Як готувати домашні сосиски в лаваші
Лаваш – це універсальний продукт харчування. Його можна є без усяких сторонніх домішок. Він прекрасно поєднується з будь-якою зеленню і м'ясними продуктами харчування. З ним можна творити різноманітні кулінарні шедеври.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
лаваш - | 1 шт. |
морква - | 1 шт. |
сосиски - | 5 шт. |
огірок - | 300 г |
капуста пекінська - | 150 г |
кетчуп - | 100 г |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 149 Ккал |
Рецепт легкий у приготуванні. Всі продукти доступні для сім'ї з будь-яким достатком. Це головна причина популярності страви. Виходить ароматна, смачна і досить ситна закуска.
Процес приготування сосиски в лаваші з овочами покроково:
- Натерти моркву і викласти її в миску;
- Капусту не занадто крупно нашаткувати соломкою;
- Огірок свіжий нарізати невеликими шматочками;
- Підготовлені овочі добре перемішати;
- Зверху на лаваш покласти 1 сосиску, потім додати всі овочі, полити гострим кетчупом і загорнути у формі рулету.
Таке блюдо може приготувати навіть школяр, поспішає на навчання. Звичайно, страва досить важкий для шлунка, але воно так і манить приготувати його. Адже ми можемо самі вибирати продукти, стежачи за їх якістю. Тому навряд чи воно нам сильно нашкодить, так і голодним після нього ніхто не залишиться.
Рецепт супу з курки повинен бути завжди під рукою, адже це одне з найпростіших перших страв.
Тушкована картопля з копченими реберцями — спробуйте приготувати страву за нашими рецептами.
Як приготувати смачні сирники з сиру з родзинками читайте в нашій статті.
Смажені сосиски в лаваші з картоплею
Така закуска з картоплею підійде для вечері, лаваш багато людей стали купувати замість хліба, а сосиски є в кожному холодильнику. Чому їх не об'єднати?
Інгредієнти для страви:
- лаваш — 1 шт.;
- пюре з картоплі — 100 гр;
- сир твердий — 40 г;
- сосиски невеликі — 3 шт.;
- олія рослинна -1,5 ст. ложки.
Час приготування: 15-20 хвилин.
Калорійність: 309.8 ккал/100 г.
Процес приготування:
- Пюре з картоплі рівномірно розкладаємо на лавашной коржику. Потім викладаємо сир, заздалегідь натертий на крупній тертці;
- Укладаємо наші сосиски, звертаємо заготовку в рулет;
- Обсмажувати на рослинному маслі до утворення рум'яної скориночки з двох сторін.
Виходить ситне ласощі, яка обов'язково припаде до смаку усій родині. Багато хто побоюється, що в пунктах швидкого харчування не дотримуються правил гігієни. Приготувати закуску самому – відмінне рішення для таких людей.
Запечені сосиски з сиром в лаваші
Ця страва може служити не тільки ситним перекусом, але і повноцінним обідом.
Інгредієнти для страви:
- сир твердий — 100 гр.;
- огірки солоні — 2 шт.;
- лаваш — 1 шт.;
- сосиски невеликі — 3 шт.;
- цибулю зелений — 50 гр;
- майонез — 3 ч. л.;
- масло рослинне — 2 ст. л.;
- спеції — за смаком.
Калорійність: 358.5 ккал/100 г.
Час приготування: 25 хвилин.
Процес приготування сосисок в лаваші в духовці:
- Лавашную корж ділимо на кілька шматочків;
- Зверху мажемо майонезом. Сир тремо на тертці середнього розміру;
- Викладаємо порізані огірки, сир, зелена цибуля і спеції на корж. Звертаємо все в рулет і залагоджувати в спеціальну форму для випікання;
- Можна трохи збризнути маслом зверху;
- Випікаємо до появи рум'яної скоринки.
Це відмінний варіант для швидкого приготування вечері. Іноді так не хочеться стояти за плитою весь вечір, саме в такі моменти варто згадати про такий рецепт.
Кулінарні хитрості
Готувати сосиску в лаваші просто, але все ж у досвідчених кулінарів є свої секрети. Потрібно правильно посмажити сосиски, вибрати якісний лаваш.
Головні секрети:
- Смажити сосиски не варто більше 5 хвилин, інакше вони згорять;
- Краще всього використовувати сковорідку з ребристим днем для смаження;
- Лаваш не повинен бути підсохлим. Це може зіпсувати страву. Вибирайте тільки свіжий і м'який продукт;
- Якщо коржик розгортається, то обгорніть її папером з одного боку;
- Можна готувати страви заздалегідь, а потім його просто розігрівати;
- Необов'язково вибирати найдорожчі сосиски, але і дешеві неякісні продукти можуть бути не особливо апетитні, оптимально придбати за середньою ціною.
Ось маленькі секрети, дотримуючись яких, можна приготувати апетитну страву з лавашем і сосисками. Найчастіше господині роблять помилку, купуючи лавашную корж заздалегідь. За час зберігання, краї її підсихають, що робить страву менш апетитним.
Якщо у вас немає можливості купувати корж безпосередньо перед приготуванням, то продукт можна покласти в морозилку. Безпосередньо перед готуванням, його можна розморозити в мікрохвильовці на спеціальному режимі.
Таким чином, лаваш буде завжди свіжий.
Приємного апетиту!