13 апрель 2019 4 160

Дієтичні і поживні салати з буряка з яблуками

Рецепти цих легких у виконанні салатів включають два інгредієнти – буряк і яблука. Додавання до базової частини інших продуктів дозволяє створити лінійку вітамінів і корисних закусочних страв. У всіх рецептах кількість інгредієнтів вказана з розрахунку на одну порцію. Приблизний вага порції салату — 250 р.

Час приготування розраховується з урахуванням варіння сирих овочів, їх очищення, нарізання і оформлення страви. Середня тривалість варіння коренеплодів невеликого розміру — 40 хвилин.

Буряково-яблучний салат для схуднення
Інгредієнти Кількість
буряк сира - 150 г
половина яблука плода - 80 г
свіжовичавлений сік цитрусових - 1 ст. л.
лист кучерявою петрушки - 3 р
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 42 Ккал

Це овочеве блюдо для дієтичного харчування містить дуже мало калорій, вона багата клітковиною і корисними речовинами, що добре впливає на роботу кишечника і буде ідеальним перекусом для бажаючих схуднути.

Приготування:

  1. Коренеплід помити, очистити, натерти на тертці і викласти в салатник.
  2. Яблука очистити, натерти на тертці і перекласти в салатник.
  3. Перемішати інгредієнти, полити салат соком лайма чи лимона (лайма пахучіше), зверху прикрасити гілочкою петрушки.

Салат з буряка, яблука, сиру та майонезу

Ситна і легка закуска прекрасно різноманітить повсякденне меню і взимку, і влітку.

Список продуктів:

  • варений буряк -120 г (можна взяти запечену в духовці);
  • третя частина кисло-солодкого яблука — 60 г;
  • твердий або м'який сир на вибір — 10 г;
  • оливки без кісточок — 2 плоду;
  • нежирний майонез — повна ст. л.;
  • зубчик часнику.

Всі етапи приготування займуть близько години.

У 100,0 г салату буде міститися 112,4 Ккал.

Приготування:

  1. Коренеплід відварити до готовності, очистити, порізати брусочками. Яблука почистити, видалити насіння, порізати тонкою соломкою.
  2. Твердий сир натерти на дрібній тертці, м'який сир — на крупній. Часник розчавити виделкою або пропустити через часникодавку. Оливки порізати кільцями.
  3. Подрібнені буряки, яблука і сир перекласти в салатник, акуратно перемішати.
  4. Часник змішати з майонезом, заправити салат. Зверху прикрасити оливками.

Корисна страва з яблуком і курагою без майонезу

Цю страву можна готувати і взимку, і влітку. Це справжній порятунок для «лінивого кишечника», сподобається і дорослим, і дітям, особливо рекомендується літнім людям.

Легко готується, добре засвоюється.

Список продуктів:

  • відварений буряк — 150 г (можна взяти запечений коренеплід);
  • скибочка кисло-солодкого яблука — 20 г;
  • курага — 3 шт.;
  • нежирний йогурт — 2 ст. л.;
  • горіхи пекан або волоські горіхи — 2 шт.;
  • часточка лимона для прикраси.

Часу на готування буде витрачено в межах години.

У 100,0 г салату буде міститися 88,5 Ккал.

Приготування:

  1. Замочити в теплій воді курагу. Коренеплід зварити до готовності, очистити, порізати соломкою. Яблука помити, обсушити, очистити, вирізати насінну камеру і нарізати соломкою. Курагу вийняти з води, обсушити і порізати тонкими скибочками.
  2. Всі інгредієнти викласти в салатник, акуратно перемішати, полити йогуртом. Волоські горіхи використовувати сирі або обсмажити на сковорідці без олії кілька хвилин, потім дрібно порізати ножем і посипати ними салат. Прикрасити часточкою лимона.

Рецепт з чорносливом і грецькими горіхами

Цей чудовий і смачний салат задовольнить вимоги будь-якого гурмана. Він гарний і для святкового столу, і для повсякденного вживання. Готується просто, з'їдається швидко.

Список продуктів:

  • буряк варена — 100 г;
  • яблука солодкі — 100 г;
  • чорнослив — 36 г (4 шт.);
  • очищені волоські горіхи — 10 г (2 шт.)
  • сік грейпфрута — 10 р.

Салат можна приготувати за 50-55 хвилин.

У 100,0 г салату буде міститися 96,7 Ккал.

Приготування:

  1. Замочити в теплій воді чорнослив. Зварити буряк до готовності або запекти у фользі, почистити і порізати її кубиками. Яблука помити, очистити, видалити насінну камеру, нарізати кубиками. Злити воду з чорносливу, порізати його скибочками.
  2. Всі інгредієнти помістити в салатник, акуратно перемішати і полити соком грейпфрута. Волоські горіхи використовувати сирі або за бажанням обсмажити на сковороді без масла, дрібно порізати ножем або виделкою, викласти на салат зверху.

Буряковий салат з оселедцем

Святковий, але більш легкий варіант оселедця «під шубою», цілком може замінити класична новорічна страва.

Список продуктів:

  • буряк запечений — 90 г;
  • оселедець солона — 50 г;
  • морква варена — 40 г;
  • перепелині яйця — 2 шт. (або одне невелике куряче яйце);
  • сметана 10-12% жирності — 1 ст. л. з верхом;
  • порошок гірчиці — 5 м;
  • зелень по сезону — 5 м;
  • морська сіль — щіпка.

Цей салат готується близько години.

У 100,0 г салату буде міститися 111,0 Ккал.

Приготування:

  1. Буряк запекти в рукаві або фользі в духовій шафі, очистити і нарізати її кубиками.
  2. Морква зварити, очистити, так само порізати кубиками. Оселедець почистити, вийняти кісточки і дрібно нарізати. Зварені круто перепелині яйця очистити від шкаралупи, розрізати на половинки. Сметану змішати з гірчичним порошком, посолити за смаком.
  3. Всі підготовлені продукти, крім яєць, помістити в миску, додати сметанний соус, перемішати. Викласти гіркою на тарілку. Прикрасити страву зверху дрібно посіченою зеленню і половинками перепелиних яєць.

На відео ви знайдете цікавий рецепт бурякового салату з яблуками і сочевицею:

Легка бурякова закуска з цибулею

Дуже ситний салат з молодим зеленим цибулею і кедровими горіхами цілком здатний замінити друге блюдо або стати відмінним гарніром.

Список продуктів:

  • буряк запечений — 160 г (в цьому рецепті її потрібно саме запекти);
  • жменя очищених кедрових горішків (1,5 ст. л);
  • пір'ячко молодого зеленого або шніт - цибулі — 25 г;
  • легкий майонез з низькою жирністю — 2 ст. л.

Враховуючи час запікання буряків, всього буде витрачено на приготування 55-60 хвилин.

У 100,0 г салату буде міститися 133,9 Ккал.

Приготування:

  1. Буряк запекти в духовці, почистити і нарізати брусочками. Зелену цибулю промити під струменем води, дрібно порізати.
  2. Помістити в салатник буряк, цибулю, столову ложку кедрових горішків, перемішати і заправити майонезом. Посипати зверху рештою горішками.

Знаменита «Мітелка»

Сыроедческий салат зі свіжих овочів — не просто закусочне блюдо, але і своєрідна «мітла» для кишечника, вирішальна проблеми з перистальтикою. Салат багатий клітковиною, вітамінами, ферментами, органічними кислотами.

Список продуктів:

  • сирий буряк — 60 г;
  • сира морква — 50 г;
  • лист капусти (білоголової або червоноголової) — 50 р;
  • скибочка кисло-солодкого яблука — 50 г;
  • олія оливкова або кунжутне — 1 ст. л.;
  • 5% -й яблучний оцет — 15 г (підійде і бальзамічний);
  • насіння білого кунжуту — 1 ч. л.;
  • ароматизована сіль — щіпка.

Салат з буряком та чорносливом — відмінна закуска для зимової пори.

Якщо ви любите бобові культури, спробуйте салат з квасолею і солоними огірками.

За посиланням ви знайдете дуже цікавий рецепт буряків по-корейськи.

Варто витратити всього півгодини, щоб приготувати це блюдо.

У 100,0 г салату буде міститися 87,2 Ккал.

Приготування:

  1. Всі овочі промити, почистити, натерти на середній тертці. Капусту порізати тонкою локшиною, трохи посолити, пом'яти руками до виділення соку.
  2. Помістити інгредієнти в салатник, акуратно перемішати, посолити, полити сумішшю оливкової олії і яблучного оцту. Насіння кунжуту обсмажити на сковороді без масла і посипати ними салат.

В скарбничку рад

  1. При покупці на ринку або в магазині буряків краще вибирати коренеплоди середнього розміру, т. к. у великих коренеплодах вміст нітратів з великою ймовірністю перевищує допустиму норму.
  2. Якщо на розрізі коренеплід неоднорідної структури, має темні і світлі смуги, отже, при його вирощуванні застосовувалися нітрати, такий овоч небезпечно вживати в їжу.
  3. Якщо овоч куплений у невідомого виробника, краще підстрахуватися і зрізати верхівкову частину коренеплоду і хвостик вище – це основні місця накопичення нітратів.
  4. Щоб прискорити варіння будь-яких коренеплодів, можна застосувати простий прийом: після закипання води дати овочу поваритися півгодини і, слив воду, відразу охолодити його під проточною холодною водою. Різкий перепад температур замінить тривале варіння.
  5. Щоб страви з буряка були смачнішими, її краще не варити, а запікати будь-яким способом: у фользі, в рукаві для запікання, просто на деку. У цьому випадку коренеплід втрачає «водянистість», набуває більш щільну структуру, що значно покращує смак салатів.
  6. При варінні коренеплодів їх небажано солити, це погіршує смак овочів, а ось додавання невеликої кількості цукру, навпаки, підсилює насолоду і природний смак овоча.

На відео — приготування салату «Мітелка»:

Буряк – дуже «пластичний» овоч, який використовується в безлічі салатів, в холодних та гарячих закусках, вона хороша і в моноблюде, а також легко поєднується з іншими овочами.

Що ще почитати: