05 июнь 2019 1 993

Як смачно і швидко приготувати салат з редискою і яйцем

Коли починається весна, хочеться, нарешті, спробувати перші смачні овочі. Редиска – одна з найулюбленіших рослин, що першим потрапляє на стіл після довгої зими і радує своїм свіжим ароматом і вітамінами.

Салат з редискою насичує організм мікроелементами і вітамінами, бадьорить, чудово втамовує голод. Додати в тарілку до редису – особиста справа кожного, майонезна, сметанна або заправка з олії створять неймовірні смакові відчуття.

Чи варто змінювати традиційний рецепт?
Інгредієнти Кількість
редису - 200 г
перепелиних яйця - 4 шт.
салату «Одеський кучерявец» - пучок
солі і перцю - за смаком
сметани і жирних вершків - по 50 мл
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 80 Ккал
Редис добре поєднується з яйцем, іншими овочами, зеленушкой. Смачний салат можна приготувати в іншому тандемі, але редис з яйцем – класика кулінарії, яка припаде до смаку всім без винятку.

Яйця варити до готовності, остудити і очистити від шкаралупи, нарізати кубиком. Редис помити і нарізати кружечками. Листя салату промити і висушити, викласти на дно тарілки.

В іншій мисці змішати яйця і редис, додати рідкі інгредієнти, посолити і поперчити.

Добре перемішати, викласти зелене листя. Порізати зелену цибульку.

Ніжна редиска у поєднанні з яйцем і сметаною – страва з серії правильного харчування. Вітамінів в салаті багато, наїстися можна, а головне, вигляд він має приємний.

Огірки додадуть свіжості

Овочеві салати – це завжди яскраво. Весна, літо і осінь не обходяться без редиски. Її, звичайно, можна купувати і взимку, але їсти шкідливі речовини навряд чи комусь захочеться.

Нарізавши в салат овочі різних кольорів, вийде оригінальне частування, яке особливо сподобається діткам. Кольоровий салат прикрасить тарілку малюка і спонукає його з'їсти порцію цілком.

На 4 порції салату «Свіжість» з редиски з яйцем і огірком знадобиться:

  • 150 гр. редиски;
  • 2 невеликих огірка;
  • 2 качиних варені яєчка;
  • 2 ст. л. зеленого горошку з банки;
  • 10 оливок без кісточки;
  • Півпучка рукколи;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Пучок зелені;
  • 1 зубчик часничку;
  • 100 мл вершків;
  • 30 мл натурального йогурту;
  • Сік половини лимона.

Овочі помити і нарізати часточками. Яйця порубати. Чисту зелень дрібно нарубати. Рукколу вимити і просушити. Оливки нарізати кільцями. Часник очистити і потерти на тертці (дрібної). Висипати всі інгредієнти в миску, в тому числі і горошок, присолити і поперчити. Окремо змішати йогурт, вершки і лимонний сік. Заправити сумішшю овочі і добре перемішати.

Помідорчики в тему

Помідори разом з редискою на смак хороші, особливо у весняний період. Разнообразив овочевий салатик яйцем, вийде вітамінно-білкова суміш.

Для 2 порцій оригінального салату з редиски з яйцем і помідорами потрібно:

  • 10 редисок;
  • 10 помідорів черрі;
  • 6 перепелиних яєць варених;
  • 2 жмені дрібно нарізаною пекінської капусти;
  • 8 горішків кеш'ю;
  • Пучок шпинату;
  • 3 ст. л. оцту;
  • 6 ст. л. води;
  • Сіль, цукор і перець за смаком;
  • 2 ст. л. лляної олії;
  • Півпучка свіжого базиліка.

Редис і помідори помити, нарізати кружечками. Залити їх оцтом, водою, посолити і додати цукор. Залишити маринуватися близько 20 хвилин.

Яйця очистити, розрізати на половинки. Шпинат і базилік промити, дрібно нарізати. Горіхи потовкти в ступці в крихту.

Коли редис і помідори промаринуются, викласти їх на серветку, щоб зайва рідина скла. Потім перекласти їх на дно великої тарілки, зверху посипати капустою, шпинатом, базиліком, горіхами, ще раз посолити, верхній шар – половинки яєць.

Всі страву полити олією і пригощатися.

Мариновані овочі в поєднанні зі свіжою капустою і зеленню шпинату – дуже цікаве кулінарне рішення.

Самий смачний салат з креветками рецепт який вам сподобається.

Які салати приготувати на дитячий День народження, читайте нюанси приготування страв на дитяче свято.

Фото рецепти салатів з вірменської кухні, читайте цікаву добірку.

Омлет в салаті? Так!

Яйця в салат можна не тільки додавати в звареному вигляді, якщо з них приготувати омлет, то страву можна подавати як цікавого гарніру.

На 4 порції салату «Розкішний» потрібно:

  • 2 свіжих яйця;
  • 4 ст. л. молока;
  • 1 ч. л. борошна;
  • Сіль і перець за смаком;
  • Півпучка зеленого базиліка;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 1 ст. л. гірчиці;
  • 13 ст. курячого бульйону;
  • 200 гр. редиски;
  • 200 гр. вареного курячого філе;
  • 1 зубок часнику.

Яйця розмішати, додати молоко, борошно, сіль і перець. На розігріту сковороду вилити олію, а коли воно нагріється, додати яєчно-молочну суміш.

Готувати під кришкою на маленькому вогні близько 12 хвилин. Часник очистити і пропустити через прес, змішати його з гірчицею і бульйоном – це соус. Базилік вимити, дрібно нарубати. Філе нарізати довільно.

Редиску помити і розрізати кожну на четвертинки. Коли омлет буде готовий, трохи остудити його і розрізати на квадратики. Він повинен вийти пишним.

На тарілку викласти гіркою курочку, редис, омлет, рясно присипати базиліком. Якщо необхідно, посолити. Полити гірку соусом.

Це варіація на тему теплого салату. Смачне, соковите і ароматне блюдо виходить, якщо все правильно приготувати.

Поради зайвими не будуть

  1. Щоб вибрати смачну редиску, потрібно звертати увагу на коренеплоди правильної форми. Криві рослини будуть не смачні;
  2. Хороша редиска повинна бути гладкою, твердою і без чорних (сірих, бурих) вкраплень. М'якість і плямистість – ознака неякісного продукту;
  3. Колір смачного коренеплоду може бути різноманітним, але він має рівномірно покривати всю поверхню;
  4. Якщо бадилля у пучка редиски виглядає свіжою, то в якості коренеплоду можна не сумніватися. Мляві, тьмяні листя видають коренеплід не першої свіжості;
  5. З свіжої бадилля редиски варять супи і додають її у салати;
  6. Редиска надзвичайно корисна, але має і безліч протипоказань, тому додавати її в раціон потрібно без фанатизму.

Свіжий салат з редису повинен бути на столі завжди з середини весни до осені, тоді авітаміноз не страшний.

Що ще почитати: