Як швидко і смачно приготувати бризол: рецепти з фото покроково
Відшукати рецепт бризоля — фаршированого французького млинця — завдання, не складова багато праці. Інша справа — з безлічі варіацій вибрати ту, що найближче до серця. Спробуємо?
Покрокові рецепти бризоля
У випадку, якщо вам здалося, ніби прочитання матеріалу нижче виявиться марною тратою часу, і в приготуванні бризоля допоможе стара зошит з рецептом улюблених млинчиків і куплений в найближчому супермаркеті фарш, то поспішаємо вас засмутити.
Незважаючи на уявну простоту страви, процес його приготування включає в себе кілька секретів, про які поговоримо далі.
Класика завжди в моді чи бризол звичайний з фаршу — класичний
Фактом того, що рецепт бризоля не має чітких меж, скористалися талановиті шеф-кухаря зі всього світу. Відтворивши десятки варіацій начинок для млинчиків. Якщо ж ви віддаєте данина традиціям, вихідним рецептами та історії, то представляємо до вашої уваги бризол класичний.
Складники страви:
- Фарш яловичини — близько 300 м;
- Молоко коров'яче — 3-3,5 ст. ложки;
- Масло вершкове — 40 г;
- Яйце куряче — 3 шт.;
- Спеції: сіль, перець, суміш прянощів (за смаком).
Потрібно знати: число яєць варіюється в залежності від кількості передбачуваних порцій.
Для начинки знадобляться наступні інгредієнти:
- Твердий сир — 70 г;
- Огірок — 1,5 шт.;
- Зубчик часнику;
- Пучок свіжої кінзи;
- Перо зеленого цибулі.
Подібно розмаїття начинок, приготування бризоля не обмежується єдиним способом. Недосвідченим господаркам підійде варіант почергової приготування фаршу і яйця або запікання в духовій шафі начиненого сирим фаршем прожареного млинця-омлету.
Спритні руки і наявність необхідної начиння припускають одночасне приготування і збитого яйця, і фаршу. Варто відзначити, що готування «за один присід» дається важко, оскільки прокручене м'ясо на сковорідці буквально норовить стягтися до середини.
Подбавши про наявність всіх продуктів, зазначених у переліку, засукавши рукави, приступаємо до роботи.
Перший етап полягає в підготовці всіх складових. З допомогою виделки збиваємо молоко і яйця, приправляємо сіллю і перцем.
Після додавання улюблених спецій у нежирний яловичий фарш, ретельно вимішуємо його і відбиваємо, щоб надати однорідну і клейку структуру. Застосовуючи силу, ми змінюємо консистенцію фаршу, перетворюємо в слухняну, податливу масу.
Залежно від кількості їдців розділяємо м'ясну начинку на необхідну кількість грудочок, і формуємо кульки.
Тепер розміщуємо колобок на одну половину попередньо розділеного целофанового пакета і, накривши другою частиною, притискаємо другий. Надаємо фаршу форму тонкого млинчика, розмір якого варто підбирати відповідно з діаметром сковороди.
Наступний крок — на підігріту і змащену маслом чавунну сковороду виливаємо третину збитою яєчною маси. Зверху поміщаємо звільнену від целофанової «обгортки» м'ясну корж.
Обсмажуємо до отримання золотистої рум'яної скоринки з обох сторін.
Час безпосереднього приготування м'ясного млинця присвячуємо приготування начинки. Дрібно рубаємо огірок, натираємо сир. Майонез, який можна сміливо замінити йогуртом або сметаною, доповнюємо зубчиком часнику і подрібненою зеленню.
Перед подачею блюда на стіл, млинці слід змастити отриманою сумішшю, начинити огірком і сиром, надати форму рулету, загортаючи м'ясом всередину.
Варіант бризоля з курячим фаршем та сиром
Відмінним доповненням як святкового, так і повсякденного столу стануть курино-сирні бризол. М'ясо курки додасть класичним рецептом млинчика ніжності, а сир — особливої структури і привабливою тягучості.
