Як приготувати сосиски в тесті на сковороді
Сосиска в тісті – просте і неможливо смачне ласощі з розділу «вулична їжа». Приготувати таку «смакота» можна дуже швидко, та так просто, що з цим може впоратися навіть дитина. Сосиски в тісті не тільки ситні, але і дуже апетитні. Пропонуємо вам кілька варіантів приготування, а ви вже постарайтеся самі знайти свого фаворита.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
води з молоком - | 250 мл |
свіжих дріжджів - | 20 грам |
солі - | 5 грам |
цукрового піску - | 30 грам |
борошна - | 380 грам |
соняшникової олії - | 50 мл |
сосисок - | 10 шт. |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 292 Ккал |
Як посмажити сосиски в тесті на сковороді:
- Розвести воду з молоком у рівній пропорції;
- Масу підігріти, але так, щоб рідина стала саме теплою, а не гарячою. Так як в гарячої рідини дріжджі вмирають і перестають діяти;
- У теплому молоці з водою розвести дріжджі і цукор;
- У вже однорідну рідину всипати сіль і борошно. Борошно краще просіяти, щоб маса була більш пишною;
- Замісити тісто, гладке і м'яке за текстурою;
- Додати масло, закатати його в майже готову масу і накрити рушником, прибравши в тепле місце до збільшення в два рази;
- Готову масу розділити на десять частин і скачати шматочки в кульки і залишити на десять хвилин. Кульки ще трохи піднімуться;
- Розкачати кулю в овал так, щоб помістилося м'ясний виріб, не присипаючи поверхню борошном і не поливаючи її маслом;
- Загорнути м'ясний виріб тестом так щільно, щоб воно не змогло розкритися;
- Повторити цей процес зі всіма кульками і з усіма сосисками;
- Розігріти сковороду з достатньою кількістю масла і смажити м'ясні «палички» до рум'яного кольору;
- Готові м'ясні «палички» викладати на серветки.
Сосиски в листковому тісті, смажені на сковороді
- 500 г листкового тіста;
- 10 сосисок;
- 40 мл рослинного масла.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 280 калорій.
Як приготувати:
- Тісто, якщо воно покупне, заздалегідь розморозити, позбавивши його від упаковки. Так воно розморозиться в рази швидше;
- Поверхня, на якій будете працювати, присипати борошном і викласти пласт;
- Розкачати пласт як можна тонше, щоб у процесі смаження воно виросло менше;
- Сосиски очистити від плівки, якщо вона є;
- Порізати пласт смужками завдовжки, завтовшки приблизно один сантиметр;
- Кількість смужок має відповідати кількості м'ясних виробів;
- Кінець тесту з'єднати з кінцем м'ясного виробу і як би «замотати» її до нього;
- Повторити з усіма м'ясними виробами;
- Налити в сковороду масла і розігріти його. Чим більше масла, тим краще просмажаться м'ясні «палички», бо, ви можете налити більше, ніж зазначено у списку необхідних інгредієнтів;
- Готові «палички» в тесті викладати на серветки.
Як запекти стегенця з картоплею в духовці, читайте в нашій статті.
Як приготувати щі з кропиви з яйцем читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати цікаві десерт на дитяче свято різними начинками. Це ласощі напевно сподобається вашим дітям.
Як приготувати сосиски в картопляному тесті
- 3 бульби картоплі;
- 1 куряче яйце;
- 100 грам борошна;
- 4 сосиски;
- 40 мл рослинного масла.
Часу на приготування – 1 годину і 20 хвилин.
Калорійність – 300 калорій.
Приготування сосисок в картопляному тесті:
- Картоплю вимити і відправити варитися на плиту;
- З моменту початку бурління води, почати перевіряти картоплю вже через десять хвилин, якщо за розміром вона невелика;
- Картопля може зваритися як через десять хвилин, так і півгодини. Все залежить від розміру бульб. Готову картоплю повинен легко протыкаться ножем;
- Готову картоплю очистити і пустити в м'ясорубку одразу ж;
- Додати яйце і борошно. Дати трохи солі і масу добре перемішати;
- Трохи остигнула масу розкачати і нарізати шматочками, в яких буде зручно поміщати м'ясний виріб;
- Сосиски зачистити від плівок;
- Викласти м'ясні вироби в тісто і загорнути кожну так, щоб воно точно не порвалося;
- На кожній м'ясний «палочку» зробити надрізи;
- Розігріти сковороду з маслом і відправити «палички» смажитися до рум'яності з кожної сторони;
- Готові м'ясні «палички» витягнути на серветку і трохи остудити перед вживанням.
Як зробити швидке тісто для сосисок в клярі
- 100 грам борошна;
- 100 грам кукурудзяного борошна;
- 45 грам цукру;
- 15 грам паприки;
- 7 грам соди;
- 5 грам розпушувача;
- 2 грама солі;
- 1 яйце;
- 30 мл молока;
- 6 сосисок;
- 300 мл олії.
Час приготування – 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам – 263 калорія.
Як посмажити сосиски в клярі:
- З'єднати всі сухі компоненти, тобто: борошно пшеничне, кукурудзяне, сіль, цукровий пісок, соду, розпушувач і паприку;
- У суміш сухих інгредієнтів вбити яйце, перемішати;
- Поступово влити молоко;
- Тісто вийде дуже густим, тому, якщо молока достатньо, то не варто вливати все. Якщо вже пізно, можна додати ще борошна;
- Сосиски позбавити від упаковки і плівок і нанизати на шпажки;
- Сковороду добре прогріти з маслом;
- Опустити кожну м'ясну «паличку» в готову масу і відразу ж відправляти її в сковороду з олією;
- Готові «палички» в клярі обсушувати на серветках і можна їсти.
Такі сосиски (в клярі) в народі називають Корн Доги. Їх часто можуть продавати під виглядом вуличної їжі, так що якщо побачите, обов'язково спробуйте. Це шалено смачно і ситно, якщо приготовлено за оригінальним рецептом, звичайно ж.
Корисні поради
- У першому рецепті можна змінити пропорцію молока до води. Чим більше буде молока, тим смачніше в підсумку вийде страва;
- Свіжі дріжджі додаються замість сухих. Перші починають діяти набагато швидше і набагато масштабніше;
- Щоб листкове тісто вийшло смачніші і натуральніші, спробуйте приготувати його вдома. Все вірно, так мороки більше, та й час на це потрібно виділити, але як же це смачно!
- Картопля для картопляного тіста можна відварити не лише в мундирах, але і так, як зазвичай він вариться для пюре. Так, можливо, буде навіть простіше;
- Сосиски в клярі можна обваляти в борошні, перш ніж занурювати їх в масу. Сосиски так краще зберуть на себе його;
- Сосиски в клярі потрібно часто перевертати під час смаження. Як тільки видно, що маса схопилася, її необхідно перевернути, щоб воно рівномірно прожаривалось. Таке тісто може швидко згоріти, так що не відходьте;
- Сосиски в тесті можна вживати не тільки в гарячому і теплому вигляді. Вони неймовірно смачні навіть тоді, коли вже охололи;
- У тісто можна додати різні продукти, які змінять колір страви. Наприклад, можна додати куркуми і тісто буде насиченого жовтого кольору. Якщо додати трохи меленої солодкої паприки, маса буде вже помаранчевої;
- Щоб трохи вплинути на начинку можна додати сиру або овочів. Сир може бути будь-яким за смаком, а ось овочами можуть стати томати (тільки філейна частина, без соку), перець, кабачки і так далі;
- Щоб страва була смачніше, при запіканні, змастити яєчним жовтком, «палички» можна посипати кунжутом, кмином, льоном;
- Якщо ви збираєтеся готувати сосиски в листковому тісті і запікати в духовці, то не розгортайте пласт занадто тонко, воно може не піднятися, а масло з нього потече;
- Щоб листкове тісто на сосисках не расклеивалось, змастіть його яйцем заздалегідь.
Сосиски в тісті приготувати жах просто, а виходять вони чертовски смачними і апетитними. Такі «палички» можна приготувати для діток або несподіваних гостей. Повірте, кожен, хто спробує їх, обов'язково оцінить по достоїнству.