03 май 2019 1 821

Як смачно приготувати салат з щавлю

Салати з щавлю можуть бути як легким, так і калорійними. Доповнюватися можуть найрізноманітнішими інгредієнтами: яйцями, помідорами, іншою зеленню у вигляді салатів різних сортів, цибулі, петрушки, кропу, огірками, редискою, яблуками і беконом.

Салат з щавлю – це дещо незвичайне блюдо. Найчастіше цей продукт використовується в якості приправи або складового для відомого всім «зеленого» борщу. Саме в салатах щавель використовується в свіжому вигляді, що дозволяє організму отримати великий запас корисних речовин і вітамінів.
Салат з щавлю з яйцем
Інгредієнти Кількість
булгур або кіноа - 50 грам
редис - 60 грам
стебла селери - 120 грам
щавель - 40 грам
яблуко (переважно зелене) - 1 шт.
салат корн - 60 грам
перепелині яйця - 6 і більше штук
щавель для соусу - 60 грам
оливкова олія - шість столових ложок
діжонська гірчиця в зернах - одна чайна ложечка
сік лимона - дві чайних ложечки
сіль - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 37 Ккал

Етапи приготування салату:

  1. Спочатку необхідно відварити булгур (кіноа). Для цього обов'язково використовувати очищену воду, попередньо трохи підсолену. Час для варіння складе близько 12 хвилин. Зняти з плити і злити воду через сито. Залишити до повного охолодження;
  2. Яйця перепілок також необхідно відварити, потім зняти з плити, гарячу воду злити, залити яйця холодною. Після повного охолодження звільнити їх від шкаралупи. Нарізати на половинки;
  3. Для того щоб приготувати соус необхідно всі підготовлені складові для нього подрібнити в блендері разом. Збивати до тих пір, поки не утворюється абсолютно однорідна суміш. Потім обов'язково додати сіль;
  4. Яблуко вимити і очистити від насіння. Нарізати тонкими пластинками. Також нарізати редис і селеру. Підготовлене кількість щавель нарізати у формі тоненькою соломки;
  5. Змішати всі підготовлені складові салату і додати підготовлені заздалегідь яйця. Заправити соусом, перемішати і можна подавати до столу.

Прості і смачні рецепти випічки на будь-який випадок життя, фото і кулінарні підказки допоможуть вам.

Як приготувати білково-заварний крем для прикраси тортів в домашніх умовах.

Читайте як приготувати хрусткий хмиз рецепт без горілки з покроковими підказками.

Салат з щавлю з яйцем і огірком

Цей салат виходить дуже легким і при цьому смачним. Щавель надає страві свою родзинку – своєрідну кислоту.

Для приготування знадобиться підготовка наступного переліку інгредієнтів:

  • курячі яйця в кількості 2 шт.;
  • свіжий огірок кількістю 2 шт.;
  • щавель – невеликий пучок;
  • цибуля зелена молоденький — невеликий пучок;
  • сметана обсягом 200 мл;
  • перець і сіль у відповідності з особистими перевагами.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність – 95 ккал.

Безпосереднє приготування салату:

  1. Пучки цибулі і щавлю ретельно вимити під прохолодною проточною водою і як можна дрібніше нарізати;
  2. Курячі яйця поставити в ємкості з водою на плиту і кип'ятити протягом п'яти хвилин. Потім воду злити, залити яйця холодною і залишити до повного охолодження. Після цього очистити від шкаралупи і нарізати на шматочки будь-якого розміру;
  3. Підготовлені огірочки також вимити і нарізавши формі півкола або також можна зробити форму невеликих шматочків;
  4. Соус готується дуже просто. Для цього в окремій ємності необхідно сметану, сіль і перець чорний мелений. Ретельно перемішати;
  5. Всі складові салату: щавель, огірок, яйця, зелений лук змішати в будь глибокій ємності і залити підготовленим соусом. Салат повністю готовий.

Рецепт теплого салату з щавлю

Салат, приготований за цим рецептом, володіє достатньою соковитістю, яскравістю і крім цього має прекрасні смакові якості. Готувати його дуже просто. Буде потрібно наступний перелік складових:

  • шість печериць, розміри середні;
  • половина одного баклажана;
  • половина болгарського перцю;
  • невеликий пучок щавлю;
  • невеликий пучок петрушки;
  • соєвий соус об'ємом 30 мл;
  • рисовий оцет об'ємом 30 мл;
  • рослинна олія об'ємом 30 мл

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 185 ккал.

Приготування:

  1. Баклажан разом з печерицями нарізати на часточки невеликих розмірів. Перець також нарізати у вигляді тоненької соломки;
  2. В окремій ємності з'єднати рисовий оцет і соєвий соус;
  3. Сковороду поставити на плиту і розігріти, потім змастити рослинним маслом і викласти туди баклажани. Обсмажити на сильному вогні до утворення скоринки золотистого кольору. Скласти в будь-якої ємності;
  4. Печериці також кілька обсмажити на підготовленої сковороді протягом двох хвилин;
  5. Додати туди ж перець і ще трохи обсмажити, приблизно протягом однієї хвилини;
  6. Потім додати до грибів і перцю баклажани, налити суміш оцту і соусу. І ще трохи обсмажити;
  7. Підготувати тарілку, на яку укладається щавель, попередньо ретельно промитий;
  8. Викласти на щавель, салат і присипати зверху, попередньо подрібненої петрушкою. Можна подавати до столу.

Салат зі щавлем, редисом і яблуком

Для приготування цього салату необхідно попередньо підготувати такий перелік продуктів:

  • редис – приблизно десять штук, можна і трохи більше;
  • щавель кількістю в 300 грам;
  • два або три кисло-солодких яблука;
  • невеликий пучок зеленої цибулі;
  • три або чотири часникового зубчики;
  • ½ Склянки сметани;
  • цукор і сіль у відповідності з особистими перевагами.

Час приготування – 12-15 хвилин.

Калорійність – 95 ккал.

Етапи підготовки салату:

  1. Щавель добре помити і нарізати на тонкі акуратні смужки;
  2. Редис також добре промити і нарізати у формі невеликих гуртків;
  3. Цибулю подрібнити з допомогою ножа;
  4. Яблука очистити від кісточок і подрібнити на тертці самого великого розміру;
  5. Часник бажано подрібнити як можна більше;
  6. Змішати всі підготовлені складові загальної ємності сіль і цукор;
  7. Залити сметаною і ретельно перемішати. Страва повністю готове.

Салат зі щавлем, беконом та помідорами

Цей рецепт сприяє приготування дуже смачного і поживного салату. Для приготування потрібно:

  • бекон (можна також використовувати сирокопчену грудинку) в кількості 70 грам;
  • листочки щавлю — приблизно 10 штук;
  • листочки зеленого салату латуку – приблизно 10 штук;
  • листочки салату лолла росса – приблизно 10 штук;
  • два помідора, розміри середні;
  • сіль у відповідності з особистими перевагами.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 235 ккал.

Підготовка салату:

  1. Бекон з допомогою гострого ножа нарізати на дуже тонкі волокна. Причому напрямок ножа повинно бути поперечно зростанню волокон;
  2. Для смаження краще підготувати сковороду з потовщеним дном. Розігріти її викласти підготовлений бекон. У підсумку він повинен вийти трохи хрустким. Прибрати з плити і надати час для охолодження;
  3. Підготовлену зелень повинні бути дуже ретельно вимитий і очищена. Потім її необхідно трохи висушити, розклавши на кухонному рушнику;
  4. Після того як вона висохне, варто помістити її ненадовго в холодильник;
  5. Потім всі види салатів і щавель нарвати на шматки невеликого розміру;
  6. Нарізати невеликими шматочками помідора, і відправити в ємність разом із зеленню. У цей момент варто все трохи посолити;
  7. Додати бекон і заправити салат, що виділився жиром з бекону. Блюдо готове до подачі на стіл.

Кулінарні підказки

  1. Для вживання щавлю у свіжому виді рекомендується використовувати тільки рослини першого року. Більш старі екземпляри використовувати не рекомендується;
  2. Зривати листочки необхідно ще молодими, оскільки в них міститься мінімальна кількість кислоти, і це не позначиться негативно на роботі шлунково-кишкового тракту;
  3. Щавель чудово поєднується з цибулею різних сортів, кропом, м'ятою, петрушкою, кінзою, чорним меленим перцем.

Щавель при правильному використанні є дуже корисним продуктом. Використовується не тільки в якості приправи, але і основного складового для салатів. Він доповнює страви і насичує легким кислуватим смаком.

Що ще почитати: