Як швидко зварити і смачно приготувати сосиски в мікрохвильовці
Не дивлячись на те, що сосиски є вже готовим продуктом, перед їдою їх все одно треба відварювати. В процесі термічної обробки гинуть мікроби, які могли з'явитися на них при неправильному зберіганні, транспортуванні або пошкодженій упаковці. Але якщо лінь їх варити, то виручить мікрохвильовка. Там їх можна приготувати швидко і легко.
Скільки часу потрібно варити ковбасні вироби
Час, який буде потрібно, щоб зварити в мікрохвильовій печі сосиски становить приблизно три-чотири хвилини. Невеликі дитячі сосиски можна приготувати за дві хвилини. Якщо ж потужність печі невелика, а сосиски великі, то тоді знадобиться хвилин п'ять. Орієнтуйтесь на розмір ковбасного виробу, вибираючи, на скільки поставити таймер.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сосиски - | 6 шт. |
водопровідна вода - | 500 мл |
спеції - | за бажанням |
Час приготування: 7 хвилин | Калорійність на 100 грам: 270 Ккал |
Для відварювання сосисок приготуйте спеціальну термостійку посуд, яка підходить для мікрохвильової печі.
Наповніть заздалегідь обрану ємність водою так, щоб вона приховувала сосиски цілком. Якщо оболонка у ковбасних виробів натуральна, її можна залишити, целофанову ж рекомендується знімати перед термічною обробкою. Тому що після нагрівання вона сильно стиснеться і видалити її буде набагато складніше.
Отже, опустіть сосиски в воду, додайте свої улюблені спеції, виставите необхідний час для підігрівання. Якщо в печі є режим варіння макаронів і м'яса», то виберіть його і поставте в мікрохвильовку ємність з усім вмістом на дві-п'ять хвилин.
Якщо сосисок і води багато, збільште час на таймері. По закінченню пролунає звуковий сигнал: можна виймати ємність, все готово!
Акуратно злийте окріп в раковину, а гарячі вироби покладіть на тарілку. Тепер блюдо готове до вживання, приправте його майонезом, гірчицею або томатним кетчупом за смаком.
Як смачно приготувати сосиски без води
Якщо ж і з водою готувати сосиски ліниво, то можна ще швидше і ще простіше приготувати їх ось таким способом.
Очищаєте вироби в целофані і викладаєте на блюдце, у випадку з натуральної оболонкою – просто промиваєте, і виделкою або ножем робите кілька проколів. Потім ставите блюдце в мікрохвильовку і встановлюєте час на таймері близько двох хвилин, знову ж воно залежить від розміру ковбасок і їх кількості.
Також можна зробити сніданок на швидку руку: батон з сосисками.
Інгредієнти:
- сосиски;
- сир;
- батон.
Час приготування: 3 хвилини.
Калорійність: 290 ккал.
На шматочок хліба покласти розрізані вздовж ковбасні вироби, зверху накрити скибочкою сиру і завершити ще одним шматочком хліба.
Якщо хочете, то такий бутерброд можна додати кетчуп, майонез, сметану, кільця цибулі, будь-які овочі і приправи. Кладемо все на блюдце і ставимо в мікрохвильову піч прогріватися на хвилину. Смачний і швидкий сніданок можна вважати готовим!
Читайте як приготувати смачний тяхан з куркою.
Приготуйте на сніданок ніжний і повітряний омлет на кефірі — рецепт тут.
Читайте як приготувати смачне хе з судака в домашніх умовах. Цей рецепт змусить вас по-новому поглянути на страви з риби.
Рецепт сосисок гриль
Коли відварені сосиски приїлися, можна спробувати зробити гриль в мікрохвильовці. Це блюдо відрізняється оригінальністю і апетитно виглядає, а також володіє захопливим ароматом і смаком.
Для їх приготування не обов'язково виїжджати на природу, в мікрохвильовці з функцією «гриль», вийде не менш смачне блюдо. Як же приготувати сосиски гриль в мікрохвильовці? Відповідь нижче!
Для цього знадобляться наступні інгредієнти:
- сосиски (при бажанні сардельки) в кількості 6 штук;
- майонез – 2 ст. ложки;
- гірчиця – 1 ст. ложка;
- томатна паста – 1 ст. ложка;
- зелень для подачі.
Час приготування: 12 хвилин.
Калорійність: 280 ккал.
Вибирайте натуральні ковбасні вироби високої якості і свіжі! Зазвичай на упаковці є значок ГОСТ. Колір у таких виробів ніжно-рожевий зі злегка сіруватим відтінком.
У невеликій мисці змішайте майонез, гірчицю і пасту, отриманий в результаті соус намажте рівномірним шаром на ковбасні вироби і викладіть їх на спеціальну решітку на ніжках. Поставте грати в мікрохвильову піч і на режимі приготування «гриль» витримайте протягом десяти хвилин при потужності 1000 Вт.
Готові сосиски гриль подавайте на стіл, посипавши свіжою зеленню і додавши улюблений соус. Добре приготовлені ковбасні вироби виходять дуже соковитими всередині, зовні ж вони мають хрусткою скоринкою. Для створення такого ефекту, перед тим як ставити на стіл страву, йому треба постояти 5-10 хвилин.
Смачні сосиски в тісті
Сосиски в тесті — це не складна в приготуванні і швидка випічка. Готові пиріжки зручно брати на роботу або в школу, а їсти їх можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. Спробуйте приготувати їх у мікрохвильовці за таким рецептом:
- 10 сосисок;
- стакан молока;
- одне яйце;
- один жовток;
- 50 гр вершкового масла;
- 1 ст. ложка цукрового піску;
- сіль за смаком;
- пів кіло пшеничного борошна;
- пакетик сухих дріжджів.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 320 ккал.
Як готувати сосиски в тісті в мікрохвильовці? Першим ділом замішується тісто. В трохи підігрітому молоці розмішайте ложку цукру і дріжджі, відкладіть в тепле місце і дайте піднятися.
В результаті на поверхні молока утворюється піна. Залишився цукор, щіпку солі і яйце збийте в невеликій ємності і вилийте в залишки молока. Додайте вершкове масло, согревшееся до кімнатної температури, і ретельно перемішайте.
Потихеньку засинаючи борошно, вимісити тісто так, щоб маса не липла до рук.
Коли готове тісто, приступаємо до ліплення пиріжків. Розділіть його на кількість заготовлених ковбасних виробів, скачайте колобками і зробіть з них джгутики. У ці смужки тіста закочуйте сосиски по спіралі.
Отримані заготовки треба укласти на змащений маслом деко. Щоб готові пиріжки були рум'яними, змішайте один до одного яєчний жовток з водою і зверху помазати їх.
Тепер виробів треба дати постояти 15-20 хвилин для того, щоб тісто піднялося. Після чого лист ставиться в мікрохвильову піч на 12-15 хвилин з встановленою потужністю приготування 500 Вт.
Рецепт сосисок в листковому тісті
В листковому тісті простіше приготувати сосиски, так як його можна придбати вже готове в будь-якому магазині у відділі заморозки. Це дуже прискорює весь процес, адже тісто досить розморозити і безпосередньо приступати до приготування.
Виходять пиріжки не гірше звичайних, а листкове тісто виходить ніжним і хрустким. Часу на весь процес піде не більше п'ятнадцяти хвилин, а результат порадує всіх любителів домашньої випічки.
Інгредієнти:
- півкіло листкового дріжджового тіста;
- упаковка сосисок;
- 50 грам сиру;
- яєчний жовток.
Час приготування: 25 хвилин.
Калорійність: 310 ккал.
Заздалегідь розморозьте листкове дріжджове тісто при кімнатній температурі. Розкачайте його на столі, щоб товщина стала 5 мм і наріжте тонкими смужками, шириною близько двох див. Тепер оберніть сосиски в смужки тіста, закручуючи їх по спіралі. Краєчки ковбасних виробів залиште не закритими.
Рецепт можна урізноманітнити додаванням у виріб сиру. Для цього надріжте ковбаску збоку і в отриманий отвір насипте попередньо потертий сир. Або смужку сиру довжиною на весь пиріжок покласти поруч з сосискою. Після чого загорнути в тісто так само, як описано вище.
Тепер розведіть яєчний жовток водою, розмішайте і змастіть всі пиріжки для рум'яної скоринки. Викладіть на деко і відправте в мікрохвильову піч на 10 хвилин. Готова випічка повинна придбати приємний золотистий відтінок.