Перед приготуванням цієї страви, подбайте про наявність в холодильнику необхідної кількості:
- Фаршу курки — 0,5 кг;
- Яєць курячих — 5 шт.;
- Сметани — 5 ст. ложок;
- Сиру твердого — близько 200 г;
- Молока коров'ячого — 6 ст. ложок;
- Курячого бульйону або води — 3 ст. ложки;
- Рослинної олії;
- Солі, перцю і спецій.
Перший крок полягає у смаженні порційних омлетів. У розрахунку одне куряче яйце на одну порцію, збиваємо яйця з молоком, сіллю, перцем і спеціями. Підігрів краплину рослинної олії, 1/5 яєчної суміші смажимо за принципом млинців. Після того, як омлет покриється рум'яною кольором, знімаємо його з вогню, і повторюємо процедуру 4 рази. По мірі необхідності змащуйте маслом сковороду.
Заготовляємо м'ясну начинку шляхом змішування з фаршем курячого бульйону, солі і перцю. Використовуючи плівку або поліетиленовий пакет, відбиваємо суміш об тверду поверхню.
На наступному етапі слід рівномірно розподілити всю масу фаршу на готову стопку млинців. Надати їм форму рулету, змащуючи кожну «завитушку» сметаною і присипаючи тертим сиром.
Укласти на деко, попередньо змащений маслом, і запікати в духовій шафі протягом півгодини при температурі 190 градусів.
Істинно курячий бризол
Спростити рецепт бризолей до неможливості і приготувати з використанням лише курячого філе? Чому б і ні!
Інгредієнти для бризоля з курячого філе:
- 2 філе курки;
- 8 штук курячих яєць;
- 8 ч. ложок води або курячого бульйону;
- 250 мл коров'ячого молока;
- 1 цибулина;
- 1 морковина;
- Майонез, зелень, сіль, прянощі.
Дотримуємося стандартного правила бризолей: одне яйце = однієї порції на людину. Використовуючи пропорцію 1:1 збиваємо воду/курячий бульйон з яйцями, солимо. З яєчно-водяної суміші на розігрітій і промасляной сковороді готуємо млинці.
Домашню начинку можна приготувати шляхом подрібнення курячого філе, і змішування його в окремій ємності з цибулею і морквою, перцем, сіллю. Допустимо використання і покупного фаршу.
Розміщуємо на змащеній маслом формі нафаршировані млинці (які слід скрутити в рулет), заливаємо молочно-майонезним соусом. Протягом 20-30 хвилин запікаємо в духовці.
Приготуйте чебуреки з м'ясом покроковий рецепт з фото, це дуже смачно.
М'ясне суфле рецепт з фаршу, підійде до будь-якого гарніру. Це смачне і гарне блюдо для повсякденного меню.
Лінуватися — не означає не їсти бризол
Ліні нас не перемогти! — Скажуть господині зі всього світу і приготують ледачі бризол у відповідності з наступним рецептом:
Використовуємо:
- 5 штук курячих яєць;
- 300 грамів улюбленого фаршу;
- ½ Склянки коров'ячого молока;
- Пару ложок пшеничного борошна;
- 300 грамів консервованих грибів;
- 1 штуку ріпчастої цибулі;
- Кілька ложок сметани;
- Часниковий зубчик;
- Сіль, спеції і прянощі.
За бажанням можна додати тертий сир або шматочки бекону.
Виконуйте в наступній послідовності:
- Збити яйця з молоком і борошном;
- Вимішати фарш;
- Отриману суміш присмачити перцем, сіллю і спеціями;
- Смажити млинці на сковороді;
- Начинити готовий яєчно-м'ясний омлет соусом з обсмажених грибів і цибулі;
- Змастити соусом із сметани і часнику;
- Витратити 15-20 хвилин на доведення страви до стану готовності в духовій шафі.
Ледачі бризол для лінивих:
Одне блюдо і безліч варіацій — це бризол. Доцільним рішенням стане їх подача з овочами. Ситна страва здатне набувати різні смакові відтінки в залежності від використовуваного в начинці фаршу.