05 апрель 2019 1 900

Як смачно приготувати форель на пару

Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати м'ясо однієї дуже смачною червоної риби. У форель закохується кожен, хто пробує її вперше. Вона дуже ніжна, м'яка, соковита. Однозначно варта вашої уваги!

Форель на пару
Інгредієнти Кількість
лимон - 70 г
чорний перець мелений - за смаком
форель - 1 шт.
кріп - 20 г
сіль - за смаком
петрушка - 10 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 48 Ккал

Як приготувати:

  1. Рибу вимити проточною водою.
  2. Очистити її від лушпиння, за бажанням видалити плавники, хвіст і голову.
  3. Розпороти їй черево і випатрати.
  4. Вимити форель ще раз, але цього разу більш ретельно. Промити і всередині, обов'язково видаляючи чорну плівку. Якщо її залишити, риба буде гіркою.
  5. Натерти її сіллю і чорним перцем з усіх сторін, в тому числі і всередині.
  6. З лимона вичавити сік і полити їм рибу і всередині, і зовні.
  7. Кріп і петрушку прополоскати проточною водою, подрібнити.
  8. Нафарширувати зеленню черево риби і готувати її на пару двадцять хвилин.

Форель з зеленню на пару в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вода 0,2 л
зелень 20 г
форель 1 шт. = 1 кг
сік лимона 5 мл
сіль за смаком
чорний перець мелений за смаком

Скільки по часу – 40 хвилин.

Яка калорійність – 20 калорій.

Як приготувати:

  1. Очистити рибу від луски і шкірки, вимивши її проточною водою.
  2. Розпороти черево і витягнути звідти вручну всі нутрощі, обов'язково разом з чорною плівкою, яка розташована на внутрішніх боках.
  3. Вимити форель ще раз, але дуже ретельно.
  4. Рибу обсушити і порубати її на порційні стейки.
  5. Натерти з усіх сторін сіллю і чорним перцем.
  6. Полити соком лимона і дати настоятися чверть години.
  7. На дно мультиварки налити воду і встановити кошик для готування на пару.
  8. Викласти зверху шматки риби.
  9. Зелень прополоскати проточною водою і викласти поверх форелі.
  10. Готувати на пару двадцять хвилин.

Як приготувати рибу з ароматними кабачками

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
масло оливи 60 мл
кабачок 1 шт.
мускатний горіх 2 дрібку
морква 1 шт.
філе форелі 0,4 кг
сіль за смаком
жовтий цукіні 1 шт.
лайм 2 шт.
спеції до риби за смаком

Скільки по часу – 35 хвилин.

Яка калорійність – 70 калорій.

Як приготувати:

  1. Філе вимити проточною водою, розрізати на дві частини.
  2. Перевірити на наявність кісток і, якщо вони є, вийняти їх спеціальним пінцетом.
  3. Далі полити маслом скибочки і обмазати гарненько їх з усіх сторін. Можна з цією метою використовувати кулінарну пензлик, щоб не бруднити руки.
  4. Посипати спеціями для риби і втерти їх масажними рухами.
  5. Дати промаринувати протягом наступних десяти хвилин.
  6. Пароварку включити розігріватися і зайнятися в цей час кабачком.
  7. Вимити його проточною водою, зрізати кінці.
  8. Нарізати плід кільцями однакової товщини.
  9. Те ж саме зробити і з цукіні.
  10. З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і нарізати брусками або соломкою.
  11. Рибу і моркву помістити в пароварку на сім хвилин.
  12. За хвилину до кінця приготування додати кабачки і цукіні.
  13. Лайм вимити і видавити сік з одного цитруса.
  14. У мисці змішати залишки масла, сік лайма, сіль і мускатний горіх.
  15. З пароварки дістати морква, цукіні і кабачок.
  16. Помістити у підготовлену заправку, змішати і дати настоятися одну хвилину.
  17. Форель помістити на тарілки, поруч красиво розкласти овочі.
  18. Залишки заправки вилити на рибу.
  19. Другий лайм нарізати скибочками і подати його з фореллю.

Смачна і ситна риба, запечена в сметані.

Дізнайтеся , як приготувати філе тілапії в клярі?

Смачні і корисні дієтичні страви з риби — рецепти приготування.

Рецепт з журавлинним соусом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мед 50 г
суміш перців за смаком
свіжа журавлина 300 г
форель 0,3 кг
лайм 1 шт.
сіль за смаком
лимон 1 шт.
вода 0,2 л

Скільки по часу – 30 хвилин.

Яка калорійність – 55 калорій.

Як приготувати:

  1. Форель вимити проточною водою і розрізати на два шматки.
  2. Перевірити на наявність кісток і, якщо вони є, вийняти їх спеціальним пінцетом для риби.
  3. Натерти сіллю і перцем, прибрати в пароварку на чверть години.
  4. У сотейник налити воду, додати мед і перемішати до однорідності.
  5. Журавлину промити і всипати слідом за медом, але в киплячу воду.
  6. Лайм вимити, зняти з нього цедру спеціальною теркою.
  7. Лимон теж обполоснути і стерти цедру тільки з половинки плода.
  8. Видавити сік знову ж тільки з половини, а з лайма віджати все.
  9. Додати всі компоненти до журавлині.
  10. Варити соус, розминаючи ягоди в пюре.
  11. Готувати чверть години, а потім протерти всю масу через сито.
  12. Залишки лимона нарізати кільцями.
  13. Рибу подавати в гарячому вигляді з скибочками лимона і готовим соусом.

Як готувати парову форель з часниковим маслом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
вершкове масло 150 г
сіль за смаком
форель 2 шт.
чебрець 10 г
черрі 7 шт.
розмарин 20 г
часник 3 шматочка
картопля 1 кг
чорний перець мелений за смаком
вершки 0,1 л
петрушка 15 г

Скільки по часу – 55 хвилин.

Яка калорійність – 140 калорій.

Як приготувати:

  1. Картоплю почистити, помити і подрібнити.
  2. Залити водою, посолити і прибрати на плиту, довести до готовності.
  3. Рибу почистити і всередині, і зовні, вимити і обов'язково обсушити.
  4. Натерти форель сіллю і перцем з усіх боків, начинити гілочками чебрецю і розмарину.
  5. Прибрати в пароварку на 25 хвилин до готовності.
  6. Часник почистити і пропустити часточки через тисняву.
  7. У сковороду покласти вершкове масло (100 г), нехай розквітає.
  8. Всипати часник і обсмажити до золотистого кольору, не коричневого (!).
  9. На цьому етапі часникове масло можна назвати готовим.
  10. Із готової картоплі злити воду, розім'яти в пюре з вершками та залишками вершкового масла.
  11. Черрі вимити, не знімати плоди з гілочки.
  12. Подати рибу до столу з картопляним пюре. Полити її маслом і поруч покласти гілочку томатів.

Корисні поради

В черево риби можна помістити саму різну зелень, щоб зробити вечерю більш свіжим і яскравим (на смак). Найчастіше це петрушка і кріп, але можна взяти розмарин, чебрець, м'яту, естрагон. Також використовуйте цитруси (зокрема лимон і лайм), щоб смак вийшов легким і навіть трохи пікантним.

Якщо вам хочеться обваляти рибу в спеціях, радимо не витирати насухо після ополіскування, а залишити мокрою. Або ж додатково змастити тушку маслом.

Як приготувати форель на пару, дивіться на відео нижче:

Форель – це неймовірно смачна риба, яку обов'язково потрібно спробувати хоча б раз у житті. І це саме той раз, коли ви не зможете в неї не закохатися. Приємного апетиту!

Що ще почитати: