Як зварити запашну рибний суп з голови і хвоста
Саме з таких продуктів найчастіше вариться всіма улюблена вуха. Саме цей суп майже завжди готується на природі, і ви, мабуть, знайомі з ним. Навіть якщо знайомі, спробуйте ще наші версії, вони нічим не гірше!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картопля - | 2 шт. |
часник - | 2 шматочка |
чорний перець горошок - | 5 шт. |
голови - | 3 шт. |
морква - | 1 шт. |
кріп - | 30 г |
помідор - | 1 шт. |
спеції - | за смаком |
хвости - | 3 шт. |
цибулю - | 1 головка |
вершкове масло - | 30 г |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 грам: 94 Ккал |
З незвичайних інгредієнтів у цій вусі буде хіба що солодкий помідор і трохи вершкового масла. Але результат однозначно змусить вас закохатися!
Як приготувати:
- У каструлю відповідного розміру налити води і прибрати її на плиту.
- Дати закипіти, а поки можна зайнятися іншими інгредієнтами.
- Картоплю очистити, помити і нарізати кубиками.
- Цибулю теж почистити, подрібнити довільно.
- Після цього засипати в миску.
- Помідор вимити, очистити від плодоніжки і порубати овоч кубиками.
- Картоплю, цибулю і перець відправити в киплячу воду.
- Варити всі компоненти до готовності, додати спеції і перець.
- Голови і хвости в цей час промити і почистити.
- Покласти їх в суп разом з вершковим маслом.
- Поки риба готується, почистити і моркву вимити, натерти її.
- Часник теж очистити і дрібно нарізати його.
- Додати обидва компоненти слідом за рибою.
- Кріп вимити, покришити і всипати туди ж, суп перемішати.
- Готувати ще п'ятнадцять хвилин, потім зняти з вогню.
- Дати настоятися під кришкою хвилин десять і подавати.
Готуємо перше блюдо з голови сьомги з пряними травами
У такої юшки буде особливий аромат завдяки прованським трав у складі. Все інше залишається незмінним!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
прованські трави | 3 дрібку |
зелень | 30 г |
картопля | 3 бульби |
цибуля | 2 шт. |
листи лавра | 2 шт. |
голова | 1 шт. |
вода | 2 л |
морква | 2 шт. |
спеції | за смаком |
Час приготування: 85 хвилин | Калорійність на 100 грам: 19 ккал |
Як приготувати:
- Голову ретельно промити, видалити очі і зябра.
- Покласти в невелику ємність, залити водою і дати настоятися хвилин сорок.
- До цього часу на плиті довести до кипіння каструлю з водою.
- Перекласти туди голову і варити до появи піни.
- Далі її зняти і покласти очищену від лушпиння головку цибулі.
- Моркву почистити і одну з них теж відправити до риби.
- Прикрити кришкою та з моменту закипання варити ще півгодини.
- Залишився цибулю почистити і дрібно порубати.
- Моркву натерти на тертці будь-якого розміру.
- Картоплі теж зчистити шкірку, вимити картоплю і порізати кубиками.
- Зелень промити під проточною водою.
- Дрібно покришити її гострим ножем.
- Коли час супу пройде, дістати і рибу, і овочі з нього.
- Процідити бульйон через сито.
- Коли голова охолоне, відділити від неї все їстівне.
- Моркву і цибулю з супу можна викинути, у них вже немає вітамінів, все у вусі.
- Бульйон повернути на плиту, але вже з додаванням подрібненої картоплі.
- Дати закипіти і потім варити десять хвилин під кришкою.
- Після цього додати моркву і ще через п'ять хвилин цибулю.
- Листи лавра відправити туди ж разом зі спеціями.
- Дати закипіти і варити на цей раз до повної готовності картоплі.
- На цьому етапі додати шматочки риби і зелень з прованськими травами.
- Дати закипіти, проварити ще пару хвилин —і готово.
Порада: перед подачею супу листочки лавра краще витягти.
Швидкий рибний суп з голови і хвоста горбуші
Коли суп з риби готується менше години, його можна вважати швидким. Вважайте, вже через годину ви будете ситі. Хіба це не чудово?
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
картопля | 3 бульби |
голови і хвости | 0,8 кг |
цибуля | 2 головки |
спеції | за смаком |
лимон | 65 г |
пшоняна крупа | 200 г |
морква | 1 шт. |
сметана | 80 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 г: 110 ккал |
Як приготувати:
- Голови і хвости ретельно промити, по можливості очистити.
- Прибрати у велику каструлю і залити водою.
- Помістити її на вогонь і дати закипіти, зняти піну шумівкою.
- Пшоно за цей час перебрати від різного сміття і поганих зерен.
- Промити до прозорої води і додати в суп.
- Цибулю почистити і нарізати половинками кілець.
- З моркви зчистити шкірку, обполоснути її і нарізати соломкою або брусками.
- Картоплю почистити і промити, порізати кубиками.
- Всі коренеплоди додати в суп тільки через п'ятнадцять хвилин після закипання пшона.
- Варити все близько півгодини, може, трохи менше. За цей час морква, цибуля і картопля повинні бути готові.
- На цьому етапі додати спеції, сік половинки лимона.
- Все перемішати, зняти з вогню і подавати до столу.
Порада: кожну порцію заправляти сметаною для ніжності.
Як приготувати з голови коропа
Ця вуха вийде дійсно найбільш простий і банальною. Так що якщо ви не любитель новинок і експериментів, збережіть собі цей варіант!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
морква | 2 шт. |
голови коропа | 2 кг |
картопля | 5 шт. |
зелень | 20 г |
цибуля | 2 головки |
спеції | за смаком |
Час приготування: 80 хвилин | Калорійність на 100 г: 82 ккал |
Як приготувати:
- Рибу максимально ретельно почистити і промити.
- Покласти в сотейник з водою і відправити на плиту.
- Варити до повної готовності.
- З картоплі зрізати шкірку, вимити його і порізати кубиками.
- З лука зняти лушпиння, прополоскати його і дрібно порубати.
- Моркву очистити, порізати коренеплоди кільцями.
- Зелень промити і дрібно порубати її.
- Коли все буде готово (короп в тому числі), рибу дістати, нехай остигає.
- У бульйон покласти картоплю, цибулю та моркву.
- Карпа в цей час розібрати на їстівні і неїстівні частини.
- Перші додати в суп разом із зеленню, коли коренеплоди будуть готові.
- Приправити вуха спеціями, перемішати і через хвилин десять подавати.
Порада: в суп можна додати трохи томатів, це було б ново і смачно!
Візьміть на замітку чотири кращих рецепта юшки з миня в домашніх умовах.
Тут ви дізнаєтеся, як приготувати класику радянського громадського харчування — рибу по-ленинградски.
Читайте, ніж корисна білорибиця і як її смачно приготувати в домашніх умовах.
Домашній суп з рибних голів
Ще один досить простий рецепт домашньої юшки. На цей раз з різних рибних голів!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелень | 20 г |
картопля | 500 г |
спеції | за смаком |
вода | 2 л |
морква | 1 шт. |
рибні голови | 1,4 кг |
паприка | 10 г |
цибуля | 1 головка |
рослинна олія | 30 мл |
Час приготування: 105 хвилин | Калорійність на 100 грам: 47 ккал |
Як приготувати:
- Промити голови ретельно під проточною водою.
- Прибрати зябра і покласти голови в сотейник.
- Влити води, прибрати на плиту і варити близько години до готовності.
- За цей час почистити і вимити моркву з цибулею.
- Натерти морквину, а цибулю дрібно посікти.
- Картоплю почистити і помити, порізати на кубики.
- Готовий бульйон зняти з вогню, процідити.
- З рибних голів зняти м'ясо і відставити його.
- У суп додати картоплю і по половині цибулі і моркви.
- Варити близько півгодини до готовності картоплі.
- У сковороді розігріти масло, всипати решту коренеплоди.
- Гасити їх, помішуючи, до золотистого кольору.
- Відправити в суп разом зі спеціями і м'ясом риби, паприкою і через п'ять хвилин юшку можна знімати з вогню.
Корисні поради
Щоб ваш суп вийшов ситніше, додайте в нього якусь крупу. Лише в одному варіанті з цією метою ми використовували пшоно. Але ви можете доповнити кожен варіант, можна брати все, що вам подобається (від перловки до сочевиці).
Вам це здасться дивним, напевно, але можна підготувати до супу сухарики. Такі, які зазвичай йдуть до гороховому супу. Просто хліб підсушити на сковороді, і готово. Для аромату можна натерти його часником.
Суп з рибних голів і хвостів виходить дуже смачний, ситний і неймовірно ароматний! Його обов'язково повинен спробувати кожен з вас і навіть той, хто вже знайомий з ним. Це дуже смачно!