04 март 2019 1 099

Які страви включити в новорічне меню на 2018 рік Земляного Собаки

Вогняна стихія двох попередніх років поступово зміниться владою абсолютно земної знака – Собаки. Звичайно ж, складати святкове меню потрібно з урахуванням смаків цієї тварини, щоб прийдешній рік радував. Які тонкощі слід враховувати, які страви готувати, а також рецепти вишуканих страв для зустрічі Нового року – про все це нижче.

Як скласти новорічне меню

Новий рік 2018 дозволить особливо не мучитися вибором, що ж приготувати на стіл. Адже Собака – досить всеїдна тварина. Ви можете приготувати рибні, так і м'ясні страви. Небайдужа Собака і до фруктів, особливо яскравим. Обов'язково поставте на стіл блюдо з ними.

Символ року також обожнює солодощі. Щоб задобрити Жовту Собаку, на столі обов'язково має бути десерт, а краще декілька його видів. Поставте на стіл також вазу з цукерками в яскравих, шурхотить обгортках. Ви можете зробити або замовити торт в ідеї собачої мордочки, а також спекти печиво аналогічної форми. У магазині можна знайти безліч підходящих для цього формочок. Залучіть до процесу і дітей – адже Собака дуже любить їх.

На столі обов'язково повинна бути фігурка чотириногого друга. Що стосується самих страв, то пару-трійку можна оформити або прикрасити у заданому стилі. Наприклад, спекти булочки у вигляді собачої мордочки, викласти овочі і галети аналогічно.

І ще одне правило – Собака не любить занадто жирних і важких страв. Складаючи меню на Новий рік 2018, орієнтуйтеся на це.

Рецепти вишуканих страв

Безумовно, невід'ємна частина будь-якого святкового застілля – закуски. Давайте почнемо з їх рецептів. Собака досить всеїдна, тому вибір продуктів, загалом-то, необмежений.

Апетитні закуски

Найбільш популярна і проста закуска – рулети з лаваша. Зробити їх можна практично з будь-якою начинкою – м'ясної, рибної, овочевий, грибний і так далі. Ми зупинимося докладніше на варіанті з рибою. Запевняємо вас, така закуска сподобається всім!

Рулет з лаваша з солоною рибою
Інгредієнти Кількість
будь-яка червона слабосолона риба - 500 г
лаваш - 3 листа
сирний сир - 200 грамів
часник - 1 зубчик
підсмажений кунжут - 2 столових ложки
зелений лук - 3 пера
кріп - 1 пучок
яйця - 3 штуки
сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 235 Ккал

Починаємо з варіння яєць. Заливаємо їх холодною солоною водою і ставимо на вогонь. Варимо близько 12 хвилин, після чого поміщаємо їх у крижану воду для легкої чистки.

Рибу нарізаємо дрібним кубиком. Змішуємо її з сирним сиром. Дрібно рубаємо цибулю і кріп. Як правило, начинка виходить досить солоної за рахунок рибки, але якщо вам здасться не так, то трохи підсолити масу.

Яйця чистимо і дрібно рубаємо. Додаємо в начинку. Починаємо формувати рулет – на перший лист кладемо частину начинки і посипаємо кунжутом.

Кладемо другий аркуш у тій же послідовності. Завершуємо наш рулет третім листом лаваша і туго звертаємо його. Скористайтеся плівкою або фольгою. Поміщаємо закуску в холодильник і витримуємо там не менше години.

Ви можете легко замінювати продукти. Наприклад, сирний сир – вершковим маслом або майонезом, червону рибу – на рибні консерви.

Жюльєн в булочках

Дуже проста і ситна закуска – відмінний вибір на Новий рік 2018. Беремо наступні продукти:

  • гриби печериці – 300 грамів;
  • вершки – 1 склянку;
  • борошно – 2 столові ложки;
  • 1 цибулина;
  • круглі булочки – 5 штук;
  • сир твердий – 150 грамів;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Тимчасові витрати – 1 годину. Калорійність – 370 ккал на 100 грамів.

Починаємо з булочок. Виймаємо м'якоть з середини. З нього можна буде зробити сухарики для інших салатів або до супу. Тепер підготовлені булочки ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 5 хвилин.

У цей час на сковороді обсмажуємо цибулю, порізану дрібними кубиками. Як тільки він стане прозорим, додаємо до нього гриби. Найкраще різати дрібно. Обсмажуємо масу до випаровування зайвої рідини. Беремо вершки і розмішуємо в них борошно. Робити це потрібно обережно, щоб не залишилося грудок. Тепер заливаємо вершками грибну масу і доводимо до кипіння. Солимо і перчимо за смаком.

Беремо булочки і в кожну накладаємо жюльєн. Посипаємо зверху сиром і відправляємо в духовку до тих пір, поки сир не розплавиться.

Овочі на мангалі — рецепти з фото. Ця страва чудово підійде для тих, хто хоче хоче урізноманітнити своє меню і ввести більше овочевих блюд.

Як наполягти самогон на кедрових горішках читайте в нашій статті.

Салат з китайською капустою і куркою — спробуйте це блюдо за нашими рецептами.

Смачні салати з гарним оформленням

Собака – досить всеїдна тварина. Але все-таки вона явно віддає перевагу м'ясо і рибу всім іншим продуктам. Сьогодні ми пропонуємо 2 рецепти смачних салатів, які гарантовано сподобаються гостям у новорічну ніч 2018.

Салат «Чоловічі мрії»

Отже, для приготування цієї страви нам потрібно взяти наступні інгредієнти:

  • яловичина без жиру і жив – 200 грамів;
  • сир твердий – 130 грамів;
  • яйця – 4 штуки;
  • оцет – 4 столові ложки;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • вода – 4 столові ложки;
  • червоний цибуля – пару невеликих цибулин;
  • майонез – 100 грам; сіль і чорний перець за смаком.

Тимчасові витрати – 30 хвилин. Калорійність – 234 ккал на 100 грамів.

Цей салат особливо сподобається чоловікам за рахунок своєї ситості і наявності м'яса. Жінки теж можуть їсти його без побоювання – якщо прибрати майонез, то калорійність страви становить близько 190 ккал, що вельми мало.

Для початку займемося приготуванням яловичини. Щоб отримати смачне м'ясо, його треба класти в киплячу воду. Додаємо в неї сіль, чорний перець горошком, а також лавровий лист. Знімаємо піну, а потім варимо м'ясо близько 40 хвилин. Для прискорення процесу яловичину можна порізати на невеликі шматочки. Особливо смачне м'ясо виходить в мультиварці або скороварці. Як тільки яловичина охолоне, ріжемо її невеликими кубиками.

Яйця заливаємо водою, ставимо на конфорку і варимо після закипання 12 хвилин. Заливаємо їх крижаною водою на 20 хвилин. В цей час замаринуем цибулю.

Нарізаємо його тонкими півкільцями. Змішуємо воду, цукор і оцет. Заливаємо цим маринадом цибулю і злегка мнемо руками. Через півгодини він буде готовий. Зверніть увагу, що вода повинна бути холодною!

Яйця натираємо на тертці. Тепер починаємо збірку салату «Чоловічі мрії»:

  • Яловичину кладемо першим шаром і злегка змащуємо майонезом.
  • Кладемо цибулю, злегка віджатий.
  • Терті яйця змащуємо соусом.
  • Тепер готовий салат посипаємо сиром.

У цей салат можна додати також і інші компоненти – маслини, зелену цибулю, кукурудзу або квасоля.

Салат «Гранатовий браслет»

Надзвичайно красиве блюдо, воно неймовірно прикрасить стіл на Новий рік 2018! Салат дуже ситний і смачний. Беремо такі продукти:

  • картопля – 3 невеликих бульби;
  • морква – 1 штука;
  • буряк – 1 велика;
  • курячий окорочок великий;
  • волоський горіх – 100 грамів;
  • гранат – 1 штука;
  • яйця – 3 штуки;
  • 1 велика цибулина;
  • олія для обсмажування;
  • майонез – 200 грамів;
  • часник — 2 зубчики;
  • сіль, чорний перець за смаком.

Тимчасові витрати – 1 годину. Калорійність – 344 ккал на 100 грам.

Приготування даного страви ми починаємо з варіння продуктів. Це картопля, буряк, морква і яйця. Овочі можна відварити на пару, це сприятливо позначиться на смаку. Яйця після закипання варяться 12 хвилин, після чого заливаємо їх холодною водою. Картопля, буряк і моркву залишаємо охолонути, після чого чистимо і натираємо на крупній тертці.

Тепер займемося цибулею. Ріжемо його довільними кубиками і обсмажуємо на сковороді з розпеченим маслом. Цибуля повинен придбати золотистий відтінок. На окремій сухій сковороді обсмажуємо волоський горіх. Потім подрібнюємо його за допомогою кухонного молоточка до дрібних шматочків.

Стегенце найкраще відварити в підсоленій воді напередодні, щоб його легше було нарізати. Свіжозварене м'ясо розвалюється і важко ріжеться. Деякі використовують в рецепті куряче філе.

Майонез змішати з подрібненим часником. Далі соус найкраще помістити в пакетик, у якого ми відріжемо куточок для виготовлення майонезній сіточки.

Починаємо формування салату. Для цього в центр великого страви ставимо склянку чи банку. Тепер кладемо продукти в такій послідовності:

  • частину курячого м'яса плюс сіточка з майонезу;
  • картопля плюс майонез і трохи солі;
  • частина яєць плюс майонез;
  • морква плюс майонез;
  • волоський горіх;
  • залишок курки плюс майонез;
  • що залишився лук;
  • буряк з майонезом;
  • зернятка граната;

Тепер акуратно прибираємо банку або склянку і додаємо гранатові зерна на внутрішню сторону. Салат «Гранатовий браслет» готовий!

Варто зауважити, що багато хто не готують такий салат з-за граната. Між тим, він додає особливу пікантність, а кісточки особливо корисні.

Гарячі страви

Як вже говорилося вище, Собака однаково ніжно любить рибку, м'ясо і птицю. Тому у виборі гарячого страви ви необмежені практично нічим. Пропонуємо новорічні рецепти декількох гарячих страв, які займуть почесне місце в центрі столу на зустрічі Нового 2018 року.

Курка в польоті

Для приготування цієї соковитої курочки знадобляться прості і недорогі продукти:

  • ціла патрана курки – 1 штука;
  • пиво світле -1 пляшка;
  • спеції для курки, за смаком;
  • часник — 1 зубчик;
  • майонез – пара столових ложок.

Тимчасові витрати – 1, 5 години. Калорійність – 267 ккал на 100 грамів.

Отже, тушку курки ретельно змащуємо спеціями, сіллю і майонезом. Краще всього залишити її замаринувати на пару годин.

Для запікання нам знадобиться досить об'ємна скляна пляшка. Можна взяти ємність від мінералки або ж від іншого напою. Якщо тушка курки утримується на пляшки від пива, можна використовувати її.

Попередньо необхідно розмочити і видалити етикетку. Наливаємо в бутель пиво, додаємо трохи солі, роздавлений часник і чорний перець. Тепер курку насаджуємо на пляшку і поміщаємо в духовку.

Зверніть увагу, що розігрівати її не треба, інакше пляшка або банку може тріснути. Тепер включаємо духовку з температурою 200 градусів. Курка буде готова приблизно через годину. При такому способі приготування навіть сама суха її частина – грудка, буде соковитою і смачною.

Карбонад «Сюрприз»

Це ніжне гаряче зі свинячого карбонаду сподобається всім гостям. За рахунок заливки м'ясо буде соковитим і не жорстким. Беремо такі продукти:

  • свинячий карбонад – 1 кг;
  • вершки – 1 склянку;
  • 1 велика цибулина;
  • печериці – 100 грамів;
  • сир – 200 грамів;
  • маслини – половина баночки.

Тимчасові витрати – 2 години. Калорійність – 400 ккал на 100 грамів.

Дане блюдо ми будемо подавати порційно. Для того щоб зробити це, виготовляємо з фольги «тарілочки» з глибокими бортиками. На кожну ємність розраховується 1 шматок м'яса.

М'ясо нарізаємо на стейки товщиною в 1 сантиметр. Солимо, перчимо й залишаємо маринуватися півгодини. Тепер у кожну тарілку з фольги кладемо шматок м'яса, потім пластину печериць і велике кільце цибулі.

Заливаємо вершками так, що вони ледь прикривали м'ясо. Кладемо м'ясо в духовку на 30 хвилин (температура 200 градусів). Тепер додаємо в кожну ємність порізані кільцями маслини і посипаємо сиром. Запікаємо ще півгодини.

Ви можете замінити вершки сметаною або майонезом. Смачне блюдо готове для подачі на новорічний стіл 2018.

Сьомга у вершках

Для любителів рибки – сьомга.

Це гаряче блюдо дуже складно зіпсувати! Крім того, ми приготуємо відразу і гарнір.

  • сьомга – 1 кг;
  • вершки – 1 склянку;
  • кріп — невеликий пучок;
  • картопля – 4 великих бульби.
  • сіль і чорний перець за смаком.

Тимчасові витрати – 1 годину 25 хвилин. Калорійність – 390 ккал на 100 грамів.

Отже, сьомгу необхідно порізати на стейки. Ви можете придбати також філе. Заливаємо рибку вершками, додаємо подрібнений кріп і сіль. Залишаємо промаринуватися близько 30 хвилин.

Картоплю ріжемо великими брусочками. Закидаємо їх в киплячу підсолену воду. Варимо картоплю 6 хвилин до напівготовності.

У глибоку форму кладемо рибу і зливаємо залишки вершковою заправки. Кладемо картоплю туди ж і відправляємо блюдо в духовку, розігріту до 190 градусів. Риба приготується дуже швидко, буквально за півгодини. Оскільки картопля теж практично готовий, то йому не знадобиться багато часу.

Звичайно ж, сьомга зараз досить дороге задоволення. Якщо у вас немає можливості придбати саме цю рибу, замініть її кетою, фореллю або ж горбушею. Взагалі за цим рецептом можна приготувати не тільки червону рибу, але й білу, наприклад, тріску. У Новий рік 2018 всі ці варіанти будуть доречні.

Десерти на святковий стіл Новий 2018 рік

Всі собаки – жахливі ласуни. Так давайте ж побалуємо символу 2018 року десертом! Оскільки в переддень свята не хочеться готувати дуже складні страви, пропонуємо цей простий варіант:

Тістечко Картопля

  • печиво ювілейне – 1 кг;
  • очищені волоські горіхи – 170 грамів;
  • вершкове масло – 80 г;
  • цукрова пудра – 2 столові ложки;
  • какао-порошок – 2 столових ложки;
  • згущене молоко – 300 грамів;
  • родзинки або курага – 1 склянка (розпарений);
  • кокосова стружка для обвалювання.

Тимчасові витрати – 2 години. Калорійність – 450 ккал на 100 грамів.

Рецепт цього десерту дуже простий. Всі інгредієнти просто пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. Додаємо згущене молоко і ретельно перемішуємо. Тепер ліпимо з цієї маси невеликі тістечка, обвалюємо в стружці і даємо застигнути в холодильнику 1 годину.

Торт Сметанник

  • сметана – 250 грамів;
  • цукровий пісок – 250 грамів;
  • вершкове масло – 50 г;
  • борошно біле – 2 склянки;
  • какао – 2 столові ложки;
  • сода – 1 чайна ложка;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Для крему:

  • жирна сметана – 500 грамів;
  • цукровий пісок – 150 грамів;
  • горішки за бажанням – 130 грамів.

Тимчасові витрати – 1 година 30 хвилин. Калорійність – 345 ккал на 100 грамів.

Приготувати цей торт на Новий рік досить просто. Значно полегшить завдання кухонний комбайн.

У миску кладемо розм'якшене вершкове масло і пісок. Розтираємо до однорідності маси. Тепер додаємо сметану і знову заважаємо. Тепер настала черга борошна. Найкраще додавати невеликими порціями, щоразу перемішуючи тісто. Як тільки вся мука буде замішана, кладемо чайну ложку соди.

Крем краще готувати заздалегідь. Все просто – за допомогою міксера збиваємо сметану з двома видами цукру. Після того, як маса буде добре перемішана, поставте крем в холодильник.

Починаємо випікати коржі. Для цього тісто ділимо на 3 частини. Ви можете зробити 2 шоколадних коржа, або один. Можна і зовсім обійтися без какао, але так буде смачніше. Отже, підмішуємо какао в одну частину.

Беремо форму для випічки (краще роз'ємну), застеляємо пергаментом і виливаємо тісто. Духовка повинна бути розігріта до 200 градусів. Ставимо коржі дбати приблизно на півгодини. Точний час залежить від духовки. Перевіряємо готовність за допомогою зубочистки – вона повинна бути сухою. Після випічки коржі повинні добре охолонути. Можна розрізати кожен навпіл.

Тепер починаємо формувати торт – кожен корж рясно промазуємо кремом і кладемо наступний. Можна використовувати горіхи, фрукти, варення та інші наповнювачі. Зверху торт прикрашають тертим шоколадом, тими ж фруктами, горіхами, або ж мастикою.

Що можна пити в чарівну ніч зустрічі року Собаки

Який святковий стіл обходиться без улюблених напоїв? Причому зовсім неважливо, алкогольні вони чи ні. Прийдешній 2018 рік Собаки не дає ніяких обмежень на вибір напоїв.

Ви можете вибрати віскі, горілку, коньяк, вино або шампанське. Однак не забудьте, що для кожного напою необхідний свій, особливий келих! Для любителів експериментів пропонуємо кілька рецептів алкогольних і безалкогольних напоїв.

Сангрія

  • біле сухе вино – 1 літр;
  • ананаси консервовані – 1 невелика баночка;
  • персики консервовані – 3 великих половинки;
  • апельсин – 1 штука;
  • цукор – за смаком.

Апельсин нарізаємо кружальцями. Ананаси ріжемо невеликими кубиками, персики – півкільцями. Заливаємо фрукти холодним вином. Якщо вам не вистачає солодощі, додайте трохи цукру або сиропу від фруктів. Дайте напою настоятися в холодильнику.

Імбирний лимонад

  • вода — 1 літр;
  • лимон – половинка;
  • імбир – шматочок розміром з лісовий горіх;
  • цукор – 2 столові ложки.

Воду доводимо до кипіння. Лимон ріжемо тонкими скибочками, додаємо цукор, щоб він пустив сік. Імбир натираємо на тертці і кладемо в воду. Даємо їй трохи охолонути і заливаємо рідиною лимон з цукром. Особливо смачний напій через пару годин. Крім того, його можна пити гарячим.

Полуничний лікер

  • горілка – 750 мл;
  • упаковка замороженої полуниці – 300 грамів;
  • цукор – 150 грамів;
  • сік лимона або лайма – 1 столова ложка.

Полуницю пересипаємо цукром і даємо повністю відтанути. Додаємо сік лайма чи лимона. Отриману суміш пюрируем за допомогою блендера. Заливаємо пюре горілкою, ретельно збовтуємо і ставимо в темне місце на кілька днів.

Лікер можна процідити за бажанням. Вживати його слід помірно, як і будь-який інший напій. До речі, цей рецепт чудово підходить і для десертів. Наприклад, можна полити звичайний пломбір лікером.

Це буде виглядати дуже красиво на столі в новорічну ніч. Зрозуміло, такий десерт можна подавати тільки дорослим! Замість полуниці можна взяти малину, журавлину, смородину та інші ягоди, які є у вашій морозилці.

Кількість цукру в такому випадку краще регулювати за смаком. Наприклад, при застосуванні журавлини його може знадобитися більше.

Глінтвейн

  • червоне сухе вино – 1 літр;
  • цукор – 300 грамів;
  • гвоздика – 2 штук;
  • кориця – половина чайної ложки;
  • цедра цілого лимона.

Глінтвейн буде відмінним вибором, якщо ви плануєте зустріти Новий 2018 рік на природі. Готувати напій простіше простого – у каструлю покладіть спеції і цукру.

Зніміть цедру з лимона за допомогою терки. Покладіть її до решти інгредієнтів. Заливаємо суміш вином і доводимо майже до кипіння. Гарячий глінтвейн готовий!

Поради щодо оформлення приміщення та сервіровці

Отже, новорічне меню на 2018 складено, рецепти обрані, страви приготовані. Залишається ще одне питання – як красиво прикрасити приміщення і безпосередньо сам стіл?

Оскільки Собака є земним, спокійним знаком, то вона дуже любить такі тони, як бежевий, пісочний, коричневий і темно-золотистий, зелений, а також помаранчевий і насичений темно-червоний.

Ви можете додати в інтер'єр кімнати кілька деталей відповідних відтінків, а можете використовувати їх для оформлення святкового столу.

Собака – тварина дуже активну і любить природу, то буде зайвим звернути увагу на натуральні матеріали. Наприклад, скатертину можна взяти з бавовни або льону, те ж саме стосується серветок.

До речі, для оформлення столу краще взяти дві скатертини різної ширини. Основну кладемо на стіл, як зазвичай. Підійдуть бежеві або ніжно-пісочні тони. Додаткову (більш вузький) скатертину бажано вибрати наступних кольорів – темно-червоний, зелений, коричневий.

Кладемо її посередині столу, як би створюючи контрастну зону для страв. Таке оформлення виглядає дуже ефектно.

Сподіваємося, що наші страви сподобаються вам, вашим гостям, а також покровителю року. Постарайтеся зустріти Новий рік 2018 шумно і весело, як любить Собака. Щасливих і веселих вам свят!

Що ще почитати: