27 июнь 2019 2 199

Як приготувати сосиски в тесті на сковороді

Сосиска в тісті – просте і неможливо смачне ласощі з розділу «вулична їжа». Приготувати таку «смакота» можна дуже швидко, та так просто, що з цим може впоратися навіть дитина. Сосиски в тісті не тільки ситні, але і дуже апетитні. Пропонуємо вам кілька варіантів приготування, а ви вже постарайтеся самі знайти свого фаворита.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
води з молоком - 250 мл
свіжих дріжджів - 20 грам
солі - 5 грам
цукрового піску - 30 грам
борошна - 380 грам
соняшникової олії - 50 мл
сосисок - 10 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 292 Ккал

Як посмажити сосиски в тесті на сковороді:

  1. Розвести воду з молоком у рівній пропорції;
  2. Масу підігріти, але так, щоб рідина стала саме теплою, а не гарячою. Так як в гарячої рідини дріжджі вмирають і перестають діяти;
  3. У теплому молоці з водою розвести дріжджі і цукор;
  4. У вже однорідну рідину всипати сіль і борошно. Борошно краще просіяти, щоб маса була більш пишною;
  5. Замісити тісто, гладке і м'яке за текстурою;
  6. Додати масло, закатати його в майже готову масу і накрити рушником, прибравши в тепле місце до збільшення в два рази;
  7. Готову масу розділити на десять частин і скачати шматочки в кульки і залишити на десять хвилин. Кульки ще трохи піднімуться;
  8. Розкачати кулю в овал так, щоб помістилося м'ясний виріб, не присипаючи поверхню борошном і не поливаючи її маслом;
  9. Загорнути м'ясний виріб тестом так щільно, щоб воно не змогло розкритися;
  10. Повторити цей процес зі всіма кульками і з усіма сосисками;
  11. Розігріти сковороду з достатньою кількістю масла і смажити м'ясні «палички» до рум'яного кольору;
  12. Готові м'ясні «палички» викладати на серветки.

Сосиски в листковому тісті, смажені на сковороді

  • 500 г листкового тіста;
  • 10 сосисок;
  • 40 мл рослинного масла.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 280 калорій.

Як приготувати:

  1. Тісто, якщо воно покупне, заздалегідь розморозити, позбавивши його від упаковки. Так воно розморозиться в рази швидше;
  2. Поверхня, на якій будете працювати, присипати борошном і викласти пласт;
  3. Розкачати пласт як можна тонше, щоб у процесі смаження воно виросло менше;
  4. Сосиски очистити від плівки, якщо вона є;
  5. Порізати пласт смужками завдовжки, завтовшки приблизно один сантиметр;
  6. Кількість смужок має відповідати кількості м'ясних виробів;
  7. Кінець тесту з'єднати з кінцем м'ясного виробу і як би «замотати» її до нього;
  8. Повторити з усіма м'ясними виробами;
  9. Налити в сковороду масла і розігріти його. Чим більше масла, тим краще просмажаться м'ясні «палички», бо, ви можете налити більше, ніж зазначено у списку необхідних інгредієнтів;
  10. Готові «палички» в тесті викладати на серветки.

Як запекти стегенця з картоплею в духовці, читайте в нашій статті.

Як приготувати щі з кропиви з яйцем читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати цікаві десерт на дитяче свято різними начинками. Це ласощі напевно сподобається вашим дітям.

Як приготувати сосиски в картопляному тесті

  • 3 бульби картоплі;
  • 1 куряче яйце;
  • 100 грам борошна;
  • 4 сосиски;
  • 40 мл рослинного масла.

Часу на приготування – 1 годину і 20 хвилин.

Калорійність – 300 калорій.

Приготування сосисок в картопляному тесті:

  1. Картоплю вимити і відправити варитися на плиту;
  2. З моменту початку бурління води, почати перевіряти картоплю вже через десять хвилин, якщо за розміром вона невелика;
  3. Картопля може зваритися як через десять хвилин, так і півгодини. Все залежить від розміру бульб. Готову картоплю повинен легко протыкаться ножем;
  4. Готову картоплю очистити і пустити в м'ясорубку одразу ж;
  5. Додати яйце і борошно. Дати трохи солі і масу добре перемішати;
  6. Трохи остигнула масу розкачати і нарізати шматочками, в яких буде зручно поміщати м'ясний виріб;
  7. Сосиски зачистити від плівок;
  8. Викласти м'ясні вироби в тісто і загорнути кожну так, щоб воно точно не порвалося;
  9. На кожній м'ясний «палочку» зробити надрізи;
  10. Розігріти сковороду з маслом і відправити «палички» смажитися до рум'яності з кожної сторони;
  11. Готові м'ясні «палички» витягнути на серветку і трохи остудити перед вживанням.

Як зробити швидке тісто для сосисок в клярі

  • 100 грам борошна;
  • 100 грам кукурудзяного борошна;
  • 45 грам цукру;
  • 15 грам паприки;
  • 7 грам соди;
  • 5 грам розпушувача;
  • 2 грама солі;
  • 1 яйце;
  • 30 мл молока;
  • 6 сосисок;
  • 300 мл олії.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 263 калорія.

Як посмажити сосиски в клярі:

  1. З'єднати всі сухі компоненти, тобто: борошно пшеничне, кукурудзяне, сіль, цукровий пісок, соду, розпушувач і паприку;
  2. У суміш сухих інгредієнтів вбити яйце, перемішати;
  3. Поступово влити молоко;
  4. Тісто вийде дуже густим, тому, якщо молока достатньо, то не варто вливати все. Якщо вже пізно, можна додати ще борошна;
  5. Сосиски позбавити від упаковки і плівок і нанизати на шпажки;
  6. Сковороду добре прогріти з маслом;
  7. Опустити кожну м'ясну «паличку» в готову масу і відразу ж відправляти її в сковороду з олією;
  8. Готові «палички» в клярі обсушувати на серветках і можна їсти.

Такі сосиски (в клярі) в народі називають Корн Доги. Їх часто можуть продавати під виглядом вуличної їжі, так що якщо побачите, обов'язково спробуйте. Це шалено смачно і ситно, якщо приготовлено за оригінальним рецептом, звичайно ж.

Корисні поради

  1. У першому рецепті можна змінити пропорцію молока до води. Чим більше буде молока, тим смачніше в підсумку вийде страва;
  2. Свіжі дріжджі додаються замість сухих. Перші починають діяти набагато швидше і набагато масштабніше;
  3. Щоб листкове тісто вийшло смачніші і натуральніші, спробуйте приготувати його вдома. Все вірно, так мороки більше, та й час на це потрібно виділити, але як же це смачно!
  4. Картопля для картопляного тіста можна відварити не лише в мундирах, але і так, як зазвичай він вариться для пюре. Так, можливо, буде навіть простіше;
  5. Сосиски в клярі можна обваляти в борошні, перш ніж занурювати їх в масу. Сосиски так краще зберуть на себе його;
  6. Сосиски в клярі потрібно часто перевертати під час смаження. Як тільки видно, що маса схопилася, її необхідно перевернути, щоб воно рівномірно прожаривалось. Таке тісто може швидко згоріти, так що не відходьте;
  7. Сосиски в тесті можна вживати не тільки в гарячому і теплому вигляді. Вони неймовірно смачні навіть тоді, коли вже охололи;
  8. У тісто можна додати різні продукти, які змінять колір страви. Наприклад, можна додати куркуми і тісто буде насиченого жовтого кольору. Якщо додати трохи меленої солодкої паприки, маса буде вже помаранчевої;
  9. Щоб трохи вплинути на начинку можна додати сиру або овочів. Сир може бути будь-яким за смаком, а ось овочами можуть стати томати (тільки філейна частина, без соку), перець, кабачки і так далі;
  10. Щоб страва була смачніше, при запіканні, змастити яєчним жовтком, «палички» можна посипати кунжутом, кмином, льоном;
  11. Якщо ви збираєтеся готувати сосиски в листковому тісті і запікати в духовці, то не розгортайте пласт занадто тонко, воно може не піднятися, а масло з нього потече;
  12. Щоб листкове тісто на сосисках не расклеивалось, змастіть його яйцем заздалегідь.

Сосиски в тісті приготувати жах просто, а виходять вони чертовски смачними і апетитними. Такі «палички» можна приготувати для діток або несподіваних гостей. Повірте, кожен, хто спробує їх, обов'язково оцінить по достоїнству.

Що ще почитати: