Гарний торт Естерхазі: рецепти з фото від провідних кондитерів
Торт Естерхазі – знаменитий десерт Німеччини, Угорщини та Австрії з мигдально-шоколадним смаком.
Ласощі було названо на честь міністра закордонних справ Австро-Угорської монархії Впала Антала Естерхазі.
Придворний кухар приготував його на день народження сина відомого політика.
Надзвичайне зображення павутинкою поверх торта вразило всіх своєю красою, а чутка про чудовому смаку швидко розлетілася в аристократичних колах.
Десерт складається з п'яти коржів, спечених з білків яєць з додаванням горіхів, вершкового масла і муки.
Коржі змащують вершковим заварним кремом.
Покрокові рецепти
Існують 2 рецепта торта Естерхазі: класичний і без борошна.
Кожен з них особливий і заслуговує уваги з боку ласунів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 8 шт. |
цукор - | 250 г |
волоські горіхи - | 150 г |
пшенична або мигдальна борошно - | 3 ст. л. |
кориця - | за смаком |
сіль - | щіпка |
пелюстки мигдалю - | за смаком |
Для крему і глазурі: - | |
яйця - | 4 шт. |
молоко - | ½ Склянки |
вершки жирністю 25% - | 3 ст. л. |
цукор - | 3 ст. л. |
згущене молоко - | ¼ Склянки |
масло вершкове - | 250 г |
білий шоколад - | 150 г |
темний шоколад - | 50 г |
Час приготування: 240 хвилин | Калорійність на 100 грам: 405 Ккал |
Приготування торта Естерхазі за рецептом з фото:
- Робимо білкове тісто з додаванням горіхів для коржів. Для цього будь-які горіхи розмістити рівним шаром на сковороду і смажити в духовій шафі, нагрітій до 160 градусів протягом 10 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка.
- Відокремити білки 8 яєць, помістити їх у глибоке блюдо і перемішати міксером.
- У підготовлену масу додати 250 грам цукру і продовжувати збовтувати до однорідної пухкої маси.
- Готові горіхи подрібнити в комбайні або кавомолці до стану борошна, додавши їх у чашу з збитими білками. Все це присипати дрібкою кориці і солі, щоб надати тесту коричнюватий колір і приємний аромат.
- Борошно і мелені горіхи поступово додати в загальну чашу і перемішати пластиковою лопаткою. Білкове тісто готове. Необхідної кількості вистачить, щоб спекти 4 коржа.
- На деко покласти папір для випічки необхідного розміру і олівцем змалювати прикладену картонну тарілку по контуру, щоб вийшли рівні за формою коржі. Скориставшись поліетиленовим пакетом з прорізом або намазавши лопаткою, розміщуємо тісто на пергамент. І відправляємо запікатися на 40 хвилин.
- Змішуємо пів склянки молока, жирні вершки для отримання заварного крему. Доводимо до кипіння на вогні.
- Об'єднуємо в одну чашу цукор і жовтки, додаючи підігріте молоко, безперервно помішуючи ложкою. Перелити назад в ківш і варити при слабкому вогні до загусання. Залишити остигати.
- Вершкове масло збити міксером і додати отриманий заварний крем. Начинка для торта готова.
- Для глазурі 150 грам білого шоколаду розтопити і додати 2 ст. л. жирних вершків.
- Готові коржі промазати кремом і зверху полити топленим шоколадом.
- Малюнок з павутинки зверху створюємо за допомогою розтопленого темного шоколаду. Спіралеподібними рухами, з допомогою ложки намалювати кругової візерунок.
- Зубочисткою, від центру до краю торта провести шоколадні нитки.
- Прикрасити бічні частини торта Естерхазі слід мигдалевими пелюстками вручну.
- Покроковий рецепт торта Естерхазі завершений. Залишається тільки помістити його в холодильник, щоб він повністю просочився.
Пропонуємо вам переглянути відеозапис, щоб краще зрозуміти технологію приготування цього чудового кондитерського виробу:
Рецепт торта Естерхазі на 10 порцій без борошна
Інгредієнти для коржів:
- яйця — 6 шт. (білки);
- фундук — 250 р.;
- цукор кондитерський — 250 р.;
- крохмаль — 20 р.;
- кориця;
- сіль.
Підготуйте пергаментний папір для випічки коржиків.
Інгредієнти для крему:
- яйце — 1 шт. (жовток);
- молоко — 1 стакан;
- цукор — 2 ст. л.;
- цукор ванільний — 1 ст. л.;
- крохмаль кукурудзяний — 25 р.;
- фундук очищений — 60 р.;
- масло вершкове — 250 р.;
- коньяк — 2 ст. л.;
- сіль.
Влітку звичне меню можна урізноманітнити або повністю поміняти. Наприклад, крупи замінити овочами, а булочки — фруктами. Свіжі ідеї для вас на нашому сайті: Рецепти овочевих запіканок в духовці для гурманів і тих, що худнуть.
З овочів можна готувати різноманітні салати. У поєднанні з сиром Фета огірки і помідори утворюють Грецький салат. Варіації цієї страви можна побачити з покроковим описом готування тут.
Купивши фарш, в голову не приходить відразу думка про те, що з нього приготувати. Черпайте натхнення разом з нашими рецептами в цій статті.
Для прикраси:
- помадка (світла і темна) — по 150 р.;
- варення з абрикосів — 2 ст. л.;
- какао — 1 ч. л.;
- пелюстки мигдалю — 50 р.
Процес випікання коржів:
- Підсушіть на сковороді 60 гр. очищеного фундука. І, після остигання, смалывайте їх до стану пилу.
- Підготуйте пластиковий мішок для розміщення тесту на заздалегідь підготовлені листи з намальованими колами потрібного діаметру.
- Горіхи з'єднати з цукром і крохмалем. Фундук змолоти в комбайні, просіяти отриману борошно. Додати щіпку кориці і 1 ст. л. ванільного цукру.
- Відокремити білки від 6 яєць. Всипати сіль і цукор. Збити міксером до утворення білої маси.
- В одержану суміш поступово додавати горіхову борошно, помішуючи до отримання однорідності. Готове тісто перекласти у пластиковий мішок і видавити по спіралі на підготовлені основи трафаретів для випікання пластів.
- Коржі випікати при температурі 180 градусів 20-25 хвилин. Вони повинні стати міцними, світло-коричневого кольору.
- Готові коржі перекласти на решітку. Дати їм охолонути і акуратно зняти папір.
Етапи приготування крему:
- Жовтки збиваємо з цукром і додаємо крохмаль, сіль і ваніль.
- У готову пасту, влити 1/2 склянки молока, розмішати.
- Молоко, що залишилося довести до кипіння і поступово влити в жовткову суміш. Отриманий крем помістити в кухлик, поставити на вогонь і постійно помішувати ложкою. Довести до кипіння.
- В сухе блюдо перекласти крем і додати вершкове масло, перемішати.
- Подрібнити горіхи в комбайні до однорідної маси, протерти через ситечко, щоб не залишилося великих шматочків. Додати 2 ст. л. коньяку.
- Вершкове масло порізати шматочками і збивати до пишної форми білого кольору.
- У масло додати протертий фундук з коньяком, перемішати. Поступово, по ложці, помішувати заварний крем до однорідної маси.
Поетапне створення торта Естерхазі по даному рецепту:
- На тарілку для торта покласти перший корж, нанести крем ножем рівним шаром. Наступні коржі складати зверху таким же чином, поки їх не виявиться 5. Верхній корж також покриваємо кремом.
- Залишився корж (гладку сторону) намазати розігрітим абрикосовим варенням.
- Розтопіть білий і темний шоколад в окремих каструльках, змішавши їх з невеликою кількістю води. Додайте какао до темного шоколаду.
- Рідкий білий шоколад швидко вилийте на верхній корж і швидко розгладьте по всій поверхні. На поверхні помадки дерев'яною паличкою накресліть 4 кола.
- Отримані лунки залийте темний шоколад з какао.
- Паличкою по поверхні білої помадки від центру десерту до зовнішнього краю намалювати лінії, візуально розділяють торт на кілька частин. Після того, як глазур захолоне, обмажте краю торта кремом і обсипте пелюстками мигдалю.
Корисні поради
Тісто найкраще розподіляти від центру до контуру кола, намагаючись розподілити його рівномірно і однакової товщини.
Слідкуйте за тим, щоб коржі не були занадто темними, інакше смак буде нагадувати приговревшую карамель.
Зверніть увагу, що крем в ковшике слід постійно заважати, щоб він не підгорів.
Щоб скоринка на коржі була більш рум'яної, слід перед приміщенням в духову шафу посипати шаром цукрової пудри.
Крем швидше охолоне, якщо опустити страву у миску з льодом.
Помішувати кремову масу потрібно обязвательно, щоб не було кірочок.
Перед подачею на стіл зберігати Естерхазі слід в холодильнику.
Такий торт стане прекрасним доповненням будь-якого святкового столу.
Готувати його досить просто, а є — одне задоволення!
Прикріплюємо відео-рецепт торта Естерхазі без борошна з докладним описом всіх етапів готування і чудовим оформленням: