19 июнь 2019 2 017

Мигдаль — приємний смак і характерний аромат

Мигдаль прийнято величати горіхом, проте, насправді це косточковый плід роду Сливи.

Він буває двох видів – солодкий і гіркий.

Останній не вживається в їжу із-за вмісту в ньому токсичних речовин.

З гіркого сорту роблять мигдальне масло, в процесі виробництва якого всі небезпечні елементи нейтралізуються.

Таке масло використовують при виготовленні косметичних продуктів.

Батьківщиною цього горіха вважається Середня Азія, сьогодні це рослина успішно вирощують на території Америки, Азії і Європи.

Найбільша кількість росте в Каліфорнії.

Склад і харчова цінність

Мигдаль – дуже калорійний продукт, тому вживати його потрібно помірними дозами.

Він містить вітамін Е, а також вітаміни групи В: ніацин, рибофлавін, пантенол, тіамін, піридоксин.

Мигдаль багатий калієм, фосфором, кальцієм і магнієм – необхідними для організму людини мікроелементи, ще він містить залізо.

Аромат мигдалю визначається наявністю в його складі ефірних масел.

До складу горького сорти горіха входить отруйна речовина – глікозид амігдалін.

Особливості мигдалевого горіха

Мигдальні ядра допомагають покращити стан здоров'я людини при анеміях різного роду, цукровому діабеті, недокрів'ї.

Приводом додати в раціон мигдаль може послужити проблема важкого сечовипускання, горіх чудово виводить камені з нирок.

Хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, такі як виразка або гастрит, теж вимагають споживання хворими мигдалю.

Цей горіх нормалізує кислотність шлункового соку, застосовується як жовчогінний засіб, корисний для нормальної роботи печінки і селезінки.

Мигдаль відмінно рятує від головного болю, мігрень і безсоння. Ці смачні горіхи при їх регулярному вживанні покращують роботу мозку.

Плоди солодкого мигдалю надають лікувальну дію при онімінні кінцівок та судоми.

Вони прекрасно очищають кров, є чудовим антиоксидантом (особливо шкірка).

Використовується для профілактики ракових захворювань.

Так само рекомендую до прочитання корисні властивості ожини. Дуже смачна і як з'ясувалося корисна ягода!

На друге блюдо рекомендую тушковану капусту з сосискою. Тут є рецепт. Дивний вибір? Але всім, хто спробував, подобається.

Мигдальні горіхи відомі в народній медицині як протикашльовий засіб.

Дітям, у яких спостерігається затримка росту, також дають мигдаль, як варіант – в подрібненому вигляді.

Мигдальне масло допоможе здоров'ю

Масло, що отримується з ядер насіння мигдалю, також володіє безліччю корисних властивостей.

Мигдальне масло надає відхаркувальну та протизапальну дію, широко застосовується при лікуванні астми, пневмонії, бронхіту, а також отиту та інших хвороб вуха.

Масло нормалізує роботу кишечника, допомагає при метеоризмах і здуття.

Мигдальне масло в медицині використовується для боротьби зі стоматитом, хворобами нирок, зору, серця, для профілактики інфарктів.

Його активно використовують для лікування пролежнів, а також для запобігання їх появи у лежачих хворих.

До речі, воно так само допоможе відновитися.

Це масло містить безліч поживних речовин, сприяє появі апетиту, позбавленню від хворобливої худини, і, в той же час, виводить з організму токсини.

На захист жіночої краси

Корисні властивості мигдалю для жінок незаперечні.

Широке поширення отримав цей горіх в косметичній індустрії.

Мигдальне масло можна використовувати для очищення шкіри, навіть в якості засобу для зняття макіяжу з очей.

В цьому разі масло буде ще й підживлювати вії, роблячи їх блискучими і густими.

Мигдаль розгладжує, пом'якшує і зволожує шкіру обличчя, запобігає старінню клітин, сприяє регенерації.

Мигдальне масло часто вибирають для масажу, воно не викликає алергії або подразнення, надає шкірі пружність, бореться з целюлітом і проявами розтяжок на шкірі.

До складу багатьох засобів для волосся входить мигдальне масло, адже воно надає волоссю блиск і шовковистість, робить їх м'якими, міцними і густими.

Ви в положенні? Їжте мигдаль!

Вагітним жінкам потрібно регулярно отримувати достатню кількість вітаміну Е, магнію і кальцію, цинку, фосфору, заліза.

Ці речовини містяться в мигдальних горіхах.

Також необхідна фолієва кислота, якою багатий цей горіх, причому починати прийом потрібно ще на стадії планування вагітності.

У жінок в положенні і після пологів часто спостерігаються проблеми з травленням.

Знаходиться в мигдалі клітковина допоможе впоратися з цією неприємністю.

Завдяки його знеболюючій дії можна обмежити вживання медичних препаратів, шкідливих для малюка.

Вагітна жінка, яка регулярно їсть мигдаль, менше страждає, наприклад, головними болями.

Цей горіх ефективно сприяє нормальному росту і розвитку плоду.

Також рекомендується мигдаль при наявності у вагітної хронічних захворювань або для профілактики таких.

Користь і шкода морської капусти. Корисна чи консервована морська капуста?

Картопля з грибами в духовці не настільки корисна, але дуже приємна на смак: #deletetag#/retsepty-blyud/vtory-e-blyuda/kartoshka-s-gribami-v-duhovke.html.

Які ж корисні властивості таяться в собі інжирі. Корисні властивості та протипоказання інжиру.

Мигдаль бореться з випаданням волосся, що також характерно для жінок в положенні.

Чим горіх корисний для чоловічого здоров'я

Мигдаль є найсильнішим афродизіаком.

Крім того, він підсилює вироблення сперми, а також покращує її якість.

Споживання мигдалевих горіхів зменшує вплив алкоголю на організм, а ще це відмінний засіб від похмілля.

Так само він допоможе впоратися з облисінням.

Подрібнені ядра, змішані з молоком, наносять на проблемні ділянки у вигляді маски.

У кожній бочці меду є своя ложка дьогтю

Здавалося би, якої шкоди може бути від цього нешкідливого горіха?

Але і в мигдалю є не лише корисні властивості, але і протипоказання.

В першу чергу, потрібно знати міру.

Двадцяти ядерець в добу цілком достатньо.

При істотному переїданні мигдалю можливо сильне отруєння.

Краще вживати мигдаль не солоним і не смаженим.

При купівлі цих горішків віддайте перевагу товару в герметичній тарі, зберігати мигдаль будинку теж потрібно в закритій ємності, далеко від прямих сонячних променів, краще всього в холодильнику.

Зіпсований горіх стає небезпечним.

Мигдаль не рекомендується при ожирінні і надлишковій вазі, так як він высококалориен.

Поширене явище – алергія на мигдаль.

У такому разі від вживання цих горіхів необхідно відмовитися.

При прискореному серцебитті слід з обережністю споживати горіх, тому що стан може погіршитися.

Сить їстівна

Так у Франції називають чуфу або земляний мигдаль – трав'яниста рослина, бульбочки на коренях якого вживають у їжу.

Земляний мигдаль чуфа так само володіє корисними властивостями.

Бульби чуфи за смаком нагадують мигдаль і містять багато клітковини, калію, кальцію, фосфору та інших мікроелементів.

Також чуфа багата вітамінами групи В і амінокислотами.

Бульби чуфи сприяють нормалізації травлення, мають заспокійливу дію, корисні для нервової системи.

Використовуються для профілактики серцево-судинних захворювань та боротьби із зубним болем у вигляді відвару для полоскання.

Як ми бачимо, користь мигдалю незаперечна для чоловіків і жінок будь-якого віку.

Завдяки своєму складу горіх з легкістю забезпечує нам здоров'я і красу.

Відео-десерт

Що ще почитати: