07 май 2019 9 619

Як приготувати відбивні зі свинини в духовці

Ця страва добре тим, що при його приготуванні кухареві не потрібно стежити за появою рум'яної кірочки і кількістю жиру. Приготовані в духовці відбивні по смаковим якостям нітрохи не поступаються звичайним — смаженим. Але при цьому готуються значно легше.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
м'ясо свиняче (корейка або вирізка) - 400 г
яйце куряче - 1 шт.
сіль і перець - за смаком
панірувальні сухарі - по необхідності
рослинна олія - для смаження
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 278 Ккал
Смажені на сковороді відбивні можуть бути сухими або занадто підсмажений. Однак приготовані в духовці вони збережуть свої соки і аромат.

Як готувати:

  1. Свинину миють і сушать, потім нарізають пластинами до 1,5 см завтовшки, а краще — близько 1 см;
  2. Потім м'ясо слід відбити до товщини близько 5-7 мм, посолити і поперчити;
  3. Збити яйце з допомогою виделки, а потім змішати його з невеликою кількістю панірувальних сухарів. У цій суміші обвалити відбивні;
  4. Після — викласти їх на деко, змащене соняшниковою або оливковою олією;
  5. Випікати страву в духовці, попередньо розігрітій до 180-220 градусів.

Зазвичай вони готові вже через 30 хвилин. Але слід орієнтуватися на їх колір і запах. Можливо, вони будуть готові трохи раніше, якщо духовка розігріта до більш високих температур.

Відбивні зі свинини з помідорами в духовці

Ця страва чудово поєднується з гарніром з картоплі або макаронів.

Для приготування потрібно взяти:

  • свиняче м'ясо — 300 г;
  • цибуля ріпчаста — 1-2 шт;
  • помідор — 3-5 шт;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • рослинне масло — для смаження;
  • майонез, сіль і перець — за смаком;
  • свіжа зелень за бажанням.

Час приготування страви — 40-50 хвилин.

Калорійність в 100 г — 302-307 ккал.

Як готувати:

  1. Свіже або розморожене м'ясо потрібно акуратно промокнути паперовим рушником, щоб воно стало суші, потім нарізати його на шматочки, товщиною до 1 див. Різати потрібно тільки поперек волокон;
  2. Відбити м'ясо потрібно так, щоб воно стало м'яким, але не можна, щоб воно при цьому був дуже тонким або щоб у ньому з'явилися дірки;
  3. Деко слід змастити маслом. Потім на нього потрібно викласти підготовлені відбивні;
  4. Поверх кладуть нарізану півкільцями цибулю, зверху змащують майонезом;
  5. Потім поверх цього шару викладають нарізані тонкими кільцями помідори;
  6. Після чого страва солять, перчать, посипають зверху тиском часником або мелкорубленной зеленню;
  7. Останнім шаром ще раз змащують все майонезом;
  8. Після чого страва відправляють в попередньо розігріту духовку, де випікають близько півгодини на 180 градусах.

Перед подачею відбивні повинні ще хвилин 10-15 побути в спокої. Але перед цим деко з ними треба витягти з духовки.

Свинячі відбивні з грибами і сиром

Тим, хто шукає блюдо, яке зможе замінити піцу, але при цьому також підійде для легкого дружньої вечері, варто навчитися готувати прекрасні відбивні з грибами і сиром. До цієї страви не обов'язково подавати гарнір і воно добре поєднується з легкими алкогольними напоями та винами.

Необхідні інгредієнти:

  • свиняче м'ясо — 400 г;
  • цибуля ріпчаста — 1-2 шт;
  • гриби мариновані або солоні — 200 г;
  • твердий сир — 150-200 г;
  • майонез, сіль, перець, свіжа зелень — за смаком.

Час приготування — 45-60 хвилин.

Калорійність в 100 г — 280-310 ккал.

Черговість приготування страви:

  1. М'ясо підготувати, нарізати на плоскі шматки близько 1 см завтовшки, їх відбити до товщини 5 мм;
  2. На деко, змащене маслом, викласти відбивні, розподіливши їх так, щоб вони не були один до одного впритул;
  3. Змастити відбивні майонезом, викласти зверху цибулю, нарізану кільцями, потім розкласти нарізані гриби;
  4. Поверх грибів зробити ще один шар майонезу, після чого посипати зеленню і спеціями;
  5. Останнім шаром викласти тертий на крупній тертці сир;
  6. Випікати ці відбивні в духовці, розігрітій до 180-200 градусів. Піч близько 30-35 хвилин, після чого вийняти деко і дати страві постояти і просочитися соками протягом ще 10 хвилин.

При бажанні солоні або мариновані гриби можна замінити свіжими або замороженими печерицями. Тоді гриби потрібно дуже тонко нарізати, а час запікання, можливо, доведеться збільшити на 5-10 хвилин.

Крім того, це блюдо можна приготувати з обсмаженими грибами. Але гриби потрібно приготувати заздалегідь і викладати на відбивні вже обсмажені з маслом і цибулею. Тоді в рецепті можна відмовитися від сирої цибулі і майонезу.

Як приготувати відбивні з картоплею

Це блюдо не вимагає гарніру і може виступати, як головне блюдо на сімейній вечері.

Знадобиться:

  • м'ясо свиняче — 300 г;
  • картопля — 500 г;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт;
  • помідори — 2 шт;
  • майонез — 100 г;
  • сир — 100 г;
  • сіль, перець, зелень і спеції — за смаком;
  • рослинна олія для запікання.

Час приготування — 100-120 хвилин.

Калорійність в 100 г — 247-280 ккал.

Як приготувати це блюдо:

  1. Цибулю потрібно почистити, нарізати півкільцями і замаринувати на 10-15 хвилин в 2-3 столових ложок майонезу;
  2. Свинину нарізати скибочками товщиною близько 1,5 см. Відбити, посолити і поперчити. Після чого потрібно дати м'ясу відпочити деякий час;
  3. Картоплю почистити і нарізати кружечками, товщиною до 1 див. Помідори також треба нарізати на такі ж кружечки;
  4. Деко потрібно змастити маслом. На деко потрібно викласти спершу шар з відбивних, на них — шар цибулі, потім шар з майонезу, картоплі, решти цибулі, шар помідорів, ще один шар майонезу і зверху все це посипається сиром;
  5. Випікаються відбивні з картоплею протягом 90 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 170 градусів.

Перед подачею на стіл блюдо можна прикрасити свіжою зеленню.

Як приготувати зефір в домашніх умовах — рецепт, смачного і низькокалорійного десерту.

Ароматні, ніжні і смачні круасани з різними видами згущеного молока — рецепти з покроковими фото.

Як зварити гречану кашу на молоці читайте в нашій статті.

Свинячий биток на кісточці у фользі

Ніжна, соковита і ароматна відбивна зі свинячого м'яса на кістці — оригінальна страва для справжніх гурманів.

Необхідні інгредієнти:

  • свиняче м'ясо на кістках — 2 шт;
  • рослинна олія — 2 столові ложки;
  • сіль, перець і спеції за смаком.

Час приготування — 30-45 хвилин.

Калорійність в 100 г — 287-301 ккал.

Як готувати:

  1. Свинину потрібно промити під проточною водою, потім просушити, а після — посипати сумішшю чорного перцю і солі. Для кращої просочення м'ясо можна попередньо трохи надрізати «сіточкою» з усіх сторін. Відбивати його не потрібно;
  2. Харчову фольгу потрібно скласти в три шари. Приблизна довжина однієї сторони квадрата з фольги — близько 30 см;
  3. Зсередини фольгу промащують маслом, кладуть в центр неї свинину на кістки, після чого з'єднуємо кінці фольги. Зробити це потрібно таким чином, щоб вийшов щільний кишеню;
  4. Так само формується друга порція. Потім готові кишені викладаються на деко і відправляються в нагріту до 170-200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Перед подачею на стіл м'ясо потрібно перевірити на готовність. Для цього кишеню з фольги розкривають і один шматок свинини надрізають. Якщо виділяється блідий сік, значить, м'ясо ще не готове і повинно стояти в духовці ще 5-10 хвилин.

Кулінарні підказки від кращих кухарів ресторанів

Свинячі відбивні хороші тим, що їх можна подати до столу на будь-яке свято чи просто нагодувати ними сім'ю на вечерю. Гості завжди оцінять по достоїнству смачні і соковиті відбивні. Але щоб зробити блюдо таким, потрібно слідувати порадам професіоналів і шеф-кухарів:

  1. М'ясо для відбивних може бути будь-яким: свиняче, теляче або куряче. Головне — правильно вибрати підходящий шматок;
  2. Відбивні можуть готуватися з м'яса на кістці. Але краще, коли для цього блюдо вибрано м'ясо, не мають кісток, сала і жилок;
  3. Якщо в м'ясі зустрічаються жилки, але їх треба надрізати перед тим, як робити відбиття. Жилки треба надрізати гострим ножем в 2-3 місцях. Надріз робиться під кутом в 45 градусів по відношенню до жилці. Якщо жилок дуже багато, то краще не готувати з такого м'яса відбивні;
  4. Мити м'ясо перед приготуванням не бажано. Але якщо це зробити, то потім його обов'язково слід висушити. Для цієї мети м'ясо можна промокнути паперовим рушником;
  5. Якщо готувати відбивні з дуже мокрого м'яса, то на них не з'явиться скориночка. Але при цьому сама відбивна буде сухуватою на смак, так як з неї витече весь сік;
  6. Відбивні потрібно різати упоперек волокна на пластинки товщиною від 1 до 2 см;
  7. При відбиттю не потрібно робити з волокон — мереживо. М'ясо має не дуже сильно збільшаться в розмірі і втратити у своїй товщині. Дірок і просвітів в ньому бути не повинно;
  8. Відбивати потрібно акуратно, діючи від центру, до середини;
  9. Щоб м'ясо легше відбивалося і при цьому не рвалося, його відбивають між шарами харчової плівки або через пакет;
  10. Найкраще відбиття робити дерев'яним, а не металевим молотком;
  11. Якщо м'ясо дуже сухе саме по собі або занадто пісне, його можна зробити соковитіше. Для цього нарізані шматки м'яса потрібно обсипати сухою гірчицею і залишити так на кілька годин. Відбивні, приготовані з такого м'яса, будуть пікантні на смак і дуже соковиті;
  12. Солити відбивні найкраще тільки після того, як вони підрум'янилися. Інакше сіль спровокує виділення соку, в результаті відбивні не запекутся і не будуть соковитими і без рум'яної скоринки;
  13. Відбивні зі свинини перед смаженням або запікання в духовці можна обваляти в панірувальних сухарях або борошні. Також в якості «шуби» підходить кляр, який готується з яйця, солі й борошна.

Готову страву можна подавати як холодну закуску, прикрасивши їм м'ясну тарілку, або використовувати разом з підливою і гарніром в якості гарячого.

Що ще почитати: