08 июнь 2019 1 488

Як приготувати пишні млинці на манці

Найчастіше їх ми готуємо на основі води або молока, а також борошна. Але сьогодні ми вирішили спробувати щось нове і використовували в тесті манну крупу. Завдяки цій крупі вони вийдуть більш пишними, легкими й повітряними. Обов'язково варто спробувати!

Ніжні млинці на манці з молоком
Інгредієнти Кількість
яйця - 2 шт.
молоко - 0,5 л
борошно - 0,2 кг
цукор - 100 г
манна крупа - 60 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 182 Ккал

Всім відомо, що млинці стануть набагато смачніше і ніжніше, якщо в них є молоко. Тому пропонуємо вам такий швидкий рецепт, в якому є все необхідне.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, додати цукор і манну крупу.
  2. Все це ретельно перемішати і дати настоятися хвилин п'ять.
  3. Додати борошно частинами, вимішуючи до однорідності.
  4. Влити молоко і масло, довести знову до потрібної текстури.
  5. Готувати млинці на гарячій сковороді до рум'яності.
Порада: замість цукру можна використовувати пудру, вона швидше розчиниться.

Рецепт приготування по-татарськи

Обов'язково спробуйте ці татарські коржі, які ми зробили ще більш оригінальними. Перед подачею їх обов'язково змащуємо маслом, щоб вийшло максимально смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 100 г
яйця 2 шт.
рослинна олія 15 мл
вода 0,2 л
манна крупа 0,5 кг
дріжджі 10 г
пудра 40 г
сіль 2 дрібку
молоко 400 мл
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 225 ккал

Як приготувати:

  1. Молоко трохи підігріти до теплого стану і вилити в миску.
  2. Вбити яйця, додати сіль, пудру і дріжджі.
  3. Все це з'єднати і додати манну крупу, перемішати.
  4. Прибрати в тепло на один-два години, дати підрости.
  5. Коли пройде час, влити масло і змішати все.
  6. Воду залити в сотейник і прибрати на плиту, довести до кипіння.
  7. Влити її в тісто і все це перемішати до однорідності.
  8. Сковороду добре прогріти і смажити на ній пишні крепи до рум'яності.
  9. У готовому вигляді змащувати рослинним маслом за допомогою пензлика.

Порада: можна використовувати вершки замість молока.

Мордовські млинці на манці

Кажуть, ці крепи дійсно особливі! Готуються вони, звичайно, досить довго, але із-за дріжджів. Буде пишно, приєднуйтесь.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
манна крупа 100 г
цукор 30 г
молоко 0,5 л
сіль 1 пучку
рослинна олія 60 мл
вода 200 мл
сухі дріжджі 3 дрібку
борошно 90 г
Час приготування: 160 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 ккал

Як приготувати:

  1. Манну крупу висипати в миску, додати холодне молоко.
  2. Все це з'єднати і додати яйце, сіль за смаком.
  3. Додати цукор і рослинне масло.
  4. Знову компоненти змішати між собою.
  5. Воду на плиті довести до кипіння, влити в тісто.
  6. Всипати дріжджі, перемішати і прибрати в тепло на дві години.
  7. Після цього смажити їх на добре прогрітій сковороді до рум'яності.

Порада: можна використовувати мигдальне борошно, смак вийде дуже незвичайний.

Марокканський рецепт млинців

Ще один легкий варіант незвичайних млинців. Рецепт дуже схожий на інші, але результат все ж відрізняється! Спробуйте і точно не пошкодуєте.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
пудра 5 г
розпушувач 10 г
вода 800 мл
манна крупа 0,3 кг
сіль 1 пучку
ваніль 10 г
борошно 150 г
сухі дріжджі 5 г
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 ккал

Як приготувати:

  1. Воду підігріти до теплого стану і вилити в миску.
  2. Всипати пудру, сіль і розчинити компоненти.
  3. Туди ж відправити сухі дріжджі і повністю розпустити їх.
  4. Перемішати і дати настоятися чверть години.
  5. У сусідній глибокій ємності змішати борошно і манну крупу.
  6. При цьому перший компонент краще пропустити через сито.
  7. Туди ж всипати розпушувач і ваніль.
  8. В отриману масу влити підійшла опару і все це перемішати.
  9. Вимішувати до тих пір, поки маса не перетвориться в тісто не стане гладкою.
  10. Прибрати в миску, накрити і відправити в тепле місце на одну годину.
  11. Після цього піч крепи на розпеченій сковороді.

Порада: розпушувач можна замінити содою.

Манні млинці з дріжджами

Незважаючи на те що майже в кожному варіанті у нас є дріжджі, ми вирішили виділити їм один повноцінний рецепт. Насолоджуйтесь!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 40 мл
цукор 40 г
дріжджі 5 г
борошно 0,2 кг
яйця 2 шт.
сіль 5 г
молоко 0,5 л
манна крупа 300 г
вода 150 мл
Час приготування: 140 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 ккал

Як приготувати:

  1. Молоко залити в сотейник і прибрати на плиту, щоб підігріти до теплого стану.
  2. Перелити в миску, додати цукор і дріжджі, перемішати їх.
  3. Прибрати в тепло хвилин на п'ятнадцять. За цей час опара якраз повинна піднятися шапкою.
  4. Коли пройде час, вбити яйця і перемішати компоненти між собою.
  5. Борошно просіяти в сусідню миску, змішати з манною крупою.
  6. Влити в отриману суміш опару і перемішати до однорідності.
  7. Додати масло і воду, яка трохи підігріта.
  8. Все це ще раз змішати між собою і дати настоятися. Для цього прибрати тісто в тепле місце на дві години.
  9. Коли пройде час, смажити млинці до рум'яності з обох сторін.

Порада: якщо будете використовувати свіжі дріжджі, їх знадобиться в два або три рази більше.

Візьміть на замітку, як приготувати тонкі і пишні млинці з кабачків за рецептами з «родзинкою».

Читайте, як приготувати і красиво загорнути млинці з ікрою — смачне і корисне блюдо.

Тут ви дізнаєтеся, що таке млинці з припеком і як їх легко приготувати.

Приготування з водою

Коли тісто на основі дріжджів додають воду, млинець виходить мереживним, дуже красивим і апетитним. Варто ризикнути, щоб отримати задоволення від результату!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
оцет 5 мл
рослинна олія 90 мл
вода 1 л
сода 3 дрібку
манна крупа 0,1 кг
борошно 350 г
цукор 5 г
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 143 ккал

Як приготувати:

  1. Воду залити в сотейник і прибрати на плиту, довести до кипіння.
  2. Остудити до кімнатної температури, змішати з цукром.
  3. Посолити компоненти, додати соду з оцтом і масло.
  4. Все з'єднати між собою, частинами ввести манку.
  5. Далі додати борошно, але теж етапами і обов'язково через сито.
  6. Перемішати до однорідності всі інгредієнти.
  7. Дати настоятися хоча б двадцять хвилин.
  8. Смажити млинці на гарячій сковороді до рум'яності.

Порада: можна додати трохи вершкового масла для ніжності.

Як приготувати з кефіром

Кажуть, якщо додати в випічку трохи кефіру, вона буде довше залишатися свіжою. Дивно, але і крепи сохнуть і тоді вже стають не такими м'якими і смачними. Спробуємо з кефіром?

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 40 г
манна крупа 180 г
борошно 220 г
сода 2 дрібку
сіль за смаком
яйця 2 шт.
рослинна олія 150 мл
кефір 0,5 л
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 254 ккал

Як приготувати:

  1. Кефір трохи підігріти, він повинен бути хоча б злегка теплим.
  2. Всипати соду, перемішати і дати настоятися хоча б дві хвилини.
  3. Яйця збити з цукром в легку і пишну піну.
  4. Влити до кефіру і ретельно перемішати все.
  5. Всипати борошно і все це перемішати до однорідної консистенції.
  6. Додати сіль, манну крупу і ретельно все перемішати.
  7. Дати настоятися в теплому місці хоча б тридцять хвилин.
  8. Після цього влити олію і з'єднати ще раз віночком всі компоненти.

Порада: замість кефіру можна використовувати йогурт.

Товсті млинці з додаванням вівсяних пластівців

Хочеться чогось оригінального і справді незвичайного? Приготуйте млинці на основі вівсянки, буде вам не тільки новий аромат, але і новий смак!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 20 мл
яйця 3 шт.
вівсяні пластівці 0,2 кг
сода 2 дрібку
пудра 30 г
манка 200 г
сіль 2 дрібку
кефір 0,5 л
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 144 ккал

Як приготувати:

  1. Вівсяні пластівці засипати в блендер.
  2. Подрібнити їх практично в борошно на великій швидкості.
  3. З'єднати з манною крупою і висипати в глибоку миску.
  4. Влити кефір, перемішати і дати настоятися одну годину.
  5. Коли пройде час, вбити яйце, додати пудру, соду і сіль.
  6. Все це збити віночком або ручним міксером.
  7. Сковороду змастити олією і обсмажити на ній млинці до рум'яності.
Порада: для оригінальності можна додати в тісто трохи бананів.

Поради досвідчених кулінарів

Багато готують млинці без додавання яєць. У них немає 100% потреби, але якщо ви хочете прибрати їх зі складу лише за посту, то замінити одне яйце можна половинкою банана.

Какао, кардамон, імбир, кориця, мускатний горіх – все це може потрапити в тісто. Ви і уявити собі не можете, наскільки буде ароматно! Це справжнє божевілля!

Млинці на манній крупі – це новинка, в яку складно не закохатися. З манкою вони стають пишними, легкими і мереживними, а це дуже красиво! Подавайте зі солодкими соусами, щоб було зовсім ідеально.

Що ще почитати: