11 май 2019 400

Рецепти приготування корисних сніданків для здоров'я

Час вранці необхідно людині не тільки щоб прокинутися з допомогою чашечки кави і зарядки, але і для того, щоб як слід наситити організм енергією на весь день.

Навіть ті, хто намагається схуднути, повинні пам'ятати, що сніданок – це обов'язковий прийом їжі, без якого налагодити свій організм на здоровий спосіб життя просто неможливо!

Крім того, щоб ранок вдалося якнайкраще – ранковий прийом їжі повинен бути не тільки корисним, але і простим у приготуванні.

І, звичайно ж, смачним.

Сприятливі продукти для вживання в ранковий час

  1. Насамперед, це складні вуглеводи і клітковина, які можна знайти в будь-яких зернових культурах. Найпопулярнішою, природно, вважається «каша з Англії» — вівсяна.
  2. Свіжовичавлені соки чудово підійдуть для того, щоб організм як слід прокинувся перед основним прийняттям їжі. Найпопулярнішими є апельсиновий, яблучний і томатний.
  3. Для насичення організму білком та іншими цінними вітамінами необхідні молочні продукти і яйця. Ці продукти можуть стати відмінним доповненням до основного раціону.
  4. Фрукти корисні завжди, а вранці і поготів. Навіть якщо сік з них ніяк не вичавити, то можна просто зробити фруктовий салат і заправити натуральним йогуртом. Або ж з'їсти просто так.
  5. Джем з тостами – один з найпопулярніших сніданків у багатьох країнах. Справа в тому, що він містить желатин, сприятливо впливає на функції шлунка.

Давайте ж спробуємо вибрати з великого списку корисних і ласих сніданків те, що найбільш просто в приготуванні, адже час у багатьох вельми і вельми обмежена.

Сирні сирники в полунично-журавлинному соусі
Інгредієнти Кількість
сир будь-якої жирності - 150-200 грам
яйце - 1 шт.
ванільний цукор і сіль - на кінчику ножа
цукор - 2 ст. л.
борошно - 1 ст. л.
журавлина і полуниця - для соусу
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 г: 213 Ккал

Так як сніданок буде корисним, то і запікати у духовці.

Проте, можливий варіант і звичайний – на сковороді.

Отже, приступимо до приготування:

Змішайте сир з яйцем до отримання однорідної маси, додайте сіль, 1 ложку цукру і ванільний цукор.

Гарненько все перемішайте.

Якщо раптом суміш вийшла надто рідкою, то можна збільшити кількість борошна.

Тепер, коли все вийшло як треба, заповніть силіконові формочки і відправляйте в духовку (температура 180 градусів на 15 хвилин.

А поки сирники готуються, можна зайнятися приготуванням смачного доповнення – соусу.

Для цього наповніть каструлю невеликою кількістю води і додайте туди ягоди з 1 ложкою цукру.

Проваріть 2-3 хвилини і залийте вийшло в блендер.

Коли соус придбає однорідний вид – він готовий.

Сирники можна полити їм зверху або збоку.

Тут суто особиста справа кожного.

А ви знаєте, який сніданок можна приготувати, якщо у вас є проста гречана каша?

Дивіться відео і дізнаєтеся:

Фріттата з овочами і сиром

Фріттата – це омлет, родом з Італії, наповнений різними начинками.

Для його приготування вам знадобляться:

  • 5 штук яєць;
  • овочі — болгарський перець, помідори, брокколі, цибуля і часник;
  • твердий сир (100 грам) і фета за бажанням;
  • зелень (краще всього використовувати петрушку);
  • спеції — сіль, перець за смаком;
  • по 0,5 ст. л. масла вершкового і оливкового.

Коли підготовлені інгредієнти, саме час приступати до готування.

Для початку необхідно підготувати овочі: помідори, перець наріжте кубиками, а брокколі розберіть на невеликі суцвіття; подрібніть також петрушку, цибулю і часник.

Яйця збийте в глибоку миску і додайте спеції.

Збийте вінчиком або виделкою, але не сильно.

У сковороді розігрійте оливкову олію і відразу ж додайте вершкового.

Обсмажте цибулю з часником до появи золотистого кольору, далі – додайте інші овочі і потримайте їх на сковороді ще хвилин 5.

Далі – петрушка і половина яєць.

Зачекайте, поки суміш трохи схопиться і викладіть сир фета.

У тому випадку, якщо його не використовуєте, то просто додайте решту суміш поверх.

Готуйте на невеликому вогні до того моменту, поки краю страви не схопляться.

Потім посипте сиром і відправте в духовку на 15 хвилин.

Готове?

Приємного апетиту!

А ось і приготування фріттати у відео-сюжеті:

Гранола — горіховий мікс

Її дуже часто називають «вітамінною бомбою», адже готується вона виключно з корисних інгредієнтів.

Що для цього потрібно?

  1. Насамперед 300 грам вівсяних пластівців, які стануть основою.
  2. По 100 грамів висівок і волоських горіхів. Горіхів в принципі має бути багато. Можна використовувати будь-які, але в оригінальному рецепті присутній мигдаль — 25 грам.
  3. Також вам знадобляться:
  • насіння — 25 гр.;
  • кунжут — 25 гр.;
  • ізюм;
  • фініки — по 50 гр.;
  • 3 ст. л. меду;
  • 2 ст. л. рослинної олії.

Для подачі гранолы найчастіше використовують молоко і натуральний йогурт.

Нерідко для яскравості смаку додають фрукти і ягоди.

Які саме – не має значення.

Тепер переходимо безпосередньо до приготування.

Горіхи подрібніть, додайте до них насіння і кунжут.

Сюди ж всипати пластівці, висівки і родзинки.

Фініки найкраще теж нарізати невеликими кубиками (хоча багато залишають їх цілими) і додати до загальної суміші.

Тепер черга меду і рослинного масла.

Масло краще вибирати без запаху, щоб не псувати смак і аромат.

Так, отриману масу добре перемішати і викласти у форму для запікання.

Надішліть все в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів і залиште на 20 хвилин.

Гранола хороша тим, що її можна зберігати строком до одного місяця.

Так, приготувавши один раз, ви можете іноді не заморочуватися над питанням «Що можна приготувати на сніданок?».

Готове блюдо часто подають в мисці, залити молоком або йогуртом.

На верх, як правило, викладаються нарізані фрукти і ягоди.

Ще один апетитний спосіб подачі – це зі сливою і апельсиновим соком.

Зливу без кісточки залити невеликою кількістю соку і вариться близько 4 хвилин на слабкому вогні.

Після цього – слива посипається гранолой і поливається медом.

Не бійтеся експериментів.

Бути може, ви знайдете свій унікальний варіант подачі цієї страви.

Щоб стало ще зрозуміліше, як готується страва під назвою Гранола, радимо подивитися відео нижче:

Гарбузові оладки з апельсиновим джемом

Такий сніданок особливо добре в осінню пору, коли саме настає «гарбузовий сезон».

Збираємо інгредієнти:

  • 200 гр. гарбуза;
  • по 30 гр. звичайної та кукурудзяного борошна;
  • щіпка розпушувача і солі;
  • 3 апельсина;
  • 4 яйця;
  • 50 гр. цукру і 30 гр. вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. ваніліну.

Для початку приготуємо апельсиновий джем (курд).

Зніміть цедру двох апельсинів і дрібно наріжте її.

Після додайте цукор і добре перемішайте.

Сік залишилися апельсинів і 3 яйця додайте до цедрі, трохи збийте вінчиком.

Нехай суміш постоїть 30 хвилин для того, щоб курд отримав приємний аромат.

По закінченні часу, вилийте суміш у невелику каструлю, додайте вершкове масло і проваріть 5-7 хвилин.

Остудіть і відправте в холодильник.

Такий джем можна зберігати до 2-х тижнів, а тому ви сміливо можете себе радувати подібними смакотою щоранку.

Тепер переходимо до приготування оладок.

Гарбуз натріть на дрібній тертці, а краще всього відправити в мікрохвильову піч на пару хвилин, розім'яти виделкою так, щоб вийшла однорідна маса.

Додати два види борошна, сіль, ванілін і одне яйце.

Добре перемішати.

Смажити на сковороді без масла.

Гарбузові оладки з курдом готові.

А що, якщо приготувати млинці на молоці? Їх люблять усі, але правда час потрібно витратити більше, ніж зазвичай. Так результат будь — всі ситі як мінімум до обіду! Правильні рецепти справжніх млинців на молоці.

З ранковими рецептами розібралися, але ввечері їсти теж захочеться. Ідеї страв на вечерю можна подивитися тут.

Анісімова Олена вже багато років допомагає людям скидати зайву вагу. Ознайомитись з її методами можна в статті.

Яєчня в помідорах

Якщо у вас є діти і ви любите їх дивувати, то цей рецепт буде як не можна до речі.

Для цього знадобляться лише 2 яйця, 2 середніх помідора і сіль/перець за смаком.

Відріжте верхівку помідорів з допомогою гострого ножа і акуратно ложкою приберіть серцевину.

Вбийте яйця всередину помідорів, заправте спеціями і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.

Запікати необхідно 15-20 хвилин.

Нескладний, гарний, а головне, корисний сніданок готовий.

Як бачите, немає нічого складного в тому, щоб радувати себе смачними і одночасно корисними стравами щодня.

Не обов'язково з дня на день вживати нудну яєчню або вівсяні пластівці.

Досить докласти трохи фантазії і з самого звичайного сніданку можна створити справжній витвір мистецтва.

Ось ще кілька смачних і швидких варіантів:

Що ще почитати: