Як приготувати роли з японським омлетом
Рол – це своєрідний рулет, зроблений з приготованого за особливою технологією рису, риби (морепродуктів) і пресованих водоростей Норі». Так само до складу деяких видів ролів входить омлет, але не звичайний, який у вас спливає в уяві, а японський, приготований з урахуванням певних кулінарних і технологічних хитрощів.
Роли з японським омлетом мають нижчу собівартість, ніж ті, що виготовляються з дорогими сортами риб і морепродуктів.
Головне – слідувати рекомендаціям і дотримуватися пропорції, зазначені в рецептах. Цей омлет, як і всі японські страви, має специфічний, злегка солодкуватий, але в той же час ніжний смак, з виразним присмаком соєвого соусу.
Якщо ви ще ніколи не пробували екзотичні страви японської кухні – приготуйте спочатку невелику порцію (для проби).
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячі свіжі яйця - | 2 шт. |
соєвий соус «Класичний» - | 4 ст. л. |
свіжовичавлений лимонний сік - | 10 мл |
рафінована олія - | 50 мл |
цукровий пісок - | 10 г |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 166 Ккал |
Рецепт покроково:
- Свіжі курячі яйця розбийте в піалу, введіть до них цукровий пісок і ретельно збийте за допомогою виделки або ж віночка;
- Далі додайте до збитим яйцям свіжо вичавлений лимонний сік;
- Потім введіть соєвий соус і ще раз ретельно збийте;
- Сковороду (в ідеалі – квадратну) змастіть рослинною олією і розжарте до його кипіння. Влийте в сковороду 2/3 частини збитою яєчною суміші і нахиліть сковороду так, щоб маса рівномірно розтеклася по всій сковороді;
- Підсмажте омлет з одного боку, а потім, за допомогою лопатки, акуратно сверите його в рулет. Потім, не знімаючи рулет зі сковороди, влийте решту 1/3 суміші і так само підсмажте, поступово згортаючи його в той же рулет. В результаті у вас повинен вийти досить товстий омлетный рулет;
- Готовий омлет зніміть зі сковороди, перекладіть на блюдо і наріжте, за допомогою дуже гострого широкого ножа, на тонкі слайсы. Його можна подавати разом з червоною рибою, як окрему страву, а можна використовувати в якості становить інгредієнт для приготування ролів.
Роли «Тамаго-яки»
Інгредієнти:
- рис круглозерновой – 100 г;
- пресовані листи водоростей — 1 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- рисовий 3% оцет – 50 мл;
- білий кристалічний цукор – 30 г;
- сіль морська – 1 ч. л.;
- сік лимона – 10 мл;
- курячі яйця – 2 шт.;
- соус соєвий «Класичний»;
- імбир маринований;
- японська гірчиця «Васабі».
Тривалість приготування: 50 хв.
Енергетична цінність на 100 г: 190 кКал.
Покрокове опис:
- Для початку необхідно приготувати рис. Промийте його в декількох водах, а потім відваріть, дотримуючись інструкції, наданої на упаковці;
- Далі необхідно приготувати спеціальну заправку, без якої даний рис буде просто кашею. Для цього необхідно вимісити до однорідності рисовий оцет, трохи фільтрованої води, сіль і цукор;
- Введіть приготовану рисову заправку на злегка теплий відварений рис і, за допомогою силіконової лопатки, перемішайте. Процес перемішування необхідно проводити різкими, ніби, ріжучими рухами;
- Наступним етапом буде приготування японської омлету «Тамаго-яки». В піалу вбийте курячі яйця і збийте їх з додаванням цукру, лимонного соку і соєвого соусу. Вилийте частина яєчної маси на розпечену сковороду і обсмажте з одного боку до рум'яності. Скрутіть в рулет і, залишаючи його на сковороді, влийте другу половину маси на сковороду. Обсмажте і продовжите згортання в єдиний рулет. В результаті у вас вийде гарний багатошаровий рулет для суші;
- Огірок наріжте на тонкі довгі смуги;
- На робочу поверхню покладіть спеціальний килимок для приготування суші та ролів. Зверху розкладіть лист водоростей Норі» (розташування — глянсовою стороною до низу). Покрийте «Норі» рівномірним шаром охолодженого рису, залишаючи близько 2 см вільного краю;
- На край викладіть нашатковану огірок і омлетный рулет;
- Приступайте до згортання рол-рулету. Починайте згортати килимок, прикладаючи до цього легке зусилля. Готовий рулет наріжте на 4-5 порційних шматка, перекладіть їх на красиве блюдо, доповніть маринованим імбиром і хріном «Васабі», поруч поставте соусницю, наповнену соєвим соусом.
Читайте як приготувати смачний пиріг з печерицями в нашій статті.
Імбирний чай з лимоном — користь і шкода напою, кращі рецепти та рекомендації по вживанню.
Спробуйте приготувати неероятно смачну пасту з яловичиною у вершковому соусі за нашим рецептом.
Роли з омлету по-корейськи
Складові:
- яйця свіжі курячі – 3 шт.;
- сік лимонний – 1,5 ч. л.;
- соєвий соус – 30 мл;
- цукор-пісок – 1 ч. л.;
- коренеплід моркви – 1 шт.;
- суміш мелених перців;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
Тривалість приготування: 30 хв.
Кількість кКал на 100 г: 177.
Поетапне опис приготування:
- Приготуйте масу для приготування омлету. Збийте яйця з лимонним соком, цукром і класичним соєвим соусом;
- Очищену моркву наріжте тонкими довгастими смужками, цибулю дрібно наріжте. Введіть подрібнені овочі в яєчну масу;
- Обсмажте на розпеченій сковороді омлет, який після схоплювання нижнього боку, необхідно згорнути, за допомогою лопатки, в щільний багатошаровий рулет і довести його до рум'яності;
- Після обсмажування, перекладіть рулет на обробну дошку і наріжте на 6-7 невеликих ролів;
- Роли, приготовані з омлету по-корейськи готові! Їх необхідно подавати до столу в охолодженому вигляді, доповнюючи шматочками маринованого імбиру.
Простий рецепт закуски з крабовими паличками
Компоненти для приготування:
- листи «Норі» — 2 шт.;
- рис для японської кухні – 1 ст.;
- японський оцет «Су» – 3 ст. л.;
- цукор;
- соєвий соус;
- сіль;
- лимонний сік – 1 ч. л.;
- крабові палички – 100 г;
- яйця – 2 шт.;
- плавлений сир – 100 г;
- хрін «Васабі»;
- імбир маринований.
Час приготування: 40 хв.
Харчова цінність на 100 г: 200 кКал.
Покрокове опис:
- Рис для японської кухні приготуйте традиційним для нього способом. Потім заправте його спеціальної заправкою з японського оцту, цукру і солі;
- Приготуйте омлет. Збийте яйця з цукром, лимонним соком і соєвим соусом. Обсмажте омлет з обох боків до появи рум'янцю;
- Крабові палички, омлет і плавлений сир наріжте тонкими смужками;
- Лист «Норі» розкладіть на рогожу для ролів (шорсткою стороною догори). Рівномірно розподіліть поверх нього охолоджений рис. На один з країв викладіть по 2-3 смужки крабових паличок, плавленого сиру і омлету;
- Акуратними рухами поверніть рол, з легким зусиллям притискаючи всі інгредієнти (за допомогою килимка);
- Розріжте його на 4-5 порційних шматка. Красиво викладіть їх на сервірувальну тарілку, прикрасьте шматочками маринованого імбиру, поруч викладіть гіркою японський хрін «Васабі» і подавайте до столу.
Приємного апетиту!