Вісім цікавих салатів з капусти і редиски
Капустяні салати з редисом подають до смажених та варених м'яса, риби, як гарнір, а також як самостійну закуску.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
капусти (молодий) - | ¼ Качана |
редиски - | 7 штук |
салатного листя - | 6 шт. |
яблук - | 1 шт. |
горіхів - | невелика жменя |
гірчиці - | за смаком |
масла без запаху - | 45 г |
спецій - | за смаком |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 99 Ккал |
Це страва найкраще готувати з молодого овоча з зеленим листям, у якого вже сформувався качан.
Як зробити:
- Нашаткувати соломкою редиску, зелене яблуко.
- Нарізати тонко капусту, гарненько пом'яти, приправивши сіллю.
- Нарвати довільно листовий салат. У салатниці всі підготовлені овочі з'єднати.
- Потовкти горіхи волоські у ступці, можна для подрібнення використовувати блендер.
- Для приготування заправки: збити віночком масло зі спеціями, гірчицею, потім додати товчені горіхи, перемішати і заправити овочевий салат.
Корисний рада: яблуко треба взяти найміцніше, кисле.
З свіжої червонокачанної капусти, редиски і моркви
Червона капуста в салаті виглядає просто розкішно. Після теплової обробки вона втрачає колір, тому краще її використовувати в свіжому вигляді.
Знадобляться:
- 200 г червоної редиски;
- 300 г червоної капусти;
- 300 г солодкої моркви;
- 75 мл рафінованої олії;
- для соку — половина лимона;
- 1 апельсин;
- 1 невелика жменя цедри лимона;
- за смаком сіль.
Потрібно 20 хвилин.
Цінність порції: 98 ккал.
Як готувати:
- Нарізати червонокачанну капусту, моркву, редис кубиками. Намагатися, щоб кубики були приблизно однаковими.
- Почистити апельсин, прибрати плівку з м'якоті, нашаткувати її дрібними кубиками.
- Змішати моркву і лимонний соки.
- Додати редис, капусту, апельсин, трохи солі.
- Салат заправити рафінованою олією, ретельно перемішати, посипати лимонною цедрою.
На замітку: обов'язково зняти з сегментів апельсина плівки, вони дуже грубі і трохи гірчать.
Ніжний салат з морквою
Смак салату з білокачанної капусти можна поліпшити, якщо нашатковану овоч опустити на 1 хвилину в окріп, а потім злегка віджати або відкинути на сито. Овоч втратить терпкий смак і стане більш ніжним.
Будуть потрібні:
- 3 молодих морквини;
- 6 штук редиски;
- 1 невелике яблуко;
- 200 г білої капусти;
- 1 жменю подрібненого фундука.
Приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 87 ккал.
Готуємо:
- Яблуко, капусту, моркву ретельно помити, нашаткувати рівною соломкою.
- Редиску нарізати тонкими скибочками.
- Всі інгредієнти з'єднати в салатнику, додавши горіхи, масло рослинне по смаку.
Порада: можна збризнути овочі лимонним соком.
Варіант приготування з огірками
У цьому салаті два види капусти, які прекрасно поєднуються з редискою, огірками і пряними травами. А часникове масло і сметана додадуть овочів пряність, але не калорії.
Вимагається:
- 150 г білокачанної + 100 г червонокачанної капусти;
- 90 г огірків;
- 70 г редиски;
- 2 гілочки кропу;
- 2 гілочки петрушки;
- 2 гілочки кінзи;
- 2 ч. л. соку лайма;
- 1 дрібка сушеної м'яти;
- 25 г 20%-ної сметани;
- за смаком свіжий сік лимона;
- часникове масло і сіль.
Знадобиться близько 25 хв.
Порція містить: 89 ккал.
Як готувати:
- Нашаткувати соломкою капусту, огірок, редис, подрібнити зелень.
- Додати в салат, сік лайма, суху м'яту, сіль.
- Для заправки страви: з'єднати сметану з лимонним соком, сіллю, часниковим маслом.
- Салат подають в тарілці, полив соусом.
Порада: свіжий огірок і редис можна нашаткувати кільцями.
За посиланням ви знайдете рецепт салату з редискою і яйцем.
Для святкового столу можна зробити салат з горіхами по-грузинськи. Тут ви знайдете рецепт.
Напевно вам сподобається салат з копченою куркою і помідорами. Тут описано, як його зробити.
Салат з пекінської капусти і редиски
Пекінська капуста не має качана, але за складом вона близька до звичайної білокачанної. З неї виходять чудові салати. До речі, велику качан теж можна використовувати, якщо нашаткувати її тонкими смужками.
Вимагається:
- 1 пучок редиски;
- ¾ Пекінської капусти;
- 8 штук великих креветок (очищених);
- 30 мл соєвого соусу;
- 15 мл рисового оцту;
- 45 мл рослинного масла;
- 5 г цукру.
На приготування знадобиться 15 хвилин. Калорійність порції: 100 ккал.
Як робити:
- Натерти редьку на тертці.
- Пекінську капусту нашаткувати, змішати її з редисом.
- Соєвий соус збити з оцтом, олією, додати трохи цукру. Цією сумішшю заправити салат.
- Зверху викласти відварені великі креветки.
Порада: щоб листя пекінської капусти не горчили, не варто купувати сильно пожовклий овоч і гнатися за гігантами, ідеальна довжина овоча — не більше 30 см.
Рецепт з майонезом
Перед готуванням розрізати капустяний качан, видалити качан. Овоч нашаткувати тонкими смужками, посолити і пом'яти, поки він не стане м'яким. Виділився сік віджати.
Будуть потрібні:
- 200 г яблук;
- 200 г білої капусти;
- 150 г червоної редиски;
- за смаком легкий майонез;
- за смаком мелений білий перець і сіль;
- 2 щіпки чорних кунжутного насіння.
Знадобиться 20 хвилин. Одна порція: 97 ккал.
Як готувати:
- Капусту нарізати соломкою, пом'яти руками.
- Очистити яблука, нашаткувати соломкою.
- Редиску нарізати соломкою.
- З'єднати всі продукти, приправити за смаком майонезом.
- Посипати готову страву насінням кунжуту.
Корисні ради: за бажанням яблука і редьку можна натерти на крупній тертці.
Вітамінні салати
Готуйте їх заздалегідь, просочившись легкої сметаною заправкою, овочі стануть помітно ніжніше. Для поживності радимо додавати родзинки, варене яйце, різноманітну зелень.
З родзинками
Будуть потрібні:
- 300 г білої капусти;
- 1 солодка морква;
- 6-7 штук червоної редиски;
- 1 жменю родзинок;
- 2 ст. л. 20%-ної сметани;
- щіпка чебрецю (сухого);
- 10 г м'якої гірчиці;
- 8 мл яблучного оцту;
- 20 мл олії без запаху (бажано оливкової);
- 1 щіпка солі.
Знадобиться 20-25 хвилин. Одна порція салату: 119 ккал.
Як зробити:
- Як можна тонше нарізати білокачанну капусту. Очищену моркву, редис нашаткувати на великій тертці, викласти в миску з капустою. Додати жменю родзинок, пучок чебрецю.
- Для заправки: з'єднати сметану з яблучним оцтом, маслом, гірчицею, сіллю і перемішати.
- Готову страву полити приготовленої заправкою, перемішати, на 15 хвилин залишити, щоб інгредієнти просочилися.
З яйцем
Будуть потрібні:
- 250 г білої капусти;
- 7 стебел зеленої цибулі;
- 6 штук редиски;
- яйце;
- 35 г сметани;
- 20 мл рафінованої олії;
- 1 ст. л. оцту;
- за смаком зелень кропу;
- 5 г дрібної солі.
Знадобиться 15 хвилин. Одна порція: 96 ккал.
Як зробити:
- Капусту нарізати красивою соломкою.
- Зелена цибуля добре промити, нашаткувати не дуже дрібно.
- Зварене яйце, червоний редис нарізати скибочками.
- Всі інгредієнти ретельно перемішати в салатник, заправити соусом.
- Приготувати заправку: з'єднати сметану з рослинним маслом, сіллю, оцтом, все ретельно перемішати.
- Готову страву посипати кропом.
Корисні поради від професіоналів
Коли готуєте салат, потрібно обов'язково придушити нашатковану капусту, дати протягом 20 хвилин їй постояти, щоб з'явився сік. І ще один важливий нюанс: не варто її перчити, мелений чорний перець змінює її смак не в кращу сторону. З білого редису краще зрізати шкірку, а з червоного шкірку зрізати не потрібно.
Весняні овочі, можуть містити нітрати, щоб нейтралізувати шкоду, треба зробити наступне: помити редиску, покласти її в миску, наповнену водою, капнути трохи соку лимона, витримати 15 хвилин. З моркви обов'язково зрізати верхню частину, огірки очистити від шкірки. З качана зняти верхній лист. У зелені використовувати тільки листову частину.
Капустяні салати з редискою і огірками добре поєднуються з заправкою на основі йогурту. Для цього змішати до однорідності 250 грам натурального йогурту з 8 грамами гірчиці, налити 35 мл лимонного соку, 2 чайні ложки рідкого меду, додати дрібку апельсинової цедри.
На відео — рецепт смачного вітамінного салату з капустою, редькою і яйцем:
Здавалося б, ну який новий салат можна придумати з капустою і редискою. Але запевняємо вас, такі салати точно є. Перетворити звичайний овочевий салат в кулінарний шедевр вам допоможуть різні заправки, фрукти, родзинки, яйце і навіть креветки.