18 апрель 2019 4 021

Як смачно приготувати свинину в мікрохвильовці

Мікрохвильова піч — незамінний агрегат на кухні сучасної господині. І, на жаль, не всі знають про те, що він призначений не тільки для розморожування заморожених продуктів і розігрівання готових страв. У мікрохвильовій печі можна з легкістю приготувати повноцінні страви для всієї родини! До того ж – набагато швидше, ніж з використанням звичайної газової або ж духовий печі. І це є чи не головним і незаперечним плюсом.

У даній статті ми розглянемо використання мікрохвильової НВЧ печі на прикладі приготування свинини. Адже соковитий шматок запеченого м'яса – це неймовірно смачний і найбільш часто використовуваний варіант страви, що подається до столу. Його можна гарнірувати абсолютно всім: картопляним пюре, відварними макаронами, кашами, несолодкими запеканками і овочами. Кожен зможе підібрати для себе саме те, що він найбільше любить. Свинину в мікрохвильовці можна запікати в натуральному (відкритому) вигляді, в рукаві, в жаростійкою посуді (відразу з гарніром). У будь-якому випадку вона виходить соковитою і не пересушеною.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
свиняча вирізка - 1 кг
морська сіль - за смаком
часниковий перець - за смаком
суміш спецій «Для свинини» - 10 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 260 Ккал

Запечена свинина в мікрохвильовці готується таким чином:

  1. Охолоджену вирізку умийтесь і насухо витріть паперовими рушниками;
  2. Для запікання м'яса в мікрохвильовій печі вам знадобиться спеціальна скляна сковорода. Помістіть її в мікрохвильовку і попередньо прогрійте протягом 2 хвилин;
  3. Далі покладіть осушене шматок свинини в гарячу сковороду і відправте на 12 хвилин у мікрохвильову піч, використовуючи режим Гриль+НВЧ (накривати сковороду нічим не потрібно);
  4. Після того, як прозвучить сигнал про готовність, переверніть шматок м'яса на іншу сторону і продовжите готування дотримуючись той же температурний режим і протягом того ж часу;
  5. Після закінчення відведеного часу, вийміть сковороду з печі і вже запечену вирізку посипте зі всіх сторін кристалами морської солі, часниковим перцем і сумішшю спецій. Далі накрийте сковороду кришкою або фольгою і залишити на 7-10 хвилин. Після цього нарізайте ароматну, рум'яну свинину на порційні шматочки і подавайте до столу. Приємного апетиту!

Свинина в пакет для запікання

Інгредієнти:

  • свинина без кістки – 0,5 кг;
  • гірчиця «Гостра» — 1 ст. л.;
  • перець лимонний;
  • суміш спецій Для м'яса»;
  • сіль крупнокаменная.

Тривалість приготування: 20 хв.

Енергетична цінність на 100 г: 262 кКал.

Покрокове опис:

  1. Свинину рекомендовано брати свіжу (охолоджену). Але якщо у вас такої немає в наявності, але є заморожена – не біда. Ви з легкістю зможете швидко розморозити її за допомогою мікрохвильовки. Просто покладіть м'ясо в глибоку тарілку, накрийте спеціальною кришкою і відправте його на 10-15 хвилин у піч, вибравши режим «Розморожування». В середині процесу розморожування м'ясо необхідно буде 1 раз перевернути на зворотний бік. Злийте утворилася в процесі відтавання рідина, а саме м'ясо обсушити кухонним серветками;
  2. Осушене м'ясо натріть з усіх боків гірчицею, намагаючись, як можна ретельніше її «вмасировать». Сіль і спеції на даному етапі приготування вам не знадобляться, вони будуть використовуватися в останню чергу;
  3. Помістіть змазане гірчицею м'ясо в пакет для запікання, потім зав'яжіть його краю спеціальними затискачами, придатними для використання в мікрохвильових СВЧ печах. У верхній частині пакета зробіть кілька проколів – вони необхідні для виходу гарячого пара в процесі запікання;
  4. Покладіть пакет з м'ясом в тарілку з високими бортиками і відправте в МІКРОХВИЛЬОВУ піч на повну потужність (800 Вт) на 20 хвилин. Відразу після сигналу про готовність дверцята СВЧ печі відкривати не варто – залиште свинину постояти в ній ще на 7-8 хвилин (вже вимкненій), а потім виймайте;
  5. Розріжте пакет, перекладіть запечену свинину на блюдо, посипте кристалами солі, натріть лимонним перцем і сумішшю спецій. Розріжте приправлене м'ясо на пластинки, прикрасьте свіжими овочами та зеленню. Подавайте до столу, доповнюючи улюбленим томатним соусом і гарніром на свій смак.

Як приготувати свинину з рисом в мікрохвильовці

Складові:

  • м'якоть свинини – 300 г;
  • рисова крупа – 150 г;
  • томат-пюре – 2,5 ст. л.;
  • м'ясний бульйон – 350 мл;
  • солодка паприка – 1 шт.;
  • болгарський цибуля – 1 шт.;
  • кам'яна сіль;
  • суміш мелених перців;
  • часникові зубчики – 3 шт.

Тривалість приготування: 20 хв.

Кількість кКал на 100 г: 180.

Поетапне опис приготування:

  1. Перше, що необхідно підготувати – це м'ясо. Наріжте м'якоть свинини на смужки, посипати їх сіллю і сумішшю перців, а потім перемішайте;
  2. У спеціальну скляну каструлю для приготування їжі в мікрохвильових печах покладіть промитий рис, нашатковану цибулю і нарізану кубиком смужками паприку. Додайте томат-пюре, залити все бульйоном і перемішайте. Зверху розкладіть шар підготовленої свинини і зубчики часнику;
  3. Накрийте каструлю кришкою і поставте на 10 хвилин на повну потужність в МІКРОХВИЛЬОВУ піч. Потім зменшіть потужність до 600 Вт і продовжуйте готування ще 7 хвилин;
  4. Свинина з рисом, приготована в мікрохвильовій печі виходить дуже смачною, ароматною і неймовірною соковитою. Всього за 17 хвилин у вас на столі буде повноцінний вечерю, який залишиться лише доповнити улюбленим салатом і зеленню.

Спробуйте приготувати смачні деруни без борошна — прекрасне блюдо, яке потрібно подавати до сметані або до чесночному соусу.

Читайте як приготувати повітряну чіабатту в домашніх умовах, прекрасна основа для тостів або для закусок.

Візьміть на замітку рецепт печінкової ковбаси, яку просто приготувати в домашніх умовах.

Свинина з картоплею в мікрохвильовці

Інгредієнти для приготування:

  • свиняче філе – 400 г;
  • картопля – 200 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • сир «Пошехонський» — 100 г;
  • сметана – 5-6 ст. л.;
  • часник – 5 зубчиків;
  • крупнокаменная сіль;
  • часниковий перець;
  • масло вершкове – 1 ст. л.

Тривалість приготування: 30 хв.

Харчова цінність на 100 г: 170 кКал.

Приготування:

  1. Свиняче філе наріжте поперек волокон на смужки. Покладіть їх на дно скляної форми для запікання (попередньо змазаній шматочком масла);
  2. Змастіть м'ясо сметаною, посипте дрібно нарубаним часником і кільцями шинкованої цибулі;
  3. Далі слід викласти шар картоплі, нарізаного дуже тонкими пластинками. Посипте картоплю сіллю і часниковим перцем, потім промажте сметаною і посипте натертим сиром;
  4. Запікається свинина з картоплею при максимальній потужності протягом півгодини.

Корисні поради

Запекаемую в мікрохвильовій печі свинину солять безпосередньо після запікання. Якщо ж посолити м'ясо відразу, то зовнішня скоринка м'яса вийде сухою і жорсткою.

Якщо ви хочете отримати м'ясо з рум'яною, хрусткою скоринкою зовні і соковите зсередини – віддавайте переваги великими шматками із шкірою і запікайте безпосередньо з нею (типу рульки).

М'ясо, приготоване в мікрохвильовій печі, не варто виймати з неї відразу після закінчення приготування. Залиште його в печі (не відкриваючи дверцята) ще на 10-13 хвилин. Або ж, якщо ви витягнете його — все одно залиште трохи постояти, але обов'язково накривши відрізів харчової фольги.

Що ще почитати: