Сосиски в тісті в духовці — правильне домашнє приготування
Ніхто не відмовиться від свіжоспеченої, ароматною, рум'яної і смачної здоби – сосисок у тісті.
Це нехитра випічка до смаку і дорослим, і дітям.
Вона проста у приготуванні, а рецептура не вимагає якихось немислимих і дорогих інгредієнтів.
Такими булочками з ковбасками можна поласувати під час дружнього сімейного сніданку, а потім загорнути парочку ще теплих сдоб і покласти дитині в портфель, щоб він перекусив у школі, так і з собою на роботу захопити буде зовсім незайвим.
Запечені смачні сосиски і в холодному, і в гарячому вигляді, просто ідеальний варіант для пікніка.
У кожної господині є свій фірмовий рецепт виготовлення цієї страви.
Хтось користується тестом з кулінарії, що значно економить час, а хтось використовує тісто власного приготування.
Вибір сосисок – якість чи приваблива ціна?
Щоб страва дійсно порадувало вас і ваших близьких чудовим смаком, потрібно правильно вибрати основний інгредієнт – сосиски.
Від їх якості залежить, наскільки успішним буде результат приготування.
Вибрати їх не складе ніякої праці, в магазинах асортимент багатий.
Але не все так просто.
Серед різноманіття апетитні на вигляд і різних по своїй ціновій категорії сосисок можна і розгубитися.
Багато господинь думають, що для запікання підійдуть і найдешевші, але покупка такого продукту буде помилкою.
У них і так немає ніякої харчової цінності, по суті, це продукт не зовсім корисний, так чи варто ще й вибирати найменш якісний?
Для того щоб купити «правильні» сосиски, потрібно запам'ятати кілька правил:
- У продукті вищого і першого сортів не міститься крохмалю і сої – рослинного білка, який зараз додається в багато продуктів.
- Вони повинні бути виготовлені за Гостом. Іноді на упаковці стоїть ТУ, це означає, що до складу додали якийсь новий компонент.
- Зовні вони повинні виглядати привабливо.
- Якісні ковбасні вироби не можуть коштувати дешево.
Подивіться термін придатності.
Для сосисок в натуральній оболонці він не повинен перевищувати 72 годин.
А ось наявності нітриту натрію побоюватися не варто.
Він додається для того, щоб вони придбали симпатичний рожевий колір, тому що їх натуральний колір – сірий.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молоко - | 1 склянка |
борошно - | 500 грамів |
вершкове масло - | 50 грамів |
рослинна олія - | 1 їдальня ложка |
сухі дріжджі - | 5 г |
яйце - | 1 штука |
цукор - | 1 чайна ложка |
сіль - | пів чайної ложки |
Час приготування: 150 хвилин | Калорійність на 100 грам: 287 Ккал |
Ковбаски в тесті будуть значно смачніше, якщо використовувати не покупне тісто, а приготоване власноруч.
Спосіб приготування:
- Спочатку готуємо опару. Для цього дріжджі розчиняємо в теплому молоці, додаємо цукор, 1 столову ложку борошна.
- Перемішуємо суміш, накриваємо посуд, в якій готується опара, кришкою, закутуємо в ковдру і залишаємо в теплому місці до утворення густої пінистої «шапки» – суміш повинна піднятися в два рази. За часом цей процес буде тривати приблизно 30 хвилин.
- У готову опару додаємо інші продукти. Борошно необхідно просіяти, а молоко трохи підігріти, але не кип'ятити, інакше тісто буде безнадійно зіпсовано, воно просто не підніметься.
- Масу добре вимісити, поки вона не стане повністю еластичною і не відлипатиме від рук.
- Ставимо в тепло до збільшення в два рази. Кілька разів тісто потрібно обім'яти, щоб з нього вийшов зайвий повітря і воно стало більш повітряним. Залишити підніматися на години дві.
Сосиски в тісті в духовці: випікання
- І ось, нарешті, тісто готове.
- Розкачуємо його тонко, товщина «млинця» не повинна бути товще півсантиметра. Гострим ножем ріжемо на довгі смуги.
- Смужку акуратно загорнути навколо сосиски, щоб вийшла спіралька.
- Змащуємо маслом деко і викладаємо на нього отримані сирі булочки, залишаючи між ними невелика відстань, щоб вони не були укладені щільно один до одного.
- У процесі випікання вони збільшаться в розмірах.
- Випікаємо до золотистого кольору.
Рекомендації та поради для отримання смачної випічки
Можна застелити деко спеціальної пергаментним папером для випічки, щоб уникнути пригорання.
Перед тим, як поставити здоби в духовку, вони повинні постояти 10 хвилин в теплому місці, накриті легким рушником.
Це необхідно для того, щоб вони стали пишними.
Бажано змастити їх яйцем, тоді верхня скоринка стане рум'яною і придбає красивий і апетитний зовнішній вигляд.
Щоб нагодувати велику родину, потрібно ситне поживне блюдо. Як приготувати в мультиварці картопляну запіканку з фаршем, ділимося порадами. У цій статті представлені різні рецепти на будь-який смак.
Страви з сиру завоювали увагу як любителів солодкого, так і тих, хто прагне схуднути. Тому сирні сирники запечені в духовці, можна готувати для всіх. Детальний рецепт з ілюстраціями можна знайти тут.
А дітей ви завжди зможете здивувати приготуванням смугастого пирога «Зебра». Придумайте казкову історію, розкажіть їм про неймовірні чарівних тварин і рушайте всі разом в захоплюючу кулінарну подорож! Рецепт ласощів за посиланням: #deletetag#/retsepty-blyud/vy-pechka/domashnij-pirog-zebra-v-multivarke.html
Після випікання взяти шматочок вершкового масла і обмазати їм тісто, тоді воно стане дуже ніжним, м'яким і придбає красивий глянець.
Не потрібно відразу накидатися на блюдо, як би апетитно воно не виглядало.
Нехай ковбаски постоять кілька хвилин, тоді вони стануть ще смачніше!
Приготовлені в домашніх умовах сосиски в тісті, запечені в духовці, є відмінною альтернативою фаст-фуду, адже за якість продуктів і дотримання гігієни в процесі приготування відповідаєте ви особисто.
Приємного апетиту!
Як же вони швидко і легко виходять!
Давайте подивимося: