14 апрель 2019 12 815

Як просто, швидко і смачно запекти картоплю в мультиварці

Картопля, як гарнір, для багатьох улюблене блюдо. Готувати картоплю в мультиварці не тільки дуже зручно, але й корисні страви виходять із збереженням більшості вітамінів. З величезного розмаїття рецептів приготування запечена картопля в мультиварці виходить смачніше і ніжніше, ніж в духовці.

Простий рецепт запеченої картоплі зі спеціями
Інгредієнти Кількість
картоплини (краще невеликі або середні бульби) - 2-4 шт.
солі - 0,5 ч. ложки
часнику - 0,5 зубчика
кріп, петрушка - 50 г
масла соняшника (вершкового – за бажанням) - 2-3 ст. ложки
спецій - за смаком
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 г: 85 Ккал
Смачну запечену картоплю можна приготувати без зусиль. Відмінним гарніром стане запечений в мультиварці картопля з часником і зеленню.

Готується блюдо дуже просто, не вимагаючи особливих зусиль. Краще взяти невеликі за розміром овочі, якщо картопля велика потрібно порізати на рівні шматочки.

Очищену картоплю (якщо бульби молоді, то їх можна не очищати) потрібно змастити з усіх сторін вершковим або рослинним маслом і укласти в чашу. Зверху посипаємо перцем за смаком солимо.

Готувати потрібно в режимі випічки, загальний час приготування близько години. Через 30 хвилин запікання картоплю варто перевернути на інший бік, тоді він буде рум'яним з усіх боків.

За пару хвилин до повного приготування картоплі додаємо дрібно порізаний часник.

Після готові картоплини викладаємо на тарілку і зверху посипаємо рубаною зеленню. Блюдо виходить гарним, ніжним і ароматним.

Картопля+сир+мультиварка =дуже смачне блюдо

Легкий у приготуванні рецепт картоплі, запеченої з сиром в мультиварці Редмонд, увійде в побут господинь, люблячих смачні запіканки.

Варіантів картопляних запіканок безліч, але більшість з них вимагають довгого перебування на кухні. Цей рецепт простий, але по смаку не поступається. Для приготування нам знадобиться:

  • Картопля — 6-8 штук;
  • М'ясо з прошарком або фарш (кому як більше подобається) — 300-500 грам;
  • Гриби — близько 100 грам;
  • 1 цибулина;
  • Сир – 200 грам;
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Масло – 10 грам або 1 ст. ложка
  • Сіль і перчик – по своєму смаку.

Підготовка продуктів займе деякий час. Всі інгредієнти потрібно почистити і помити бажано нашаткувати їх дуже тоненько, так запіканка вийде більш ніжною.

У змащену невеликою кількістю масла чашу мультиварки викладаємо м'ясо/фарш. М'ясний шар обов'язково потрібно підсолити і поперчити за смаком. Поверх першого шару викладаємо 1/3 частину картоплі, його теж потрібно трохи посолити.

Наступним шаром будуть гриби. Для цієї запіканки підійдуть абсолютно будь-які гриби, які є в холодильнику. Якщо ви використовуєте свіжі гриби, то їх варто попередньо відварити в злегка підсоленій воді.

На гриби викладаємо тонко порізаний півкільцями цибулю, тепер знову краще додати трохи солі, щоб запіканка вийшла рівномірно просоленої. Викладаємо залишився картопля, його потрібно розподілити рівномірно, щоб начинка була повністю вкрита.

Верхнім шаром натертий на крупній тертці сир (краще брати продукт твердих сортів, його легше терти). Сирну масу теж потрібно рівномірно розподілити по поверхні і змастити його сиром.

Мультиварку Редмонд ставимо в режим «випічка» на 60 хвилин з закритим клапаном. Якщо запіканка вийшла високою, то за необхідності час приготування потрібно збільшити хвилин на 10-15.

Перевірити готовність, можна проткнувши запіканку, якщо вона легко протикається, то все готово. Така запіканка стане улюбленим блюдом для всієї сім'ї.

Запечена куряча грудка з картоплею в духовці — швидкий і простий рецепт для будь-яких заходів.

Після вдалої риболовлі стане в нагоді наш рецепт запеченого ляща з картоплею.

Зрази картопляні з грибами і фаршем — це просто знахідка, якщо картопляне пюре залишилося після вчорашнього застілля. Читайте наш фото рецепт.

Соковита картопелька у фользі

Запечений у фользі картоплю, може бути повноцінним стравою зі складним смаком. Запекти його в мультиварці вийде швидше, ніж в духовці. Для картопельки у фользі є дуже незвичайний і цікавий рецепт. Для приготування знадобиться:

  • Картопля – 5-6 середніх або великих бульби;
  • Креветки – якщо дрібні 10-12 шт., великих потрібно 5-6 шт.;
  • Зелень свіжих петрушки, кропу, цибулі – 1 пучок;
  • Майонез – 20 грам;
  • Сіль і перчик – по своєму смаку.

Крім продуктів, знадобиться харчова фольга, в яку необхідно буде загорнути картоплю.

Очищаємо картоплю від шкірки, акуратно вирізаємо середину, не дорізуючи її до кінця. Це можна зробити спеціальним ножем, якщо його немає, то акуратно звичайним ножем з тонким лезом. В результаті повинен вийти своєрідний «горщик», в який будемо укладати начинку.

Дрібно нарізаємо зелень і заправляємо її майонезом. Ця суміш буде чудовим соусом. Картоплю солимо і кладемо всередину очищену креветку. Зверху закладаємо соус, так щоб повністю закрити «горщик».

Картоплю загортаємо в квадратики з фольги, так щоб вона повністю закривала картоплю. Укладати в чашу мультиварки картоплю краще вертикально, отвором угору, щоб начинка не витікала.

Каструлю ставимо в режим «випічка», готується страва 1 годину, для того щоб картопляні горщики були рум'яними, просто збільшіть час ще на 10-15 хвилин. Це оригінальне блюдо зробить святковим будь вечерю і відмінно підійде в пост, достатньо взяти пісний майонез, замість звичайного.

Ніжна курочка з картоплею в мультиварці

Картопелька з м'ясом улюблена їжа багатьох сімей, але як запекти м'ясо курки в мультиварці? Запікати в мультиварці легко. Блюдо виходить соковитим і ніжним, при цьому не потрібно довго стояти біля плити.

Для запеченої картоплі з куркою під сиром, знадобиться:

  • 0,5 кг картоплі;
  • 0,3 кг курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 0,2 кг твердого сиру;
  • Олія соняшникова;
  • Сіль, перець, зелень.

Всі інгредієнти помити і почистити, куряче філе порізати на маленькі шматочки, бульби порізати тонкими кружечками, цибулю півкільцями.

Чашу мультиварки краще застелити пергаментом, змазаним олією. Першим шаром викладаємо м'ясо, солимо і перчимо за смаком. Посипаємо курку цибулею, потім викладаємо картоплю. Верхнім шаром потертий, бажано на дрібній тертці, сир.

Час готування в режимі «випічка» — близько 1 години при закритій кришці. Щоб утворилася більш рум'яна кірочка, можна додати кілька хвилин. Після приготування посипати подрібненою зеленню. Легке блюдо для повсякденного приготування, не вимагає серйозних витрат, не залишить байдужими домочадців.

Корисні поради

Картопелька, приготована в мультиварці – це святкова вечеря кожен день. У всіх господинь є свої секрети приготування страв. Але є кілька секретів, які дозволяють приготовленим стравам завжди залишатися на висоті.

По-перше, правильний вибір продуктів для того чи іншого блюда. Якщо ви готуєте запіканку, яка передбачає, що картопля буде м'яким і розсипчастим, то варто брати крохмальні сорту.

Якщо ж готується кругла картопля, яка повинна бути щільною і не розвалюватися, легко разваривающийся картопля не підійде. Для круглої картоплі краще взяти міцні сорти, щоб зберегти вигляд страви.

Запечену картоплю перед приготуванням можна проколоти виделкою, щоб вона не тріскалася.

По-друге, не забувайте, що не завжди можна відкривати кришку мультиварки під час приготування страв. У деяких автоматичних режимах при відкритті кришки програма просто може збитися, і страва може бути зіпсовано.

Все інше залежить від уподобань в кулінарії, вдалих експериментів з мультиваркою і смачних страв!

Що ще почитати: