22 май 2019 4 767

Запечена курка з рисом в духовці: способи приготування на вибір

На сучасній кухні з'явилося дуже багато розумної техніки. Але, мабуть, самим затребуваним для готування досі залишається жарову шафу.

Уміла господиня спече в ньому святковий пиріг, зажарит ніжне м'ясо, загасить різні овочі. Духовка — необхідна річ на кухні.

Працювати з нею одне задоволення, їжа виходить красивою. А такі пристосування, як сковорода, фольга, рукав, горщик дозволяють зберегти корисні речовини вихідних продуктів. Нижче рецепти прекрасних страв для готування в жаровій шафі з курки і рису.

Покрокові рецепти приготування курки з рисом в духовці

Якщо намічається якесь торжество, то на святковому столі обов'язково повинна бути запечена в духовці курочка. Саме в духовці, тому що так можна приготувати не тільки смачне м'ясо, але і дієтичне блюдо.

А якщо до курки додати рис, то одночасно можна приготувати відразу м'ясо і гарнір. Істотно економиться час, виходить дуже ситне блюдо.

При цьому, недорогі і доступні продукти, приготовлені в духовці, набувають зовсім інший вигляд і смак. Незвичайний насичений аромат страв зобов'язаний маринадів і соусів, в яких вимочується тушка і які разом з нею йдуть в духовку.

Одна з страв святкового меню


Курка з апетитною рум'яною скоринкою, з ароматним і розсипчастим рисом на великому блюді в оточенні свіжих помідорів, оливок, редиски доведеться до місця на святковому столі і зробить незабутнім недільний сімейний обід.

Таке блюдо можна приготувати, якщо використовувати рукав для запікання. Готувати в рукаві зручно, максимально зберігаються корисні речовини, можна не додавати масла.

Їжа буде смачною, ароматною, соковитою, а жарова шафа залишиться чистим.

Інгредієнти:

  • Велика курка;
  • Цибулина (1 шт);
  • Моркву (1 шт);
  • Рис (сухий, 1,5-2 склянки);
  • Масло рослинне — 2 ст. л.;
  • Вустерширський соус (покупної) — 4 ст. л.;
  • Суміш перців — 1 ст. л.;
  • Сіль за смаком;
  • Овочі (редиска, помідори черрі, оливки).

Спосіб приготування:

    1. Промиту курку натремо сумішшю перців, посолити і додамо вустерширський соус. Тепер закриємо щільно і залишаємо маринуватися на добу;

    1. Змішаємо трохи проварений рис з обсмаженими цибулею і морквою, перцем і сіллю;

    1. Набиваємо цією начинкою курку і підколюємо зубочистками;
    2. Запікаємо в рукаві в духовці (200 градусів) хвилин п'ятдесят;

  1. Запечене блюдо, прикрашаємо свіжими овочами.

Плов в духовці

Такий спосіб виключає жаріння і додавання олії, що підходить для дієтичного харчування. Крім того, не треба переживати, що вміст горщика може пригоріти.

Рис в горщику виходить дуже хороший, а в поєднанні з м'ясом має ще більш багатий смак.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • Рис — 150 гр;
  • М'ясо з двох курячих ніжок;
  • 2 головки цибулі;
  • Сіль на кінчику ножа;
  • Перець червоний мелений;
  • Вода або бульйон — 300 мл;
  • Соєвий соус — 1 ст. л.;
  • Лимонний сік — 1 ст. л;
  • Часник — 2 зубчики.

Спосіб приготування:

  1. Філе замаринуем з цибулею, перцем, сіллю, соусом, лимонним соком, залишимо на ніч;
  2. Рис ділимо на три горщика, додаємо воду, замариновану курку;
  3. Поверх — м'ясо, потім додаємо воду або бульйон, приховуючи вміст;
  4. Ставимо в холодну духовку. Коли температура дійде до 200 градусів, тушкуємо півгодини;
  5. Подаємо в горщику.

Фарширована курка


Фарширована рисом курка буде основним блюдом, якщо ви запросили гостей. Промити і начинити курку недовго, інше за вас зробить духовка.

Блюдо виходить неймовірно красиве. Смакові якості двох основних інгредієнтів добре доповнюють один одного, а запікання в жаровій шафі утворює ароматну хрустку скоринку.

Інгредієнти:

  • Курка — 1 шт;
  • Рис — 1 склянка;
  • Морква — 1 шт;
  • Цибуля — 1 шт;
  • Масло рослинне для обсмажування — 2 ст. л.;
  • Родзинки — 0,5 склянки;
  • Сіль і перець за смаком.

Приготування:

  1. Курку моєму, сушимо, присмачити сумішшю солі і перцю;
  2. Змішуємо в окремому посуді промитий і злегка відварений рис, родзинки, трохи потушенные маленькі шматочки цибулі і моркви;
  3. Набиваємо нещільно тушку підготовленою начинкою, підколюємо зубочистками;
  4. Запікаємо хвилин сорок, зрідка поливаємо жиром з дека;
  5. Фаршировану курку рисом подаємо цілком.

Простий рецепт

Курка в поєднанні з рисом і кукурудзою утворює дуже легке блюдо. Приготування його займає мало часу, так і рис можна використовувати «вчорашній», а філе курки замаринувати раніше, це додасть вишуканості страви.

Для приготування цієї страви візьмемо:

  • Філе курки — 250 гр;
  • Соєвий соус — 3 ст. л.;
  • Мед — 1 ч. л.;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.;
  • Імбир — за смаком;
  • Рис (сухий) — 1 склянка;
  • Кукурудза — 1 банка;
  • Спеції.

Спосіб приготування:

  1. Приготуємо маринад з соусу, меду, масла, імбиру, замаринуем в ньому філе курки на ніч;
  2. В окремому посуді на олії обсмажимо замариновану курку до утворення скоринки. До неї, помішуючи, додамо рис, кукурудзу, спеції, залишився маринад, і поставимо на п'ятнадцять хвилин в розігріту духовку.

Запечена смакота

Овочі, додані до курки і рису, роблять страву не тільки поживним, але ще і красивим. Такий склад є відмінним джерелом повноцінного білка, який засвоюється дуже легко.

Крім того, в цьому блюді багато вітамінів і мінералів, що робить його цінним при дієтичному харчуванні.

Візьмемо наступні інгредієнти:

  • Склянку рису;
  • Одна цибулина;
  • Баклажани (200 гр);
  • Болгарський перець (50 гр);
  • Кабачки (200 гр);
  • Часник (три зубчики);
  • Квасоля (100 гр);
  • Гарбуз (100 гр);
  • Філе курки (500 гр);
  • Сіль;
  • Масло вершкове (30 гр);
  • Спеції;
  • Масло рослинне (3 ст. л.);
  • Вода.

Приготування:

  1. Подрібнюємо овочі;
  2. Філе курки промиємо й наріжемо кубиками;
  3. Рис вимочуємо;
  4. Змішуємо всі інгредієнти, додаємо сіль і спеції;
  5. Викладаємо в ємність для запікання, змащену маслом, доливаємо трохи води, закриваємо фольгою й запікаємо близько години.

Запіканка в духовці

Запіканки дуже прості в приготуванні і набагато корисніше, ніж, наприклад смажені страви. А якщо врахувати, що курка підходить до будь гарнірів і добре поєднується практично з усіма овочами, то варіантів запіканок з куркою безліч. Різноманітність надають також соуси, якими заливається маса для запікання.

Запіканка з куркою та рисом виходить ніжна, підійде для прийому їжі на сніданок і на вечерю. Смак незвичайний, у приготуванні страва досить просто. За бажанням можна змінити деякі інгредієнти, вийде власний рецепт.

Інгредієнти:

  • Філе куряче (400 гр);
  • Готовий рис (2 склянки);
  • Сир твердих сортів (200 гр);
  • Молоко (1 стакан);
  • Цибуля (1 шт);
  • Масло вершкове (60 гр);
  • Сіль і спеції;
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  1. Поки духовка розігрівається, приготуємо масу для запікання: змішаємо рис, філе, подрібнену цибулю, додамо щіпку солі і спеції;
  2. Змастимо форму маслом, потім туди йде рис, зверху — збиті з молоком яйця, на них натертий сир;
  3. Запікаємо п'ятдесят хвилин;
  4. Подаємо, прикрасивши зеленню.

Картопля в духовці з майонезом — просте і ситне блюдо, яке можна готувати і в свято, і в будень.Читайте як приготувати ніжний кляр для курячого філе з майонезом, ми розповімо вам смачні способи.Рецепт курника з картоплею і куркою, дивіться покрокові фото і читайте поради досвідчених кулінарів.

Корисні поради

  • Щоб курка під час випікання не згоріла, треба налити води на деко;
  • Рис для начинки треба брати напівготові, тому що набагато швидше готується м'ясо;
  • При запіканні кінчики крил треба обернути фольгою, інакше вони згорять;
  • Під час запікання на курку можна накрити марлею, просоченою маслом, в підсумку вийде рум'яна кірочка, а духовка при цьому залишиться чистою;
  • Набивати тушку треба тільки остившім фаршем;
  • Перш ніж відправити курку запікатися, її треба витримати на слабкому оцтовому розчині, так вона вийде м'якою;
  • Якщо м'ясо курки призначене для салату, то його для варіння треба закладати в гарячу воду;
  • Золотава скоринка на тушці буде, якщо курку рясно змастити медом.

Як фарширувати курку рисом відео майстеркласу:

Куряче м'ясо має високу поживну цінність і низький відсоток калорійності. Для запікання краще підійде курка середніх розмірів і не заморожена, а охолоджена. У такий тушці збережеться більше поживних речовин.

Що ще почитати: