15 май 2019 899

Які гарячі і холодні закуски готувати на Новий рік 2018

За етикетом і згідно з традиціями на новорічному столі неодмінно повинні бути присутніми як гарячі, так і холодні закуски. По складу страви можуть бути найрізноманітнішими, їх відмінність — ступінь подачі в холодному або гарячому вигляді.

Якщо гарячу закуску подати холодної, втрачається сенс страви. З появою мікрохвильових печей розігрівати їжу стало ще простіше. Якщо раптом на Новий 2018 рік гарячі закуски будуть теплими, їх можна швидко розігріти.

Готувати святкові страви варто з урахуванням переваг символу року за китайським календарем. Рік Собаки принесе нам щось нове, а щоб задобрити тварина, на столі повинні бути присутніми закуски з різними видами м'яса.

Пропонуємо розглянути покрокові рецепти закусок на Новий рік 2018.

Рецепти гарячих страв

Жульєн з яловичиною і грушею
Інгредієнти Кількість
яловичина - 900 г
сир - 180 г
груші - 3 шт.
цибулина - 1 шт.
сухе вино біле (червоне) - 50 мл
сіль, гвоздика, перець мелений - за смаком
вершкове масло - 30 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 269 Ккал
  1. Яловичину нарізати невеликими шматочками. Замаринувати у вині з додаванням солі, гвоздики, спецій. Витримати м'ясо в прохолодному місці близько години.
  2. Промаринованную яловичину віджати від соку, після чого обсмажити на розпеченій сковороді.
  3. Як тільки м'ясо обсмажиться, додати нарізану цибулину. Довести до напівготовності і відкласти в сторону.
  4. Змастити вершковим маслом кокотниці (формочки для приготування жульєна). На дно викласти грушеві часточки, зверху обсмажену з цибулею яловичину.
  5. Рясно полити формочки тертим сиром, відправити в розігріту духовку запікатися.
  6. Утворення рум'яної сирної скоринки буде свідчити про готовність гарячої закуски. Можна відразу подавати на новорічний стіл.

Гратен з м'ясом і грибами

Необхідні інгредієнти:

  • курка, свинина або яловичина — 600 гр;
  • печериці — 350 гр;
  • цибулина;
  • 2 яйця;
  • сир — 150 гр;
  • олія для смаження;
  • суміш прованських трав, сіль.

Час приготування: близько 60 хвилин.

Калорійність: 2175 ккал.

  1. М'ясо нарізати тонкими скибочками. Додати до м'яса прованські трави, а також подрібнений в блендері цибулю.
  2. На розпеченій сковороді обсмажити тонко нарізані печериці.
  3. Утворився в м'ясі сік злити, злегка його віджати. Вбити яйця, всипати обсмажені гриби. Додати сіль, а також спеції на свій розсуд.
  4. Масу перемішати, викласти у форму або кокотниці. Зверху викласти тертий сир.
  5. Запікати близько півгодини до готовності м'яса, поки не утвориться сирна скоринка. Закуска готова для зустрічі Нового 2018 року!

Ми розкриємо вам секрет соковитою начинку в пироги зі щавлем.

Швидкі і смачні рецепти страв з кабачків. Візьміть на замітку ці рецепти.

Класичний рецепт супу харчо в нашій статті.

Курячий шашлик на шпажках під гранатовим соусом

Необхідні інгредієнти:

  • філе курки — 1,2 кг;
  • гранат — 1 шт;
  • нежирний майонез — 80 гр;
  • гірчиця гостра -1 ч. л;
  • пшеничне борошно — 2 столові ложки;
  • 25 гр вершкового масла.
  • дерев'яні шпажки для шашлику 10-12 шт.

Час приготування: приблизно 3 години з урахуванням часу на маринування м'яса.

Калорійність: 2181 ккал.

  1. Курячий шашлик маринуємо за дві години до його приготування. Необхідно нарізати м'ясо рівними шматочками. Додати сіль, спеції, майонез, гірчицю. Якщо взяти замість майонезу нежирний йогурт, страва буде дієтичним. Перемішати, накрити харчовою целофаном, відправити в злегка прохолодне місце маринуватися.
  2. Після закінчення часу шашлик нанизати на шпажки. Викласти на лист для барбекю, запекти до готовності.
  3. Поки шашлик буде запікатися, необхідно приготувати гранатовий соус. На сковорідку кинути шматочок олії, як тільки воно розтопиться, всипати борошно. Швидко перемішати, поступово вливати сік, видавлений з граната. Постійно помішуючи, довести соус до потрібної консистенції.
  4. Рум'яний курячий шашлик дістати з духовки, полити соусом, посипати гранатом. Така закуска точно сподобається Собаці на столі в Новий рік 2018.

Печериці фаршировані курячою печінкою по-французьки

Необхідні інгредієнти:

  • шампіньйони — 12 шт;
  • куряча печінка — 300 гр;
  • сир — 160 гр;
  • 1 цибулина;
  • майонез — 2 ст. л;
  • розмарин, сіль;
  • біле або червоне сухе вино — 1 ст л;
  • олія для смаження.

Час приготування: близько 50 хвилин.

Калорійність: 2544 ккал.

  1. Печериці відокремити від ніжок, промити, висушити на серветці. Ніжки подрібнити дрібно ножем і обсмажити з ріпчастою цибулею до готовності.
  2. Курячу печінку обсушити і обсмажити на розпеченій сковороді, щоб утворилася красива корочка. Додати сіль, розмарин і сухе вино. Накрити кришкою і дати можливість печінки потушиться кілька хвилин.
  3. Капелюшки грибів викласти на лист з пергаментом.
  4. Розім'яти виделкою печінка, з'єднати з смаженими грибами. При необхідності підсолити.
  5. Отриманим фаршем наповнити капелюшки печериць. Зверху змастити кожен гриб майонезом, засипати тертим сиром.
  6. Запікати в духовій шафі на середній потужності. Подавати на стіл у новорічну ніч 2018 в гарячому вигляді.

Мова з сиром під часниковим соусом

Необхідні інгредієнти:

  • язик яловичий (свинячий) — 1 шт;
  • часник — 4-5 зубків;
  • твердий сир — 220 гр;
  • цибулина;
  • майонез — 90 гр;
  • сіль, перчик горошком, 2 лаврових листа.

Час приготування: близько 1, 5 години (залежить від того, як швидко звариться мова).

Калорійність: 2573 ккал.

  1. Мову необхідно відварити з додаванням солі, спецій і цілої цибулини до готовності. Після чого потримати під струменем води і очистити.
  2. Нарізати на порційні шматочки мову. Такого ж розміру нарізаємо сир.
  3. У невеликій ємності змішуємо майонез і часник через прес. Перемішуємо, отримуємо часниковий соус.
  4. На лист для запікання або в вогнетривку форму для подачі викладаємо шматочки мови. Зверху скибочку сиру і ложка часникового соусу.
  5. Запікати закуску до новорічного столу 2018 безпосередньо перед подачею.

М'ясні рулетики з апельсинами і сиром

Необхідні інгредієнти:

  • свинина або яловичина — 1,5 кг;
  • твердий сир — 350 гр;
  • 2 апельсина;
  • перець, спеції;
  • гілочки розмарину;
  • жир для смаження рулетиків;
  • трохи меду.

Час приготування: приблизно 90 хвилин.

Калорійність: 5703 ккал.

  1. М'ясо нарізати великими шматками, кожен з яких потрібно відбити. Зверху посолити, посипати перцем.
  2. На край відбитого м'яса покласти смужку сиру. Згорнути в рулетик. Щоб він тримав форму, закріпити ниткою або зубочистками.
  3. М'ясні рулетики обсмажити на сильно розпеченій сковороді. Це можна зробити заздалегідь, так як запікати закуску потрібно перед подачею.
  4. З остиглого м'яса зняти нитки (зубочистки) викласти на вогнетривке блюдо для подачі. Змастити кожен рулетик розведеним у воді медом.
  5. Обкласти м'ясо неочищеними часточками апельсинів і запекти до готовності.

Холодні закуски на новорічний стіл 2018

Холодні закуски урізноманітнюють святкове меню і зроблять стіл «багатший». Серед перевірених рецептів смачних закусок на догоду символу року Собаки повинні переважати страви з різними видами м'яса.

Нехай свято буде вражаючим, яскравим. Готуйте з радістю і легко!

М'ясний рулет з секретом

Необхідні інгредієнти:

  • м'ясо (вирізка) — 600 гр;
  • курага — 100 гр;
  • часник за смаком;
  • волоські горіхи нечищене — 50 гр;
  • сіль, суміш перців.

Час приготування: приблизно годину.

Калорійність: 2110 ккал.

  1. Вирізку будь-якого м'яса розрізати уздовж, щоб сформувати прямокутний шматок. Товщина м'ясного пласта близько 2 див.
  2. М'ясо відбити, натерти сіллю, сумішшю перців. Видавити через прес зубки часнику, розподілити його по поверхні.
  3. На край м'ясного шматки викласти курагу. Зробити один виток, почати згортати рулет.
  4. Іншу частину рясно посипати толченными, заздалегідь обсмаженими горіхами.
  5. Згорнути рулет, посипати перцем, загорніть в харчову фольгу.
  6. Випікати до готовності за часом в залежності від сорту м'яса. Курку, свинину 30-35 хвилин, яловичину — не менше 40 хвилин.
  7. Готовий рулет охолодити, зняти фольгу, нарізати до подачі.

Канапе з бужениною і авокадо

Необхідні інгредієнти:

  • печиво крекер — 250 гр;
  • шинка варена — 200 гр;
  • авокадо — 1 шт;
  • вершкове (топлене) масло — 50 гр;
  • ягоди журавлини і петрушка для прикраси.

Час приготування: півгодини.

Калорійність: 2410 ккал.

  1. Перш за все, потрібно приготувати масу з буженини, авокадо і вершкового масла. Зробити це можна за допомогою блендера або м'ясорубки.
  2. Подрібнену масу з буженини з авокадо підсолити, присмачити перцем. Викласти в кульок для прикраси тортів. Видавити на кожен крекер апетитні пірамідки.
  3. Святкові канапе на новорічний стіл 2018 розкласти на плоске блюдо, прикрасити журавлиною з зеленню.

Печінковий форшмак на грінках

Необхідні інгредієнти:

  • хліб тостовий — 1 булка;
  • куряча або гусяча печінка — 650 гр;
  • яйця варені — 2 шт;
  • вершки середньої жирності — 60 мл;
  • зубчик часнику;
  • оливки без кісточки — 2 ст. л;
  • олія для смаження;
  • сіль, розмарин, перець.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність: 4330 ккал.

  1. Хліб підсушити в тостернице, акуратно нарізати на трикутники, зрізуючи кірки.
  2. Кожен шматочок хліба злегка натерти часником.
  3. Печінку обсмажити на сковороді до готовності. В кінці смаження додати сіль, перець, розмарин. Влити вершки, накрити кришкою, тушкувати 3-5 хвилин.
  4. Печінкову масу і варені яйця пропустити через дрібне сито м'ясорубки. Повинен вийти паштет м'якої консистенції, якщо буде дуже густо — додати вершки.
  5. Ложечкою на шматочки хліба викласти печінковий паштет. Прикрасити форшмак часточками оливок.

Тарталетки з квасолею і копченою куркою

Необхідні інгредієнти:

  • тарталетки — 12 штук;
  • квасоля варена — 350 гр;
  • копчений окорочок;
  • майонез — 1, 5 ст. л;
  • варені яйця — 3 шт;
  • сіль;
  • гілочки базиліка.

Час приготування: приблизно 30 хвилин.

Калорійність: 2985 ккал.

  1. Необхідно взяти готові або спекти самостійно тарталетки з пісочного тіста.
  2. Очистити копчений окорочок від кістки та шкури. У блендер помістити шматочки курки, все добре подрібнити.
  3. Далі до курки додати варену квасолю. Довести масу до паштетної консистенції. Солити, перчити за смаком.
  4. В тарталетки викласти паштет, прикрасити скибочками вареного яйця, гілочками свіжого базиліка. Смачні тарталетки готові для святкування Нового 2018 року.

Новорічна закуска в апельсинах

Необхідні інгредієнти:

  • апельсини — 3 шт;
  • відварна курка — 350 гр;
  • зелений горошок — 3 ст. л;
  • яйця варені — 2 шт;
  • сир — 160 гр;
  • майонез — 2 ст. л;
  • варений рис — 50 гр;
  • зелень цибулі.

Час приготування: приблизно 40 хвилин.

Калорійність: 4310 ккал.

  1. Апельсини акуратно розділити на половинки, вийняти м'якоть.
  2. Відварну курку розділити на волокна, нарізати дрібними шматочками.
  3. До курки додати зелений горошок, подрібнені яйця, натертий сир, рис, зелень цибулі. Масу при необхідності підсолити, присмачити майонезом, перемішати.
  4. Наповнити салатом апельсинові половинки. Зверху покласти по шматочку апельсина з пір'ям зеленого лука.

Корисні поради

З холодних і гарячих закусок починається новорічне застілля будь-якого року і 2018 – не виняток. Їх апетитний вигляд радує очі, хочеться спробувати буквально кожне блюдо.

Завдяки різноманітності можна легко насититися закусками, не дочекавшись основного блюда. До того ж, вищеописані святкові закуски ідеально підійдуть для фуршетного столу на Новий рік 2018.

На допомогу господині знадобляться корисні поради, слідуючи яким можна дізнатися тонкощі кулінарного майстерності.

  1. Взаємно замінюючи сорти м'яса, в рецептах враховуйте час на його приготування. Курка і свинина готуються швидше яловичини.
  2. Щоб грінки для канапе і бутербродів були менш калорійними їх необов'язково смажити на олії, досить підсушити в духовці або тостері.
  3. Якщо немає під рукою блендера або м'ясорубки відварену печінку можна натерти на тертці, а курячу розім'яти виделкою.
  4. Новорічні закуски 2018 повинні бути яскравими, не шкодуйте зелені, овочів і фруктів для їх прикраси. Виявляєте свою фантазію.
  5. Відійшовши від старих традицій, експериментуйте зі смаками, поєднуючи м'ясо з фруктами і цитрусами або одягають.
  6. Додайте трохи білого сухого вина в печінковий паштет, він заграє новизною смаку.
  7. Не варто робити акцент на тільки м'ясні страви для новорічної ночі 2018 року, додайте на стіл фрукти та цукерки.
  8. Холодні закуски краще подавати на великих плоских тарілках. Гарячі ставлять на стіл у вогнетривкому посуді, щоб їх можна було підігріти.
  9. Додайте солі і перцю з обережністю, недосолена закуска буде прісної на смак. У той час як пікантна гірчинка перцю додасть страві родзинки (це справа смаку).

Щасливого Нового Року!

Що ще почитати: