дати супу постояти 10 хвилин. Після приготування супу, можна розливати його по порціях, додавши сметани і нарубаної зелені.
Розсольник з перловкою, солоними огірками і грибами
Розсольник вийде ще більш насиченим, якщо приготувати його з печерицями. Суп готується не більше півгодини, тому підійде тим, у кого мало часу для приготування їжі.
Інгредієнти:
- 300 гр. свіжих печериць;
- 3 ст. л. перловки;
- 0,2 кг картоплі;
- Олія рослинна;
- 0,2 кг маринованих огірків;
- 150 мл розсолу від огірків;
- Спеції, лаврове листя, зелень;
- 1 головка цибулі і одна морква.
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати дрібним кубиком і засмажити в сковорідці на рослинній олії;
- Моркву очистити, подрібнити на тертці, додати в сковороду до цибулі і обсмажити.
- Натерти на тертці огірки, викласти до овочів, закрити кришкою і трохи загасити;
- Перлову крупу попередньо залити водою, бажано на ніч;
- Гриби промити і нашаткувати скибочками. Обсмажити на іншій сковороді до готовності у рослинній олії. Печериці повинні трохи зменшитися, і придбай коричневий колір;
- Взяти каструлю укласти в неї гриби і обсмажені овочі. Залити відфільтрованою водою, поставити на газ і довести до кипіння. Потім висипати в грибний бульйон перловку і варити після закипання 20 хвилин;
- Подрібнити зелень і висипати в каструлю перед відключенням.
Розсольник з грибами готовий! Залишається тільки приправити сметаною і додати гілочку петрушки. Приємного апетиту!
Прості супи на кожен день рецепти які потрібно випробувати обов'язково.
Тут рецепти супів з баранини — приготуйте екзотичну шурпу.
Суп з кропиви, рецепт з фото — приготуйте цей справжнє джерело вітамінів проти весняного авітамінозу.
Корисні поради
При використанні томатної пасти в розсольнику, її обов'язково потрібно обсмажити, оскільки в «сирому» вигляді вона кислить. Визначити готовність томатної пасти можна по запаху, як тільки пропаде кислинка, значить соус готовий. Тут вже важливо не перепечеться пасту, оскільки вона почне гірчити.
В розсольнику пасту з томатів завжди можна замінити помідорами, тільки необхідно зняти шкірку.
Щоб позбутися клейкості перловки, перед тим як її варити необхідно, обсмажити на сухій сковороді до золотистого кольору. Також перлову крупу треба засипати в бульйон в саму останню чергу.
При приготуванні розсольнику в мультиварці, найчастіше потрібна функція «Смаження», але не у всіх мультиварках є цей режим. Його можна замінити режимом «Розігрів», він нітрохи не гірше впорається з обсмажуванням.
Неважливо, який з рецептів розсольнику буде приготовано, всі вони мають свою нотку аромату, яка сподобається кожному!