21 март 2019 922

Що має бути на новорічному столі 2018 для вдалої зустрічі року Собаки

Майбутній 2018 рік пройде під знаком Жовтого Земляного Собаки. А значить, і новорічний стіл потрібно продумувати так, щоб догодити собачці. Хоч вона і вважається домашнім тваринам, але за своєю природою собака – це хижак. Тому, щоб її порадувати, у новорічну ніч варто зробити акцент на м'ясних стравах. Але що ще має бути на новорічному столі 2018?

Новорічний стіл 2018: становимо меню

Собачці сподобається будь-яке м'ясо – птиця, яловичина або свинина. А ось велика кількість рибних і грибних страв на столі в цьому році можна скоротити. Звичайно, Новий рік не може обійтися без традиційних бутербродів з червоною ікрою або сьомгою і маринованих грибочків. Так нехай вони теж будуть на столі!

Ось тільки основне гаряче блюдо обов'язково має бути з м'яса. Крім того, в цьому році в пошані різні м'ясні закуски – нарізка з шинки і ковбаси, холодець з мови, холодець, паштети в тарталетках.

В якості гарнірів в рік Собаки будуть актуальні яскраві страви з овочів. А ще собачка дуже любить десерти з кисломолочних продуктів. Наприклад, солодкі страви з сиру, морозиво і торти зі сметанним кремом. Ну і, звичайно, на столі повинні бути фрукти і овочі. Вони не тільки зроблять стіл особливо ошатним, але і прекрасно розбавлять велика кількість м'ясних страв.

Ці основні принципи складання меню на новорічний стіл допоможуть зробити чарівної святкової ночі. Найголовніше правило, яке потрібно пам'ятати – собаці подобається ситна їжа. Традиційні страви, такі як олів'є, оселедець під шубою, крабовий салат також будуть доречні на святковому столі.

Нюанси сервіровки та оформлення святкового столу

Оскільки протегувати наступаючому році буде Жовта Собака, а стихія прийдешнього 2018 року — це Земля, то і оформлення святкового столу має бути витриманий в теплих спокійних тонах. Насамперед, варто підібрати підходящу скатертину, саме вона стане основою сервірування. Варто звернути увагу на скатертини жовтих, бежевих, помаранчевих і золотистих тонів.

Новорічний стіл потрібно обов'язково прикрасити красивими свічками і композицій із природних матеріалів, але варто уникати яскравих червоних відтінків.

Ну і, звичайно, не варто забувати про Собаку, винуватиці свята. На святковий стіл бажано поставити фігурку песика, а також можна викласти м'ясну нарізку у формі мордочки цього милого тварини.

Які гарячі страви повинні бути на столі

Яловичина під соусом мадера
Інгредієнти Кількість
шматок яловичини - один кілограм
печериць - двісті грам
гусячої печінки - двісті грам
жовток яйця - 1 шт.
вершкового і рослинного масла - трохи
чорний перець, сіль - за смаком
борошна - два склянки
води - один стакан
лимонної кислоти - вісім крапель
маргарину - двісті грам
бульйону - пів-літри
вершкового масла - пара столових ложок
борошна - столова ложка
оцту - ложка
морква - 1 шт.
цибулина - 1 шт.
часнику - зубчик
гвоздика - 1 шт.
базиліка і петрушки - по парі гілочок
мадери - шість столових ложок
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 217 Ккал

Яловичина під соусом мадера – вишукана страва французької кухні, досить складне в приготуванні. Але подаючи його на стіл у новорічну ніч 2018, кожна господиня буде горда тим, що має можливість побалувати своїх гостей справжнім ресторанним стравою.

  1. Очищаємо і відварюємо гриби, після чого нарізаємо на дрібні кубики;
  2. Філе яловичини розрізаємо на дві половинки і відбиваємо молоточком;
  3. Гусячу печінку пропускаємо через м'ясорубку і розкладаємо на одній половинці яловичини, а другий – накриваємо зверху;
  4. Товстою ниткою акуратно перев'язуємо обидві частини філе яловичини, але не перетягуємо. Шматки яловичини повинні залишатися плоскими;
  5. На сковорідці розігріваємо трохи рослинного і вершкового масла. Філе обсмажуємо з кожного боку за десять хвилин, потім охолоджуємо і знімаємо нитку;
  6. Готуємо тісто. У ємність наливаємо води, додаємо лимонну кислоту і сіль. Добре розмішуємо до повного розчинення. Поступово засипаємо борошно, попередньо просіяти її, і замішуємо тісто. Скачуємо тісто в кульку і залишаємо хвилин на десять. В іншій ємності розминаємо маргарин, додаємо дві чайні ложки борошна і формуємо квадратну корж. Кульку тесту розрізаємо хрестом посередині і кладемо всередину маргаринову корж, защипуємо краю. Тепер качалкою розкачуємо тісто, складаємо вчетверо і знову розгортаємо. І так робимо багато разів, чим більше шарів, тим краще. Ті, хто не впевнений у своїх силах в приготуванні листкового тіста, можуть купити готове в магазині;
  7. Розкачуємо тісто товщиною приблизно п'ять міліметрів, викладаємо на нього яловичину, зверху печериці, і закриваємо ще одним пластом тіста. Змащуємо яйцем і випікаємо п'ятнадцять хвилин;
  8. Готуємо соус мадеру. Для цього дрібно нарізаємо цибулю і моркву і смажимо до готовності. Потім додаємо трохи борошна, нарубаної зелені, гвоздику, горошок, часник, бульйон, оцет і мадеру. Кип'ятимо соус близько десяти хвилин;
  9. Перед подачею яловичину нарізаємо скибочками і поливаємо соусом.

Свинина, запечена у фользі

Для тих, хто не дуже любить яловичину, підійде свинина, запечена з фользі з начинкою. Особливість цього новорічного страви в тому, що свинина попередньо маринують в соусі з журавлини і набуває особливо ніжний смак. Ця страва обов'язково припаде до смаку Жовтої Собаки в новорічну ніч 2018.

Інгредієнти:

  • свиняча шийка, приблизно один кілограм
  • куряче філе;
  • головка часнику
  • морквина;
  • сто грам журавлини;
  • сіль, спеції
  • столова ложка соєвого соусу.

Час приготування – два з половиною години.

Калорійність страви – 335 ккал.

  1. Часник очищаємо і дрібно подрібнюємо за допомогою блендера, ножа або чеснокодавкі. Моркву ріжемо довгими брусочками;
  2. Куряче філе нарізаємо тонкою соломкою;
  3. Протираємо журавлину через сито або подрібнюємо у блендері;
  4. Свинячу шию промиваємо і робимо поперечні надрізи через кожні пару сантиметрів, не доходячи до кінця. Посипаємо свинину спеціями і сіллю;
  5. В отримані надрізи кладемо часник;
  6. В подрібнену журавлину вливаємо соєвий соус і обмазуємо цією сумішшю шматок свинини;
  7. У надрізи вставляємо шматочки курячого філе і моркви і залишаємо м'ясо маринуватися півгодини;
  8. Тепер його потрібно обв'язати товстими нитками;
  9. Розігріваємо сковороду і шматок м'яса обсмажуємо з усіх боків
  10. Тепер шматок свинини можна загорнути у фольгу, викласти на сковороду, щоб надрізи були зверху;
  11. Випікаємо свинину в духовій шафі приблизно півтора години;
  12. Через півтори години знімаємо фольгу і знову відправляємо в духовку, поки свинина не зарум'яниться.

Курка з яблуками і апельсинами

В ніч святкування Нового 2018 року нікого не залишить байдужим чудове поєднання ніжного курячого м'яса з фруктами. Це блюдо стане ідеальним прикрасою святкового столу.

Інгредієнти:

  • одна ціла курка;
  • одне яблуко;
  • один апельсин;
  • кілька зубчиків часнику;
  • соєвий соус;
  • дві чайні ложки гірчиці;
  • мелений імбир;
  • приправа для курки;
  • чайна ложка аджики;
  • вершкове і рослинне масло;
  • спеції, сіль.

Час приготування – п'ять годин.

Калорійність страви – 92 ккал.

  1. Курку моєму і висушуємо. Потім потрібно акуратно відокремити шкіру в районі грудки. Натираємо курку з усіх боків;
  2. Для маринаду змішуємо гірчицю з імбиром, додаємо трохи аджики, чайну ложку приправи для курки, подрібнений часник, соєвий соус і трохи рослинного масла;
  3. Цим маринадом ретельно заливаємо курку з усіх боків. В ідеалі вона повинна маринуватися всю ніч, але можна і залишити на кілька годин;
  4. Яблуко і апельсин ріжемо напівкруглими часточками;
  5. Курку покласти в змащену маслом форму, а під шкіру кладемо невеликі шматочки вершкового масла. Всередину курки кладемо фрукти і скріплюємо отвір зубочистками;
  6. Готуємо курку в духовій шафі хвилин сорок, періодично поливаючи соком, потім перевертаємо і готуємо ще стільки ж;
  7. Після цього запікаємо ще за десять хвилин з кожного боку.

Смачні салати для чарівної ночі

Жоден святковий стіл не обходиться без салатів. У новий 2018 рік на столі прекрасно виглядатиме ситний Купецький салат, «Квітка» і «Смарагдовий браслет». Назви вам ні про що не говорять? Давайте по порядку розглянемо кожен з них.

Купецький салат

Інгредієнти:

  • триста грам свинини;
  • дві морквини;
  • одна цибулина;
  • столова ложка цукру;
  • столова ложка оцту;
  • банка зеленого горошку;
  • майонез;
  • сіль, перець, рослинна олія.

Час приготування – одну годину двадцять хвилин.

Калорійність страви – 250 ккал.

  1. Для приготування цього салату знадобиться шматок пісної свинини. Його потрібно добре промити і варити близько години. Краще подбати про це заздалегідь, тоді салат можна буде зробити за п'ятнадцять хвилин;
  2. Очищену моркву натираємо на тертці, а цибулини нарізаємо кубиками;
  3. На розігрітій сковороді обсмажуємо моркву, поки вона не стане м'якою. Потім її треба охолодити;
  4. До кубиками цибулі додаємо цукор, сіль і оцет, перемішуємо і маринуємо протягом десяти хвилин
  5. Після того як м'ясо остигло, його треба також дрібно порізати;
  6. Відкриваємо банку консервованого горошку і зливаємо рідину;
  7. Всі інгредієнти викладаємо в миску, солимо і заправляємо майонезом.

Салат «Квітка»

Красивий салат «Квітка» бажано готувати безпосередньо перед приходом гостей, щоб пелюстки квіточки не опало.

Інгредієнти:

  • двісті грам шампіньйонів;
  • банка кукурудзи;
  • дві цибулини;
  • пара картоплин;
  • триста грам копченої курки;
  • упаковка чіпсів;
  • рослинна олія;
  • сіль, спеції;
  • майонез.

Час приготування – півгодини.

Калорійність страви – 150 ккал.

  1. Картопля очищаємо, відварюємо і розминаємо до стану пюре. Щоб поліпшити смак, можна додати дрібно нарізану зелень;
  2. Печериці шаткуємо і смажимо на олії до напівготовності. Потім додаємо нашатковану цибулю і підсмажити всі разом, не забувши посолити і поперчити;
  3. Копчену курочку нарізаємо дрібними кубиками;
  4. Цей салат викладається шарами:
  • перший шар – печериці з цибулею;
  • другий шар – частина картопляного пюре;
  • третій шар – куряче м'ясо, а зверху майонез;
  • четвертий шар – кукурудза;
  • п'ятий шар – друга частина картопляного пюре.

Далі потрібно покрити салат картопляним пюре з усіх боків, а зверху промазати майонезом. Тепер прикрашаємо салат чіпсами у вигляді квітки. В середину вставляємо по колу більш маленькі чіпси, а далі все більш великі. Можна прикрасити салат гілочками кропу.

Смачні новорічні рецепти 2018 — страви на будь-який смак. Створіть шикарний свято.

Читайте як заморозити капусту брокколі на зиму в нашій статті.

Як приготувати надзвичайно смачне вино з забродженого варення. Кілька простих рецептів.

«Смарагдовий браслет»

Оскільки собаці подобається все яскраве, то на святковому столі на Новий рік 2018 особливо ефектно будуть виглядати салати, прикрашені різними фруктами.

Інгредієнти:

  • два курячих філе;
  • чотири ківі;
  • морквина;
  • сто грам твердого сиру;
  • п'ятдесят грам родзинок;
  • сімдесят грамів волоських горіхів;
  • кілька зубчиків часнику;
  • три яйця;
  • майонез.

Час приготування – три години.

Калорійність страви – 133 ккал.

  1. Куряче філе потрібно відварити, остудити і нарізати дрібними кубиками;
  2. Сир тремо на тертці;
  3. Моркву і яйця відварюємо до готовності;
  4. Волоські горіхи подрібнюємо ножем;
  5. Родзинки замочуємо на півгодини в теплій воді;
  6. Перемішуємо родзинки з сиром, горіхами, часником і майонезом;
  7. Посередині великої тарілки ставимо склянку і викладаємо навколо нього сирну суміш у вигляді браслета;
  8. Зверху кладемо шар курячого філе і промазуємо майонезом;
  9. Наступний шар – дрібно нарізані яйця;
  10. Після цього можна покласти порізану кубиками варену моркву і також покрити шар майонезом;
  11. Ківі очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, прикрашаємо ними салат по всій поверхні;
  12. Тепер можна акуратно витягнути стакан і залишити салат просочуватися пару годин.

Готуємо апетитні закуски для близьких і гостей

При сервіровці святкового столу на Новий рік 2018 не варто забувати і про гарячих, і про холодних закусках. Пропонуємо кілька рецептів, якими можна вразити своїх домашніх і гостей в рік Собаки.

Французькі курячі рулетики

Французькі курячі рулетики стануть родзинкою святкового столу. Вони поєднують в собі вишуканий смак грибів і сиру з найніжнішим курячим м'ясом.

Інгредієнти:

  • чотири курячих філе;
  • сто грам шампіньйонів;
  • двісті грам твердого сиру;
  • маггі на друге для курки по-французьки;
  • молоко;
  • рослинна олія;
  • майонез;
  • сік половинки лимона;
  • сіль, перець, лавровий лист, куркума.

Час приготування – одна година сорок хвилин.

Калорійність – 142 ккал.

  1. Куряче філе гарненько відбиваємо;
  2. Готуємо маринад. Змішуємо пару ложок майонезу, сік половинки лимона, рослинне масло, сіль і спеції. Цим маринадом змащуємо курку по всій поверхні і залишаємо на півгодини;
  3. Гриби нарізаємо дрібними кубиками;
  4. На філе розкладаємо гриби, змішані з сиром;
  5. Звертаємо філе у формі рулетиків, скріплюємо зубочистками і обсмажуємо на рослинному маслі з усіх боків;
  6. Рулетики викладаємо у форму для запікання, заливаємо їх розведеним з молоком маггі;
  7. Готуємо в духовій шафі сорок хвилин, потім посипаємо зверху сиром і запікаємо ще хвилин десять;
  8. Перед подачею рулетики потрібно нарізати кружечками.

Закуска з оселедця

Для того, щоб трохи урізноманітнити м'ясний стіл на Новий рік 2018, можна приготувати оригінальну закуску з оселедця.

Інгредієнти:

  • одна велика оселедець;
  • плавлений сир з коробочки;
  • консервований солодкий перець;
  • кріп;
  • чорний хліб.

Час приготування – три години.

Калорійність – 115 ккал.

  1. Спочатку обробляємо оселедець на філе. Можна купити вже готове філе. Після цього його потрібно злегка відбити, не пошкоджуючи структуру;
  2. Плавлений сирок розмазуємо по поверхні філе;
  3. Викладаємо на сир перець з банки і розподіляємо рівномірно по філе;
  4. Зверху посипаємо дрібно нарізаним кропом;
  5. За допомогою харчової плівки звертаємо оселедець в рулет і залишаємо на пару годин на холоді;
  6. Чорний хліб нарізаємо невеликими квадратиками, можна вирізати склянкою кружечки;
  7. Рулет нарізаємо на кружечки, покласти на кожен шматок хліба і скріплюємо зубочистками.

Ніжний сметанний торт на десерт

На святковому столі в 2018 році обов'язково повинні бути солодкі страви. Оскільки собака любить молочні продукти, для святкування Нового року можна приготувати смачний сметанний торт.

Інгредієнти для тіста:

  • двісті грам сметани (20%);
  • стакан цукру;
  • три яйця;
  • два склянки борошна;
  • чайна ложка соди, гашена оцтом;
  • столова ложка какао.

Для крему:

  • один літр сметани (чим більша жирність, тим краще);
  • склянку цукру.

Для прикраси:

  • волоські горіхи;
  • темний шоколад.

Час приготування – чотирнадцять годин.

Калорійність – 253 ккал.

  1. Збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі, суміш повинна стати повітряною. Потім додаємо сметану і продовжуємо збивати;
  2. Поступово вводимо в сметанную суміш дві склянки борошна. Тепер можна додати соду;
  3. Для приготування коржів краще використовувати роз'ємну форму. Змащуємо її маслом, виливаємо одну другу частину тіста і випікаємо в розігрітій духовій шафі хвилин п'ятнадцять;
  4. В іншу половину тіста додаємо какао і перемішуємо;
  5. Испекшийся корж потрібно остудити і розрізати вздовж. В цей час паралельно випікаємо другий шоколадний корж, який потім теж ріжемо на дві частини;
  6. Тепер потрібно приготувати крем. Для цього збиваємо сметану з цукром до повного його розчинення;
  7. Промазуємо коржі кремом, чергуючи світлий корж з шоколадним. Зверху і з боків теж покриваємо торт кремом. Цей десерт повинен просочитися протягом дванадцяти годин;
  8. Після цього торт можна прикрасити тертим шоколадом і дрібно нарізаним горіхом.

Коктейль «Собака»

Крім смачних і оригінальних страв і традиційних напоїв новорічний стіл можна прикрасити незвичайними коктейлями. Наприклад, в наступному 2018 року буде дуже актуальним коктейль «Собака».

Інгредієнти:

  • сто мілілітрів соку грейпфрута;
  • п'ятдесят мілілітрів горілки;
  • щіпка солі.

Час приготування – двадцять хвилин.

Калорійність – 150 ккал.

  1. Грейпфрут потрібно очистити від шкірки і вичавити сік за допомогою соковижималки або вручну. Попередньо грейпфрут потрібно розрізати на дві половинки;
  2. Чарку перед подачею коктейлю потрібно занурити в сік, а потім у сіль. По краях повинна утворитися біла облямівка;
  3. Розливаємо по чарках свіжовичавлений сік і додаємо горілку. Чарку можна прикрасити часточкою грейпфрута.

На рік Собаки на стіл рекомендується також подавати охолоджені домашні лимонади і морси. Ці натуральні напої припадуть до смаку гостям.

Корисні поради

Щоб у Новий рік 2018 зробити свій стіл неповторним, можна заздалегідь навчитися мистецтву карвінгу, тобто декоративного прикраси страв. У спеціалізованих магазинах і в інтернеті можна знайти різні набори для карвінгу, до яких зазвичай додаються відео-уроки.

Щоб не потрапити в халепу при виборі якого-то складного в приготуванні страви, краще спробувати зробити його заздалегідь.

Не варто боятися експериментувати з новорічним меню, Собака – це тварина, яка любить все нове і незвідане. Щасливого Нового Року!

Що ще почитати: