Як приготувати відбивні зі свинини в духовці
Ця страва добре тим, що при його приготуванні кухареві не потрібно стежити за появою рум'яної кірочки і кількістю жиру. Приготовані в духовці відбивні по смаковим якостям нітрохи не поступаються звичайним — смаженим. Але при цьому готуються значно легше.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
м'ясо свиняче (корейка або вирізка) - | 400 г |
яйце куряче - | 1 шт. |
сіль і перець - | за смаком |
панірувальні сухарі - | по необхідності |
рослинна олія - | для смаження |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 278 Ккал |
Як готувати:
- Свинину миють і сушать, потім нарізають пластинами до 1,5 см завтовшки, а краще — близько 1 см;
- Потім м'ясо слід відбити до товщини близько 5-7 мм, посолити і поперчити;
- Збити яйце з допомогою виделки, а потім змішати його з невеликою кількістю панірувальних сухарів. У цій суміші обвалити відбивні;
- Після — викласти їх на деко, змащене соняшниковою або оливковою олією;
- Випікати страву в духовці, попередньо розігрітій до 180-220 градусів.
Зазвичай вони готові вже через 30 хвилин. Але слід орієнтуватися на їх колір і запах. Можливо, вони будуть готові трохи раніше, якщо духовка розігріта до більш високих температур.
Відбивні зі свинини з помідорами в духовці
Ця страва чудово поєднується з гарніром з картоплі або макаронів.
Для приготування потрібно взяти:
- свиняче м'ясо — 300 г;
- цибуля ріпчаста — 1-2 шт;
- помідор — 3-5 шт;
- часник — 1-2 зубчики;
- рослинне масло — для смаження;
- майонез, сіль і перець — за смаком;
- свіжа зелень за бажанням.
Час приготування страви — 40-50 хвилин.
Калорійність в 100 г — 302-307 ккал.
Як готувати:
- Свіже або розморожене м'ясо потрібно акуратно промокнути паперовим рушником, щоб воно стало суші, потім нарізати його на шматочки, товщиною до 1 див. Різати потрібно тільки поперек волокон;
- Відбити м'ясо потрібно так, щоб воно стало м'яким, але не можна, щоб воно при цьому був дуже тонким або щоб у ньому з'явилися дірки;
- Деко слід змастити маслом. Потім на нього потрібно викласти підготовлені відбивні;
- Поверх кладуть нарізану півкільцями цибулю, зверху змащують майонезом;
- Потім поверх цього шару викладають нарізані тонкими кільцями помідори;
- Після чого страва солять, перчать, посипають зверху тиском часником або мелкорубленной зеленню;
- Останнім шаром ще раз змащують все майонезом;
- Після чого страва відправляють в попередньо розігріту духовку, де випікають близько півгодини на 180 градусах.
Перед подачею відбивні повинні ще хвилин 10-15 побути в спокої. Але перед цим деко з ними треба витягти з духовки.
Свинячі відбивні з грибами і сиром
Необхідні інгредієнти:
- свиняче м'ясо — 400 г;
- цибуля ріпчаста — 1-2 шт;
- гриби мариновані або солоні — 200 г;
- твердий сир — 150-200 г;
- майонез, сіль, перець, свіжа зелень — за смаком.
Час приготування — 45-60 хвилин.
Калорійність в 100 г — 280-310 ккал.
Черговість приготування страви:
- М'ясо підготувати, нарізати на плоскі шматки близько 1 см завтовшки, їх відбити до товщини 5 мм;
- На деко, змащене маслом, викласти відбивні, розподіливши їх так, щоб вони не були один до одного впритул;
- Змастити відбивні майонезом, викласти зверху цибулю, нарізану кільцями, потім розкласти нарізані гриби;
- Поверх грибів зробити ще один шар майонезу, після чого посипати зеленню і спеціями;
- Останнім шаром викласти тертий на крупній тертці сир;
- Випікати ці відбивні в духовці, розігрітій до 180-200 градусів. Піч близько 30-35 хвилин, після чого вийняти деко і дати страві постояти і просочитися соками протягом ще 10 хвилин.
При бажанні солоні або мариновані гриби можна замінити свіжими або замороженими печерицями. Тоді гриби потрібно дуже тонко нарізати, а час запікання, можливо, доведеться збільшити на 5-10 хвилин.
Крім того, це блюдо можна приготувати з обсмаженими грибами. Але гриби потрібно приготувати заздалегідь і викладати на відбивні вже обсмажені з маслом і цибулею. Тоді в рецепті можна відмовитися від сирої цибулі і майонезу.
Як приготувати відбивні з картоплею
Це блюдо не вимагає гарніру і може виступати, як головне блюдо на сімейній вечері.
Знадобиться:
- м'ясо свиняче — 300 г;
- картопля — 500 г;
- цибуля ріпчаста — 2 шт;
- помідори — 2 шт;
- майонез — 100 г;
- сир — 100 г;
- сіль, перець, зелень і спеції — за смаком;
- рослинна олія для запікання.
Час приготування — 100-120 хвилин.
Калорійність в 100 г — 247-280 ккал.
Як приготувати це блюдо:
- Цибулю потрібно почистити, нарізати півкільцями і замаринувати на 10-15 хвилин в 2-3 столових ложок майонезу;
- Свинину нарізати скибочками товщиною близько 1,5 см. Відбити, посолити і поперчити. Після чого потрібно дати м'ясу відпочити деякий час;
- Картоплю почистити і нарізати кружечками, товщиною до 1 див. Помідори також треба нарізати на такі ж кружечки;
- Деко потрібно змастити маслом. На деко потрібно викласти спершу шар з відбивних, на них — шар цибулі, потім шар з майонезу, картоплі, решти цибулі, шар помідорів, ще один шар майонезу і зверху все це посипається сиром;
- Випікаються відбивні з картоплею протягом 90 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 170 градусів.
Перед подачею на стіл блюдо можна прикрасити свіжою зеленню.
Як приготувати зефір в домашніх умовах — рецепт, смачного і низькокалорійного десерту.
Ароматні, ніжні і смачні круасани з різними видами згущеного молока — рецепти з покроковими фото.
Як зварити гречану кашу на молоці читайте в нашій статті.
Свинячий биток на кісточці у фользі
Ніжна, соковита і ароматна відбивна зі свинячого м'яса на кістці — оригінальна страва для справжніх гурманів.
Необхідні інгредієнти:
- свиняче м'ясо на кістках — 2 шт;
- рослинна олія — 2 столові ложки;
- сіль, перець і спеції за смаком.
Час приготування — 30-45 хвилин.
Калорійність в 100 г — 287-301 ккал.
Як готувати:
- Свинину потрібно промити під проточною водою, потім просушити, а після — посипати сумішшю чорного перцю і солі. Для кращої просочення м'ясо можна попередньо трохи надрізати «сіточкою» з усіх сторін. Відбивати його не потрібно;
- Харчову фольгу потрібно скласти в три шари. Приблизна довжина однієї сторони квадрата з фольги — близько 30 см;
- Зсередини фольгу промащують маслом, кладуть в центр неї свинину на кістки, після чого з'єднуємо кінці фольги. Зробити це потрібно таким чином, щоб вийшов щільний кишеню;
- Так само формується друга порція. Потім готові кишені викладаються на деко і відправляються в нагріту до 170-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Перед подачею на стіл м'ясо потрібно перевірити на готовність. Для цього кишеню з фольги розкривають і один шматок свинини надрізають. Якщо виділяється блідий сік, значить, м'ясо ще не готове і повинно стояти в духовці ще 5-10 хвилин.
Кулінарні підказки від кращих кухарів ресторанів
Свинячі відбивні хороші тим, що їх можна подати до столу на будь-яке свято чи просто нагодувати ними сім'ю на вечерю. Гості завжди оцінять по достоїнству смачні і соковиті відбивні. Але щоб зробити блюдо таким, потрібно слідувати порадам професіоналів і шеф-кухарів:
- М'ясо для відбивних може бути будь-яким: свиняче, теляче або куряче. Головне — правильно вибрати підходящий шматок;
- Відбивні можуть готуватися з м'яса на кістці. Але краще, коли для цього блюдо вибрано м'ясо, не мають кісток, сала і жилок;
- Якщо в м'ясі зустрічаються жилки, але їх треба надрізати перед тим, як робити відбиття. Жилки треба надрізати гострим ножем в 2-3 місцях. Надріз робиться під кутом в 45 градусів по відношенню до жилці. Якщо жилок дуже багато, то краще не готувати з такого м'яса відбивні;
- Мити м'ясо перед приготуванням не бажано. Але якщо це зробити, то потім його обов'язково слід висушити. Для цієї мети м'ясо можна промокнути паперовим рушником;
- Якщо готувати відбивні з дуже мокрого м'яса, то на них не з'явиться скориночка. Але при цьому сама відбивна буде сухуватою на смак, так як з неї витече весь сік;
- Відбивні потрібно різати упоперек волокна на пластинки товщиною від 1 до 2 см;
- При відбиттю не потрібно робити з волокон — мереживо. М'ясо має не дуже сильно збільшаться в розмірі і втратити у своїй товщині. Дірок і просвітів в ньому бути не повинно;
- Відбивати потрібно акуратно, діючи від центру, до середини;
- Щоб м'ясо легше відбивалося і при цьому не рвалося, його відбивають між шарами харчової плівки або через пакет;
- Найкраще відбиття робити дерев'яним, а не металевим молотком;
- Якщо м'ясо дуже сухе саме по собі або занадто пісне, його можна зробити соковитіше. Для цього нарізані шматки м'яса потрібно обсипати сухою гірчицею і залишити так на кілька годин. Відбивні, приготовані з такого м'яса, будуть пікантні на смак і дуже соковиті;
- Солити відбивні найкраще тільки після того, як вони підрум'янилися. Інакше сіль спровокує виділення соку, в результаті відбивні не запекутся і не будуть соковитими і без рум'яної скоринки;
- Відбивні зі свинини перед смаженням або запікання в духовці можна обваляти в панірувальних сухарях або борошні. Також в якості «шуби» підходить кляр, який готується з яйця, солі й борошна.
Готову страву можна подавати як холодну закуску, прикрасивши їм м'ясну тарілку, або використовувати разом з підливою і гарніром в якості гарячого.