Як смачно приготувати салат з щавлю
Салати з щавлю можуть бути як легким, так і калорійними. Доповнюватися можуть найрізноманітнішими інгредієнтами: яйцями, помідорами, іншою зеленню у вигляді салатів різних сортів, цибулі, петрушки, кропу, огірками, редискою, яблуками і беконом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
булгур або кіноа - | 50 грам |
редис - | 60 грам |
стебла селери - | 120 грам |
щавель - | 40 грам |
яблуко (переважно зелене) - | 1 шт. |
салат корн - | 60 грам |
перепелині яйця - | 6 і більше штук |
щавель для соусу - | 60 грам |
оливкова олія - | шість столових ложок |
діжонська гірчиця в зернах - | одна чайна ложечка |
сік лимона - | дві чайних ложечки |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 37 Ккал |
Етапи приготування салату:
- Спочатку необхідно відварити булгур (кіноа). Для цього обов'язково використовувати очищену воду, попередньо трохи підсолену. Час для варіння складе близько 12 хвилин. Зняти з плити і злити воду через сито. Залишити до повного охолодження;
- Яйця перепілок також необхідно відварити, потім зняти з плити, гарячу воду злити, залити яйця холодною. Після повного охолодження звільнити їх від шкаралупи. Нарізати на половинки;
- Для того щоб приготувати соус необхідно всі підготовлені складові для нього подрібнити в блендері разом. Збивати до тих пір, поки не утворюється абсолютно однорідна суміш. Потім обов'язково додати сіль;
- Яблуко вимити і очистити від насіння. Нарізати тонкими пластинками. Також нарізати редис і селеру. Підготовлене кількість щавель нарізати у формі тоненькою соломки;
- Змішати всі підготовлені складові салату і додати підготовлені заздалегідь яйця. Заправити соусом, перемішати і можна подавати до столу.
Прості і смачні рецепти випічки на будь-який випадок життя, фото і кулінарні підказки допоможуть вам.
Як приготувати білково-заварний крем для прикраси тортів в домашніх умовах.
Читайте як приготувати хрусткий хмиз рецепт без горілки з покроковими підказками.
Салат з щавлю з яйцем і огірком
Цей салат виходить дуже легким і при цьому смачним. Щавель надає страві свою родзинку – своєрідну кислоту.
Для приготування знадобиться підготовка наступного переліку інгредієнтів:
- курячі яйця в кількості 2 шт.;
- свіжий огірок кількістю 2 шт.;
- щавель – невеликий пучок;
- цибуля зелена молоденький — невеликий пучок;
- сметана обсягом 200 мл;
- перець і сіль у відповідності з особистими перевагами.
Час приготування – 25 хвилин.
Калорійність – 95 ккал.
Безпосереднє приготування салату:
- Пучки цибулі і щавлю ретельно вимити під прохолодною проточною водою і як можна дрібніше нарізати;
- Курячі яйця поставити в ємкості з водою на плиту і кип'ятити протягом п'яти хвилин. Потім воду злити, залити яйця холодною і залишити до повного охолодження. Після цього очистити від шкаралупи і нарізати на шматочки будь-якого розміру;
- Підготовлені огірочки також вимити і нарізавши формі півкола або також можна зробити форму невеликих шматочків;
- Соус готується дуже просто. Для цього в окремій ємності необхідно сметану, сіль і перець чорний мелений. Ретельно перемішати;
- Всі складові салату: щавель, огірок, яйця, зелений лук змішати в будь глибокій ємності і залити підготовленим соусом. Салат повністю готовий.
Рецепт теплого салату з щавлю
Салат, приготований за цим рецептом, володіє достатньою соковитістю, яскравістю і крім цього має прекрасні смакові якості. Готувати його дуже просто. Буде потрібно наступний перелік складових:
- шість печериць, розміри середні;
- половина одного баклажана;
- половина болгарського перцю;
- невеликий пучок щавлю;
- невеликий пучок петрушки;
- соєвий соус об'ємом 30 мл;
- рисовий оцет об'ємом 30 мл;
- рослинна олія об'ємом 30 мл
Час приготування – 15 хвилин.
Калорійність – 185 ккал.
Приготування:
- Баклажан разом з печерицями нарізати на часточки невеликих розмірів. Перець також нарізати у вигляді тоненької соломки;
- В окремій ємності з'єднати рисовий оцет і соєвий соус;
- Сковороду поставити на плиту і розігріти, потім змастити рослинним маслом і викласти туди баклажани. Обсмажити на сильному вогні до утворення скоринки золотистого кольору. Скласти в будь-якої ємності;
- Печериці також кілька обсмажити на підготовленої сковороді протягом двох хвилин;
- Додати туди ж перець і ще трохи обсмажити, приблизно протягом однієї хвилини;
- Потім додати до грибів і перцю баклажани, налити суміш оцту і соусу. І ще трохи обсмажити;
- Підготувати тарілку, на яку укладається щавель, попередньо ретельно промитий;
- Викласти на щавель, салат і присипати зверху, попередньо подрібненої петрушкою. Можна подавати до столу.
Салат зі щавлем, редисом і яблуком
Для приготування цього салату необхідно попередньо підготувати такий перелік продуктів:
- редис – приблизно десять штук, можна і трохи більше;
- щавель кількістю в 300 грам;
- два або три кисло-солодких яблука;
- невеликий пучок зеленої цибулі;
- три або чотири часникового зубчики;
- ½ Склянки сметани;
- цукор і сіль у відповідності з особистими перевагами.
Час приготування – 12-15 хвилин.
Калорійність – 95 ккал.
Етапи підготовки салату:
- Щавель добре помити і нарізати на тонкі акуратні смужки;
- Редис також добре промити і нарізати у формі невеликих гуртків;
- Цибулю подрібнити з допомогою ножа;
- Яблука очистити від кісточок і подрібнити на тертці самого великого розміру;
- Часник бажано подрібнити як можна більше;
- Змішати всі підготовлені складові загальної ємності сіль і цукор;
- Залити сметаною і ретельно перемішати. Страва повністю готове.
Салат зі щавлем, беконом та помідорами
Цей рецепт сприяє приготування дуже смачного і поживного салату. Для приготування потрібно:
- бекон (можна також використовувати сирокопчену грудинку) в кількості 70 грам;
- листочки щавлю — приблизно 10 штук;
- листочки зеленого салату латуку – приблизно 10 штук;
- листочки салату лолла росса – приблизно 10 штук;
- два помідора, розміри середні;
- сіль у відповідності з особистими перевагами.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 235 ккал.
Підготовка салату:
- Бекон з допомогою гострого ножа нарізати на дуже тонкі волокна. Причому напрямок ножа повинно бути поперечно зростанню волокон;
- Для смаження краще підготувати сковороду з потовщеним дном. Розігріти її викласти підготовлений бекон. У підсумку він повинен вийти трохи хрустким. Прибрати з плити і надати час для охолодження;
- Підготовлену зелень повинні бути дуже ретельно вимитий і очищена. Потім її необхідно трохи висушити, розклавши на кухонному рушнику;
- Після того як вона висохне, варто помістити її ненадовго в холодильник;
- Потім всі види салатів і щавель нарвати на шматки невеликого розміру;
- Нарізати невеликими шматочками помідора, і відправити в ємність разом із зеленню. У цей момент варто все трохи посолити;
- Додати бекон і заправити салат, що виділився жиром з бекону. Блюдо готове до подачі на стіл.
Кулінарні підказки
- Для вживання щавлю у свіжому виді рекомендується використовувати тільки рослини першого року. Більш старі екземпляри використовувати не рекомендується;
- Зривати листочки необхідно ще молодими, оскільки в них міститься мінімальна кількість кислоти, і це не позначиться негативно на роботі шлунково-кишкового тракту;
- Щавель чудово поєднується з цибулею різних сортів, кропом, м'ятою, петрушкою, кінзою, чорним меленим перцем.
Щавель при правильному використанні є дуже корисним продуктом. Використовується не тільки в якості приправи, але і основного складового для салатів. Він доповнює страви і насичує легким кислуватим смаком.