03 июнь 2019 2 670

Гарний торт Естерхазі: рецепти з фото від провідних кондитерів

Торт Естерхазі – знаменитий десерт Німеччини, Угорщини та Австрії з мигдально-шоколадним смаком.

Ласощі було названо на честь міністра закордонних справ Австро-Угорської монархії Впала Антала Естерхазі.

Придворний кухар приготував його на день народження сина відомого політика.

Надзвичайне зображення павутинкою поверх торта вразило всіх своєю красою, а чутка про чудовому смаку швидко розлетілася в аристократичних колах.

Десерт складається з п'яти коржів, спечених з білків яєць з додаванням горіхів, вершкового масла і муки.

Коржі змащують вершковим заварним кремом.

Покрокові рецепти

Існують 2 рецепта торта Естерхазі: класичний і без борошна.

Кожен з них особливий і заслуговує уваги з боку ласунів.

Класичний спосіб приготування
Інгредієнти Кількість
яйця - 8 шт.
цукор - 250 г
волоські горіхи - 150 г
пшенична або мигдальна борошно - 3 ст. л.
кориця - за смаком
сіль - щіпка
пелюстки мигдалю - за смаком
Для крему і глазурі: -
яйця - 4 шт.
молоко - ½ Склянки
вершки жирністю 25% - 3 ст. л.
цукор - 3 ст. л.
згущене молоко - ¼ Склянки
масло вершкове - 250 г
білий шоколад - 150 г
темний шоколад - 50 г
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 405 Ккал

Приготування торта Естерхазі за рецептом з фото:

  1. Робимо білкове тісто з додаванням горіхів для коржів. Для цього будь-які горіхи розмістити рівним шаром на сковороду і смажити в духовій шафі, нагрітій до 160 градусів протягом 10 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка.
  2. Відокремити білки 8 яєць, помістити їх у глибоке блюдо і перемішати міксером.
  3. У підготовлену масу додати 250 грам цукру і продовжувати збовтувати до однорідної пухкої маси.
  4. Готові горіхи подрібнити в комбайні або кавомолці до стану борошна, додавши їх у чашу з збитими білками. Все це присипати дрібкою кориці і солі, щоб надати тесту коричнюватий колір і приємний аромат.
  5. Борошно і мелені горіхи поступово додати в загальну чашу і перемішати пластиковою лопаткою. Білкове тісто готове. Необхідної кількості вистачить, щоб спекти 4 коржа.
  6. На деко покласти папір для випічки необхідного розміру і олівцем змалювати прикладену картонну тарілку по контуру, щоб вийшли рівні за формою коржі. Скориставшись поліетиленовим пакетом з прорізом або намазавши лопаткою, розміщуємо тісто на пергамент. І відправляємо запікатися на 40 хвилин.
  7. Змішуємо пів склянки молока, жирні вершки для отримання заварного крему. Доводимо до кипіння на вогні.
  8. Об'єднуємо в одну чашу цукор і жовтки, додаючи підігріте молоко, безперервно помішуючи ложкою. Перелити назад в ківш і варити при слабкому вогні до загусання. Залишити остигати.
  9. Вершкове масло збити міксером і додати отриманий заварний крем. Начинка для торта готова.
  10. Для глазурі 150 грам білого шоколаду розтопити і додати 2 ст. л. жирних вершків.
  11. Готові коржі промазати кремом і зверху полити топленим шоколадом.
  12. Малюнок з павутинки зверху створюємо за допомогою розтопленого темного шоколаду. Спіралеподібними рухами, з допомогою ложки намалювати кругової візерунок.
  13. Зубочисткою, від центру до краю торта провести шоколадні нитки.
  14. Прикрасити бічні частини торта Естерхазі слід мигдалевими пелюстками вручну.
  15. Покроковий рецепт торта Естерхазі завершений. Залишається тільки помістити його в холодильник, щоб він повністю просочився.

Пропонуємо вам переглянути відеозапис, щоб краще зрозуміти технологію приготування цього чудового кондитерського виробу:

Рецепт торта Естерхазі на 10 порцій без борошна

Інгредієнти для коржів:

  • яйця — 6 шт. (білки);
  • фундук — 250 р.;
  • цукор кондитерський — 250 р.;
  • крохмаль — 20 р.;
  • кориця;
  • сіль.

Підготуйте пергаментний папір для випічки коржиків.

Для видавлювання тесту на папір для випічки можна використовувати як кондитерський мішок, так і звичайний поліетиленовий пакет, проробивши там отвір.

Інгредієнти для крему:

  • яйце — 1 шт. (жовток);
  • молоко — 1 стакан;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • цукор ванільний — 1 ст. л.;
  • крохмаль кукурудзяний — 25 р.;
  • фундук очищений — 60 р.;
  • масло вершкове — 250 р.;
  • коньяк — 2 ст. л.;
  • сіль.

Влітку звичне меню можна урізноманітнити або повністю поміняти. Наприклад, крупи замінити овочами, а булочки — фруктами. Свіжі ідеї для вас на нашому сайті: Рецепти овочевих запіканок в духовці для гурманів і тих, що худнуть.

З овочів можна готувати різноманітні салати. У поєднанні з сиром Фета огірки і помідори утворюють Грецький салат. Варіації цієї страви можна побачити з покроковим описом готування тут.

Купивши фарш, в голову не приходить відразу думка про те, що з нього приготувати. Черпайте натхнення разом з нашими рецептами в цій статті.

Для прикраси:

  • помадка (світла і темна) — по 150 р.;
  • варення з абрикосів — 2 ст. л.;
  • какао — 1 ч. л.;
  • пелюстки мигдалю — 50 р.

Процес випікання коржів:

  1. Підсушіть на сковороді 60 гр. очищеного фундука. І, після остигання, смалывайте їх до стану пилу.
  2. Підготуйте пластиковий мішок для розміщення тесту на заздалегідь підготовлені листи з намальованими колами потрібного діаметру.
  3. Горіхи з'єднати з цукром і крохмалем. Фундук змолоти в комбайні, просіяти отриману борошно. Додати щіпку кориці і 1 ст. л. ванільного цукру.
  4. Відокремити білки від 6 яєць. Всипати сіль і цукор. Збити міксером до утворення білої маси.
  5. В одержану суміш поступово додавати горіхову борошно, помішуючи до отримання однорідності. Готове тісто перекласти у пластиковий мішок і видавити по спіралі на підготовлені основи трафаретів для випікання пластів.
  6. Коржі випікати при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Вони повинні стати міцними, світло-коричневого кольору.
  7. Готові коржі перекласти на решітку. Дати їм охолонути і акуратно зняти папір.

Етапи приготування крему:

  1. Жовтки збиваємо з цукром і додаємо крохмаль, сіль і ваніль.
  2. У готову пасту, влити 1/2 склянки молока, розмішати.
  3. Молоко, що залишилося довести до кипіння і поступово влити в жовткову суміш. Отриманий крем помістити в кухлик, поставити на вогонь і постійно помішувати ложкою. Довести до кипіння.
  4. В сухе блюдо перекласти крем і додати вершкове масло, перемішати.
  5. Подрібнити горіхи в комбайні до однорідної маси, протерти через ситечко, щоб не залишилося великих шматочків. Додати 2 ст. л. коньяку.
  6. Вершкове масло порізати шматочками і збивати до пишної форми білого кольору.
  7. У масло додати протертий фундук з коньяком, перемішати. Поступово, по ложці, помішувати заварний крем до однорідної маси.

Поетапне створення торта Естерхазі по даному рецепту:

  1. На тарілку для торта покласти перший корж, нанести крем ножем рівним шаром. Наступні коржі складати зверху таким же чином, поки їх не виявиться 5. Верхній корж також покриваємо кремом.
  2. Залишився корж (гладку сторону) намазати розігрітим абрикосовим варенням.
  3. Розтопіть білий і темний шоколад в окремих каструльках, змішавши їх з невеликою кількістю води. Додайте какао до темного шоколаду.
  4. Рідкий білий шоколад швидко вилийте на верхній корж і швидко розгладьте по всій поверхні. На поверхні помадки дерев'яною паличкою накресліть 4 кола.
  5. Отримані лунки залийте темний шоколад з какао.
  6. Паличкою по поверхні білої помадки від центру десерту до зовнішнього краю намалювати лінії, візуально розділяють торт на кілька частин. Після того, як глазур захолоне, обмажте краю торта кремом і обсипте пелюстками мигдалю.

Корисні поради

Тісто найкраще розподіляти від центру до контуру кола, намагаючись розподілити його рівномірно і однакової товщини.

Слідкуйте за тим, щоб коржі не були занадто темними, інакше смак буде нагадувати приговревшую карамель.

Зверніть увагу, що крем в ковшике слід постійно заважати, щоб він не підгорів.

Щоб скоринка на коржі була більш рум'яної, слід перед приміщенням в духову шафу посипати шаром цукрової пудри.

Приготуйте ще додатковий корж, якщо раптом один зламається, тоді ви зможете використовувати його крихти, додавши всередину торта.

Крем швидше охолоне, якщо опустити страву у миску з льодом.

Помішувати кремову масу потрібно обязвательно, щоб не було кірочок.

Перед подачею на стіл зберігати Естерхазі слід в холодильнику.

Такий торт стане прекрасним доповненням будь-якого святкового столу.

Готувати його досить просто, а є — одне задоволення!

Прикріплюємо відео-рецепт торта Естерхазі без борошна з докладним описом всіх етапів готування і чудовим оформленням:

Що ще почитати: