Легкі рецепти маринованої капусти Пилюски з буряком
Апетитно і заманливо на столі виглядає квашена або маринована капуста.
І не має особливого значення, це звичайний стіл або святковий.
Досить оригінально виглядає яскрава капуста Пелюстка з буряком і морквою.
Вона ідеальна в якості самостійного блюда, а також у поєднанні з гарнірами з різних каш, з картоплею, з рибними та м'ясними стравами.
Таке цікаве назву цього старовинного салату походить від українського «Пелюстки», так як в готовому вигляді шматочки капусти нагадують яскраві пелюстки квітів.
Однак, існує й інша версія назви – Пилюска.
Користь капусти
Незважаючи на те, що квашена капуста з буряком і морквою вважається російським національним блюдом, з ним знайомі ще з давніх часів і інші народи, наприклад, китайці та корейці.
Пелюстка не тільки смачне блюдо, але і корисне.
Вона містить в собі велику кількість так званого «вітаміну життя».
Чимало в ній заліза, кальцію, фосфору.
Також цей продукт надає загальнозміцнюючу дію на імунну систему людини, що, в свою чергу, знижує ризик захворювання багатьма хворобами.
Квашена капуста уповільнює процес старіння клітин організму, тобто надає омолоджуючу дію.
Крім цього, вона допомагає організму боротися із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, нормалізує мікрофлору кишечника.
Вагітним жінкам вона допомагає впоратися з токсикозом.
Чоловікам вона показана для підвищення потенції.
З його допомогою можна не тільки позбутися від зайвих кілограмів, але й очистити організм від токсинів і шлаків.
Сік квашеної капусти застосовується в домашній косметології.
Протипоказання до вживання
Такий своєрідний продукт, виготовлений способом закваски, протипоказаний людям, що страждають хронічними захворюваннями органів травлення.
Також її слід вживати в помірних кількостях людям з підвищеною кислотністю шлунка.
Великої шкоди може завдати організму неправильно приготовлена капуста, або зберігалася без дотримання необхідних умов.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
качан капусти - | не більше 2 кг |
буряк - | одна велика або дві невеликі |
морква - | 2-3 невеликі |
часник - | 1 середня головка |
Час приготування: 8500 хвилин | Калорійність на 100 грам: 16 Ккал |
Рецепт приготування досить простий і не вимагає особливих кулінарних навичок.
Капуста нарізають квадратиками або невеликими смужками (в залежності від уподобань), а моркву можна нарізати соломкою.
Буряк нарізають кубиками або часточками.
Викласти підготовлені інгредієнти в банку шарами.
Залити все це заздалегідь підготовленим маринадом: на 1 літр води необхідний цукор — 150 гр, сіль у кількості 2 столових ложок, 9% оцет не більше 150 мл, 2 столові ложки рослинного масла, 2-3 промитих лаврових листа і чорний перець горошком за смаком.
Всі інгредієнти, крім оцту доводять до кипіння, після чого маринад трохи остуджується і тільки після цього в нього додають оцет.
Капуста Пилюска з буряком повинна відстоятися 7-10 днів у холодному місці.
Докладний приготування ви можете подивитися у відео-ролику нижче:
Рецепт маринованої капусти без оцту
Інгредієнти ті ж:
- качан капусти не більше 2 кг;
- одна велика або дві невеликі буряків, загальною масою не більше 400 гр;
- 2-3 невеликі моркви;
- 1 середня головка часнику.
Підготовка продуктів і їх закладання в ємність відбувається таким чином: шарами.
Для цього рецепта маринад готується наступним способом: на 1 літр холодної води потрібно 2 столові ложки цукру, 1,5 столової ложки солі, кілька горошин духмяного перцю.
Всі інгредієнти перемішуються.
Маринад готовий до заливки салату.
Такий спосіб приготування вимагає не менше 7-10 днів настою.
Сезон закаток вже на порозі, тому знайомимо вас з нашими новими рецептами. Оригінальна засолювання зелених помідорів на зиму.
Способи засолювання апетитних огірочків знаходяться тут.
Приготуйте сидр в домашніх умовах по інструкції-рецептом і взимку у вас буде свій власний яблучне вино.
Господиням на замітку
Капусту для квашення таким способом краще вибирати більш пізніх сортів, тобто тверду і пружну.
Буряк ж може бути і трохи подвявшей – на смакові якості готового продукту це не позначиться.
При приготуванні маринаду кількість інгредієнтів можна змінювати на свій смак, проте, оцет повинен бути доданий у суворо вказаних пропорціях.
Ємність для Пелюстки стерилізувати необов'язково.
Банку з салатом слід помістити в іншу, більш широку ємність, так як під час шумування розсіл проливається за її краї.
Приготовлена згідно рецепту капуста Пилюска з буряком і морквою доповнить будь-меню, причому як звичайне, так і дієтичне.
Це блюдо по достоїнству оцінять навіть самі досвідчені гурмани, особливо якщо під час його приготування привнести деякі доповнення: наприклад, для більшої гостроти додати гіркого перцю.
Ароматний і соковитий капуста не має собі альтернативи, вона смачна і корисна не тільки для дорослих, але і для дітей.
Для тих, хто любить гостреньке, ми пропонуємо ще один відео-рецепт досить схожий з попередніми, але різниця все-таки є: