21 март 2019 7 235

Продукти, що підвищують тиск

Низький тиск спостерігається не так часто, як висока, однак проблем приносить нітрохи не менше.

Основна небезпека цього явища в тому, що людина може впасти в непритомність.

Тим не менш, підвищити тиск можна і самостійно – для цього необхідно збагатити свій раціон певними продуктами.

Пам'ятайте знижений тиск, так само небезпечно як і підвищений!

Що таке низький тиск?

У медицині тиск, який постійно тримається нижче норми, зазвичай називають гіпотонією.

При даному захворюванні показники, як правило, не перевищують 100/60 мм рт. ст.

При зниженому люди скаржаться на сильну слабкість, запаморочення, нудоту, головні болі.

Крім того, вони можуть бути відчувати важкість у шлунку і навіть втрачати свідомість.

У жінок гіпотонія супроводжується порушенням менструального циклу, а чоловіки нерідко випробовують проблеми в сексуальній сфері.

Щоб поліпшити свій стан, рекомендується зміцнювати організм і повноцінно відпочивати.

Лікарі стверджують, що спеціальних дієт для людей з гіпотонією не існує, а тому раціон рекомендується створювати самостійно, включаючи в нього продукти, які сприяють збільшенню тиску.

Як за допомогою їжі підвищити тиск?

Для початку людям, що страждають гіпотонією, рекомендується налагодити режим харчування.

Для цього потрібно організувати 4-5 прийомів їжі протягом дня.

Щоб підвищити тиск, є необхідно невеликими порціями.

Дієта при гіпотонії істотно відрізняється від раціону людей, які страждають підвищеним тиском.

Щоб поліпшити стан свого здоров'я, гіпотонікам рекомендується вживати наступні групи продуктів:

  1. Страви з високим вмістом солі. В харчовій солі міститься натрій, здатний зв'язувати воду в організмі. Це допомагає збільшувати об'єм крові;
  2. Страви з великою кількістю спецій. Додавання в їжу прянощів допомагає звужувати судини і збільшувати активність залоз внутрішньої секреції. Це ж можна сказати і про копченостях;
  3. Жирні продукти. Такі страви збільшують вміст холестерину в крові, що ускладнює кровообіг і тим самим викликає збільшення тиску;
  4. Випічка з висококалорійних інгредієнтів, що містить велику кількість вуглеводів. Такі продукти викликають звуження судин і створюють певну навантаження на організм;
  5. Солодкі газовані напої. Вони часто містять кофеїн, що теж призводить до збільшення тиску;
  6. Деякі фрукти і овочі. Тонізуючими властивостями володіють продукти з високим вмістом флавоноїдів і заліза;
  7. Кава. У натуральному напої міститься багато корисних речовин, магній і вітаміни, які призводять до тонізації судин. Аналогічними властивостями володіють какао і міцний чорний чай;
  8. Продукти з великим вмістом крохмалю. Страви, приготовлені з цих інгредієнтів, теж здатні підвищувати тиск;
  9. Горіхи. У них є багато жирів і амінокислот;
  10. Лікувальні трави. Женьшень, лимонник, левзея здатні чудово тонізувати судини, що допомагає підвищувати тиск.

Які продукти допомагають підвищувати тиск?

Щоб підвищити тиск при гіпотонії, достатньо вживати наступні продукти харчування:

  • гострі, копчені, солоні страви, консерви;
  • м'ясо і риба жирних сортів, риб'ячий жир;
  • випічка – особливо з масляним кремом;
  • продукти з високим вмістом кофеїну – какао, чай, кава;
  • субпродукти – печінка, нирки, мізки;
  • солодкі газовані напої;
  • алкоголь;
  • картопля, вироби з білого борошна, манна крупа;
  • спеції – гірчиця, гвоздика, хрін, червоний і чорний перець.

Досить часто гіпотонія спостерігається під час вагітності.

Це досить небезпечний стан, який може стати причиною гіпоксії плода.

Тому так важливо приділяти своєму харчуванню особливу увагу.

У раціоні обов'язково повинні бути присутніми фрукти, овочі, ягоди, горіхи.

Особливо корисні лимони, грейпфрути, морква, чорна смородина.

Також рекомендується вживати яловичу печінку і вершкове масло.

Як підвищити гемоглобін?

Досить часто знижений тиск супроводжується анемією – недоліком гемоглобіну в крові.

Твердий знежирений сир, деякі його вважають не дуже смачним, а даремно!

В цій статті, ви зможете дізнатися все про курячому яйці, зокрема про те, скільки білка знаходиться всередині яйця.

Багато люблять печений гарбуз, але мало хто знає скільки в ній калорій, читайте тут:#deletetag#/produkty/kalorijnost-produktov/kalorijnost-tikvi.html, цікаву статтю про гарбузі.

Щоб підвищити його зміст, варто вживати такі продукти:

  1. М'ясо і субпродукти. Найкраще для цієї мети підійде яловичина і печінку;
  2. Яєчні жовтки, морепродукти, ікра;
  3. Гречана каша;
  4. Овочі – картопля, помідори, буряк, морква;
  5. Бобові;
  6. Фрукти – гранати, банани, абрикоси, яблука, персики;
  7. Ягоди – полуниця, смородина, журавлина, чорниця, суниця;
  8. Шоколад, горіхи;
  9. Сушені білі гриби.

Гіпотонія – це досить серйозна проблема, для вирішення якої неодмінно варто звернутися до лікаря.

А щоб поліпшити стан здоров'я в домашніх умовах, необхідно вживати продукти, які допомагають підвищити артеріальний тиск.

Відео десерт

Рекомендуємо переглянути дане відео, в ньому описують симптоми гіпотоніка та шляхи вирішення проблеми:

Що ще почитати: