20 июнь 2019 1 865

Як зробити восьминіжок з сосисок для дітей

Ви обов'язково повинні спробувати цю незвичайну закуску. Це дуже смачно і незвично і цікаво. Якщо, до речі, з'їсти десяток восьминіжок, то вийде вже не просто закуска, а повноцінне ситне блюдо.

Як легко зробити восьминога з сосиски

Щоб перетворити сосиски у восьминогів, для початку потрібно очистити від плівок, в які вони упаковані. Якщо вони в натуральній шкірці, її прибирати немає необхідності.

Далі кожну сосиску потрібно розділити на дві частини. З боку зрізу надрізати половинки до середини по три рази. У підсумку вийде шість часточок. Під час смаження вони розкриються, вийдуть щупальця.

Ті сторони сосисок, які не надрезались, необхідно опустити у підготовлений кляр, потім у гарячий фритюр і смажити до готовності. Коли восьминоги трохи охолонуть, зробити їм очі і роти, щоб виглядали апетитніше.

Смажимо в клярі
Інгредієнти Кількість
кетчуп - 40 мл
пшеничне борошно - 50 г
чорні оливки - 5 шт.
сосиски - 4 шт.
сіль - 5 г
молоко - 100 мл
кукурудзяна мука - 50 г
майонез - 20 мл
розпушувач - 10 г
яйця - 2 шт.
рослинна олія - 550 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 258 Ккал

Як приготувати:

  1. Одне яйце помістити в каструлю, залити водою.
  2. Прибрати на плиту і дати закипіти. Варити чверть години.
  3. Після цього яйце остудити і очистити.
  4. Сосиски очистити від плівок.
  5. Розрізати м'ясні вироби на половинки.
  6. З того боку, де зріз, сосиску надрізати три рази, щоб отримати шість «щупалець».
  7. Для кляру з'єднати пшеничну і кукурудзяну муку.
  8. Вбити туди яйце, додати молоко, сіль і розпушувач з кетчупом.
  9. Все це довести до однорідності за допомогою віночка.
  10. У глибоку сковороду або сотейник налити масло.
  11. Помістити його на плиту, включити сильний вогонь, щоб прогріти фритюр.
  12. Сосиски по черзі опускати в кляр цілісної, круглої стороною.
  13. Викладати в гаряче масло і смажити до рум'яності.
  14. Після цього в обов'язковому порядку викладати на сухі серветки.
  15. Поки осьминожки смажаться, можна підготувати їм очі і роти. Вирізати їх потрібно з оливок і яєчного білка.
  16. Приклеювати до трохи остившім восьминогів з допомогою майонезу.

Восьминоги з сосисок зі спагеті

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сосиски 3 шт.
спагетті 250 г
сіль за смаком
вершкове масло 20 г

Часу: 40 хв.

Калорій: 332.

Як приготувати:

  1. Сосиски очистити від плівок. Якщо вони в натуральній шкірці, її знімати не потрібно.
  2. Розрізати кожне м'ясний виріб на 3-5 частин залежно від розміру.
  3. Акуратно наколоти макаронами кожен шматочок вздовж і випустити із зворотного боку. В одному скибочці сосиски має бути 7-10 спагетті.
  4. У каструлю налити достатню кількість води, трохи посолити її.
  5. Прибрати на плиту, включити слабкий вогонь і дочекатися закипання.
  6. На цьому етапі викласти спагеті в каструлю і дочекатися, поки вони не стануть м'якими.
  7. Після цього вони повністю поринуть у воду, їх необхідно перемішати.
  8. Варити близько 10-15 хвилин до готовності спагетті.
  9. Потім злити вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді.
  10. Акуратно перемістити восьминіжок в каструлю, додати масло.
  11. Перемішати і подавати до столу.

Оригінальний варіант восьминіжок в тесті

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
чорний перець-горошок 32 шт.
майонез 5 мл
борошно 60 г
сосиски 8 шт.
кефір 30 мл
рослинна олія 0,5 л
кетчуп 15 мл

Часу: 25 хв.

Калорій: 308.

Як приготувати:

  1. Сосиски позбавити від оболонок і нарізати половинками.
  2. Кожну половинку з боку зрізу надрізати три рази для отримання «щупалець».
  3. Борошно змішати з кетчупом, ввести кефір.
  4. Перемішати всі компоненти до однорідності, за необхідності приправити за смаком.
  5. У сковороді нагріти рослинне масло.
  6. Сосиски по одній опускати в кляр круглої стороною.
  7. Далі викладати їх у фритюр і смажити до золотистого кольору.
  8. Після цього викладати на серветки, щоб прибрати зайве масло.
  9. Дати восьминогів охолонути трохи.
  10. Проколоти кожну головку зубочисткою в двох місцях, щоб зробити очі.
  11. В кожну дірку помістити по чорній горошині.
  12. Для носа і рота використовувати майонез і знову ж зубочистку.
  13. Після цього восьминіжок можна відразу ж подавати до столу.

Корисні поради по приготуванню

Фритюр для обжарювання восьминогів повинен бути сильно розжарений. Щоб перевірити, чи достатньо він прогрітий, обов'язково потрібно капнути в нього трохи кляру.

Якщо почне шипіти і обсмажуватися, можна викладати восьминогів. Якщо помістити восьминогів в холодне масло, вони розтопляться, страва буде зіпсовано.

Щоб зробити восьминогів очі з яйця або оливок/маслин, можна скористатися звичайною трубочкою для коктейлю. Вона зможе вирізати відповідний розмір, всі очі будуть однаковими.

Буде дуже смачно, якщо до восьминогів ви подасте якийсь освіжаючий соус. Це може бути звичайний кетчуп або сметана. Якщо подавати майонез, то краще приготуйте домашній. Він в рази смачніше і насиченішим. Можна приготувати соус з йогурту, меду або гірчиці. Не забувайте про спеції і зелень. Все у ваших руках!

Щоб приготувати домашній майонез, потрібно заглибним блендером збити яйця (або тільки жовтки), трохи гірчиці, солі і цукру. Коли маса стане однорідною, налити туди рослинне масло і збивати в гладку текстуру. Від його кількості залежить густота майбутнього соусу, так що не забудьте вчасно зупинитися.

Таких восьминіжок можна подавати і в якості основного блюда. Вийде дуже незвично і цікаво! Але тоді їх обов'язково потрібно доповнити улюбленим гарніром, ситним салатом, свіжим багетом або з нарізкою овочів.

Про те, як зробити восьминіжок з сосисок, можна дізнатися, подивившись відео нижче:

Сосиски в тесті вже не ті, що ми їли в дитинстві у бабусі на кухні. Це щось більш сучасне, ще більш апетитне і смачне. Готується, до речі, в рази швидше! З ними впорається новачок і навіть дитина, тому що буде дуже цікаво. Спробуйте перетворити кухню в гру, якщо у вас є малюки. Такий обід точно сподобається всім!

Що ще почитати: