14 март 2019 4 769

Як готувати курку з кабачками і помідорами в духовці

Блюдо неймовірно просте, досить ситне і при цьому легке. Ніжне м'ясо курки, соковиті овочі, рум'яний тягучий сир і місцями навіть соус! Чи може бути щось смачніше?

Курка з кабачками і помідорами в духовці
Інгредієнти Кількість
куряче філе - 6 шт.
сир - 0,2 кг
кабачок - 1 шт.
часник - 1 шматочок
томати - 3 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 89 Ккал

Як приготувати:

  1. Куряче філе помити проточною водою, очистити від плівок і жиру.
  2. Викласти кожну половинку грудинки на деко. Посипати сіллю з усіх боків рівномірно, але так, щоб не переборщити. Прибрати в духовку на двадцять хвилин при 180 градусах.
  3. Кабачок за цей час вимити, видалити кінці і за бажанням очистити від шкірки.
  4. Нарізати плід кільцями, прибрати його насіння.
  5. Посипати сіллю, викласти поверх курки. Прибрати в духовку ще на двадцять хвилин.
  6. Сир натерти, часник почистити і подрібнити часточкою або ножем.
  7. Змішати компоненти між собою.
  8. Помідори помити, видалити плодоніжки і нарізати плоди кільцями.
  9. Коли пройде час, дістати курку, розподілити по ній сирну масу.
  10. Зверху розкласти кільця томатів, повернути деко ще на десять хвилин.
  11. Після цього страву можна подавати до столу.

Замінюємо простий сир моцарелою

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний мелений перець за смаком
базилік 20 г
куряче філе 0,5 кг
лимон 65 г
сіль за смаком
кабачок 1 шт.
моцарелла 0,2 кг
томатний соус 100 мл
помідори 250 г
соєвий соус 100 мл

Часу: 1 год 15 хв.

Калорій: 90.

Як приготувати:

  1. З половинки лимона вичавити сік, змішати його з соєвим і томатним соусами.
  2. Куряче філе вимити проточною водою, прибрати весь жир і обсушити.
  3. Викласти м'ясо в підготовлений маринад, затягнути плівкою.
  4. Прибрати в холодильник хоча б на тридцять хвилин.
  5. Помідори у цей час вимити, нарізати невеликими шматочками.
  6. Моцарелу позбавити від розсолу, теж подрібнити.
  7. Базилік помити, зняти листочки з гілок, дрібно порубати.
  8. Змішати між собою три останніх компонента в невеликій ємності.
  9. Приправити сіллю і перцем, перемішати.
  10. Кабачок вимити, нарізати кільцями.
  11. Замариновані грудки викласти у форму для запікання.
  12. Зверху розподілити сирно-томатну масу, зелені кільця і прибрати в духовку на 30-35 хвилин.
  13. Температура при цьому повинна бути 180 градусів.
  14. Подавати можна з соусом, гарніром або скибочкою свіжого хліба.

Паста з вершковим соусом і куркою — відмінне блюдо для всієї родини.

За посиланням ви знайдете рецепт піци з куркою і грибами.

В якості другої страви можна приготувати різотто з куркою. Тут можна взяти рецепт.

Варіант приготування з грибами

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
майонез 60 мл
куряче філе 1 шт.
спеції 10 г
кабачок 1 шт.
сир 0,1 кг
томати 1 шт.
рослинна олія 20 мл
цибуля 1 головка
печериці 200 г

Часу: 1 ч.

Калорій: 84.

Як приготувати:

  1. Куряче філе ретельно вимити, очистити від плівок і нарізати смужками.
  2. Обробну дошку застелити плівкою, зверху викласти м'ясо і накрити його (знову ж харчовою плівкою). Відбити трохи, посипати спеціями за смаком, втерти їх і дати промаринуватися.
  3. Кабачок вимити і очистити, порізати нетовстими кільцями. Гриби очистити від плівок, підрізати ніжки і подрібнити. Можна різати пластинками або дрібними кубиками.
  4. З лука зняти лушпиння, обполоснути його і дрібно покришити.
  5. У сковороду налити олію, нагріти його і всипати гриби. Обсмажити їх, дати випаруватися рідини і додати цибулю. Коли він стане м'яким, можна знімати з вогню.
  6. Духовку розігріти до 180 градусів. Курку викласти на деко або у форму для випічки.
  7. Томати нарізати кільцями і розподілити по м'ясу. Далі гриби, шар майонезу, кабачки і тертий сир.
  8. У духовку відправити на 20-25 хвилин до рум'яної шапочки.

Рецепт з солодким перцем

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир 100 г
солодкий перець 1 шт.
кабачок 1 шт.
сіль за смаком
куряче філе 3 шт.
майонез 50 мл
чорний мелений перець за смаком
цибуля 1 головка
томат 2 шт.

Часу: 50 хв.

Калорій: 82.

Як приготувати:

  1. Куряче філе вимити проточною водою, прибрати жир і плівки.
  2. Кожен шматок м'яса розрізати на дві частини уздовж, відбити під харчовою плівкою.
  3. Посипати сіллю, чорним перцем і викласти у форму для випічки.
  4. З лука стягнути лушпиння, обполоснути його і нарізати півкільцями.
  5. Помідори помити і нарізати кільцями.
  6. Кабачок вимити, порізати його кільцями однакової товщини.
  7. Перець помити, як і цибуля, очистити від серцевини, м'якоть порізати соломкою.
  8. Духовку включити на 170 градусів, дати йому прогрітися. Викласти на курку цибуля, томати, кабачки, перець. Полити майонезом, посипати тертим сиром і відправити готуватися на 20-25 хвилин.

Курка з кабачками під шубою з овочів і сиру

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сметана 60 мл
суміш перців 5 г
томати 1 шт.
кабачок 1 шт.
масло оливи 30 мл
сіль за смаком
куряче філе 400 г
цибуля 1 головка
сир 100 г
солодкий перець 1 шт.
гірчиця 30 мл

Часу: 1 год 30 хв.

Калорій: 96.

Як приготувати:

  1. Курку обполоснути водою, очистити від плівок і нарізати шматочками. Відбити кожен з них, щоб був схожий на невелику відбивну.
  2. Посолити з усіх боків, посипати сумішшю перців, змастити гірчицею і втерти все це масажними рухами. Прибрати в піалу на 35-40 хвилин, щоб промаринувати. У сковорідку налити олію, викласти скибочки м'яса і обсмажити до скоринки. Потім скласти в форму для випічки.
  3. Цибулю почистити і нарізати пір'ям, викласти на філе. Томат сполоснути, нарізати кільцями разом з кабачком. Викласти поверх цибулі на м'ясо обидва компоненти.
  4. Перець теж вимити, подрібнити і посипати ним помідори з кабачками. Натерти сир, змішати більшу його частину зі сметаною, посолити. Отриманим соусом змастити вміст форми, посипати залишками сиру.
  5. Запікати двадцять хвилин при 210 градусах.

На відео — рецепт приготування курячого філе з овочами під сирною скоринкою:

Корисні поради

Якщо переживаєте, що курка за вказаний час не встигне пропектися, її можна попередньо обсмажити до рум'яної скоринки на сковорідці з олією. Тоді і час запікання сміливо можна зменшити.

Смачно подавати сьогоднішнє блюдо з охолодженим соусом. Він може бути на основі сметани, йогурту, томатів, майонезу, меду та інших компонентів. Крім соусу, можна подати свіжі овочі або салат з них, заправлений чимось особливим.

Запечена курка – це завжди гарна ідея! Якщо все зробити правильно, м'ясо буде ніжним, соковитим і дуже ароматним. Овочі прекрасно доповнювати колір і смак. У підсумку вийде незабутнє блюдо, гідне святкового столу.

На відео — детальна інструкція з приготування курки з кабачками і помідорами:

Що ще почитати: