Як смачно приготувати форель на пару
Сьогодні ми пропонуємо вам спробувати м'ясо однієї дуже смачною червоної риби. У форель закохується кожен, хто пробує її вперше. Вона дуже ніжна, м'яка, соковита. Однозначно варта вашої уваги!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лимон - | 70 г |
чорний перець мелений - | за смаком |
форель - | 1 шт. |
кріп - | 20 г |
сіль - | за смаком |
петрушка - | 10 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 48 Ккал |
Як приготувати:
- Рибу вимити проточною водою.
- Очистити її від лушпиння, за бажанням видалити плавники, хвіст і голову.
- Розпороти їй черево і випатрати.
- Вимити форель ще раз, але цього разу більш ретельно. Промити і всередині, обов'язково видаляючи чорну плівку. Якщо її залишити, риба буде гіркою.
- Натерти її сіллю і чорним перцем з усіх сторін, в тому числі і всередині.
- З лимона вичавити сік і полити їм рибу і всередині, і зовні.
- Кріп і петрушку прополоскати проточною водою, подрібнити.
- Нафарширувати зеленню черево риби і готувати її на пару двадцять хвилин.
Форель з зеленню на пару в мультиварці
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вода | 0,2 л |
зелень | 20 г |
форель | 1 шт. = 1 кг |
сік лимона | 5 мл |
сіль | за смаком |
чорний перець мелений | за смаком |
Скільки по часу – 40 хвилин.
Яка калорійність – 20 калорій.
Як приготувати:
- Очистити рибу від луски і шкірки, вимивши її проточною водою.
- Розпороти черево і витягнути звідти вручну всі нутрощі, обов'язково разом з чорною плівкою, яка розташована на внутрішніх боках.
- Вимити форель ще раз, але дуже ретельно.
- Рибу обсушити і порубати її на порційні стейки.
- Натерти з усіх сторін сіллю і чорним перцем.
- Полити соком лимона і дати настоятися чверть години.
- На дно мультиварки налити воду і встановити кошик для готування на пару.
- Викласти зверху шматки риби.
- Зелень прополоскати проточною водою і викласти поверх форелі.
- Готувати на пару двадцять хвилин.
Як приготувати рибу з ароматними кабачками
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
масло оливи | 60 мл |
кабачок | 1 шт. |
мускатний горіх | 2 дрібку |
морква | 1 шт. |
філе форелі | 0,4 кг |
сіль | за смаком |
жовтий цукіні | 1 шт. |
лайм | 2 шт. |
спеції до риби | за смаком |
Скільки по часу – 35 хвилин.
Яка калорійність – 70 калорій.
Як приготувати:
- Філе вимити проточною водою, розрізати на дві частини.
- Перевірити на наявність кісток і, якщо вони є, вийняти їх спеціальним пінцетом.
- Далі полити маслом скибочки і обмазати гарненько їх з усіх сторін. Можна з цією метою використовувати кулінарну пензлик, щоб не бруднити руки.
- Посипати спеціями для риби і втерти їх масажними рухами.
- Дати промаринувати протягом наступних десяти хвилин.
- Пароварку включити розігріватися і зайнятися в цей час кабачком.
- Вимити його проточною водою, зрізати кінці.
- Нарізати плід кільцями однакової товщини.
- Те ж саме зробити і з цукіні.
- З моркви зрізати шкірку, обполоснути її і нарізати брусками або соломкою.
- Рибу і моркву помістити в пароварку на сім хвилин.
- За хвилину до кінця приготування додати кабачки і цукіні.
- Лайм вимити і видавити сік з одного цитруса.
- У мисці змішати залишки масла, сік лайма, сіль і мускатний горіх.
- З пароварки дістати морква, цукіні і кабачок.
- Помістити у підготовлену заправку, змішати і дати настоятися одну хвилину.
- Форель помістити на тарілки, поруч красиво розкласти овочі.
- Залишки заправки вилити на рибу.
- Другий лайм нарізати скибочками і подати його з фореллю.
Смачна і ситна риба, запечена в сметані.
Дізнайтеся , як приготувати філе тілапії в клярі?
Смачні і корисні дієтичні страви з риби — рецепти приготування.
Рецепт з журавлинним соусом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
мед | 50 г |
суміш перців | за смаком |
свіжа журавлина | 300 г |
форель | 0,3 кг |
лайм | 1 шт. |
сіль | за смаком |
лимон | 1 шт. |
вода | 0,2 л |
Скільки по часу – 30 хвилин.
Яка калорійність – 55 калорій.
Як приготувати:
- Форель вимити проточною водою і розрізати на два шматки.
- Перевірити на наявність кісток і, якщо вони є, вийняти їх спеціальним пінцетом для риби.
- Натерти сіллю і перцем, прибрати в пароварку на чверть години.
- У сотейник налити воду, додати мед і перемішати до однорідності.
- Журавлину промити і всипати слідом за медом, але в киплячу воду.
- Лайм вимити, зняти з нього цедру спеціальною теркою.
- Лимон теж обполоснути і стерти цедру тільки з половинки плода.
- Видавити сік знову ж тільки з половини, а з лайма віджати все.
- Додати всі компоненти до журавлині.
- Варити соус, розминаючи ягоди в пюре.
- Готувати чверть години, а потім протерти всю масу через сито.
- Залишки лимона нарізати кільцями.
- Рибу подавати в гарячому вигляді з скибочками лимона і готовим соусом.
Як готувати парову форель з часниковим маслом
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
вершкове масло | 150 г |
сіль | за смаком |
форель | 2 шт. |
чебрець | 10 г |
черрі | 7 шт. |
розмарин | 20 г |
часник | 3 шматочка |
картопля | 1 кг |
чорний перець мелений | за смаком |
вершки | 0,1 л |
петрушка | 15 г |
Скільки по часу – 55 хвилин.
Яка калорійність – 140 калорій.
Як приготувати:
- Картоплю почистити, помити і подрібнити.
- Залити водою, посолити і прибрати на плиту, довести до готовності.
- Рибу почистити і всередині, і зовні, вимити і обов'язково обсушити.
- Натерти форель сіллю і перцем з усіх боків, начинити гілочками чебрецю і розмарину.
- Прибрати в пароварку на 25 хвилин до готовності.
- Часник почистити і пропустити часточки через тисняву.
- У сковороду покласти вершкове масло (100 г), нехай розквітає.
- Всипати часник і обсмажити до золотистого кольору, не коричневого (!).
- На цьому етапі часникове масло можна назвати готовим.
- Із готової картоплі злити воду, розім'яти в пюре з вершками та залишками вершкового масла.
- Черрі вимити, не знімати плоди з гілочки.
- Подати рибу до столу з картопляним пюре. Полити її маслом і поруч покласти гілочку томатів.
Корисні поради
Якщо вам хочеться обваляти рибу в спеціях, радимо не витирати насухо після ополіскування, а залишити мокрою. Або ж додатково змастити тушку маслом.
Як приготувати форель на пару, дивіться на відео нижче:
Форель – це неймовірно смачна риба, яку обов'язково потрібно спробувати хоча б раз у житті. І це саме той раз, коли ви не зможете в неї не закохатися. Приємного апетиту!