Як смачно приготувати млинці без яєць на молоці
Дуже багато люблять млинці: тоненькі, з ажуром, з додаванням меду, банана або ваніліну. Більшість людей вважають, що без яєць млинці несмачні. Однак, навпаки, без яєць вони виходять тоненькими і повітряними.
Так як правильно приготувати смачні млинці без яєць, на кислому молоці або зовсім без нього, а також вегетаріанські? Для цього необхідно знати деякі правила та хитрощі, про які ви дізнаєтеся в рецептах нижче. Приступимо!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Борошно - | 2,5 склянки (бажано просіяти) |
Молоко - | 1 літр |
Сіль і сода - | по 1 чайній ложці |
Цукор - | за бажанням, але не більше 2,5 чайних ложок |
Рослинна олія - | 30 грам |
Вершкове масло - | трохи більше половини пачки |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
У просіяне борошно необхідно насипати цукор, соду і сіль. Додайте пів-літри молока, перемішуйте інгредієнти, щоб маса була однорідною, без грудочок. У цю суміш додайте рослинне масло.
Молоко, що залишилося, необхідно прокип'ятити на вогні. Потім його тонким струменем влити в тісто, при цьому постійно помішуючи. Розтоплюємо на вогні вершкове масло і додаємо до всіх інгредієнтів. Все потрібно перемішати і в цьому вам допоможе блендер або міксер. Якщо у вас їх немає, то доведеться трохи попрацювати руками.
Сковорода повинна бути чистою, без крапель води і на момент смаження млинців — розігрітій.
Смажити млинці потрібно на маленькому вогні. Ополоником налийте в сковороду тоненьким шаром тісто і чекайте близько хвилини.
Переверніть млинець на іншу сторону і почекайте близько 30 секунд.
Млинці готові. Їх можна подавати гарячими до чаю. Якщо ви хочете, можете зробити начинку. Загорніть з нею млинці, а після підігрійте їх на сковороді або в мікрохвильовій печі.
Млинці на кислому молоці без яєць
Напевно, кожна господиня, виявивши будинку кисле молоко, береться смажити млинці. Навіть, якщо вдома немає яєць – не проблема! Млинці можуть і так вийти ніжними та смачними.
Зробити їх дуже просто і практично від звичайного рецепту такі млинці мало чим відрізняються.
Які потрібні інгредієнти:
- Кисле молоко — 1 літр;
- Сіль і сода — пів чайної ложки;
- Цукор — за смаком;
- Борошно — 2,5 склянки;
- Вершкове масло – 60 гр;
- Соняшникова олія — 2 ст. ложки.
Молоко необхідно підігріти. Борошно, соду, сіль і цукор змішати між собою. Виливаємо половину нагрітого молока в борошно і перемішуємо до того моменту, поки не зникнуть грудочки. Далі доводимо до кипіння на вогні молоко, що залишилося і виливаємо у вже напівготову суміш.
Після чого необхідно розтопити вершкове масло. Це дуже зручно зробити в глибокій тарілці в мікрохвильовці. У кого ж її немає, використовуйте старовинний спосіб – розтопити масло на сковороді. Після чого масло вершкове, а також рослинна виливаємо в готове тісто.
Тісто має бути рідким, але не зовсім як вода, воно повинно нагадувати кефір. У висновку необхідно прогріти сковороду і можна випікати млинці.
Ретельно стежте за рівнем газу, адже на великому вогні страва буде швидко підгоряти! Підсмажуємо млинці з двох сторін і все готово!
Млинці без яєць і молока
Що робити, якщо хочеться чогось смачненького, а щоб зробити найпростіші млинці немає необхідних інгредієнтів? Все дуже просто! Якщо у вас знайдеться жменю борошна, щіпка солі, цукру та соди, а також масло, то млинці вам гарантовані.
Навіть приготовані на воді і без яєць млинці можуть бути смачними. Для цього вам необхідно взяти:
- Борошна — 2 склянки;
- 2 склянки води (краще, якщо очищеної);
- Пів чайної ложки солі, цукру та соди;
- 50 грам рослинної олії.
Якщо є бажання можна додати сахарозу або ванілін.
Процес готування буде наступним:
- У миску з водою, додайте сіль і соду;
- Все ретельно перемішайте;
- Додайте олії. Кожен раз перемішуйте консистенцію;
- Невеликими кількостями додавайте борошно, при цьому заважайте тісто (простіше, якщо є міксер);
- На розпечену сковорідку ополоником вливайте трохи тіста, допоможіть йому розтектися по всій поверхні;
- Не залишайте плиту без уваги, так як тоненькому тесту достатньо 40 секунд, щоб підсмажитися з одного боку;
- З іншого боку млинець смажиться трохи швидше, приблизно 20 — 30 секунд.
Все готово. До млинців можна додати сметану, варення або змастити їх маслом. Приємного апетиту!
Вегетаріанські млинці
Якщо ви перейшли на вегетаріанську їжу, а млинці не перестали любити, тоді наступний рецепт самих звичайних, але смачних млинців, для вас.
Вегетаріанські млинці готуються без молока, кефіру, яєць і підсолоджувачів. Тому у вашому списку продуктів думаю, знайдеться:
- Борошно;
- Вода;
- Сіль;
- Сода;
- Вершкове масло;
- Рослинне масло.
Вода для приготування повинна бути кімнатної температури, масло вершкове – растоплено, і всі інгредієнти під рукою.
У способі приготування вегетаріанських млинців немає нічого складного, оскільки він не відрізняється від інших рецептів.
У борошно додаємо дрібку солі і соди (можна цукор — за бажанням). Поступово перемішуючи, додаємо воду. Розмішуємо, щоб консистенція була однорідної маси, схожої на сметану (але негусту).
Потім тісто можна ополоником піднімати над мискою і повільно струменем виливати назад, так суміш просочиться киснем, що зробить млинці більш легкими. Після чого додайте масла і перемішайте віночком всю масу.
Далі на деякий час залиште тісто при кімнатній температурі. Це необхідно для того, щоб млинці не рвалися на сковорідці.
Розігрійте сковороду, змастіть її рослинним маслом і смажте млинці за стандартним методом.
Візьміть на замітку рецепт лазаньї з куркою і грибами. Вишукана італійська страва з російським колоритом.
Як приготувати американські млинці панкейкі, читайте цікавий рецепт з фото. Готуйте цю страву на сніданок!
Рецепт смачних млинців на молоці — читайте, запам'ятовуйте, готуйте і пригощайте своїх рідних.
На замітку!
Обирайте найкраще толстодонные сковорідки, на яких нічого не пригорає. При цьому у сковороди не повинен бути високий бортик, адже він буде заважати в перевертанні млинця. Чим важче сковорода, тим довше вона зберігає температуру спека, що допомагає в швидкому приготуванні страви.
Якщо все ж млинці прилипають до сковороди, додайте в тісто ложку масла. Якщо і після цього млинці пригоряють, значить, необхідна інша сковорідка.
Це блюдо дуже просте і цікаве тим, що в нього можна додати практично всі. Наприклад: фрукти, сир, зелень, картоплю, гречку з м'ясом і багато іншого.
Готувати млинці дуже просто, а є їх ще смачнішими. Приємного апетиту!