16 июнь 2019 3 486

Вісім цікавих салатів з капусти і редиски

Капустяні салати з редисом подають до смажених та варених м'яса, риби, як гарнір, а також як самостійну закуску.

Салат з молодої капусти з редисом
Інгредієнти Кількість
капусти (молодий) - ¼ Качана
редиски - 7 штук
салатного листя - 6 шт.
яблук - 1 шт.
горіхів - невелика жменя
гірчиці - за смаком
масла без запаху - 45 г
спецій - за смаком
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 99 Ккал

Це страва найкраще готувати з молодого овоча з зеленим листям, у якого вже сформувався качан.

Як зробити:

  1. Нашаткувати соломкою редиску, зелене яблуко.
  2. Нарізати тонко капусту, гарненько пом'яти, приправивши сіллю.
  3. Нарвати довільно листовий салат. У салатниці всі підготовлені овочі з'єднати.
  4. Потовкти горіхи волоські у ступці, можна для подрібнення використовувати блендер.
  5. Для приготування заправки: збити віночком масло зі спеціями, гірчицею, потім додати товчені горіхи, перемішати і заправити овочевий салат.

Корисний рада: яблуко треба взяти найміцніше, кисле.

З свіжої червонокачанної капусти, редиски і моркви

Червона капуста в салаті виглядає просто розкішно. Після теплової обробки вона втрачає колір, тому краще її використовувати в свіжому вигляді.

Знадобляться:

  • 200 г червоної редиски;
  • 300 г червоної капусти;
  • 300 г солодкої моркви;
  • 75 мл рафінованої олії;
  • для соку — половина лимона;
  • 1 апельсин;
  • 1 невелика жменя цедри лимона;
  • за смаком сіль.

Потрібно 20 хвилин.

Цінність порції: 98 ккал.

Як готувати:

  1. Нарізати червонокачанну капусту, моркву, редис кубиками. Намагатися, щоб кубики були приблизно однаковими.
  2. Почистити апельсин, прибрати плівку з м'якоті, нашаткувати її дрібними кубиками.
  3. Змішати моркву і лимонний соки.
  4. Додати редис, капусту, апельсин, трохи солі.
  5. Салат заправити рафінованою олією, ретельно перемішати, посипати лимонною цедрою.

На замітку: обов'язково зняти з сегментів апельсина плівки, вони дуже грубі і трохи гірчать.

Ніжний салат з морквою

Смак салату з білокачанної капусти можна поліпшити, якщо нашатковану овоч опустити на 1 хвилину в окріп, а потім злегка віджати або відкинути на сито. Овоч втратить терпкий смак і стане більш ніжним.

Будуть потрібні:

  • 3 молодих морквини;
  • 6 штук редиски;
  • 1 невелике яблуко;
  • 200 г білої капусти;
  • 1 жменю подрібненого фундука.

Приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 87 ккал.

Готуємо:

  1. Яблуко, капусту, моркву ретельно помити, нашаткувати рівною соломкою.
  2. Редиску нарізати тонкими скибочками.
  3. Всі інгредієнти з'єднати в салатнику, додавши горіхи, масло рослинне по смаку.

Порада: можна збризнути овочі лимонним соком.

Варіант приготування з огірками

У цьому салаті два види капусти, які прекрасно поєднуються з редискою, огірками і пряними травами. А часникове масло і сметана додадуть овочів пряність, але не калорії.

Вимагається:

  • 150 г білокачанної + 100 г червонокачанної капусти;
  • 90 г огірків;
  • 70 г редиски;
  • 2 гілочки кропу;
  • 2 гілочки петрушки;
  • 2 гілочки кінзи;
  • 2 ч. л. соку лайма;
  • 1 дрібка сушеної м'яти;
  • 25 г 20%-ної сметани;
  • за смаком свіжий сік лимона;
  • часникове масло і сіль.

Знадобиться близько 25 хв.

Порція містить: 89 ккал.

Як готувати:

  1. Нашаткувати соломкою капусту, огірок, редис, подрібнити зелень.
  2. Додати в салат, сік лайма, суху м'яту, сіль.
  3. Для заправки страви: з'єднати сметану з лимонним соком, сіллю, часниковим маслом.
  4. Салат подають в тарілці, полив соусом.

Порада: свіжий огірок і редис можна нашаткувати кільцями.

За посиланням ви знайдете рецепт салату з редискою і яйцем.

Для святкового столу можна зробити салат з горіхами по-грузинськи. Тут ви знайдете рецепт.

Напевно вам сподобається салат з копченою куркою і помідорами. Тут описано, як його зробити.

Салат з пекінської капусти і редиски

Пекінська капуста не має качана, але за складом вона близька до звичайної білокачанної. З неї виходять чудові салати. До речі, велику качан теж можна використовувати, якщо нашаткувати її тонкими смужками.

Вимагається:

  • 1 пучок редиски;
  • ¾ Пекінської капусти;
  • 8 штук великих креветок (очищених);
  • 30 мл соєвого соусу;
  • 15 мл рисового оцту;
  • 45 мл рослинного масла;
  • 5 г цукру.

На приготування знадобиться 15 хвилин. Калорійність порції: 100 ккал.

Як робити:

  1. Натерти редьку на тертці.
  2. Пекінську капусту нашаткувати, змішати її з редисом.
  3. Соєвий соус збити з оцтом, олією, додати трохи цукру. Цією сумішшю заправити салат.
  4. Зверху викласти відварені великі креветки.

Порада: щоб листя пекінської капусти не горчили, не варто купувати сильно пожовклий овоч і гнатися за гігантами, ідеальна довжина овоча — не більше 30 см.

Рецепт з майонезом

Перед готуванням розрізати капустяний качан, видалити качан. Овоч нашаткувати тонкими смужками, посолити і пом'яти, поки він не стане м'яким. Виділився сік віджати.

Будуть потрібні:

  • 200 г яблук;
  • 200 г білої капусти;
  • 150 г червоної редиски;
  • за смаком легкий майонез;
  • за смаком мелений білий перець і сіль;
  • 2 щіпки чорних кунжутного насіння.

Знадобиться 20 хвилин. Одна порція: 97 ккал.

Як готувати:

  1. Капусту нарізати соломкою, пом'яти руками.
  2. Очистити яблука, нашаткувати соломкою.
  3. Редиску нарізати соломкою.
  4. З'єднати всі продукти, приправити за смаком майонезом.
  5. Посипати готову страву насінням кунжуту.

Корисні ради: за бажанням яблука і редьку можна натерти на крупній тертці.

Вітамінні салати

Готуйте їх заздалегідь, просочившись легкої сметаною заправкою, овочі стануть помітно ніжніше. Для поживності радимо додавати родзинки, варене яйце, різноманітну зелень.

З родзинками

Будуть потрібні:

  • 300 г білої капусти;
  • 1 солодка морква;
  • 6-7 штук червоної редиски;
  • 1 жменю родзинок;
  • 2 ст. л. 20%-ної сметани;
  • щіпка чебрецю (сухого);
  • 10 г м'якої гірчиці;
  • 8 мл яблучного оцту;
  • 20 мл олії без запаху (бажано оливкової);
  • 1 щіпка солі.

Знадобиться 20-25 хвилин. Одна порція салату: 119 ккал.

Як зробити:

  1. Як можна тонше нарізати білокачанну капусту. Очищену моркву, редис нашаткувати на великій тертці, викласти в миску з капустою. Додати жменю родзинок, пучок чебрецю.
  2. Для заправки: з'єднати сметану з яблучним оцтом, маслом, гірчицею, сіллю і перемішати.
  3. Готову страву полити приготовленої заправкою, перемішати, на 15 хвилин залишити, щоб інгредієнти просочилися.
Якщо раптом трапилася не надто солодка морква (таке трапляється взимку), просто додайте до неї трохи дрібного цукру.

З яйцем

Будуть потрібні:

  • 250 г білої капусти;
  • 7 стебел зеленої цибулі;
  • 6 штук редиски;
  • яйце;
  • 35 г сметани;
  • 20 мл рафінованої олії;
  • 1 ст. л. оцту;
  • за смаком зелень кропу;
  • 5 г дрібної солі.

Знадобиться 15 хвилин. Одна порція: 96 ккал.

Як зробити:

  1. Капусту нарізати красивою соломкою.
  2. Зелена цибуля добре промити, нашаткувати не дуже дрібно.
  3. Зварене яйце, червоний редис нарізати скибочками.
  4. Всі інгредієнти ретельно перемішати в салатник, заправити соусом.
  5. Приготувати заправку: з'єднати сметану з рослинним маслом, сіллю, оцтом, все ретельно перемішати.
  6. Готову страву посипати кропом.
За бажанням салат можна доповнити свіжим огірком, зеленим горошком.

Корисні поради від професіоналів

Коли готуєте салат, потрібно обов'язково придушити нашатковану капусту, дати протягом 20 хвилин їй постояти, щоб з'явився сік. І ще один важливий нюанс: не варто її перчити, мелений чорний перець змінює її смак не в кращу сторону. З білого редису краще зрізати шкірку, а з червоного шкірку зрізати не потрібно.

Весняні овочі, можуть містити нітрати, щоб нейтралізувати шкоду, треба зробити наступне: помити редиску, покласти її в миску, наповнену водою, капнути трохи соку лимона, витримати 15 хвилин. З моркви обов'язково зрізати верхню частину, огірки очистити від шкірки. З качана зняти верхній лист. У зелені використовувати тільки листову частину.

Капустяні салати з редискою і огірками добре поєднуються з заправкою на основі йогурту. Для цього змішати до однорідності 250 грам натурального йогурту з 8 грамами гірчиці, налити 35 мл лимонного соку, 2 чайні ложки рідкого меду, додати дрібку апельсинової цедри.
На відео — рецепт смачного вітамінного салату з капустою, редькою і яйцем:

Здавалося б, ну який новий салат можна придумати з капустою і редискою. Але запевняємо вас, такі салати точно є. Перетворити звичайний овочевий салат в кулінарний шедевр вам допоможуть різні заправки, фрукти, родзинки, яйце і навіть креветки.

Що ще почитати: