Наскільки корисний імбир маринований
Про користь свіжого імбиру відомо кожному.
Його використовують, в основному, для очищення організму, підвищення імунітету і в якості ефективного засобу для схуднення.
З нього готують соки, відвари і настої, додають у салати.
Однак останнім часом не менш ефективним і корисним виявився і маринований імбир, рецепт приготування якого достатньо простий.
Коротка інформація
Про це продукт, нам стало відомо з рецептів японської кухні.
Йому властивий гострий смак і відносна пікантність.
При приготуванні маринованого імбиру японці використовують рисовий або сливовий фруктовий оцет, що надає продукту особливий смак.
На думку японських фахівців, в даному продукті криється духовна сила, завдяки чому людина, що вживає його, відчуває духовне піднесення.
Хімічний склад
Говорячи про корисні властивості продукту, доцільно розібратися в його складі.
Численні дослідження показали, що маринований імбир складається з великої кількості корисних і мінеральних речовин, вітамінів, елементів, які і допомагають людині боротися проти багатьох захворювань і значно підвищити свій імунітет.
Піддаючи свіжий імбир обробці (в даному випадку маринування), можна не турбуватися про знищення його корисних властивостей, оскільки маринований він так само корисний, як і свіже.
Єдина відмінність — з нього не приготуєш соку або чаю.
Як з'ясовується, у 100 грамах продукту міститься 51 ккал, 0,2 г білка, 0,3, р жирів.
Що стосується корисних речовин і різних органічних кислот, то вони обумовлені високим вмістом валіну, аспарагіну, триптофану, а також каприлової, лінолевої, нікотинової і олеїновою кислотами.
Крім того, корінь цього продукту, багатий ефірними маслами і мінералами: великий запас магнію, кальцію, калію, фосфору, заліза, натрію, цинку.
І, нарешті, даний продукт багатий наявністю вітамінів А, групи В, С.
Корисні властивості імбиру
Дієтологи з упевненістю стверджують, що маринований імбир є унікальним засобом у питанні схуднення і ефективним палієм жирових відкладень.
Оскільки він вважається малокалорійним продуктом, а також володіє очищує ефектом, фахівці рекомендують його для спалювання жирів.
Він прекрасно бореться із зайвою рідиною, сприяючи м'якому виведенню з організму важких металів, шлаків, токсинів і інших продуктів життєдіяльності, накопичених під впливом різних факторів.
Зазначені шкідливі речовини засмічують організм, перешкоджаючи нормальній роботі обміну речовин.
Саме цей фактор і є причиною зайвої ваги.
Регулярне використання маринованого імбиру призводить до нормалізації обміну речовин і сприяє правильній роботі організму в цілому.
Знайте з цієї статті, як приготувати смачну дієтичну запіканку з сиру. Харчуйтеся правильно!
Не дарма чай з калиною здобув таку славу за своїх корисних властивостей. Тут: #deletetag#/produkty/top-poleznyh-produktov/poleznye-svojstva-kaliny-krasnoj.html вони всі перераховані.
Завдяки цьому відбувається поступове спалювання жирів, в результаті чого людина починає втрачати зайві кілограми.
Унікальність маринованого імбиру полягає в тому, що його можна використовувати не тільки в якості одного із способів для схуднення, але і як панацею від деяких захворювань, властивих людині в будь-якому віці.
Він сприяє зміцненню серцевого м'яза, завдяки чому спостерігається нормалізація роботи серцево-судинної системи.
Крім того, його використовують як ефективний засіб проти метеоризму, оскільки він бере участь у поліпшенні процесу травлення і роботи шлунку і кишечника.
Що стосується імунітету, то маринований імбир ефективно бореться з мікробами і бактеріями, зміцнюючи організм і підвищуючи його стійкість до негативного впливу різних мікроорганізмів.
Корисні властивості не обмежуються перерахованим вище.
З'ясовується, що маринований імбир відмінно справляється з потенцією у чоловіків і допомагає жінкам боротися з рядом захворювань в області гінекології.
Так, наприклад, даний продукт підвищує тонус матки, усуває запальні процеси і бореться з безпліддям.
А також знімає нервову напругу, стрес, прояснює розум і пам'ять, усуває відчуття страху.
Протипоказання до вживання
Розглядаючи корисні властивості імбиру (маринованого), не варто забувати і про його потенційну шкоду.
Існують деякі обмеження, які доцільно врахувати, щоб уникнути будь-яких наслідків зі здоров'ям.
Це обумовлено тим, що розглянутий продукт здатний чинити подразнювальну дію на слизову оболонку шлунку і кишечника, тим самим завдаючи шкоди здоров'ю.
Не рекомендується імбир і вагітним жінкам, а також годуючим матерям, оскільки його властивості здатні проникнути через плаценту і в молоко матері.
Не слід нехтувати порадами фахівців при наявності зазначених захворювань або станів для того щоб уникнути можливі наслідки зі здоров'ям.
Відео десерт
Чим корисний маринований імбир і що з нього можна приготувати, дивіться в цьому відео.