20 май 2019 1 567

Покрокові рецепти шалено смачних млинців на воді

Приготування млинцевого тесту — це виклик до імпровізації: здобне і пісне, з кефіру, молока і води, з використанням гречаної, житньої й пшеничної муки — сотні варіацій і одна назва — млинці! Поділіться фірмовим рецептом?

Якщо немає молока
Інгредієнти Кількість
Соняшникова олія - 4 ст. ложки
Пшеничне борошно - 320 г
Чиста вода - ½ Літра
Курячі яйця - 4 шт.
Сіль - щіпка
Цукор (якщо хочете солодкі млинці) - 2 ст. л.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 167 Ккал
Рецепт млинчиків на воді з яйцями — паличка-виручалочка, коли холодильник порожній. Структура і смак «водних» млинців близькі до «молочним», а значить — дуже смачну страву на будь-який прийом їжі забезпечено.

Першим ділом доведені до однорідної маси яйця, додати дрібку солі, рослинна олія, попередньо просіяне борошно і ретельно вимішати масу.

В яєчно-борошнисту суміш, вливаючи малими порціями, з допомогою віночка вмішати підігріту воду.

Важливо домогтися повної однорідності тесту і відсутність в нім грудочок. Після дати тісту настоятися.

Перед випіканням масу слід повторно перемішати, а сковороду — розігріти. Піч до бажаного забарвлення з обох сторін.

Перед подачею на стіл млинці змастити вершковим маслом або начинити. Ідеї начинок шукайте нижче.

Млинці в пост

Пісні млинці руйнують стереотипи! Виключити з рецепту яйця і молоко, замінивши їх мінеральною водою. Як вам таке перетворення млинців в постно-дієтичне блюдо?

Запасіться:

  • Мінеральної або сильно газованою водою — 750 мл;
  • Рослинним маслом — 5 ст. ложок;
  • Пшеничного борошном — 320 г;
  • Цукром — 2 ст. ложки;
  • Сіль — ½ ч. ложки.

На першому етапі слід в одній ємності змішати мінеральну воду з сіллю і цукром. Далі, поступово вводимо в рідину попередньо пройшла випробування ситом борошно.

Вимішуємо борошняний напівфабрикат до однорідності. Щоб уникнути появи грудочок борошна, скористайтесь міксером.

Послідовність і принцип дій при приготуванні млинців на мінеральній воді без яєць до болю схожі на приготування млинців за будь-якого іншого рецепту, за винятком наступного етапу — підігріву жиру.

Необхідно вилити вказану кількість рослинної олії на глибоку сковороду або сотейник і розжарити. Після чого вилити жирну масу в тісто і перемішати з допомогою міксера.

Обсмажені з кожної сторони на розпеченій антипригарній сковороді млинці подавати з пісними начинками, рецепти яких можна знайти нижче.

Приготуйте пишні дріжджові млинці на молоці з цікавими начинками.

Рецепт млинців на молоці без яєць дуже простий, читайте поради кулінарів.

Як завести тісто на млинці на воді, без яєць і молока, читайте рецепти.

Тонкі і водяні

Продовжуючи ідею марафону пісних млинчиків, ми знайомимо читачів з чудовими рецептами альтернативами молочних млинцевих «братів».

Рецепт млинчиків на воді відрізняється результатом — ніжні, напівпрозорі коржі з ненав'язливим смаком стануть ідеальною основою для смачних солодких і солоних начинок (ідеї «фаршу» шукати нижче).

Щоб приготувати тонкі млинці на воді вам знадобиться:

  • Борошно — 1 склянка;
  • Сіль — щіпка;
  • Вода — 0,5 літра;
  • Цукор — 2 ст. ложки;
  • Раст. масло — 2 ст. ложки.

У мисці змішуємо всі, крім борошна та олії, інгредієнти, після чого доповнюємо суміш попередньо просіяного борошном. Ретельно вимішуємо до однорідної маси, в яку вливаємо жир. Розжарюємо сковороду і обсмажуємо по черзі кожен бік млинця.

Господиням на замітку:

  1. Неповторний аромат солодким пісним млинців додасть ванільний цукор або рідкий екстракт;
  2. Вирішити проблему рвуться тоненьких млинців допоможе додавання в тісто невеликої кількості борошна;
  3. Доповнювати блюдо начинками бажано відразу після зняття зі сковороди: гарячими вони легко приймають необхідну форму.

Млинці з молока і води

Наступний рецепт прийшов до нас із старовини. Основою страви є так звана молоко-вода — суміш молока з водою.

Рецепт включає в себе:

  • Коров'яче молоко — 250 мл;
  • Чисту воду — 250 мл;
  • Пшеничне борошно — 150 г;
  • Курячі яйця — 1 шт.;
  • Цукор — 1 ст. ложка;
  • Сіль — ½ ч. ложки;
  • Соняшникова олія.

Перший крок — приготування яєчно-цукрової суміші з додаванням солі і молока, води. Збиваємо тісто ручним міксером, паралельно додаючи в нього борошно. Завдання готує лежить в отриманні однорідними, без грудочок рідкого тесту, за структурою походять на кефір.

Виливаємо вміст наповненого до половини ополоника на попередньо розігріту сковороду і смажимо млинці з кожної сторони.

Чим начинити млинці: є, де розгулятися!

За рахунок начинки млинцеве страва набуває особливий смак. Наприклад, начинений варенням або ягодами пісний млинець по смаковим якостям не поступається своєму кефирному або молочному братові.

Залежно від початкового рецепта блюда (солодке або солоне), до нього підбирається відповідна начинка. Так, солоні млинці фарширують рибою, м'ясом або грибами, отримуючи при цьому самостійне ситне блюдо.

Змішавши ½ кг відвареної курячої грудки з 1 обсмаженою цибулею, зубчиком часнику, 100 г натертого сиру і 2 ст. ложками сметани, отримаєте курячу начинку для млинців.

Приготуйте яєчну начинку з 5 відварених курячих яєць, пучка зеленого цибулі і майонезу.

Рецепт «ковбасного фаршу полягає в з'єднанні пропущеної через м'ясорубку ковбаси (200 г) з тертим сиром (70 г), сметаною і гірчицею.

Отримати гостру начинку можна шляхом змішування 200 грамів вершкового сиру з чайною ложкою хрону і кропом.

Збивши ½ кг сиру з кількома столовими ложками меду в блендері, подрібненими волоськими горіхами і родзинками, можна приготувати ніжну сирно-медову начинку.

З 3 розім'ятих бананів, 100 г м'якого вершкового масла, пари столових ложок цукру і лимонного соку готують бананову млинцеву начинку.

Пісні ідеї начинок

З 200 грамів грибів з додаванням 2 цибулин і 1 морквини, обсмажених на олії вийде смачна грибна начинка. Не забудьте додати улюблені спеції і сіль!

Натріть 1 відварений буряк, додайте в неї 50 грам подрібнених волоських горіхів, кілька зубчиків часнику, посоліть і поперчіть. Насолоджуйтеся смаком цукрової начинки для млинців.

З 0,5 літра мигдального молока, 100 грамів цукру і мелених горіхів, 1 ст. ложки борошна зварити в сотейнику густу масу. Для збільшення смаку приправити суміш горіховим сиропом.

3 дрібно нарізаних яблука з'єднуємо з 50 г цукрової пудри і 20 мл води в сотейнику. Варимо до розм'якшення яблук. Після вимкнення вогню додати скибочки чорного шоколаду або кілька столових ложок какао.

До речі, начинка не повинна бути всередині. Подайте «порожній» блін, згорнутий трубочкою або трикутником, окремо від начинки: їсть сам вирішить, з яким смаком і кількістю начинки він бажає спробувати млинець.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: