21 апрель 2019 3 110

Млинці з цільнозерновий борошна: на воді, молоці, кефірі

Коли пшениця перемелюється всього один раз, виходить цільнозернові борошно. Саме вона вважається найкориснішою з-за одноразової обробки. Спробуйте приготувати з неї млинці. У них буде зовсім інший смак, який нічим не гірше класичного.

Млинці з цільнозерновий борошна на воді
Інгредієнти Кількість
борошно - 60 г
цукор - 30 г
груша - 1 шт.
вода - 0,2 л
рослинна олія - 15 мл
сода - 3 дрібку
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 106 Ккал

Найпростіший варіант улюблених млинців. Готуються за кілька хвилин, решта часу йде на наполягання тесту. Спробуйте, адже тут є невеликий бонус, який не може не сподобатися.

Як приготувати:

  1. Воду залити в сотейник і приберіть на плиту.
  2. Підігрійте її зовсім трохи, потім вилийте в миску.
  3. Додайте цукор, соду і ретельно перемішайте.
  4. Введіть борошно і вимішайте компоненти з допомогою віночка.
  5. Влийте олію і перемішайте все ще раз, щоб досягти однорідності.
  6. Грушу вимити проточною водою, очистіть від шкірки.
  7. Далі натріть її на тертці і введіть стружку в тісто.
  8. Дайте йому настоятися хвилин двадцять.
  9. Після цього смажте млинці як зазвичай, але без масла.
  10. Порада: замість груші можна використовувати яблуко.

Як готувати на молоці

Коли млинці готують на молоці, то виходять вони більш ніжними і в той же час більш поживними. Спробуйте приготувати на основі двох різних сортів борошна. Дуже оригінально!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 2 дрібку
молоко скільки знадобиться
борошно цільнозернові 0,6 кг
сода 3 дрібку
борошно пшенична 200 г
рослинна олія 30 мл
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 189 калорій

Як приготувати:

  1. Все борошно пропустіть через сито, потім з'єднайте її з содою.
  2. Введіть сіль і масло, перемішайте.
  3. Далі вливайте молоко до тих пір, поки не вийде ідеальна консистенція.
  4. Готовому тісту дайте настоятися двадцять хвилин.
  5. Смажте млинці на сковороді, як звичайно.
Порада: для додання аромату млинців використовуйте кукурудзяна олія або просто візьміть нерафінована.

Приготування на кефірі

Кажуть, якщо в тісто додати кефір, то свіжість збережеться довше. Ми так і зробили і зрозуміли, що млинці вийдуть неймовірними!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сода 2 дрібку
рослинна олія 5 мл
борошно 500 г
кефір 0,5 л
сіль 2 дрібку
яйця 2 шт.
цукор 5 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 176 калорій

Як приготувати:

  1. Яйця збийте міксером у пишну масу.
  2. Додайте цукор і збийте ще раз.
  3. Потім введіть соду і сіль, змішайте компоненти між собою.
  4. Влийте кефір, ретельно перемішайте все.
  5. Борошно пропустіть через сито.
  6. Потім частинами вмешивайте її до решти інгредієнтів.
  7. В кінці додайте масло, замісити тісто.
  8. Після цього можете відразу пекти млинці.

Порада: замість цукру можна додати мед або згущене молоко.

Рецепт рисових млинчиків з цільнозерновий борошном

Рисові млинці – це однозначно новинка у вашому раціоні. У них незвичайний смак, який неможливо порівняти ні з чим іншим. Неймовірно смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль 2 дрібку
рисова мука 80 г
яйця 3 шт.
цукор 15 г
цільнозернові борошно 60 г
сироватка 0,3 л
рослинна олія 30 мл
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 калорій

Як приготувати:

  1. Яйця розбийте в глибоку миску.
  2. Додайте сіль і збийте компоненти в пишну і піну.
  3. Потім влийте сироватку, масло і збийте компоненти знову.
  4. Введіть цукор і обидва сорти борошна, але обов'язково через сито.
  5. Замісіть тісто і дайте йому настоятися одну годину.
  6. Коли пройде час, починайте смажити млинці традиційним способом.

Порада: щоб млинці вийшли повністю рисовими, виключіть другу борошно.

Також читайте, як приготувати млинці з кукурудзяного борошна.

Хочете навчитися робити тонкі і пишні млинці з кабачків? Ось вам перевірені рецепти з «родзинкою».

А тут ви дізнаєтеся, як спекти млинці з житнього борошна різними способами.

Які начинки підійдуть до таких млинців

Млинці – це така тестяная основа, яка поєднується з будь-якою начинкою. І зараз ми постараємося перерахувати всі варіанти, щоб ви вибрали для себе найсмачніший!

Найпростіший варіант – варення. Бажано, щоб воно було густим, желеподібним. Якщо рідке варення, додайте трохи сухарів, крохмалю або подрібнених горіхів. Це потрібно для того, щоб начинка не витікала.

Смачно буде, якщо додати сир або сирний сир з родзинками та іншими сухофруктами. Така начинка буде солодкою із-за наявності сухофруктів. Але якщо замінити їх зеленню або часником, то вийде начинка солона.

Бананова або будь-фруктова начинка: для початку вимийте і подрібніть вибраний фрукт або ягоду. Потім додайте трохи цукру, вершкового масла і лимонного соку. Пюре готове! Якщо занадто рідко, додайте збиті вершки, вийде майже мус.

М'ясо: кролик, качка, курка, свинина, індичка, телятина та ін. Можна відварити продукт, обсмажити або запекти. Потім подрібнити у блендері, доповнити цибулею, спеціями. За бажанням можна згасити в соусі, буде ще смачніше! Крім м'яса можна використовувати субпродукти, фарш, рибу.

Готуйте начинку з овочів, квасолі. Це може бути капуста, картопля, буряк, нут, гриби. Такі компоненти краще подрібнити в блендері до стану пюре. Можна доповнити гречкою чи рисом.

І ще одна популярна начинка – сир, яйця. Їх можна доповнювати м'ясом, зеленню, сметаною або йогуртом, часником, солоними огірками, оливками та ін.

Млинці на цільнозерновий борошна виходять більш насиченими і поживними. Якщо у вас є можливість спробувати їх прямо зараз, разом з нами, то обов'язково приєднуйтесь. Вам сподобається!

Що ще почитати: