23 март 2019 747

Як приготувати шоколадний торт з шоколадним кремом

Шоколад — улюблена солодкість багатьох. Не менше число людей обожнює і шоколадні торти з шоколадним кремом: у них приємний смак шоколаду поєднується з ніжним тістом, що створює по-справжньому чудове поєднання.

Такий торт із задоволенням їдять і дорослі, і діти. Його можна приготувати на Новий Рік, ювілей дорогої людини, дитячий День Народження і навіть весілля!

Найкращий десерт для будь-якого торжества
Інгредієнти Кількість
борошна - 1 склянка
какао-порошку - 6,5 ст. л.
молока - 1 ч. л.
солі - щіпка
масла - 250 г
цукрової пудри - 4 ст. л.
цукру - 1 склянка
яєць - 4 шт.
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 410 Ккал

Шоколадний торт з шоколадним кремом відносять до одних з найбільш простих для приготування. Господині, які хочуть навчитися пекти смачні торти можуть починати практику саме з цього рецепту. Ще один його плюс: шоколадний смак тіста в ньому доповнюється і посилюється апетитним шоколадним кремом. Справжній шоколад в квадраті!

Покроковий рецепт:

  1. Заздалегідь розігріти духовку до температури 170 градусів. Підготувати дві спеціальні круглі форми: покрити вершковим маслом і простелити папером для випікання;
  2. Змішати інгредієнти для тіста: спочатку масло і цукор, потім приєднати яйця, попередньо зменшивши швидкість рухів. Ближче до кінця всипати просіяне борошно, сіль і какао-порошок. Довести до стану однорідної маси;
  3. Перелити тісто у форми, поставити в духовку на 25 хвилин. Охолоджувати 10 хвилин і тільки потім дістати з форми. Основа торта готова;
  4. Далі слід приступити до приготування крему. Змішати цукрову пудру, 100 г злегка розтопленого масла і 2 ложки порошку;
  5. Більшою частиною отриманого крему склеїти шматки тіста, залишки додати останній какао-порошок, молоко. Розлити залишки по поверхні торта.

Прикрасити можна як завгодно, достатньо використовувати все багатство своєї фантазії. Традиційно торт посипають тертим шоколадом.

Такий торт неодмінно сподобається будь-ласуни. Приємного апетиту!

Як приготувати неймовірно смачний фарширований перець з м'ясом і рисом читайте в нашій статті.

Неймовірно смачний салат з куркою і кукурудзою — соковитий, ніжний і з незвичайною палітрою смаку.

Як приготувати ситне блюдо з горохового пюре в мультиварці читайте тут.

Вишневий шоколадний торт «Чорний ліс»

Знаменитий «Чорний ліс» іноді також називають «Шварцвальд». Це ім'я прийшло з німецької мови, так як батьківщиною цього торта вважається Німеччина. Цей рецепт помітно складніше попереднього і вимагає певного досвіду і кулінарних навичок.

Особливість такого торта — у його приготуванні використовується вишня, що додає смак пікантну кислинку і створює чарівне поєднання з тестом і шоколадним кремом. Домашній «Шварцвальд» приємно здивує всіх гостей і членів сім'ї.

Для нього потрібно:

  • 400 г вишні;
  • 250 г цукру;
  • 800 мл вершків;
  • 7 ст. л. цукрової пудри;
  • 6 яєць;
  • 100 г борошна;
  • 30 г порошку какао;
  • 80 р масла;
  • 150 г шоколаду з вмістом какао 90-95%;
  • кілька консервованих вишень.

Час приготування: 2,5 години.

Калорійність: 450 ккал на порції.

Як приготувати шоколадний торт з вишнею та шоколадним кремом:

  1. Заздалегідь спекти бісквітну основу десерту. Вона повинна полежати якийсь час, тому краще підготувати її до вечора;
  2. Розрізати корж на три шари;
  3. Вишні промити і засипати цукром, залишити на півгодини. Утворюється сік;
  4. Зварити сироп: спочатку варити сік з цукром до загусання, потім додати вишню. Поварити ще трохи. Вимкнути вогонь і дати охолонути, вийняти цілісні вишні;
  5. Змішати шоколадний крем з шоколаду, вершків та цукрової пудри. Нагріти, потім остудити до загустіння. Готовий крем злегка збити;
  6. Далі можна приступати до конструювання торта. Нижній корж полити вишневим сиропом і змастити густим шаром крему. Те ж повторити з середнім коржем. Верхній шар потрібно тільки просочити сиропом, а змащувати вже збитими вершками;
  7. Прикрасити десерт залишками крему, тертим шоколадом і консервованої вишнею.

Смачний і незвичайний шоколадний торт готовий до вживання!

«Есмеральда» — смачне поєднання кави і шоколаду

Незвичайний варіант шоколадного торта «з родзинкою» — торт «Есмеральда». Цей рецепт не володіє благородною давнім походженням: він був винайдений сучасними цікавими домогосподарками.

Однак це не означає, що він гідний уваги. Головна відмінність цього торта від звичайного шоколадного ласощі — додається в тісто пара ложок розчинної кави. Це надає десерту притягальний кавовий аромат.

Інші інгредієнти прості, доступні для будь-якої господині. З покроковим рецептом цього кулінарного шедевра можна ознайомитися нижче.

Для тіста знадобиться:

  • 1 стакан молока;
  • 3 ч. л. кави;
  • 3 яйця;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1,5 склянки манної крупи;
  • півсклянки цукру.

Для приготування торта «Есмеральда» саме з шоколадним кремом, можна зробити крем по одному з рецептів вище. Для приготування традиційного крему потрібно наступне:

  • 300 г вершків;
  • півсклянки цукру.

Інгредієнти для декорування:

  • 100 г шоколаду (добре, якщо це буде одна цілісна плитка);
  • півсклянки будь-яких горіхів.

Активну час приготування: 1,5 години.

Калорійність: 365 ккал на порцію.

Рецепт шоколадного торта «Есмеральда» з шоколадним кремом покроково:

  1. Закип'ятити молоко, засипати в нього каву. Розмішати і охолодити отриману суміш;
  2. Засипати манну крупу. Дати їй увібрати всю рідину;
  3. Змішати яйця з цукром до однорідної маси, потім приєднати манку;
  4. Додати борошно, розмішати. Тісто для торта готове;
  5. Залити в круглу форму і випікати 40 хвилин в духовці, нагрітій до 200 градусів;
  6. Корж розділити на рівні 3 частини;
  7. Шари коржа покривати шоколадним кремом і посипати горіхами. Змастити торт з усіх боків, посипати шоколадом;
  8. Дозволити десерту постояти 40 хвилин і прибрати в холодильник.

Зробити яскравий кавовий тортик не так складно, як здається на перший погляд. Його смак запам'ятається надовго!

Корисні дрібниці

  1. Кращі вершки для густого і ніжного крему — 30-35% жирності;
  2. У сироп для «Чорного лісу» можна додати коньяк;
  3. Якщо манна крупа для «Есмеральди» не змогла увібрати всю рідину, потрібно всипати ще;
  4. Гурмани можуть спробувати спекти «Есмеральду» з меленою, а не розчинною кавою;
  5. Як перевірити, чи достатньо добре пропікся корж? Досить просто проткнути його шпажкою. Якщо на ній не залишилося слідів і грудок тіста, корж готовий;
  6. У літній сезон можна прикрасити верхній шар десерту свіжими ягодами. Виглядає яскраво і свіжо! Крім того, це відмінне смакове рішення.

Слідуючи цим рецептом можна приготувати смачні ласощі для будь-якого торжества. Потрібно багато сил, інгредієнтів і часу, проте радість і задоволення близьких однозначно того варті.

Шоколадний торт, зроблений своїми руками, напевно, виявиться набагато смачніше і привабливіше магазинного. Крім того, завжди приємно їсти страву, приготування якого вкладена душа і любов.

Що ще почитати: