Рецепти корисних і поживних салатів з консервованої червоною квасолею
Якщо говорити про корисну кулінарію, то вона не зможе обійтися без червоної консервованої квасолі.
Справа в тому, що в ній міститься величезна кількість корисних вітамінів і мінералів, які дарують організму життєву силу і багато енергії.
Салат – найпростіше, що можна приготувати з цим інгредієнтом, а тому розглянемо кілька нескладних варіантів.
Харчова цінність і корисні властивості
Червона квасоля – продукт дієтичного харчування, який, між іншим, використовують моделі для швидкого схуднення.
У 100 грамах консервованого продукту міститься всього на всього 99 ккал.
Корисні властивості бобових відомі вже не одне тисячоліття.
В давнину її застосовували в якості масок і робили різні косметичні засоби.
Але не будемо заглиблюватися в це, так як наша задача – виявити насамперед її харчові якості.
Червона квасоля здатна в лічені терміни зміцнити імунну систему організму і сприятливо вплинути на роботу нервової системи.
Цей продукт здатний нормалізувати рівень цукру в крові, а тому вона більш, ніж корисна для хворих на цукровий діабет.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
консервованої квасолі - | 350 грам або 1 банка |
яловичого м'яса - | 200 грам |
середнього болгарського перцю - | 1 шт. |
червоної цибулі - | 1 головка |
приправа хмелі-сунелі і чорного меленого перцю - | 1 ч. л. |
часникового зубчики - | 2 невеликих |
волоських горіхів - | 40-50 грам |
коріандру (кинзи) - | невеликий пучок |
оливкової олії - | 5 ст. ложок |
оцту (винного) - | 1 ст. ложка |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 168 Ккал |
Цибулю необхідно нашаткувати півкільцями.
Зверніть увагу на те, який цибуля: якщо він володіє яскравим гострим смаком, то краще обдайте його окропом, щоб прибрати гіркоту (в іншому випадку — ви можете відчути в салаті тільки смак цибулі).
Болгарський перець також підготуйте: видаліть насіння, промийте і наріжте соломкою.
М'ясо наріжте невеликими кубиками, а часник пропустіть через чеснокодавку.
З банки консервованої квасолі акуратно злийте воду, а саму квасоля добре промийте під проточною водою.
Кінзу також наріжте, а волоські горіхи трохи обсмажте на сухій сковороді.
Змішайте всі інгредієнти: цибуля, перець, яловиче м'ясо, бобові, кінзу і підсмажені волоські горіхи.
Справа залишилася за малим – заправити салат.
Для цього змішайте винний оцет з маслом, попередньо додавши в салат хмелі-сунелі і перець.
«Тбілісі» готується просто, але на всяк випадок ви можете цей рецепт покроково простежити ще у відео-ролику:
Салат з червоної квасолі, курки і сухариків
Шалено простий у приготуванні і швидкий салат з консервованої червоною квасолею, але в теж час він відрізняється своїм насиченим смаком.
Інгредієнти досить легко дістати:
- по банці консервованої квасолі та кукурудзи;
- головка пекінської капусти (або китайської);
- куряча грудка (2 шт.);
- 50 грам будь-яких сухариків;
- майонез для заправки (можна використовувати сметану з часником).
Для початку необхідно підготувати курячу грудку.
Для цього відваріть її в злегка підсоленій воді протягом 30-40 хвилин, а потім наріжте невеликими кубиками.
З банки бобів і кукурудзи злити всю воду і промийте.
Змішайте вміст і додайте сюди ж курячу грудку.
Листя капусти нашаткувати так, як ви любите (як правило, соломкою виходить найкраще).
Для цього необхідно відокремити листя від головки, розрізати їх кілька разів спочатку вздовж, а потім вже нарізати соломку.
Додати до решти інгредієнтів.
В отриману суміш додати майонез і добре перемішати.
Поставити охолоджуватися в холодильник.
Перед тим, як ставити страву на стіл, додати в салат будь сухарики.
Смак сухариків значення не має, це суто індивідуальне рішення.
Додати ще трохи заправки.
Блюдо готове.
Подавати на стіл можна злегка присипавши зеленню.
Якщо з рецептури видалити курку, то можна приготувати наступний варіант страви:
Салат з восьминога і червоної квасолі
Мабуть, самий швидкий салат з червоного консервованого фасоля.
На його приготування піде максимум 10 хвилин, але смак залишиться в пам'яті на довгий час.
Інгредієнти:
- 400 грам м'яса восьминога;
- 200 грам салату (латук);
- банку консервованої червоної квасолі;
- 1 головка червоної цибулі;
- 50 грам сухариків;
- 150 грам картоплі;
- для заправки: 2 ст. ложки винного оцту і 1 ст. ложка соєвого соусу.
Насамперед необхідно підготувати латук.
Обмийте його і наріжте невеликими шматочками, викладіть в салатницю.
Сюди ж додайте квасолю, попередньо зливши з неї воду і добре промивши.
Торт у формі хатинки — це кондитеское виріб, яке цікаво створити багатьом господиням. Ось ми і вирішили, що рецепт цього десерту вам згодиться. Популярний рецепт улюбленого торта Монастирська ізба.
Будь-яке блюдо стане смачнішою, якщо до нього подати соус. У цій статті розглянемо різні варіації грибних соусів з печериць. Готуйте з любов'ю!
Недбало нарізані овочі, залиті сумішшю з вершків та яєць — це запіканка — блюдо, яке не вимагає особливих витрат, уваги і часу. Читайте різні покрокові рецепти тут.
М'ясо восьминога також порізати невеликими кубиками, розміром приблизно в 2 див.
Цибулю наріжте кільцями і при необхідності обдайте окропом, щоб прибрати гіркоту.
Картоплю відварити, дати їй охолонути і також нарізати дрібними кубиками.
Всі інгредієнти з'єднати в салатниці, додавши туди дрібні сухарики.
За бажанням салат можна посолити і поперчити.
Заправити соєвим соусом і винним оцтом.
Можна відразу ж подавати на стіл.
Ми підготували ще один відео-рецепт.
У ньому приготують дуже швидку закуску з червоних бобів з остринкой:
Корисні поради кулінарів-любителів
- Якщо ви не вживаєте м'ясо, то грудку в салатах можна замінити і білою квасолею. Така заміна не зіпсує смакових якостей страви.
- Вибираючи консервовану квасоля, звертайте увагу на склад. Найоптимальніший варіант буде включати в себе наступне: квасоля, вода, цукор і сіль. Якщо в складі ви бачите які-небудь консерванти, сміливо проходьте мимо.
- Плануєте зберігати бобовий продукт протягом тривалого часу? Потурбуйтеся про наявність повністю герметичної упаковки.
- Віддайте перевагу прозору скляну тару жерстяної при купівлі консервованих бобів. Це дозволить бачити те, що ви купуєте. Нерідко виробники користуються тим, що покупець не бачить товар і підсовують неякісний продукт.
- Консервована квасоля може стати причиною розладу шлунку, якщо її вживати надмірно багато. Тому необхідно у всьому знати міру.
Готуються вони дуже просто і не займають багато часу, а деякі з них можуть стати цілком самостійною стравою, не вимагає доповнень.
Квасоля по своїм живильним властивостям і вітамінів може з легкістю замінити м'ясо. Тому, салати з неї – це здоров'я, краса і струнка фігура.
Наостанок для вас сюрприз — відео-рецепт незвичайного поєднання бобових, зерен граната і горіхів: