16 апрель 2019 3 214

Рецепти корисних і поживних салатів з консервованої червоною квасолею

Якщо говорити про корисну кулінарію, то вона не зможе обійтися без червоної консервованої квасолі.

Справа в тому, що в ній міститься величезна кількість корисних вітамінів і мінералів, які дарують організму життєву силу і багато енергії.

Салат – найпростіше, що можна приготувати з цим інгредієнтом, а тому розглянемо кілька нескладних варіантів.

Харчова цінність і корисні властивості

Червона квасоля – продукт дієтичного харчування, який, між іншим, використовують моделі для швидкого схуднення.

У 100 грамах консервованого продукту міститься всього на всього 99 ккал.

При своїй відносно невеликій калорійності, квасоля добре насичує організм і додає йому енергії.

Корисні властивості бобових відомі вже не одне тисячоліття.

В давнину її застосовували в якості масок і робили різні косметичні засоби.

Але не будемо заглиблюватися в це, так як наша задача – виявити насамперед її харчові якості.

Червона квасоля здатна в лічені терміни зміцнити імунну систему організму і сприятливо вплинути на роботу нервової системи.

Цей продукт здатний нормалізувати рівень цукру в крові, а тому вона більш, ніж корисна для хворих на цукровий діабет.

Салат «Тбілісі»
Інгредієнти Кількість
консервованої квасолі - 350 грам або 1 банка
яловичого м'яса - 200 грам
середнього болгарського перцю - 1 шт.
червоної цибулі - 1 головка
приправа хмелі-сунелі і чорного меленого перцю - 1 ч. л.
часникового зубчики - 2 невеликих
волоських горіхів - 40-50 грам
коріандру (кинзи) - невеликий пучок
оливкової олії - 5 ст. ложок
оцту (винного) - 1 ст. ложка
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 168 Ккал

Цибулю необхідно нашаткувати півкільцями.

Зверніть увагу на те, який цибуля: якщо він володіє яскравим гострим смаком, то краще обдайте його окропом, щоб прибрати гіркоту (в іншому випадку — ви можете відчути в салаті тільки смак цибулі).

Болгарський перець також підготуйте: видаліть насіння, промийте і наріжте соломкою.

М'ясо наріжте невеликими кубиками, а часник пропустіть через чеснокодавку.

З банки консервованої квасолі акуратно злийте воду, а саму квасоля добре промийте під проточною водою.

Кінзу також наріжте, а волоські горіхи трохи обсмажте на сухій сковороді.

Змішайте всі інгредієнти: цибуля, перець, яловиче м'ясо, бобові, кінзу і підсмажені волоські горіхи.

Справа залишилася за малим – заправити салат.

Для цього змішайте винний оцет з маслом, попередньо додавши в салат хмелі-сунелі і перець.

Все готово!

«Тбілісі» готується просто, але на всяк випадок ви можете цей рецепт покроково простежити ще у відео-ролику:

Салат з червоної квасолі, курки і сухариків

Шалено простий у приготуванні і швидкий салат з консервованої червоною квасолею, але в теж час він відрізняється своїм насиченим смаком.

Інгредієнти досить легко дістати:

  • по банці консервованої квасолі та кукурудзи;
  • головка пекінської капусти (або китайської);
  • куряча грудка (2 шт.);
  • 50 грам будь-яких сухариків;
  • майонез для заправки (можна використовувати сметану з часником).

Для початку необхідно підготувати курячу грудку.

Для цього відваріть її в злегка підсоленій воді протягом 30-40 хвилин, а потім наріжте невеликими кубиками.

З банки бобів і кукурудзи злити всю воду і промийте.

Змішайте вміст і додайте сюди ж курячу грудку.

Листя капусти нашаткувати так, як ви любите (як правило, соломкою виходить найкраще).

Для цього необхідно відокремити листя від головки, розрізати їх кілька разів спочатку вздовж, а потім вже нарізати соломку.

Додати до решти інгредієнтів.

В отриману суміш додати майонез і добре перемішати.

Поставити охолоджуватися в холодильник.

Перед тим, як ставити страву на стіл, додати в салат будь сухарики.

Смак сухариків значення не має, це суто індивідуальне рішення.

Додати ще трохи заправки.

Блюдо готове.

Подавати на стіл можна злегка присипавши зеленню.

Якщо з рецептури видалити курку, то можна приготувати наступний варіант страви:

Салат з восьминога і червоної квасолі

Мабуть, самий швидкий салат з червоного консервованого фасоля.

На його приготування піде максимум 10 хвилин, але смак залишиться в пам'яті на довгий час.

Інгредієнти:

  • 400 грам м'яса восьминога;
  • 200 грам салату (латук);
  • банку консервованої червоної квасолі;
  • 1 головка червоної цибулі;
  • 50 грам сухариків;
  • 150 грам картоплі;
  • для заправки: 2 ст. ложки винного оцту і 1 ст. ложка соєвого соусу.

Насамперед необхідно підготувати латук.

Обмийте його і наріжте невеликими шматочками, викладіть в салатницю.

Сюди ж додайте квасолю, попередньо зливши з неї воду і добре промивши.

Торт у формі хатинки — це кондитеское виріб, яке цікаво створити багатьом господиням. Ось ми і вирішили, що рецепт цього десерту вам згодиться. Популярний рецепт улюбленого торта Монастирська ізба.

Будь-яке блюдо стане смачнішою, якщо до нього подати соус. У цій статті розглянемо різні варіації грибних соусів з печериць. Готуйте з любов'ю!

Недбало нарізані овочі, залиті сумішшю з вершків та яєць — це запіканка — блюдо, яке не вимагає особливих витрат, уваги і часу. Читайте різні покрокові рецепти тут.

М'ясо восьминога також порізати невеликими кубиками, розміром приблизно в 2 див.

Цибулю наріжте кільцями і при необхідності обдайте окропом, щоб прибрати гіркоту.

Картоплю відварити, дати їй охолонути і також нарізати дрібними кубиками.

Всі інгредієнти з'єднати в салатниці, додавши туди дрібні сухарики.

За бажанням салат можна посолити і поперчити.

Заправити соєвим соусом і винним оцтом.

Можна відразу ж подавати на стіл.

Ми підготували ще один відео-рецепт.

У ньому приготують дуже швидку закуску з червоних бобів з остринкой:

Корисні поради кулінарів-любителів

  1. Якщо ви не вживаєте м'ясо, то грудку в салатах можна замінити і білою квасолею. Така заміна не зіпсує смакових якостей страви.
  2. Вибираючи консервовану квасоля, звертайте увагу на склад. Найоптимальніший варіант буде включати в себе наступне: квасоля, вода, цукор і сіль. Якщо в складі ви бачите які-небудь консерванти, сміливо проходьте мимо.
  3. Плануєте зберігати бобовий продукт протягом тривалого часу? Потурбуйтеся про наявність повністю герметичної упаковки.
  4. Віддайте перевагу прозору скляну тару жерстяної при купівлі консервованих бобів. Це дозволить бачити те, що ви купуєте. Нерідко виробники користуються тим, що покупець не бачить товар і підсовують неякісний продукт.
  5. Консервована квасоля може стати причиною розладу шлунку, якщо її вживати надмірно багато. Тому необхідно у всьому знати міру.
Салати з консервованої червоної квасолі можуть стати відмінним помічником в процесі схуднення, а також оздоровлення організму.

Готуються вони дуже просто і не займають багато часу, а деякі з них можуть стати цілком самостійною стравою, не вимагає доповнень.

Квасоля по своїм живильним властивостям і вітамінів може з легкістю замінити м'ясо. Тому, салати з неї – це здоров'я, краса і струнка фігура.

Наостанок для вас сюрприз — відео-рецепт незвичайного поєднання бобових, зерен граната і горіхів:

Що ще почитати: