Як готувати курку з кабачками і помідорами в духовці
Блюдо неймовірно просте, досить ситне і при цьому легке. Ніжне м'ясо курки, соковиті овочі, рум'яний тягучий сир і місцями навіть соус! Чи може бути щось смачніше?
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
куряче філе - | 6 шт. |
сир - | 0,2 кг |
кабачок - | 1 шт. |
часник - | 1 шматочок |
томати - | 3 шт. |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 89 Ккал |
Як приготувати:
- Куряче філе помити проточною водою, очистити від плівок і жиру.
- Викласти кожну половинку грудинки на деко. Посипати сіллю з усіх боків рівномірно, але так, щоб не переборщити. Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
- Кабачок за цей час вимити, видалити кінці і за бажанням очистити від шкірки.
- Нарізати плід кільцями, прибрати його насіння.
- Посипати сіллю, викласти поверх курки. Прибрати в духовку ще на двадцять хвилин.
- Сир натерти, часник почистити і подрібнити часточкою або ножем.
- Змішати компоненти між собою.
- Помідори помити, видалити плодоніжки і нарізати плоди кільцями.
- Коли пройде час, дістати курку, розподілити по ній сирну масу.
- Зверху розкласти кільця томатів, повернути деко ще на десять хвилин.
- Після цього страву можна подавати до столу.
Замінюємо простий сир моцарелою
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
чорний мелений перець | за смаком |
базилік | 20 г |
куряче філе | 0,5 кг |
лимон | 65 г |
сіль | за смаком |
кабачок | 1 шт. |
моцарелла | 0,2 кг |
томатний соус | 100 мл |
помідори | 250 г |
соєвий соус | 100 мл |
Часу: 1 год 15 хв.
Калорій: 90.
Як приготувати:
- З половинки лимона вичавити сік, змішати його з соєвим і томатним соусами.
- Куряче філе вимити проточною водою, прибрати весь жир і обсушити.
- Викласти м'ясо в підготовлений маринад, затягнути плівкою.
- Прибрати в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
- Помідори у цей час вимити, нарізати невеликими шматочками.
- Моцарелу позбавити від розсолу, теж подрібнити.
- Базилік помити, зняти листочки з гілок, дрібно порубати.
- Змішати між собою три останніх компонента в невеликій ємності.
- Приправити сіллю і перцем, перемішати.
- Кабачок вимити, нарізати кільцями.
- Замариновані грудки викласти у форму для запікання.
- Зверху розподілити сирно-томатну масу, зелені кільця і прибрати в духовку на 30-35 хвилин.
- Температура при цьому повинна бути 180 градусів.
- Подавати можна з соусом, гарніром або скибочкою свіжого хліба.
Паста з вершковим соусом і куркою — відмінне блюдо для всієї родини.
За посиланням ви знайдете рецепт піци з куркою і грибами.
В якості другої страви можна приготувати різотто з куркою. Тут можна взяти рецепт.
Варіант приготування з грибами
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
майонез | 60 мл |
куряче філе | 1 шт. |
спеції | 10 г |
кабачок | 1 шт. |
сир | 0,1 кг |
томати | 1 шт. |
рослинна олія | 20 мл |
цибуля | 1 головка |
печериці | 200 г |
Часу: 1 ч.
Калорій: 84.
Як приготувати:
- Куряче філе ретельно вимити, очистити від плівок і нарізати смужками.
- Обробну дошку застелити плівкою, зверху викласти м'ясо і накрити його (знову ж харчовою плівкою). Відбити трохи, посипати спеціями за смаком, втерти їх і дати промаринуватися.
- Кабачок вимити і очистити, порізати нетовстими кільцями. Гриби очистити від плівок, підрізати ніжки і подрібнити. Можна різати пластинками або дрібними кубиками.
- З лука зняти лушпиння, обполоснути його і дрібно покришити.
- У сковороду налити олію, нагріти його і всипати гриби. Обсмажити їх, дати випаруватися рідини і додати цибулю. Коли він стане м'яким, можна знімати з вогню.
- Духовку розігріти до 180 градусів. Курку викласти на деко або у форму для випічки.
- Томати нарізати кільцями і розподілити по м'ясу. Далі гриби, шар майонезу, кабачки і тертий сир.
- У духовку відправити на 20-25 хвилин до рум'яної шапочки.
Рецепт з солодким перцем
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сир | 100 г |
солодкий перець | 1 шт. |
кабачок | 1 шт. |
сіль | за смаком |
куряче філе | 3 шт. |
майонез | 50 мл |
чорний мелений перець | за смаком |
цибуля | 1 головка |
томат | 2 шт. |
Часу: 50 хв.
Калорій: 82.
Як приготувати:
- Куряче філе вимити проточною водою, прибрати жир і плівки.
- Кожен шматок м'яса розрізати на дві частини уздовж, відбити під харчовою плівкою.
- Посипати сіллю, чорним перцем і викласти у форму для випічки.
- З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і нарізати півкільцями.
- Помідори помити і нарізати кільцями.
- Кабачок вимити, порізати його кільцями однакової товщини.
- Перець помити, як і цибуля, очистити від серцевини, м'якоть порізати соломкою.
- Духовку включити на 170 градусів, дати йому прогрітися. Викласти на курку цибуля, томати, кабачки, перець. Полити майонезом, посипати тертим сиром і відправити готуватися на 20-25 хвилин.
Курка з кабачками під шубою з овочів і сиру
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сметана | 60 мл |
суміш перців | 5 г |
томати | 1 шт. |
кабачок | 1 шт. |
масло оливи | 30 мл |
сіль | за смаком |
куряче філе | 400 г |
цибуля | 1 головка |
сир | 100 г |
солодкий перець | 1 шт. |
гірчиця | 30 мл |
Часу: 1 год 30 хв.
Калорій: 96.
Як приготувати:
- Курку обполоснути водою, очистити від плівок і нарізати шматочками. Відбити кожен з них, щоб був схожий на невелику відбивну.
- Посолити з усіх боків, посипати сумішшю перців, змастити гірчицею і втерти все це масажними рухами. Прибрати в піалу на 35-40 хвилин, щоб промаринувати. У сковорідку налити олію, викласти скибочки м'яса і обсмажити до скоринки. Потім скласти в форму для випічки.
- Цибулю почистити і нарізати пір'ям, викласти на філе. Томат сполоснути, нарізати кільцями разом з кабачком. Викласти поверх цибулі на м'ясо обидва компоненти.
- Перець теж вимити, подрібнити і посипати ним помідори з кабачками. Натерти сир, змішати більшу його частину зі сметаною, посолити. Отриманим соусом змастити вміст форми, посипати залишками сиру.
- Запікати двадцять хвилин при 210 градусах.
На відео — рецепт приготування курячого філе з овочами під сирною скоринкою:
Корисні поради
Якщо переживаєте, що курка за вказаний час не встигне пропектися, її можна попередньо обсмажити до рум'яної скоринки на сковорідці з олією. Тоді і час запікання сміливо можна зменшити.
Смачно подавати сьогоднішнє блюдо з охолодженим соусом. Він може бути на основі сметани, йогурту, томатів, майонезу, меду та інших компонентів. Крім соусу, можна подати свіжі овочі або салат з них, заправлений чимось особливим.
Запечена курка – це завжди гарна ідея! Якщо все зробити правильно, м'ясо буде ніжним, соковитим і дуже ароматним. Овочі прекрасно доповнювати колір і смак. У підсумку вийде незабутнє блюдо, гідне святкового столу.
На відео — детальна інструкція з приготування курки з кабачками і помідорами: