Як приготувати відбивні з курячого філе в панірувальних сухарях
Дієтичне м'ясо птиці, крім своїх харчових якостей, має ще одна перевага, яку цінують зайняті господині, – воно дуже швидко готується. Буквально за лічені хвилини з простого набору інгредієнтів можна приготувати смачні відбивні до обіду або вечері, а перевірені рецепти допоможуть зберегти користь і смак курячого м'яса.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
охолодженої курячої грудки - | 1000 м |
панірувальних сухарів - | 250 г |
курячих яєць - | 2 шт. |
майонезу - | 300 г |
чорного меленого перцю і солі - | за смаком |
рослинної олії - | для смаження |
часнику - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 г: 170 Ккал |
З курячої грудки можна приготувати смачні відбивні в панірувальних сухарях. Пікантності і смаку страви зможуть додати спеції: порошок паприки, чорний мелений перець, готова приправа до курки або, як в даному рецепті, пропущений через прес часник.
Покрокове приготування:
- Вимиту і обсушену курячу грудку потрібно нарізати поперек волокон і навскоси нетовстими пластинами. Кожен шматок м'яса старанно відбити, поклавши його між двох листів харчової плівки.
- Після відбивання зі всіх сторін філе натерти сіллю, чорним перцем і продавлений через прес часником. Дати заготівлях полежати так 5-10 хвилин.
- В одній глибокій тарілці приготувати кляр з яєць і майонезу, просто злегка збовтавши ці інгредієнти виделкою. В іншу плоску тарілку пересипати сухарі для панірування.
- Підготовлене м'ясо занурити в яєчний кляр, потім обваляти в сухарях і відправити на сковороду з розпеченим маслом. Готувати на середньому вогні до повної готовності, обсмаживши до карамельної скоринки з усіх боків.
Рецепт відбивних з курячої грудки в сирі і панірувальних сухарях
У курячого філе є один значний недолік – воно стає сухим після термічної обробки. Звичайно, можна виправити цю ситуацію, доповнивши його різними соусами або подавши на гарнір соковитий овочевий салат. Але є й інший вихід – ніжна сирна паніровка, яка допоможе зберегти всі м'ясні соки.
Пропорції продуктів, використовуваних в приготуванні страви:
- 800 г філе курки;
- 2 яйця;
- 150 г пшеничного борошна;
- 100 г панірувальних сухарів;
- 150 г твердого сиру;
- сіль і спеції за смаком;
- рослинна олія для смаження.
Із зазначеної кількості продуктів за півгодини господиня зможе приготувати чотири порції відбивних в паніровці з сиру і сухарів.
Енергетична цінність, або калорійність, розрахована на 100 г готового продукту, дорівнює 177,2 ккал.
- Ціле філе розрізати на порційні шматки, кожен відбити, посолити і поперчити. Підготовлене м'ясо залишити так на обробній дошці, поки буде йти підготовка інших інгредієнтів.
- В окремій ємності збити до однорідності яйця для кляру. З сиру зробити дрібну або середню стружку, змішати її з панірувальними сухарями і висипати отриману суміш на тарілку, в якій буде зручно панірувати відбивні. На іншу таку ж тарілку насипати борошно.
- Заготовки відбивних обваляти спочатку в борошні, потім опустити в сирі яйця і запанірувати в сирі з сухарями.
- Відразу ж після цього обсмажити на сковорідці з помірною кількістю масла. Щоб довести м'ясо до готовності і не пересушити, тривалість термічної обробки має тривати 3-4 хвилини з кожного боку.
Як приготувати в духовці
Смачні курячі відбивні можна приготувати і без краплі олії, допоможе в цьому духова шафа. Кляр і панірування допоможуть зберегти страви ніжність і соковитість, що зробить його ідеальним варіантом для легкої вечері.
Щоб зробити курячі відбивні, використовуючи мінімальну кількість жиру, знадобляться:
- 700-800 г філе курки;
- 1 яйце;
- 100 г панірувальних сухарів;
- 4 г меленого чорного перцю;
- 4 г імбиру;
- 3 г солі;
- будь-які спеції за смаком.
Час приготування страви складе в середньому 35 хвилин.
Калорійність 100 грамів буде дорівнює 166,8 ккал.
Як приготувати в духовці:
- Промите під холодною проточною водою м'ясо обсушити, промокнувши зайву вологу паперовим рушником. Потім кожне філе розрізати вздовж на два пласти і трохи відбити.
- Яйце збовтати виделкою з сіллю і спеціями. Панірувальні сухарі висипати в ємність, зручну для обвалювання м'яса.
- Шматочки відбитого курячого м'яса занурити в яйце і обваляти в сухарях. Повторити цю процедуру в цілому двічі.
- Перекласти відбивні не деко для запікання і відправити на 20-25 хвилин в духовку при температурі 180 градусів. Тут важливо не перетримати і не пересушити м'ясо, воно готується дуже швидко.
Хочете дізнатися , як готувати відбивні зі свинини на сковороді?
Яловичина на пару в мультиварці — дуже смачне і в той же час низькокалорійне блюдо!
Рибне філе в клярі стане родзинкою святкового столу.
Тонкощі приготування
Для соковитих і ніжних курячих відбивних слід брати охолоджене м'ясо. При використанні замороженого продукту розморожування повинна бути більш щадною і тривалої (на нижній полиці холодильника).
Не можна намагатися прискорити розморожування м'яса в мікрохвильовій печі або гарячій воді.
Утримати паніровку на поверхні відбивною допомагає кляр з збитого яйця. Щоб він більш рівномірно покрив шматок м'яса, його потрібно злегка обваляти в борошні, а вже після цього занурювати у збите яйце і панірування.
Як приготувати відбивні з курячого філе в панірувальних сухарях, дивіться у відео-рецепті:
Сухарі для панірування можна придбати готові в магазині або зробити їх самостійно із залишків хліба. Для цього черствий хліб потрібно підсушити в духовці, а потім подрібнити, скориставшись блендером або м'ясорубкою.