Як швидко і смачно загасити курячу грудку
Куряче м'ясо — одне із самих ніжних і низькокалорійних. З його допомогою можна створити частування для рідних і гостей. Тушкувати курку можна з додаванням різних інгредієнтів, які додадуть їй незвичні нотки і оригінальний смак.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лука - | 1 шт. |
сметани - | 0,1 літра |
солі - | за смаком |
масла - | 25 мл |
курячих грудок - | 2 шт. |
меленого перцю - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 89 Ккал |
Грудка куряча, тушкована в сметані – ніжне і соковите блюдо, яке сподобається не тільки дорослим, але маленьким дітям.
- Порізати добре помытое м'ясо кубиками, обсмажити на сковороді;
- З лука видалити лушпиння цибулі, подрібнити кубиками і додати до м'яса, тушкувати 7 хвилин;
- У сковорідку налити сметану, все перемішати, готувати під кришкою 10 хвилин.
До такої страви ідеально підходять овочеві салати, а також різні гарніри – пюре, макарони, каші.
Куряче філе, тушковану в кефірі
Куряче м'ясо можна гасити не тільки в сметані, але і кефірі. Блюдо виходить легким, смачним і ніжним.
Інгредієнти:
- 100 мл кефіру;
- часник;
- сіль;
- грудка куряча;
- перець мелений.
Час приготування: 105 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 98 ккал.
- Грудка добре промивається, нарізають шматочками, викласти в глибоку ємність;
- Часточки часнику почистити, порізати пластинками, відправити його до м'яса, додати трохи солі і приправ, налити кефір, добре перемішати і поставити на 70 хвилин у холодильник, щоб все просякло;
- Перекласти все в сковорідку, дати закипіти, накрити кришкою і готувати 25 хвилин на помірному вогні.
Курка, приготована за цим рецептом, залишається ніжною і ароматною і просто тане в роті. Якщо грудка зрізана з не дуже молодої птиці, в такому разі, її краще витримати в маринаді близько двох годин.
Картопля в томаті з курячим філе
З картоплі і м'яса можна створити різні страви для обіду і вечері. Варіантів того, як це зробити, безліч, але особливо смачним, м'ясо виходить з овочами, тушкована в соусі.
Інгредієнти:
- м'ясо – 700 грам;
- часник;
- олія соняшникова;
- кріп;
- цибулина;
- приправи;
- картопля – 600 грам;
- 4 склянки томатного соку;
- сіль.
Час приготування: 55 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 121 ккал.
- Картоплю нарізати брусочками разом з цибулею, м'ясом і по черзі обсмажити на сковороді;
- Викласти всі підготовлені продукти в каструлю, додати приправи, очищений часник, томатний сік налити;
- Вміст каструлі довести до кипіння, тушкувати півгодини на невеликому вогні;
- Готову страву викласти порційно на тарілки і посипати свіжим кропом.
Приготована за цим рецептом курка з картоплею, виходить смачною, крім того, не потрібно окремо готувати гарнір.
Тушкована капуста з куркою
М'ясо, тушковане з капустою – відмінне рішення для обіду або вечері. Блюдо виходить легким, низькокалорійним і при цьому корисним.
Інгредієнти:
- грудка куряча – 2 штуки;
- приправи;
- паста томатна – 3 чайні ложки;
- 0,75 кілограма капусти;
- сіль;
- 3 цибулини;
- 40 мл соєвого соусу;
- 60 мілілітрів масла;
- 2 моркви.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 86 ккал.
- М'ясо промити, порізати шматочками;
- Нарізати кубиками цибулю, обсмажити його разом зі спеціями на олії, додати натерту моркву, обсмажити пару хвилин, покласти м'ясо і протушкувати 15 хвилин;
- Нашаткувати тонкими смужками капусту, покласти її в сковороду, перемішати, влити суміш з томатної пасти, приправ і соєвого соусу, готувати 20 хвилин.
Щоб приготувати таку страву потрібно всього півгодини часу, ніжний смак м'яса ідеально поєднується з хрусткою капустою.
Як загасити кабачки з курячим м'ясом
М'ясо, тушковану з кабачками – ніжне і соковите блюдо, яке по достоїнству оцінять і гості й родина. Готується воно дуже легко і швидко, а результат вартий витраченого часу.
Інгредієнти:
- 350 грам курячої грудки;
- приправи;
- сіль;
- олія рослинна;
- кабачки – 2 штуки;
- 0,6 літра сметани;
- 4 цибулини.
Час приготування: 50 хвилин.
Калорійність на 100 г: 83 ккал.
- Нарізати невеликими шматочками добре помиту грудку, перекласти її в сковороду і готувати 5 хвилин на рослинній олії;
- Почистити цибулю, порізати його кубиками і додати до м'яса, готувати 10 хвилин;
- Добре помити кабачки, нарізати їх невеликими брусочками, відправити на сковорідку витримати 5 хвилин, полити сметаною, додати спеції, сіль і витримати ще 15 хвилин.
Щоб блюдо вийшло соковитим, ніжним, необхідно купувати невеликі, молоденькі кабачки з м'якою і ніжною шкіркою. Якщо вони будуть перезрілими, з них обов'язково потрібно зрізати шкірку і видалити насіння.
М'ясо птиці у вершковому соусі в мультиварці
Ніжне, смачне м'ясо, приготовлене з сиром і вершками – страва, яку потрібно вміти готувати.
Інгредієнти:
- м'ясо – 600 грам;
- приправи;
- часник;
- сир -120 грам;
- олія соняшникова;
- 0,2 літра вершків.
Час приготування: 55 хвилин
Калорійність на 100 г: 110 ккал.
- М'ясо курки помити, подрібнити невеликими шматочками, посипати сумішшю з приправ, сіллю, залишити на півгодини;
- Порізати часник шматочками, покласти його в чашу мультиварки і витримати одну хвилину в режимі «смаження», дістати його і викинути;
- Покласти в масло шматочки м'яса і обсмажити їх до рум'яної скоринки з двох сторін, додати трохи води, потім тушкувати ще 20 хвилин;
- Вершки налити в миску, додати до них натертий сир, подрібнену зелень, перемішати і залити отриманою масою курку;
- Вибрати режим «випічка» і готувати ще 20 хвилин.
Приготувавши таке блюдо, кожна жінка може експериментувати і подавати його з різними гарнірами – крупами, картоплею, салатами, свіжоспеченим хлібом.
Як приготувати торт з заварного тіста — кілька простих і оригінальних рецептів вишуканого десерту на святковий стіл.
Читайте як приготувати суп з нутом з баранини — страва виходить дуже наваристим і ситним, спробуйте наш рецепт.
Як замаринувати стрілки часнику на зиму дізнайтеся з нашої статті.
Просте блюдо в мультиварці
Картопля з м'ясом – самостійне блюдо, яке не потрібно нічим доповнювати, хіба що легким, весняним салатом. Готується воно в мультиварці дуже швидко і легко.
Інгредієнти:
- 500 грам м'яса;
- спеції;
- морква – 150 грам;
- цибуля – 75 грам;
- картопля – 15 штук;
- масло.
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 182 ккал.
- Нарізати цибулю, подрібнити на тертці моркву, викласти овочі в каструлю і обсмажити їх в режимі «смаження» до м'якості;
- Нарізати кубиками м'ясо, відправити його до овочів, готувати 10 хвилин до золотистого кольору;
- Порізати брусочками почищену картоплю, покласти його в чашу і готувати 5 хвилин з іншими інгредієнтами, додати лаврові листки, спеції, сіль, залити водою і готувати в режимі «гасіння» ще 30 хвилин.
Цей рецепт при бажанні можна трохи модернізувати, експериментуючи з іншими продуктами – прянощами, помідорами, болгарським і гострим перцем. Навіть з найпростіших і доступних інгредієнтів можна створити вечерю, який порадує улюблених людей.
Гриби з курячим м'ясом
М'ясо і шампіньйони – два продукти, які ідеально поєднуються між собою. З них можна приготувати різні страви, але особливо смачні, вони виходять тушкованими. Гриби можуть бути різними, але обов'язково тільки ті різновиди, які можна відразу ж смажити, без процесу відварювання.
Інгредієнти:
- шампіньйони – 0,5 кілограма;
- 100 мл сметани;
- 2 грудки;
- спеції;
- цибуля – 150 грам;
- масло;
- вода;
- горіх мускатний.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 101 ккал.
- Ріпчасту цибулю порізати півкільцями, обсмажити на сковороді;
- Почистити гриби, порізати їх пластинками, відправити на сковороду і готувати 15 хвилин;
- В окремій ємності змішати воду, сметану, спеції, мускатний горіх, перемішати і залити цим печериці;
- М'ясо відварити, остудити, порізати брусочками, викласти в сковорідку і готувати 5 хвилин, потім дати трохи часу настоятися.
Таке смачне блюдо варто подавати з гарніром з рису, картоплі, макаронів, а також свіжими овочами.
Корисні поради
Куряче м'ясо добре поєднується з такими продуктами, як цибуля, гриби, картопля, кабачок, сир. Щоб урізноманітнити смак страви, можна використовувати суміші перців, часник, розмарин, а соуси краще всього готувати на основі вершків, кефіру, сметани, томатної пасти і соєвого соусу.
Корисні і смачні страви можна приготувати тільки з хороших, якісних інгредієнтів. М'ясо повинно бути свіжим, однорідного рожевого кольору, без темних плям, з приємним ароматом.
Куряча грудка дуже ніжна і готується вона досить швидко, на відміну від інших видів м'яса. Гасити її потрібно на середньому вогні, щоб всі шматочки рівномірно приготувалися не тільки зовні, але і всередині.
Щоб всередині м'ясо залишилося соковитим, краще всього перед приготуванням замаринувати його в різних спеціях або кефірі. Якщо м'ясо потрапило трохи жорсткувате, то саме маринад допоможе врятувати блюдо. Завдяки йому, грудка стає більш соковитою, м'якою.
Перед гасінням, шматочки грудки обсмажуються спочатку на сильному вогні з двох сторін, поки не утвориться рум'яна кірочка, потім вогонь зменшується, і додаються інші інгредієнти, спеції, на це йде близько 5 хвилин.
Її готовність перевіряється дуже легко – робиться надріз до середини шматочки, всередині він повинен бути рожевим, але при цьому трохи сирим, після цього починає процес гасіння.
Гасити курячу грудку найкраще в сковороді, казанку або каструлі з товстим дном, але якщо в будинку є мультиварка, то вона стане ідеальною помічницею в приготуванні вечерь та обідів. Всі інгредієнти в такому посуді прогріваються рівномірно, тому страва не пригорає і залишається соковитим.
Щоб тушковане м'ясо стало ще смачніше, найкраще маринувати його в різних приправах за годину-дві до початку приготування. Для цієї мети можна використовувати все, що є в будинку – сушений кріп, петрушку, базилік, розмарин, всі види мелених перців – чорний, червоний.
Спеції можна вибирати на свій смак або ж купити вже готову суміш в магазині, в якій буде все необхідне для приготування курячого м'яса.