14 апрель 2019 2 190

Як смачно приготувати запечену картоплю з м'ясом в духовці

Поціновувачі витонченого смаку кулінарних страв давно твердять про те, що навіть без певних навичок і багаторічного досвіду простоювання на кухні можна приготувати такий шедевр, від якого будуть у захваті всі домочадці.

І до уваги береться саме картопля, який в нашій країні не відноситься до дефіцитних продуктів. Якщо його правильно і грамотно згуртувати з іншими продуктами, процес приготування стане приємним заняттям, а готовий результат змусить здивуватися навіть досвідчених майстрів кулінарної сфери.

Звернемо увагу на деякі рецепти, в яких найголовнішим компонентом виступає картопля, поєднується з м'ясом різного виду, з грибами та іншими продуктами.

Рецепти картопельки з курячим м'ясом в духовці

Якщо ви вирішили запекти в духовій шафі картопля з курячим м'ясом, не потрібно думати, що в готовій страві тільки ці інгредієнти. Сучасна кулінарія настільки різноманітна, що рецепт може поєднувати в собі безліч різних продуктів, про поєднання яких складно було б здогадатися.
Соковита картопля з куркою і помідорами
Інгредієнти Кількість
куряча грудка - 1 шт.
помідор - 2 шт.
картоплі - Один кілограм
цибулин - 1 шт.
майонезу - 4 столові ложки
сиру - 100 грам
перцю чорного меленого) - половина десертної ложки
масла (воно має бути рослинного походження) - 2 столових ложки
солі - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 Ккал

Картоплю треба почистити, вимити і нарізати кружечками. Посипати його перцем, сіллю і перемішати. Потім викласти у форму, яка попередньо обмазується маслом.

Курячу грудку необхідно нарізати шматочками малої величини, посолити, поперчити і викласти на картоплю.

Цибулю нарізаємо дрібними квадратиками і посипаємо їм м'ясо.

Потім зверху укладаємо помідори, які попередньо нарізаємо кружечками. Далі – шар майонезу (обмазуємо помідорний шар) і шар сиру, натертого на крупній тертці.

Форму з стравою закриваємо кришкою і ставимо в духову шафу, розігрітий до 180 градусів. Через 40 хвилин потрібно зняти кришку і продовжувати запікання ще 10 хвилин. Визначити готовність можна за з'явилася рум'яної скоринки.

Пряна курка з картоплею в фользі

Для приготування потрібно:

  • Одна курка;
  • Півкіло картоплі;
  • Дві цибулини;
  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • Сік від лимона (достатньо половини фрукта);
  • Сіль і спеції додають за смаком.

Вимиту курку необхідно розрізати на шматочки невеликого розміру і трохи прожарити, використовуючи звичайну сковорідку. Картоплю очищають і нарізають шматками великого розміру.

Деко застеляють фольгою, викладають на нього картоплю, цибулю, порізану кільцями, і курку. Потім додають спеції і сіль.

Блюдо закривають зверху фольгою, ставлять в духову шафу, розігрітий до 200 градусів. Після 60 хвилин фольгу знімаємо, збільшуємо вогонь і продовжуємо запікання ще 10 хвилин. Про готовність страви повідомить з'явилася рум'яна кірочка.

Запечене м'ясо дієтичної індички з картоплею

Дуже смачними виходять запечені в духовці страви, що складаються з картоплі, м'яса індички та інших інгредієнтів. Рецепти таких страв наступні.

Індичка з картоплею в рукаві

Для приготування потрібно:

  • 1 кг. картоплі;
  • Одна індичка;
  • Одна головка часнику;
  • 50 мл олії (необхідно, щоб воно було рослинного походження);
  • Спеції і сіль (кількість залежить від смаку).

Тушку індички потрібно промити і обсушити рушником.

Картоплю очищають і розрізають на половинки або четвертинки (залежить від його розміру).

У мисці перемішують часник, пропущений через прес, рослинна олія, спеції і сіль. Потім цією масою натирають індичку. Всередину тушки закладають картоплю.

В рукав для запікання кладуть тушку індички, начинену картоплею. Решту його частина рівномірно розподіляють по пакету. Один кінець рукава добре закріплюють, а другий – залишають відкритим, що дозволить отримати гарну рум'яну скоринку.

Ставимо індичку в духовку, прогріту до 190 градусів. Час запікання – 1 годину.

Гомілки індички з картоплею

Для приготування чотирьох порцій потрібно взяти:

  • 800 грам картоплі;
  • 4 гомілки;
  • 200 грам зеленого горошку;
  • 90 мл соєвого соусу;
  • 1 столову ложку рослинної олії;
  • 40 грамів готової гірчиці;
  • За смаком додають перець та сіль;
  • 2 ч. л. сушеного базиліка.

Гомілки вимиваємо і обсушуємо, проколюємо в декількох місцях, а саме м'ясо втираємо трохи маринаду (суміш з гірчиці, соєвого соусу і базиліка). Потім залишаємо підготовлене м'ясо на одну годину, щоб воно якомога краще замаринувалося.

Картоплю чистимо і нарізаємо середніми шматочками.

Деко застеляємо фольгою, на неї викладаємо гомілки, а навколо – шматочки картоплі. Солимо і заливаємо приготовленим раніше маринадом.

Зверху закриваємо фольгированной папером, ставимо в духовку, прогріту до 190 градусів, запікаємо одну годину. Коли зазначений час вийде, фольгу знімаємо, а індичку продовжуємо запікати в духовій шафі ще чверть години.

Кабачок фарширований м'ясом в духовці це ситне блюдо, яке дуже просто приготувати.

Класичний рецепт олів'є з м'ясом, як правильно готувати і які інгредієнти входять в салат.

Рецепт бігуса з м'ясом і свіжою капустою в статті на нашому порталі.

Інші популярні рецепти

Звернемо увагу на рецепти запікання картоплі з м'ясом в духовці, за яким приготувати смачну страву зможе навіть недосвідчена господиня. За рахунок присутності в цих рецептах певних інгредієнтів, виходить приготувати справжній кулінарний шедевр.

Поживна картопля зі свининою

Для приготування беремо:

  • 1,5 кг. картоплі;
  • 2 шт. ріпчастої цибулі;
  • 800 грам свинини (антрекот);
  • 250 грам майонезу;
  • 200 грам сиру твердого сорту;
  • Чорний мелений перець і сіль додають за смаком;
  • 1 ст. ложка соняшникової олії.

Свинину потрібно нарізати тонкими скибочками (так, як для приготування відбивних), потім ці скибочки відбивають, посипають чорним меленим перцем і сіллю.

 

Картоплю чистимо, ретельно промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками. Цибулю нарізаємо півкільцями, а сир – скибочками.

 

Деко змащуємо олією, викладаємо на нього відбиті шматочки свинини, потім цибулю, картоплю і посипаємо все перцем і сіллю.

 

Останній шар буде з сиру, шматочки якого укладають щільно. Підготовлене до запіканню страву поливають майонезом так, щоб були відсутні просвіти.

 

Духовка повинна бути прогрітій до 200 градусів. Ставимо в неї деко і запікаємо близько 1 години. Про готовність страви повідомить з'явилася коричнева сирна скоринка.

 

Ароматна картопля з м'ясом і грибами

Рецепт відрізняється тим, що для приготування страви можна використовувати ті гриби і те м'ясо, яке ви самі захочете. Чіткої прив'язки до різновиди м'яса або виду грибів немає.

Отже, для приготування страви потрібно:

  • 200 грам грибів;
  • 5 картоплин середнього розміру;
  • 400 грам будь-якого м'яса;
  • 1 цибулина;
  • Майонез, перець і сіль за смаком;
  • Будь-яка зелень;
  • 1 ст. ложка рослинного масла.

Гриби і очищену картоплю нарізаємо на тонкі пластинки. М'ясо потрібно порізати на шматочки і відбити з двох сторін. Цибулю ріжемо півкільцями, а зелень дрібно рубаємо.

Форму, в якій буде готуватися блюдо, змащуємо рослинним маслом. Спочатку викладаємо відбите м'ясо. Солимо його і перчимо. Наступний шар – цибулю, потім – гриби (їх також трохи перчимо і солимо). Зверху гриби посипаємо посіченою зеленню. Далі викладаємо шар картоплі, трохи солимо його і перчимо, додаємо майонез.

У розігріту до 200 градусів духовку ставимо форму з м'ясом, грибами і овочами і запікаємо страву протягом 40 хвилин. По закінченні процесу запікання посипаємо зверху нарубаною зеленню.

Корисні поради

Якщо запечена картопля з м'ясом готується в рукаві і в кінцевому підсумку хочеться отримати гарну апетитну і смачну скоринку, один з кінців рукава не треба зав'язувати.

Картоплю і м'ясо краще пропікаються, якщо один з кінців рукава для запікання залишається не зав'язаним.

На один з найбільш частих питань — скільки запікати м'ясо з картоплею в духовці – кухарі зазвичай відповідають, що необхідно від 40 хвилин до години.

Блюдо приготується швидше, якщо процес запікання не переривати відкриванням дверцят духовки, в іншому випадку виходить жар і страва готується повільніше.

Якщо час, необхідний для запікання вийшло, а м'ясо ще не приготувався, його потрібно залишити в духовці ще на 30 хвилин, але жар при цьому зменшують.

Приготовану страву потрібно подавати відразу, а не чекати поки воно охолоне.

При запіканні потрібно використовувати легкий майонез, це дозволить приготувати не дуже жирне блюдо.

Запікати картоплю з м'ясом в духовці краще в керамічній формі, спеціально для цього призначеної. Вона в змозі зберегти смак підготовлюваного блюда.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: