13 май 2019 2 958

Як швидко приготувати пудинг в мікрохвильовці

Рецепт пудингу прийшов до нас з Англії. Саме там цей десерт займає дуже важливе місце на різдвяному столі. Традиційний варіант англійської пудингу готується з борошна, яєць, цукру і молока, але можна легко міняти інгредієнти, додавати нові. Так виникли нові варіації пудингу: рисовий, банановий, шоколадний, сирний. Всі вони мають ніжну і легку текстуру, неймовірний смак.

Покроковий рецепт десерту за 3 хвилини
Інгредієнти Кількість
білого хліба - 50 г
яєць - 1 шт.
цукру - 1,5 ст. л.
молока - 2 ст. л.
вершкового масла - 30 г
ваніліну - щіпка
кориці - зовсім трохи
Час приготування: 6 хвилин Калорійність на 100 грам: 115 Ккал

На замішування піде 3 хвилини і на приготування в мікрохвильовій печі теж 3 хвилини. Такий варіант пудингу в мікрохвильовій печі можна готувати, коли зовсім мало часу і необхідно зробити щось смачне і ситне дуже швидко.

Покроковий рецепт:

  1. Хліб ріжемо на невеликі шматочки і закладаємо в майбутню ємність для пудингу. Можна взяти звичайну чашку ємністю 300 мл
  2. Розбиваємо яйце, додаємо туди цукор, молоко, розтоплене вершкове масло, трохи ваніліну і кориці. Все добре перемішуємо.
  3. Рідку масу виливаємо зверху на хліб.
  4. Виделкою трохи розминаємо хліб і злегка перемішуємо.
  5. Ставимо ємність в мікрохвильову піч на 2-3 хвилини.
  6. Прикрашаємо ягодами, фруктами або сиропом і насолоджуємося сніданком.

Смачний пудинг з сиру

Сир ідеально підходить для швидкого приготування традиційних десертів.

Необхідні інгредієнти для приготування:

  • 100 грам сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. цукру;
  • стільки ж манної крупи;
  • пару крапель лимонного соку;
  • щіпка ваніліну.

Час приготування: 3 хвилини, щоб все замісити, 8 хвилин в мікрохвильовці, разом – 11 хвилин.

Калорійність: 200 ккал на 100 грам.

Етапи приготування сирного пудингу:

  1. Розминаємо в мисці сир, поки в ньому не залишиться грудочок.
  2. Додаємо яйце, перемішуємо.
  3. Додаємо цукор, ванілін і лимонний сік, перемішуємо.
  4. Додаємо манку, ретельно розмішуємо до однорідного стану.
  5. Виливаємо у форму, придатну для розігрівання в мікрохвильовій печі, або використовуємо звичайну чашку.
  6. Виставляємо на мікрохвильовці повну потужність, ставимо наш майбутній десерт спочатку на 3 хвилини, після чого даємо 2 хвилини постояти, а потім знову включаємо на 3 хвилини.
  7. Десерт готовий! Можна прикрасити кокосовою або шоколадною стружкою, різними фруктами, ягодами, горіхами, а також додати кульку морозива або полити солодким соусом.

Шоколадний пудинг в мікрохвильовці

Шоколадний пудинг можна приготувати в духовці або мультиварці, але простіше і швидше зробити це в мікрохвильовці!

Необхідні інгредієнти (на 2 порції):

  • 4 ст. л. борошна;
  • стільки ж цукру;
  • 2 ст. л. какао;
  • 60 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 90 г вершкового масла;
  • щіпка ваніліну.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 340 ккал на 100 грам.

Для приготування страви необхідно змішати всі сухі компоненти: борошно, цукор, какао, ванілін. В окремій ємності збити яйця, додати молоко. Потім потрібно з'єднати дві частини суміші, добре перемішати. Далі — влити цівкою розтоплене вершкове масло, ретельно розмішати, вилити у форму для випікання, поставити в мікрохвильовку. На високій потужності випікати 5-6 хвилин. Шоколадний пудинг готовий!

Як приготувати смачний дієтичний омлет з кабачками читайте в нашій статті.

Як заморозити цвітну капусту на зиму читайте в нашій статті. Візьміть на замітку рецепти заготівлі овочів.

Шоколадний торт — простий рецепт, який можна приготувати як на свято, так і для звичайного обіду.

Сирно-шоколадний пудинг

Ласощі – це шоколадний пудинг з сиру. В рецептурі какао можна замінити справжнім шоколадом. Для цього його необхідно розтопити в мікрохвильовці і ретельно розмішати.

Інгредієнти:

  • 100 грам сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. какао;
  • 60 г вершкового масла;
  • щіпка ваніліну.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 285 ккал на 100 грам.

Приготування: сир розминаємо з допомогою виделки до однорідного стану, додаємо туди одне яйце і добре розмішуємо. В окремій ємності цукор і какао змішуємо, додаємо ванілін. Висипаємо суху суміш в сир і знову розмішуємо. Вливаємо тонким струмком топлене вершкове масло. Однорідну по консистенції суміш розливаємо по формах. В мікрохвильовці виставляємо максимальну потужність і ставимо на 5-8 хвилин. Готовому пудингу треба дати охолонути – 5-10 хвилин.

Ласощі з банана

Необхідні інгредієнти (на 1 порцію):

  • 1 банан;
  • 30 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 3 ст. л. борошна;
  • 1/3 ч. л. харчової соди;
  • 1/2 ч. л. оцту;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. молока.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 243 ккал на 100 грам.

Приготування бананового пудингу в мікрохвильовці: банан очищаємо від шкірки, кладемо в невелику миску і гарненько розминаємо виделкою. В окремій ємності розтоплюємо вершкове масло, дайте йому трохи охолонути.

Потім додаємо туди яйце і цукор, добре розмішуємо. Коли консистенція буде однорідною, додаємо бананове пюре і також добре розмішуємо. Потім всипаємо борошно, соду гасимо оцтом, додаємо молоко.

Після додавання кожного нового інгредієнта добре розмішуємо отриману суміш. У форму виливаємо наше тісто і ставимо в мікрохвильову піч на 4-5 хвилин.

Рисовий десерт

Необхідні для приготування інгредієнти (на 1-2 порції):

  • 100 грам рису;
  • 1 стакан води;
  • 180 г вершків жирністю 33%;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 1,5 ст. л. цукру.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 135 ккал на 100 грам.

Для приготування пудингу вибираємо білий цілий шліфований рис. Його промиваємо кілька разів, поки вода від рису не буде сильно каламутну. Потім крупу перекладаємо в каструлю, заливаємо склянкою води і варимо на маленькому вогні з закритою кришкою близько 15 хвилин. Рис повинен вийде клейким, нерассыпчатым.

Коли крупа буде готова, відкриваємо кришку і ставимо охолоджуватися. Масло і вершки кладемо в ємність, ставимо в мікрохвильовку і на протязі 5 хвилин прогріваємо, після чого добре розмішуємо.

Мета – змішати вершки і масло до однорідної консистенції. Яйце ділимо на жовток і білок. Жовток збиваємо, додаємо в охолоджений рис, перемішуємо. Туди ж додаємо вершки з маслом. Готову масу виливаємо у форму для випікання. Охолоджені вершки збийте міксером з додаванням цукру, поки вони не перетворяться в пишну піну.

Вершки викладаємо на поверхню майбутнього пудингу, можна при цьому використовувати кондитерський шприц, з якого можна зробити красиві фігури на поверхні. Пудинг випікаємо в мікрохвильовій печі протягом 10-12 хвилин.

Готовий пудинг необхідно спочатку охолодити, а потім можна приступати до трапези. Щоб зробити рисовий пудинг ще смачніше, можна приготувати до нього малиновий соус. Для цього ягоди малини потрібно промити і просушити за допомогою рушника.

Якщо для малини не сезон, то можна взяти заморожену ягоду, тільки краще розморожувати при кімнатній температурі. Малину протираємо через сито разом з цукром, додаємо крохмаль, добре перемішуємо, щоб уникнути грудочок, переливаємо в ємність і проварюємо до загустіння.

Такий соус може прикрасити будь-який десерт і не тільки: його можна додати до оладушкам і млинців.

Корисні поради

Пудинг в мікрохвильовці – це дуже просте і доступне солодке блюдо. Він готується дуже швидко, тому його ідеально готувати на сніданок, коли хочеться чогось ніжного і смачного, але не хочеться витрачати багато часу. Особливо сподобається такий сніданок дітям.

  1. Для дієтичного варіанти вибирайте нежирне молоко або сир.
  2. Приготувати пудинг можна в звичайній чашці, звідти ж його і їсти. Але якщо хочете приготувати пудинг красивої форми і викласти на тарілку, то краще всього використовувати силіконові форми для кексів. Таким чином, можна приготувати кілька невеликих порцій, потім їх легко витягти з форми, прикрасити сиропом, ягодами і чим ще забажає душа.
  3. У рисовий пудинг можна додати алкоголь – рому або коньяку, тоді десерт заграє новими смаками.
  4. Яйце в рецептурі використовується для скріплення маси, тому краще всього жовток і білок збивати окремо, якщо є час. Білок повинен бути взбит до твердих піків.
  5. Замість цукру в рецептурі можна використовувати фрукти або сухофрукти – так буде більш корисно.
  6. Застава смачного пудингу ідеальної консистенції – правильно приготований рис, який попередньо необхідно перебрати і ретельно промити.

Щоб зробити десерт ще більш смачним, додайте горіхи (кешью, волоські), ягоди (малина, полуниця, чорниця), фрукти (банани, ківі, ананас) або будь сироп.

Що ще почитати: