25 март 2019 16 526

Як приготувати соковиті відбивні по-французьки

Напевно, кожен з вас вже ознайомлений з м'ясом по-французьки. По своїй суті це теж саме. Так що швидше вирушайте на кухню, там точно знайдуться всі необхідні інгредієнти. І починайте готувати разом з нами.

Свинячі відбивні по-французьки в духовці
Інгредієнти Кількість
яйце - 1 шт.
томати - 3 шт.
спеції - за смаком
м'ясо - 0,8 кг
рослинна олія - 30 мл
сіль - за смаком
майонез - 40 мл
сир - 300 г
печериці - 0,2 кг
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 191 Ккал

Як приготувати:

  1. Грибам стягнути плівки і підрізати ніжки. Наріжте їх пластинками однакової товщини.
  2. М'ясо ретельно вимити й обсушити. За бажанням можна очистити від жиру, потім нарізати скибочками. Всі відбити шматочки і присипати сіллю і перцем, натерти.
  3. Форму для випічки змастити маслом, викласти зверху свинину. За допомогою пензлика змастити кожен шматочок м'яса майонезом.
  4. Цибулю почистити, вимити і нарізати четвертинками кілець.
  5. Викласти на м'ясо, зверху розподілити пластинки грибів.
  6. Помідори вимити і нарізати кільцями.
  7. Помістити їх зверху на гриби, посолити і змастити рештою майонезу.
  8. Прибрати м'ясо в духовку до готовності на 35-40 хвилин при 185 градусах.

Як приготувати відбивні з грибами і томатами на сковороді

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйце 1 шт.
томати 3 шт.
спеції за смаком
м'ясо 0,8 кг
рослинна олія 30 мл
сіль за смаком
майонез 40 мл
сир 300 г
печериці 0,2 кг

Знадобиться на приготування – 35 хвилин.

Скільки калорій – 191.

Спробуйте приготувати курячі відбивні в мультиварці.

Смачно виходять відбивні з грибами. Тут ви знайдете рецепти для духовки.

На вечерю зробіть індичку в клярі на сковороді по цього рецептом.

Як приготувати:

  1. М'ясо ретельно промити, обсушити і нарізати порційно.
  2. Відбити кухонним молоточком з обох сторін, накривши харчовою плівкою.
  3. Сіль змішати з чорним перцем і присипати отриманою сумішшю м'ясо.
  4. У сковороду прожарити масло і викласти в нього м'ясо.
  5. Смажити, періодично перевертаючи, до рум'яності.
  6. Помідори помити і нарізати півкільцями.
  7. Гриби почистити і нарізати пластинками.
  8. На м'ясо викласти помідори, а на них і гриби.
  9. Яйця збити з майонезом, натерти до них сир і перемішати.
  10. Змастити цією сумішшю гриби з допомогою пензлика і закрити кришку.
  11. Готувати ще хвилин п'ятнадцять, потім подавати до столу.

Курячі відбивні по-французьки

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
куряче філе 2 шт.
сир 150 г
чорний мелений перець за смаком
цибуля 1 головка
майонез 0,1 л
рослинна олія 20 мл

Знадобиться на приготування – 1 годину і 10 хвилин.

Скільки калорій – 272.

Як приготувати:

  1. Цибулю почистити, вимити і нарізати півкільцями.
  2. Сир натерти на дрібній або середній тертці.
  3. Філе гарненько вимити в холодній воді і зрізати з нього жир.
  4. Кожну грудку розрізати на три скибочки.
  5. Помістити їх на обробну дошку і накрити харчовою плівкою.
  6. Далі відбити качалкою або кухонною сокиркою, але в міру, щоб відбивні не вийшли тонкими, як папір.
  7. Присипати філе сіллю і перцем, втерти.
  8. Форму для випічки змастити маслом і викласти зверху цибулю, а далі курку.
  9. Змастити її майонезом і посипати тертим сиром.
  10. Прибрати в духовку на сорок хвилин при 170 градусах.

З яловичини з картоплею

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картопля 1,2 кг
сіль за смаком
телятина 0,7 кг
часник 4 шматочка
цибуля 2 головки
майонез 60 мл
масло оливи 180 мл
чорний мелений перець за смаком
сир 230 р
рослинна олія 15 мл

Знадобиться на приготування – 1 годину і 45 хвилин.

Скільки калорій – 276.

Як приготувати:

  1. Телятину гарненько промити, звільнити від плівок.
  2. Нарізати порційними шматочками з допомогою ножа.
  3. Цибулю почистити і нарізати кільцями.
  4. Сир натерти на тертці будь-якого розміру.
  5. З картоплі видалити шкірку, обполоснути його від піску і нарізати кружками однієї товщини.
  6. Укласти їх в миску, посолити і додати майонез, перемішати вручну.
  7. Деко або форму добре промазати маслом і викласти зверху картоплю.
  8. Далі — шар з половини цибулі і такої ж кількості тертого сиру.
  9. Зверху розкласти м'ясо, покрити цибулею і залишками сиру.
  10. Накрити блюдо фольгою і прибрати в духовку при 200 градусах на 1 годину і 15 хвилин.
  11. Після цього блискучий лист зняти і запікати м'ясо з картоплею ще чверть години.

Смачний рецепт з ананасом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сіль за смаком
ананаси 4 кільця
сир 150 г
чорний мелений перець за смаком
свинячий антрекот 2 шт.
черешня 4 шт.
цибуля 1 головка
майонез 30 мл

Знадобиться на приготування – 45 хвилин.

Скільки калорій – 142 калорії.

Як приготувати:

  1. Форму для випікання накрити папером для запікання.
  2. Антрекот вимити й обсушити, натерти спеціями.
  3. Викласти на пергамент і змастити майонезом з боків і зверху.
  4. Цибулю почистити і нарізати півкільцями, викласти поверх м'яса.
  5. Далі на кожен шматок м'яса покласти по два кільця ананасів і в центр кожного — по черешні.
  6. Прибрати все в духовку на тридцять хвилин при 220 градусах.

Соковитий варіант з консервованими помідорами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
спеції за смаком
сир 200 г
свинина 0,7 кг
сіль за смаком
рослинна олія 45 мл
цибуля 2 головки
чорний мелений перець за смаком
помідори у власному соку 300 г

Знадобиться на приготування – 40 хвилин.

Скільки калорій – 215.

Як приготувати:

  1. Свинину вимити і нарізати порційними шматочками.
  2. Всі скибочки покласти на обробну дошку і відбити молоточком.
  3. Натерти спеціями, присипати перцем і сіллю.
  4. Форму змастити маслом і викласти в неї свинину.
  5. Цибулю почистити і нарізати півкільцями, викласти його на м'ясо.
  6. Томати відкрити і ложкою викласти їх на поверхню лука.
  7. Зверху полити все майонезом і посипати тертим сиром.
  8. Прибрати в духовку, щоб запекти, на двадцять п'ять хвилин при 180 градусах.
Щоб сир на м'ясі апетитно тягнувся, потрібно використовувати спеціальні сорти. Це може бути моцарела, чеддер, грюйер, пармезан. Але якщо ви хочете оригінального смаку, візьміть сир, бринзу.

Буде смачно, якщо ви зможете подати до м'яса якийсь охолоджений соус. Він може бути приготований на основі сиру, томатів, зелені, йогурту, сметани, майонезу, вершкового сиру та ін.

На відео — дуже смачний і швидкий рецепт приготування м'яса по-французьки:

Французькі відбивні – це не тільки смачно, але і дуже ситно. Таке м'ясну страву обов'язково потрібно спробувати, щоб насолодитися його справжнім смаком!

Що ще почитати: