02 апрель 2019 1 630

Сосиски в тісті в духовці — правильне домашнє приготування

Ніхто не відмовиться від свіжоспеченої, ароматною, рум'яної і смачної здоби – сосисок у тісті.

Це нехитра випічка до смаку і дорослим, і дітям.

Вона проста у приготуванні, а рецептура не вимагає якихось немислимих і дорогих інгредієнтів.

Такими булочками з ковбасками можна поласувати під час дружнього сімейного сніданку, а потім загорнути парочку ще теплих сдоб і покласти дитині в портфель, щоб він перекусив у школі, так і з собою на роботу захопити буде зовсім незайвим.

Запечені смачні сосиски і в холодному, і в гарячому вигляді, просто ідеальний варіант для пікніка.

У кожної господині є свій фірмовий рецепт виготовлення цієї страви.

Хтось користується тестом з кулінарії, що значно економить час, а хтось використовує тісто власного приготування.

Вибір сосисок – якість чи приваблива ціна?

Щоб страва дійсно порадувало вас і ваших близьких чудовим смаком, потрібно правильно вибрати основний інгредієнт – сосиски.

Від їх якості залежить, наскільки успішним буде результат приготування.

Вибрати їх не складе ніякої праці, в магазинах асортимент багатий.

Але не все так просто.

Серед різноманіття апетитні на вигляд і різних по своїй ціновій категорії сосисок можна і розгубитися.

Багато господинь думають, що для запікання підійдуть і найдешевші, але покупка такого продукту буде помилкою.

У них і так немає ніякої харчової цінності, по суті, це продукт не зовсім корисний, так чи варто ще й вибирати найменш якісний?

Для того щоб купити «правильні» сосиски, потрібно запам'ятати кілька правил:

  1. У продукті вищого і першого сортів не міститься крохмалю і сої – рослинного білка, який зараз додається в багато продуктів.
  2. Вони повинні бути виготовлені за Гостом. Іноді на упаковці стоїть ТУ, це означає, що до складу додали якийсь новий компонент.
  3. Зовні вони повинні виглядати привабливо.
  4. Якісні ковбасні вироби не можуть коштувати дешево.

Подивіться термін придатності.

Для сосисок в натуральній оболонці він не повинен перевищувати 72 годин.

Поцікавтеся складом, у ньому не повинні бути присутніми різні ароматизатори і барвники.

А ось наявності нітриту натрію побоюватися не варто.

Він додається для того, щоб вони придбали симпатичний рожевий колір, тому що їх натуральний колір – сірий.

Приготування тіста – відповідальний процес
Інгредієнти Кількість
молоко - 1 склянка
борошно - 500 грамів
вершкове масло - 50 грамів
рослинна олія - 1 їдальня ложка
сухі дріжджі - 5 г
яйце - 1 штука
цукор - 1 чайна ложка
сіль - пів чайної ложки
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 287 Ккал

Ковбаски в тесті будуть значно смачніше, якщо використовувати не покупне тісто, а приготоване власноруч.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку готуємо опару. Для цього дріжджі розчиняємо в теплому молоці, додаємо цукор, 1 столову ложку борошна.
  2. Перемішуємо суміш, накриваємо посуд, в якій готується опара, кришкою, закутуємо в ковдру і залишаємо в теплому місці до утворення густої пінистої «шапки» – суміш повинна піднятися в два рази. За часом цей процес буде тривати приблизно 30 хвилин.
  3. У готову опару додаємо інші продукти. Борошно необхідно просіяти, а молоко трохи підігріти, але не кип'ятити, інакше тісто буде безнадійно зіпсовано, воно просто не підніметься.
  4. Масу добре вимісити, поки вона не стане повністю еластичною і не відлипатиме від рук.
  5. Ставимо в тепло до збільшення в два рази. Кілька разів тісто потрібно обім'яти, щоб з нього вийшов зайвий повітря і воно стало більш повітряним. Залишити підніматися на години дві.

Сосиски в тісті в духовці: випікання

  1. І ось, нарешті, тісто готове.
  2. Розкачуємо його тонко, товщина «млинця» не повинна бути товще півсантиметра. Гострим ножем ріжемо на довгі смуги.
  3. Смужку акуратно загорнути навколо сосиски, щоб вийшла спіралька.
  4. Змащуємо маслом деко і викладаємо на нього отримані сирі булочки, залишаючи між ними невелика відстань, щоб вони не були укладені щільно один до одного.
  5. У процесі випікання вони збільшаться в розмірах.
  6. Випікаємо до золотистого кольору.

Рекомендації та поради для отримання смачної випічки

Можна застелити деко спеціальної пергаментним папером для випічки, щоб уникнути пригорання.

Перед тим, як поставити здоби в духовку, вони повинні постояти 10 хвилин в теплому місці, накриті легким рушником.

Це необхідно для того, щоб вони стали пишними.

Бажано змастити їх яйцем, тоді верхня скоринка стане рум'яною і придбає красивий і апетитний зовнішній вигляд.

Щоб нагодувати велику родину, потрібно ситне поживне блюдо. Як приготувати в мультиварці картопляну запіканку з фаршем, ділимося порадами. У цій статті представлені різні рецепти на будь-який смак.

Страви з сиру завоювали увагу як любителів солодкого, так і тих, хто прагне схуднути. Тому сирні сирники запечені в духовці, можна готувати для всіх. Детальний рецепт з ілюстраціями можна знайти тут.

А дітей ви завжди зможете здивувати приготуванням смугастого пирога «Зебра». Придумайте казкову історію, розкажіть їм про неймовірні чарівних тварин і рушайте всі разом в захоплюючу кулінарну подорож! Рецепт ласощів за посиланням: #deletetag#/retsepty-blyud/vy-pechka/domashnij-pirog-zebra-v-multivarke.html

Після випікання взяти шматочок вершкового масла і обмазати їм тісто, тоді воно стане дуже ніжним, м'яким і придбає красивий глянець.

Не потрібно відразу накидатися на блюдо, як би апетитно воно не виглядало.

Нехай ковбаски постоять кілька хвилин, тоді вони стануть ще смачніше!

Приготовлені в домашніх умовах сосиски в тісті, запечені в духовці, є відмінною альтернативою фаст-фуду, адже за якість продуктів і дотримання гігієни в процесі приготування відповідаєте ви особисто.

Приємного апетиту!

Як же вони швидко і легко виходять!

Давайте подивимося:

Що ще почитати: