Як посмажити відбивну зі свинини на сковороді: рецепти з фото
Свинина — поживна і жирне м'ясо. Його можна використовувати для приготування смачних і ситних страв.
Особливо смачними виходять відбивні з цього м'яса, їх можна смажити як у чистому вигляді, так і з іншими продуктами, наприклад з овочами або сиром.
Не кожна господиня при наявності невеликого досвіду може ось так відразу приготувати це блюдо. Тому варто ознайомитися з усіма секретами приготування цієї страви.
Вибір свинини для відбивних
Небажано купувати м'ясо молодих поросят, оскільки воно буде віддавати молоком і його необхідно перед приготуванням замочувати. М'ясо не повинно мати темний колір, і жир не повинен бути жовтуватим – всі ці властивості свідчать про те, що тварина дуже старе.
Також понюхайте продукт – повинен бути запах чистого м'яса, без сторонніх неприємних домішок.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
М'якоть свинини (в даному рецепті – вирізка) - | 1 кг |
Чисте світле пиво без консервантів - | 300 мл |
Сіль - | 70 грам |
Мелений перець - | за смаком |
Спеції - | за смаком |
Борошно - | 200 грам |
Топлений свинячий або курячий жир - | 150 грам |
Час приготування: 360 хвилин | Калорійність на 100 грам: 298 Ккал |
Приготування:
Свиняча вирізка промивається і обсушивается серветкою;
Розрізаємо вирізку на тонкі шматочки поперек волокон. Товщина скибочок повинна бути 1 см;
Кожен пласт відбивається кухонним молотком. Якщо немає в наявності цього кухонного приладу, для відбивання можна використовувати ложку або ручку ножа;
Кожен шматочок ретельно натираємо сіллю. Викладаємо м'ясо в миску і обсипаємо перцем і сумішшю спецій;
Потім заливаємо його пивом і залишаємо настоятися 5-6 годин. Бажано залишити його на ніч, за цей час він просочиться і промаринується;
Промаринованное м'ясо витягуємо, промиваємо в холодній воді і просушуємо;
У чашку засипається борошно і в ній обвалюються шматочки м'яса;
На сковорідку викладаємо жир і ставимо на вогонь. На розігрітий жир викладаємо відбивні і обсмажуємо під закритою кришкою. Кожну сторону обсмажуємо по 4-5 хвилини;
Готові відбивні можна подавати з будь-яким овочевим гарніром.
Смажені відбивні зі свинини з сиром на сковороді
Для страви потрібні наступні інгредієнти:
- 700 грам м'якоті свинини:
- 200 грам борошна;
- 300 грам твердого сиру;
- 2 курячих яйця;
- Рослинна олія;
- Трохи кухонної солі;
- 1 ч. ложка меленого перцю.
Приготування:
- Вирізку свинини промиваємо прохолодною водою й обсушуємо. Розрізаємо на тонкі шматочки. Обов'язково потрібно різати упоперек волокон;
- Відбиваємо шматочки кухонним молотком з кожної сторони. Далі м'ясо ретельно натираємо сіллю і посипаємо меленим перцем;
- Після цього кожен шматочок посипаємо борошном і прибиваємо її долонею. Потім беремо шматочок за кінчик і отряхиваем від зайвої муки;
- Тепер приступаємо до приготування сиру. Натираємо його дрібною терткою;
- У середню миску розбиваємо яйця і збиваємо віночком, потім додаємо сир і все перемішуємо;
- Ставимо На вогонь сковороду, наливаємо масло і розігріваємо;
- Кожен шматочок мачає в суміш з яєць і сиру і викладаємо на масло. Якщо сиру на відбивних мало, то його можна додати. Для цього чайну ложечку набираємо сир і посипаємо їм кожну відбивну;
- Кожен шматочок обсмажуємо по 5-7 хвилин;
- Відбивні з сиром виходять зовні рум'яними, а всередині дуже соковитими і ніжними.
Як посмажити відбивні зі свинини в клярі на сковороді
Потрібні такі компоненти:
- 500 грам свинячого м'яса;
- 3 курячих яйця;
- Часник – пара зубчиків;
- 1 ст. ложка кухонної солі;
- 2 ч. ложки свіжомеленого перцю;
- Півтори склянки борошна;
- 100 мл молока або вершків;
- Рослинне масло.
Приготування:
- Свинину промиваємо й обсушуємо. Розрізаємо вирізку на шматочки поперек волокон з товщиною не більше 1 см;
- Шматочки відбиваються спеціальним кухонним молотком зі всіх сторін;
- Готуємо кляр. Для цього в миску розбиваємо яйця, додаємо туди 100 мл молока і видавлюємо в суміш 2 зубчики часнику. Збиваємо міксером або віночком;
- Шматочки натираємо сіллю і перцем;
- Після цього кожну відбивну обвалюємо в борошні, потім мачає в клярі і знову обвалюємо в борошні;
- Ставимо на вогонь сковорідку, наливаємо на неї олію і розігріваємо;
- На сильно розігріту олію викладаємо відбивні в клярі і обсмажуємо. Кожну сторону потрібно обсмажувати по 7-10 хвилин. Повинна вийти рум'яна кірочка;
- Бажано після обсмажування відбивні загасити. Для цього у сковороду наливаємо невелику кількість води, зменшуємо вогонь, закриваємо кришкою і тушкуємо близько 10-15 хвилин. Це зробить їх м'якими і соковитими;
- Після повного приготування відбивні потрібно викласти на паперові серветки, щоб стік зайвий жир;
- Подаються вони з зеленню і зі свіжим салатом.
Смажена свинина на сковороді — простий і швидкий варіант, коли потрібно приготувати щось ситне за короткий час.
Соковита свинина по французьки в духовці з картоплею це смачне блюдо для святкового столу. Читайте рецепт.
Приготуйте м'ясні їжачки з рисом — це цікавий рецепт, який готується в духовці і набагато корисніше смажених страв. Прекрасний варіант для дитячого столу, читайте як зробити.
Смажені відбивні в паніровці з овочевим гарніром
Для приготування знадобляться такі продукти:
- Свиняче м'ясо – 700 грам;
- 2 курячого яйця;
- 300 грам панірувальних сухарів;
- 2 ст. ложки солі;
- Трохи свіжомеленого перцю.
Для гарніру:
- 2 кабачка;
- 3 баклажана середнього;
- 1 цибулина;
- 3 помідори;
- 100 грам томатів;
- Часник – 3 зубчики;
- 100 мл вершків;
- Пучок зелені;
- Трохи кухонної солі.
Приготування:
- М'ясо промиваємо і розрізаємо на тонкі шматочки. Кожен шматочок відбиваємо кухонним молотком;
- Потім відбивні потрібно натерти сіллю і посипати свіжомеленим перцем;
- Готуємо кляр: в чашку розбиваємо яйця, додаємо сіль і збиваємо міксером;
- Відбивні опускаємо в кляр, потім паніруємо в сухарях, знову опускаємо в кляр і обвалюємо в сухарях;
- На розігріту сковороду з олією викладаємо відбивні в паніровці. Кожна сторона прожарюється за 7 хвилин до рум'яного кольору;
- Після цього викладаємо обсмажене м'ясо в ємність з товстими краями і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 10 хвилин;
- Готуємо гарнір. Баклажани, кабачки і цибулю нарізаємо на невеликі кубики;
- Викладаємо овочі на розігріту олію і обсмажуємо їх;
- Подрібнюємо часник і нарізаємо дрібно помідори. Також засипаємо в сковороду з овочами;
- Додаємо туди томатну пасту і трохи вершків. Все перемішуємо і додаємо сіль;
- В кінці за 2 - 3 хвилини овочі посипаємо подрібненою зелень;
- Готові відбивні подаємо разом з овочевим гарніром.
Корисні поради
- Перед обсмажуванням м'ясо слід просушити, інакше зайва волога потрапить на сковороду і це зіпсує смак;
- Якщо використовується заморожене м'ясо, то його потрібно розморожувати в природних умовах. Краще за все покласти його в холодильник в нижнє відділення і почекати поки воно там розморозиться. Якщо ж для розмороження використовувати мікрохвильову піч, то це негативно вплине на смак відбивних;
- Відбивати потрібно легко і ніжно, м'ясо не повинно просвічуватися. Інакше замість відбивною можна отримати шматок гуми.
Виявляється, відбивні готувати не так вже і важко. Головне — вибрати відповідне м'ясо і дотримуватися всю рецептуру приготування. Також варто звернути увагу і на поради, вони допоможуть зробити смачне і соковите м'ясо на вечерю для всієї вашої сім'ї!