09 март 2019 145

Як приготувати роли з японським омлетом

Рол – це своєрідний рулет, зроблений з приготованого за особливою технологією рису, риби (морепродуктів) і пресованих водоростей Норі». Так само до складу деяких видів ролів входить омлет, але не звичайний, який у вас спливає в уяві, а японський, приготований з урахуванням певних кулінарних і технологічних хитрощів.

Роли з японським омлетом мають нижчу собівартість, ніж ті, що виготовляються з дорогими сортами риб і морепродуктів.

До речі, японський омлет може використовуватися не тільки в якості начинки для сашимі, ролів. Він цілком може виступати як самостійне блюдо, наприклад, до сніданку. Приготувати його без особливих навичок зовсім не складно (як може здатися на перший погляд).

Головне – слідувати рекомендаціям і дотримуватися пропорції, зазначені в рецептах. Цей омлет, як і всі японські страви, має специфічний, злегка солодкуватий, але в той же час ніжний смак, з виразним присмаком соєвого соусу.

Якщо ви ще ніколи не пробували екзотичні страви японської кухні – приготуйте спочатку невелику порцію (для проби).

Готуємо японський омлет в домашніх умовах
Інгредієнти Кількість
курячі свіжі яйця - 2 шт.
соєвий соус «Класичний» - 4 ст. л.
свіжовичавлений лимонний сік - 10 мл
рафінована олія - 50 мл
цукровий пісок - 10 г
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 166 Ккал

Рецепт покроково:

  1. Свіжі курячі яйця розбийте в піалу, введіть до них цукровий пісок і ретельно збийте за допомогою виделки або ж віночка;
  2. Далі додайте до збитим яйцям свіжо вичавлений лимонний сік;
  3. Потім введіть соєвий соус і ще раз ретельно збийте;
  4. Сковороду (в ідеалі – квадратну) змастіть рослинною олією і розжарте до його кипіння. Влийте в сковороду 2/3 частини збитою яєчною суміші і нахиліть сковороду так, щоб маса рівномірно розтеклася по всій сковороді;
  5. Підсмажте омлет з одного боку, а потім, за допомогою лопатки, акуратно сверите його в рулет. Потім, не знімаючи рулет зі сковороди, влийте решту 1/3 суміші і так само підсмажте, поступово згортаючи його в той же рулет. В результаті у вас повинен вийти досить товстий омлетный рулет;
  6. Готовий омлет зніміть зі сковороди, перекладіть на блюдо і наріжте, за допомогою дуже гострого широкого ножа, на тонкі слайсы. Його можна подавати разом з червоною рибою, як окрему страву, а можна використовувати в якості становить інгредієнт для приготування ролів.

Роли «Тамаго-яки»

Інгредієнти:

  • рис круглозерновой – 100 г;
  • пресовані листи водоростей — 1 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • рисовий 3% оцет – 50 мл;
  • білий кристалічний цукор – 30 г;
  • сіль морська – 1 ч. л.;
  • сік лимона – 10 мл;
  • курячі яйця – 2 шт.;
  • соус соєвий «Класичний»;
  • імбир маринований;
  • японська гірчиця «Васабі».

Тривалість приготування: 50 хв.

Енергетична цінність на 100 г: 190 кКал.

Покрокове опис:

  1. Для початку необхідно приготувати рис. Промийте його в декількох водах, а потім відваріть, дотримуючись інструкції, наданої на упаковці;
  2. Далі необхідно приготувати спеціальну заправку, без якої даний рис буде просто кашею. Для цього необхідно вимісити до однорідності рисовий оцет, трохи фільтрованої води, сіль і цукор;
  3. Введіть приготовану рисову заправку на злегка теплий відварений рис і, за допомогою силіконової лопатки, перемішайте. Процес перемішування необхідно проводити різкими, ніби, ріжучими рухами;
  4. Наступним етапом буде приготування японської омлету «Тамаго-яки». В піалу вбийте курячі яйця і збийте їх з додаванням цукру, лимонного соку і соєвого соусу. Вилийте частина яєчної маси на розпечену сковороду і обсмажте з одного боку до рум'яності. Скрутіть в рулет і, залишаючи його на сковороді, влийте другу половину маси на сковороду. Обсмажте і продовжите згортання в єдиний рулет. В результаті у вас вийде гарний багатошаровий рулет для суші;
  5. Огірок наріжте на тонкі довгі смуги;
  6. На робочу поверхню покладіть спеціальний килимок для приготування суші та ролів. Зверху розкладіть лист водоростей Норі» (розташування — глянсовою стороною до низу). Покрийте «Норі» рівномірним шаром охолодженого рису, залишаючи близько 2 см вільного краю;
  7. На край викладіть нашатковану огірок і омлетный рулет;
  8. Приступайте до згортання рол-рулету. Починайте згортати килимок, прикладаючи до цього легке зусилля. Готовий рулет наріжте на 4-5 порційних шматка, перекладіть їх на красиве блюдо, доповніть маринованим імбиром і хріном «Васабі», поруч поставте соусницю, наповнену соєвим соусом.

Читайте як приготувати смачний пиріг з печерицями в нашій статті.

Імбирний чай з лимоном — користь і шкода напою, кращі рецепти та рекомендації по вживанню.

Спробуйте приготувати неероятно смачну пасту з яловичиною у вершковому соусі за нашим рецептом.

Роли з омлету по-корейськи

Складові:

  • яйця свіжі курячі – 3 шт.;
  • сік лимонний – 1,5 ч. л.;
  • соєвий соус – 30 мл;
  • цукор-пісок – 1 ч. л.;
  • коренеплід моркви – 1 шт.;
  • суміш мелених перців;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.

Тривалість приготування: 30 хв.

Кількість кКал на 100 г: 177.

Поетапне опис приготування:

  1. Приготуйте масу для приготування омлету. Збийте яйця з лимонним соком, цукром і класичним соєвим соусом;
  2. Очищену моркву наріжте тонкими довгастими смужками, цибулю дрібно наріжте. Введіть подрібнені овочі в яєчну масу;
  3. Обсмажте на розпеченій сковороді омлет, який після схоплювання нижнього боку, необхідно згорнути, за допомогою лопатки, в щільний багатошаровий рулет і довести його до рум'яності;
  4. Після обсмажування, перекладіть рулет на обробну дошку і наріжте на 6-7 невеликих ролів;
  5. Роли, приготовані з омлету по-корейськи готові! Їх необхідно подавати до столу в охолодженому вигляді, доповнюючи шматочками маринованого імбиру.

Простий рецепт закуски з крабовими паличками

Компоненти для приготування:

  • листи «Норі» — 2 шт.;
  • рис для японської кухні – 1 ст.;
  • японський оцет «Су» – 3 ст. л.;
  • цукор;
  • соєвий соус;
  • сіль;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • крабові палички – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • плавлений сир – 100 г;
  • хрін «Васабі»;
  • імбир маринований.

Час приготування: 40 хв.

Харчова цінність на 100 г: 200 кКал.

Покрокове опис:

  1. Рис для японської кухні приготуйте традиційним для нього способом. Потім заправте його спеціальної заправкою з японського оцту, цукру і солі;
  2. Приготуйте омлет. Збийте яйця з цукром, лимонним соком і соєвим соусом. Обсмажте омлет з обох боків до появи рум'янцю;
  3. Крабові палички, омлет і плавлений сир наріжте тонкими смужками;
  4. Лист «Норі» розкладіть на рогожу для ролів (шорсткою стороною догори). Рівномірно розподіліть поверх нього охолоджений рис. На один з країв викладіть по 2-3 смужки крабових паличок, плавленого сиру і омлету;
  5. Акуратними рухами поверніть рол, з легким зусиллям притискаючи всі інгредієнти (за допомогою килимка);
  6. Розріжте його на 4-5 порційних шматка. Красиво викладіть їх на сервірувальну тарілку, прикрасьте шматочками маринованого імбиру, поруч викладіть гіркою японський хрін «Васабі» і подавайте до столу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: